5
  • kvp
    #5
    Nem igazan ertem miert kell ezt reklamozni. Az osszes europaban eladott telefonban van cella broadcast es flash sms tamogatas. Ez arra jo, hogy az adott cellaban levo osszes telefon kepernyojere ki lehet kuldeni egy figyelmezteto uzenetet, egyetlen mozdulattal. Nehany orszagban ez be is van kotve. Arrol nem beszelve, hogy aki a legutobbi nagy japan foldrenges idejen rendes (flash-t tamogato) telefonnal vagy szamitogeppel rendelkezett, az eloben kapta a riasztast, a helyzetenek megfelelo visszaszamlalassal. (van errol a neten par videofelvetel)

    Az apple kitalalta, hogy a telefon beepitett apple-os push mail rendszereben elo lehessen fizetni (ingyen) a helyi riasztasokra is. Ez persze csak akkor jo, ha a helyi hivatalok, bekuldik ezeket az adatokat az apple kozpont szamara es van folyamatos internetkapcsolat az apple kozpont es a telefon kozott. (tehat nem percenkenti frissites, hanem alway on adatkapcsolat)

    Mondjuk hozza nem erto embereknek jo, foleg ha nem lehet kikapcsolni es a telefon azt is megmondja mit kell csinalni es merre kell futni. Cserebe csak a folyamatos internetkapcsolat dijat kell megfizetni es a szolgaltatas altal lefedett teruleten kell tartozkodni, tovabba gyakrabban tolteni a keszuleket.
  • shaddam
    #4
    Csodálatos...
  • petyminger
    #3
    jajj hagy' frissítsem gyorsan-gyorsan az arcfelismerős verzióra magam, hátha itt is lesz a cunami...

    automata arcfelismerés, marketingcélból kiadott geolokácsiós adat, kikapcsolhatatlan lehallgatás... de a cumiveszélyre figyelmeztetés az tényleg fontos....


  • passatgt
    #2
    A mostani Japán helyzetnél is nagyon nagy volt a pánik:)
    Rájuk nem jellemző, már megtanulták mit kell csinálni, viszont más helyeken az lenne amit mondasz.
  • NEXUS6
    #1
    Biztos jó lesz ez. Csak nehogy ...
    Most komolyan. Csak egy ilyen üzit kell elküldeni, és kiürül a város, az emberek meg agyontapossák egymást.
    Király.