211
-
hurkaur #211 "mert nyilván tök hülye vagyok ugye."
ami igaz az igaz -
G_ArchAngel #210 Szerinted ugyanaz a csomagolas?
Szerinted ugyanaz a felosztasa?
Ugyanaz az ize? Az osszetevok aranya?
A designrol volt szo, a csokinal ez elsosorban a csomagolas, ha valamit nem tudsz tovabbgondolni, akkor mond le a netet, mert egyre zavartabb leszel. -
#209 eros erv, gyoztel!
(majdnem :D epic fail, leulhetsz.) -
zord01 #208 Öcsém ne szopsá már! Te most az Iphone egy darab érintőképernyő. Annak nincs dizájnja. Pont az a dizájn, hogy nincs rajta semmi más flikk-flakk. Ennyi erővel az iphon sérit az érintőképernyő szabadalmát.
Amúgy te magad mondtad ki a tutit. MILKACSOKI. Aki táblás csokit mer árulni az egy aljas undorító szemét formaterv lopó féreg, és halálbüntetést neki...
VESSZEN A TIBICSOKI!!!!
Ecsém... No more komment... nem érdemled meg hogy energiát pazaroljak rád, mert nyilván tök hülye vagyok ugye.
Szép napot! -
Sir Ny #207 fingodnincs -
#206 az ARM Cortex-A8-at vagy a PowerVR SGX 535-ot? LOL! -
Sir Ny #205 "A többi csak termékeket állít elő univrzális alkatrészekből. Tudom, hogy az Iphone processzora speciális, de ezt is csak bérbe tervezték nekik."
Nem igaz, az alma tervezte saját magának. -
Sir Ny #204 Ha te fel vagy háborodva azon, hogy nem mérvadó a linked, akkor mértnem jársz elöl jó példával és fogadod el Ádám linkjét mérvadónak? Vagy milyen jogon kiáltod ki azt kevésbé mérvadónak, mint a sajátodat? Nem gondolod, hogy ez kicsit egyoldalú gondolkozásra vall? -
Sir Ny #203 "akkor parttalan vita alakul ki, nem lehet fogalmilag megragadni, hogy mi az, ami túl hasonló, mi az, ami nem. "
ezért alkalmazzák a bíró nevű embert. amúgy elárulom, hogy pl egy válásnál is parttan vita van. meg ott is, hogy az alstom leszállította-e a bkv-nek a metrókat, vagy sem. sőt, mindig parttatlan vita van. azt meg egy felnőtt bíró csak el tudja már dönteni, hogy ha a kezébe adnak egy csamcsungot, meg egy almát, hogy megtévesztésig hasonlók-e. és hogy a fia, aki lát egy ipadet az osztálytársánál ugyanolyat akar venni, akkor ipadet vesz-e a boltban, vagy csamcsungot. -
Sir Ny #202 ha nem ismered a before after ipad című képet, ami minden második sg-s hírhez be lett linkelve, akkor keress rá. rengetegféle képpen ki tud nézni egy tablet is. ( főleg ocsmányul ) -
SlickAdam #201 megloptak? :( -
G_ArchAngel #200 Isten mentsen, en lennek a legboldogabb, ha nem novekedne az Apple reszesedese, mar unom, hogy a nyilvanvalot magyarazom a vilaggal most ismerkedoknek. -
dzsagon #199 tolvajbanda -
#198 Látom még mindig jó szórakoztok. G_ArchAngel add fel látszik,hogy nem sikerül térítened. -
G_ArchAngel #197 Egyszerűen nem érted az innovatív szó jelentését. Vagy nem akarod, mert beláttad, hogy nincs igazad. -
G_ArchAngel #196 Nem.
Az autógyárak pont a legjobb példa az Apple-re.
Megveszik a különböző alkatrészeket, de a főelemeket is cserélgetik.
Ugyanúgy használja(-ta) a Ford, Opel alvázat, motort, váltót a Volvo es Saab.
