Szekeres Viktor

Sorra buknak meg az új mozifilmek

A mozis nyár hivatalosan már véget ért, az augusztus vége és szeptember eleje pedig hagyományosan a leggyengébb mozis időszaknak számít Amerikában. Ennek megfelelően a heti új filmek is bukni fognak.

Az előző heti amerikai filmpremierek esetében a minőség is ludas volt abban, hogy sem a Conan, a barbár, sem a Kémkölykök 4, sem az Egy nap, sem pedig a Frászkarika nem hozta a minimális elvárásokat. E héten azonban nem csak a filmek színvonala, illetve a közönség érdeklődése dönt a heti premierek sorsáról, hanem az Irene hurrikán, mely mozis szempontból a lehető legrosszabb időpontban, szombat este fog lecsapni New York államra.


Éppen ezért több mozihálózat bezárja multiplexeit: az AMC minden környékbéli mozijára kiteszi a "zárva" táblát, a Regal-hálózat viszont a mozik vezetőire bízza a döntést. A közvetlenül közel 65 millió embert érintő Irene ugyan pár órája 1-es erősségű viharrá lett leminősítve, de még így is komoly károkat okozhat az Egyesült Államok keleti partvidékén. A becslések szerint az eleve nem túl nagy sikerre számot tartó heti mozis premierek (Colombiana, My Idiot Brother, Don't Be Afraid Of The Dark) az előrejelzett 8-10 milliós debütálás helyett inkább 5-6 millió dollárral fognak nyitni. A becslések szerint a hétvége legnézettebb filmje ismét a The Help lesz 11 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #7
    Mondjuk igen, nem árt ketté választani az artmozikat a plázák filmszínházaitól. Én inkább azon "művészibb" filmekre gondoltam, amik eljutnak idehaza mondjuk a "Palace"-ig. A kifejezetten művész mozis alkotások más kategória. Artmoziba járni egy egészen más persze. Intelligensebb közönség, ez tény, bár a "sznobság" - legyen akármely formája - úgy érzem egyre jellemzőbb rá.
  • winnie #6
    hmm, ez végülis teljesen logikus gondolkodásmód, de nekem például mindegynek tűnik, hogy milyen film megy moziban, mert a mozi, az mindenképpen mozi.

    látványfilmet is meg tudok nézni otthon, jó körülmények között, de ha mozizok, akkor inkább artmozikba megyek vagy kevésbé kommerszebb, nem látványfilmre, de legfőképp jónak ígérkező filmre - egyrészt jobb az élmény, intelligensebb a közönség, vagy eleve nincsenek annyian. másrészt pedig ahogy más is írta már: olyan filmért fogok pénzt kiadni, ami nagyon jónak tűnik. azért a látványfilmek zöme nem ez a kategória. például egy közepesen jó képregényfilmért vagy egy transformersért nem fogok fizetni, ha vannak zseniális filmek is, amikért fizethetek.
  • Etinger #5
    A művészibb filmek DVD-n, egy nagyobb TV-ben, sötétített szobában, korrekt hangfal rendszerrel is ugyanolyan élményt nyújtanak mint a moziba. Nem a látvány a lényeg.

    A mozi pont az ilyen rágógumi filmeknek van kitalálva (hangsúlyozom manapság lesz ez egyre igazabb), a látvány miatt érdemes főleg moziba menni, na meg esetleg egy vígjátékra elmenni barátnővel, haverokkal még mindig lehet jó, de kommerszebb filmeket inkább otthon, nyugiban lesnék. Legalábbis én.
  • Mathiassa #4
    Engem pont a The Help érdekelne. :)
  • zetortraktor #3
    Hát, nincs Transformers, megértelek. Azt mondjuk nem értem, hogy ezek közül a jókra miért nem mennél el. Vagy mert nem hallottál róluk, vagy mert a kritikusokra hallgatsz-
  • endrev #2
    Mondjuk egyik filmért se mennék moziba... Mostanában elég kevés olyan film van, amiért moziba mennék...
  • kerge30 #1
    Isten keze lesújt a gátlástalan haszonlesőkre:-)