Sorra buknak meg az új mozifilmek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondjuk igen, nem árt ketté választani az artmozikat a plázák filmszínházaitól. Én inkább azon "mûvészibb" filmekre gondoltam, amik eljutnak idehaza mondjuk a "Palace"-ig. A kifejezetten mûvész mozis alkotások más kategória. Artmoziba járni egy egészen más persze. Intelligensebb közönség, ez tény, bár a "sznobság" - legyen akármely formája - úgy érzem egyre jellemzõbb rá.
hmm, ez végülis teljesen logikus gondolkodásmód, de nekem például mindegynek tûnik, hogy milyen film megy moziban, mert a mozi, az mindenképpen mozi.

látványfilmet is meg tudok nézni otthon, jó körülmények között, de ha mozizok, akkor inkább artmozikba megyek vagy kevésbé kommerszebb, nem látványfilmre, de legfõképp jónak ígérkezõ filmre - egyrészt jobb az élmény, intelligensebb a közönség, vagy eleve nincsenek annyian. másrészt pedig ahogy más is írta már: olyan filmért fogok pénzt kiadni, ami nagyon jónak tûnik. azért a látványfilmek zöme nem ez a kategória. például egy közepesen jó képregényfilmért vagy egy transformersért nem fogok fizetni, ha vannak zseniális filmek is, amikért fizethetek.
A mûvészibb filmek DVD-n, egy nagyobb TV-ben, sötétített szobában, korrekt hangfal rendszerrel is ugyanolyan élményt nyújtanak mint a moziba. Nem a látvány a lényeg.

A mozi pont az ilyen rágógumi filmeknek van kitalálva (hangsúlyozom manapság lesz ez egyre igazabb), a látvány miatt érdemes fõleg moziba menni, na meg esetleg egy vígjátékra elmenni barátnõvel, haverokkal még mindig lehet jó, de kommerszebb filmeket inkább otthon, nyugiban lesnék. Legalábbis én.
Engem pont a The Help érdekelne. 😊

Hát, nincs Transformers, megértelek. Azt mondjuk nem értem, hogy ezek közül a jókra miért nem mennél el. Vagy mert nem hallottál róluk, vagy mert a kritikusokra hallgatsz-
Mondjuk egyik filmért se mennék moziba... Mostanában elég kevés olyan film van, amiért moziba mennék...
Isten keze lesújt a gátlástalan haszonlesõkre:-)