A Peugeotnak és a BMWnek van közös motorja, pedig még a PSA-konszernhez sincs köze a bajoroknak.
Nagyon-nagyon kevés autógyár maradt, aki megengedheti magának, hogy saját maga fejlesszen és gyártson külső segítség nélkül, leginkább az exkluzívabb gyárak vagy manufaktúrák, az összes többi cserélget, megvesz, közösen fejleszt, de még gyártósort is bérel a másiktól.
Még a BMW-nek vagy a Mercedesnek is csak akkor éri meg, ha el tudják adni a fejlesztéséket vagy közössen csinálják másokkal. -
Doktor Kotász #195 Szerintem tök egyértelmű, hogy miről beszélek. Még azt sem mondom, hogy az Apple termékei szarok. Sőt, azt mondom, hogy jók. Széttrolkodhatod magad, hogy vitatkozhass el nem hangzott állításokkal, ha téged ez szórakoztat. -
Doktor Kotász #194 AZ általában szót ismered?
Egy autógyár 90%-ban maga tervezi meg az alkatrészeit. 10% meg a Bosh terméke. De ott is jellemző, hogy összedolgznak.
A számítógépgyártóknál ez fordítva van. 10% saját fejlesztés, a 90 meg az univerzális alkatrész. Nem véletlenül mondtam, hogy az első MAC innováció volt, mint az Amiga. Mert a grafikai és hangcsipeket maguk fejlesztették. Például az AGNUS chip az Amigában. Ma egy Apple gépben mondjuk hasraüve Intel processzor, Intel chipset, Toshiba RAM, Seagate vinyó, LG optikai meghajtó, Realtek hálózati chip, Nvidia grafikus alrendszer, stb van. És bármikor bármelyik beszállítót lecserélik. -
G_ArchAngel #193 Másik cikk SG-ről - ezek a hozzánemértő, szutyok, névtelen garázscégek innovatívnak tartják az Apple-t!!!
Borzalom, hát ezek a nyomorultak nem olvasnak Doktor Kotászt!!!??? -
G_ArchAngel #192 Innováció
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet. Az innováció elméleti alapjai legelőször 1934-ben Schumpeter tanulmányában jelentek meg. Ennek nyomán ma a következő típusait különböztetjük meg: új termék bevezetése, új gyártási mód bevezetése, új piac megnyitása, új nyersanyag- vagy félkész termék-forrás megszerzése, iparági átszervezés. A második modernizáció elméletének (Garai László) nyomán az innovációt ma már a gép helyett az ember--gép-rendszerre értelmezzük. A kreativitástól annyiban különbözik, hogy olyan folyamatot jelöl, amelynek egyik első állomása maga a kreativitás, vagyis az alkotóerő, új ötlet, elképzelés, koncepció, amely alapja lehet minden fejlesztésnek. A kreativitás (például feltalálói ötlet) akkor válik innovációvá, ha meg is valósul (a feltalált dolog, eszköz gyártása megindul), vagyis ha az ötletet, elképzelést végül a napi gyakorlatban is alkalmazzák, ha tehát a kreativitás innovatív produktummá válik. Az innováció nem azonos a reformmal, ez utóbbi átfogó, makroszintű modernizációs eljárást jelent, míg innováción a mikroszinten zajló fejlesztések értendők” – foglalja össze az innováció lényegét Százdi Antal. Az innováció mint idegen szakkifejezés magyarosítására tett javaslat az újdonságművelés. -
G_ArchAngel #191 Úristen!
Te kimozdulsz a szobádból néha!!!???
Igen, a leghíresebb autógyártó a Bosch, régebben a Monroe és Magnetti is nagy autógyárak voltak.
Sőt a PSA konszern is egy autógyár, ami saját autójába gyárt, de még VW alatt sem láttunk Skoda padlólemezt (vagy fordítva).
Neked vmi örömet okoz égetni magad? Rongyá? -
Doktor Kotász #190 "Aztán sorolhatod az általad innovatívnak tartott cégeket és én szép sorban meg fogom cáfolni, mert minden alkatrész, alkotóelem létezett előtte, csak lehet nem megfelelően raktak össze.
A Te eszmefuttatásod szerint senki, semmit nem talált ki és fel."
Ez így van. A Apple a Machintossal innovátor volt. De annak 25 éve. Az Amiga is az volt. Mert olyan lényegi alkatrészeket teremtettek, amik előtte nem léteztek. Az informatikában ma az innovációt az Intel, AMD, Nvidia, WD, a Seagate, a memóriagyártók, a kijelzőgyártók jelentik. A többi csak termékeket állít elő univrzális alkatrészekből. Tudom, hogy az Iphone processzora speciális, de ezt is csak bérbe tervezték nekik. Sőt, nagyon arra mutat a tendencia, hogy a legtöbb gyártő, még elő sem állítja a termékeit, hanem bérgyártatja. A Samsung inkább innovátor, mint az Apple, mert az Iphone fele Samsung alkatrész.
Az Apple egy nagyon sikeres marketing és divatcég az IT szektorban. Meg is érdemlik a kalapemelést. De nem innovációs IT-cég.
Olyan útra tévedtek, hogy a korábbi számomra legszimpatikusabb vállalatból a legmegvetettebbé váltak. Miközben megemelem a kalapom előttük. -
Doktor Kotász #189 "Ez ebben a formaban a legtobb autogyarrol is elmondhato. Vagy mondjuk az AMD-rol. A processzort nem ok talaltak fel, csak javitgattak rajta."
Ezel vitába szálnék. Az autógyárak nem alkatrészgyárak termékeit legózzák össze, hanem általában saját maguk fejlesztenek. A számítógép gyártók meg inkább univerzális alaktrészekből barkácsolnak. -
kvp #188 Vicces, de a sony tenyleg hamarabb hozott ki erintokepernyos telefont. Meg appstore is volt hozza, bar magyarorszagrol csak az ingyenes alkalmazasok voltak elerhetoek, de azok legalabb az olcsobb keszulekekrol is. A lenyeg, hogy fejlodunk. Sokat valtozott azota a vilag, amiota en eloszor hasznaltam mobil netet. Betarcsazassal a balaton kozeperol egy atkelohajorol neztem meg a vasuti menetrendet egy ericsson t20-as telefonon, kemeny 32 pixel magas fekete-feher kijelzovel. Mukodott. A mai gepek is mukodnek, nagyobb a kijelzo, szines is es valamivel gyosabb a net. Nekem az iphone megjelenese pont azert nem volt olyan nagy szam, mert mar lattam korabban hasonlot es az elsore mukodott is, mig az elso iphone butanak tunt. Az iphone-nak ahhoz 4 generaciot kellett fejlodnie, hogy utolerje a tobbi hasonlo telefont. Az android miatt most megint van hova fejlodnie.
ps: Megneztem, egy iphone 3gs amerikaban kb. 45 dollar, tehat kb. 8000 forintert dobjak az emberek utan. Ez meg csak nem is exkluziv, legalabbis 3 ev alatt filleres termekke valt. Mivel pont ennyi az elettartalma egy ilyen keszuleknek, ezert aki anno dragan vett egyet, az azota meg dragabban vett egy ujabbat. Az iphone formajat egyebkent azert cserelgetik, hogy az emberek tavolabbrol is lassak, hogy ez egy ujabb telefon, igy latszodjon, hogy kinek van uj es kinek regi. Ezert is fontos az apple szamara, hogy ne legyen meg egy hasonlo termek a piacon, mert az kb. olyan mintha ket rivalis autogyar szabadon arulhatna nagyjabol azonos formaju es szinu autot. -
G_ArchAngel #187 Jogos.
Kimaradt, hogy szamomra. -
Attila1234 #186 Ez tény vagy vélemény? :-) -
Papichulo #185 "A baj, hogy jelenleg nincs jobb opcio ennel a szarnal:DDD"
Mar hogyne lenne! Konkretan a 2008 februarjaban-ban, hasznaltan vasarolt Sony P910i-k.
Ar/ertek aranyban mindent visz es aki szamara nem minden felhasznalasi szokasra/igenyre ez jelenti a legjobb megoldast a vilagon az mind, sznob/fasz/hulye/fanatikus/stb...
Es az indoklasok Lola-T-je: "Szefmester" is ezt hasznalja! Boldonbiztos! -
G_ArchAngel #184 "Az iPhone akkor is szutyok,. hulladék készülék és kész."
Egyetertek ezzel.
A baj, hogy jelenleg nincs jobb opcio ennel a szarnal:DDD -
G_ArchAngel #183 Amirol beszelsz az bullshit, nagy gozolgo kupac.
Amit megterveznek, formalnak annak van designja, stilusa. Emberek dolgoznak rajta. Teljesen mindegy milyen cegrol vagy termekrol beszelunk, lehet ez a Milka csoki vagy egy futballmez, abban munka van.
Aki ezt nem tiszteli, annak szivbol kivanom, hogy amiert szenved, dolgozik, idot szan ra az eletebol soha, senki ne tisztelje es ne fizessenek erte semmit.
A butasagoddal nagyjabol mindenki munkajat nullaval teszed egyenlove, a fogtechnikustol az epiteszen keresztul az amator grafikusig. Mindenkiet aki alkot.
Jelenleg minden sikeres termek minimalista, izleses designt kepvisel, eleg megnezni a dragabb autok muszerfalait. Minden sokkal letisztultabb, egyszerubb geometriai formakbol epulo megjelenest kapott.
Fel sem fogod, hogy mennyivel tobb munka van egy olyan eszkozben, amit pont megakarnak szabaditani a felesleges ki/beugro elemektol, toresektol, resektol.
Vegig lehet nezni napjaink vezeto epiteszeinek, tervezoinek, designereinek munkajat - alkotasi terulettol fuggetlenul. Mindenki a tokeletes harmoniara torekszik, amit nem bont meg oda nem illo elem.
Ezek az emberek nelkul a ciposdobozba (bar azt is megterveztek es igenyesebb brand-ek, mint pl. Timberland igencsak odafigyelnek arra is) is hanyhatod a belsejet akarmilyen telefonnak, aztan beszelj vele, ahogy akarsz,
Szerinted senki nem dolgozott azon, hogy 20cm-es, felkilos telefon helyett beleferjen a zsebedbe a keszulek, a szadnal legyen a mikrofon es a fulednel a hangszoro?
-
zord01 #182 Ez egy akkora bulls...
Az apple kb egy négyzetet védetett le. GRRRRRRR... tiszta abnormális egy világot élünk, hogy az ilyen baromságokra pazarolják a bíróságok idejét, és ki tudja mennyi pénz költenek el ilyen idiotizmusra. Persze a költségeket meg ráverik a vásárlóra.
A másik meg az, hogy az apple igen pofátlan, mert sztem egy telefonnál manapság nem a dizájn a fontos (pláne nem egy ilyen halálbuta, totálminimalista dizájn), hanem a funkcionalitás. Egy divattervezőnél még megérteném a dizájnlopás fogalmát, de egy telefon esetében...
Bulls... -
Szefmester #181 Valaki fogjon már egy számológépet és bontsa le hogy hány Ft 1 MHz, 1MB RAM, 1 MB háttértár, 1képpont, és a kamera 1megapixele, majd adja össze. Aztán majd kiderül hogy 2-3x jobb e a telefon, vagy netán többel? ;)
Arról meg hogy az ápöl találta volna fel az érintőképernyőt csak annyit: Van egy telefonom ami érintőképernyős és jóval a faszfon előtt megjelent. Sőt addigra már kezdett kiöregedni is, és még mindig működik. :) A fent említett készülék egy Sony P910i készülék, amit kéz alól vettem 2008 februárjában és azóta is hűen szolgál bármiféle javíttatás nélkül. :)
ui.: Az iPhone akkor is szutyok,. hulladék készülék és kész. Vitának helye nincs. Hogy miért? mert ÉN azt mondom. (remélem észlelitek szifonvédők hogy ti is ezen a szinten motyogtok a szobátok sötétjében a ti kis drágaszágotokra) -
mitch2003 #180 Szerintem az egesz az ingyen reklamrol szol. Mindket ceg jol jar a vegen, mert a botranyrol az egesz vilag ertesul!
Nekik viszont egy fillerbe sem kerul a termekeik nepszerusitese, a vegen meg majd kezet razva megegyeznek. -
morden #179 Tudtommal nem vonták vissza sehol az apple termékeket ... -
SlickAdam #178 az itteni legnepszerubb csomagban korlatlan a net (na jo, 2 giga utan jelentosen belassul, de menni fog meg azutan is :)). szoval aki kihasznalja, annak jo. persze vannak kisebb csomagok is mas feltetelekkel, de azok nem ilyen jok. -
donceleger #177 akkor off! béke veled! :) -
donceleger #176 nem is azonosítottam egyenlő értékként, de akkor is sok. pláne úgy, hogy nincs korlátlan net, csak 2gb adatot tartalmaz, sms-ből kicsit többet, azt hiszem 1000-t, vicces, mert kb 5 db sms-t küldök havonta, 40 óra mobiltv. na ez totál felesleges. egyedül a lebeszélhető havidíj ér valamit, de az legalább tényleg korrekt. -
Papichulo #175 "az off-topicot meg te kezdted"
Meg akar ez is elkepzelheto. De most mar be is szeretnem fejezni :)
"én pedig nem kértem őt, hogy védjen"
Ezt mivel tudod alatamsztani? :) Amugy en sohasem allitottam ilyet es egy pillanatra sem vontam ketsegbe eziranyu allitasodat. Biztos csak Robin Hood komplexusa van "Csulok"-nek :) -
SlickAdam #174 termeszetesen kiszamoltam. en nem is vennek igy telefont. de ismerosnek nezegettem nem is olyan reg, es a kezdo ar (1 Euro) es a havi osszeg is ugyanannyi volt adott csomag mellett mind a Galaxy-nal es iPhone-nal is.
egyebkent annyira nem rosszak ezek az ajanlatok. ha azt is beleszamoljuk, hogy van bennuk 100+ perc ingyen beszelgetes, 50+ sms, havi korlatlan net, ami igyis ugyis kellene, vagy fizetnel erte amugy is, akkor a vegeredmenyt butasag lenne 1:1-ben a telefonra kifizetett osszeggel azonositani.
csak ugye en nem telefonalnek le meg 10 percet se... -
donceleger #173 az off-topicot meg te kezdted, és én pedig nem kértem őt, hogy védjen! szerintem! -
donceleger #172 1 euroért csak számlás csomagban tudja elhozni, de nyilván kiszámoltad már, hogy mennyibe is jön ki a végén! Nálunk ugye a T-Mobile médiamániás csomagja felel meg ennek, xl csomagban a legtöbb telefon 0 ft-ért elvihető. 2 év hűség az előfizura és 2 év hűség a tarifacsomagra is. ez jól ki van találva, mert ugye 16000 ft a díjcsomag, vagyis felszorozva 384000 jön ki. gondolom nem csak én számoltam utána, és szerintem tévedsz, ha azt gondolod, ennyire nem nézik az emberek a pénztárcájukat. én nem keresek annyira rosszul, de ez azért sok lenne. akkor már inkább megveszem sima két éves előfizetéssel részletre!
arról nem is beszélve, hogy a médiamánia csomagoknál a fele szolgáltatásra nincs is szüksége az embernek! És ez külföldön is így van!