117
  • asgh
    Próbálj meg egy 15000 darabos .tif képszekvenciát átnevezni command line-al, vagy windows explorer alól és mindjárt megérted, miért használják olyan sokan a Total Commandert.
  • paraszgyerek
    Csak nehogy végül a fájlkezelést is "a felhasználói igényekhez igazodva" annyira tönkrevágják, mint a hálózatkezelést az alapból semmire se jó hálózati profilosdival
  • ptamas88
    szerintem felesleges ez a total commander hype, egyáltalán nem tetszik amikor a szép lekerekített aero-s windows 7-emen odatrollkodik nekem egy win 98-as kinézettel rendelkező program. mivel mindent megtudok oldani intézővel, így inkább azt választom a csúfság helyett :D azt meg ne mondja senki hogy akkora nagy különbség van a sebességben, h összeomlik a világ ha 2 perccel később másolja át a filmet az egyik particióról a másikra.
  • lapaleves
    "Ugyan a Windows Explorer ezekkel a feladatokkal probléma nélkül megbirkózott"

bruhahahahahahaha. vagy nemtom inkább sírnék. a vistáig az egész cucc használhatalan volt, ugye eldobott mindent ha valamivel "birkózni" kellett volna.

kitűnő példája annak, hol tartanak, ha a "skip" meg a "rename" gomb 15 évbe telt nekik. bele is dögölhetnek.
  • FoodLFG
    Egyszer össze akartam fűzni két fájlt, ezért leszedtem a TC-t, mert "azzal biztos kényelmes lesz". Akkora faszságokat irkált ki nekem, hogy csak na. Fogtam a command line-t copy/b, azt csá. Anyáddal szórakozz.

A TC kezelhetőségben tíz éve lemaradt (nem magától értetődő). Az OKJ-s informatikusok terjesztették el, hogy ha ezt használod, akkor az nagy coolság és értesz a számítógéphez. Ezért minden szerencsétlen ezt nyomja orrba-szájba. Átlag júzereknek teljesen felesleges. Sokkal egyértelműbb a vindózos rendszer.

Jó példa a TC keresés funkciója, ami feleslegesen túlbonyolított. Mennyivel egyszerűbb vindózablakba beírni, hogy NOT xx OR (yy AND zz) size:>13MB
    És már ezt a szintet is minimális mennyiségű ember használja.
    Nem kell itt sznobkodni.
  • KRTuning
    Az egyszerű "használom a gépet mert jó erre-arra" usereknek ugyis mindegy. Aki meg tényleg kihasználja biztosan van T/W Commanderje. Alap.
  • Doktor Kotász
    Biztos van ennek a cikknek valami fontos üzenete, csak még nem sikerült dekódolnom, hogy mi is az.

Egyébként Windows/TotalCommander ha mondom, segít a gondon.
  • Petka
    Én azt bírom, amikor 5 percig azt számolja a win, hogy mennyi ideig tart majd átmásolni az adott dolgot.
  • mousee
    Két észrevétel:

1. Ez az ablak már linuxok alatt évek óta így van (másolgatásoknál), a cikk pedig csak a zójesikszet említi :P

2. Aki komolyabb fájlmásolási műveletekkel operál, az tuti commanderezik, vagy más programot használ rá, ahogy a cikkben is le van írva. Aki meg csak a kis dokumentumait dobálja az asztalon vagy a dokumentumok mappában, annak édesmindegy, hogy 2, vagy 5 sec alatt végez a rendszer :)

Persze tessék csak fejleszteni, hajrá ;)
  • AgentKis
    Bocs benéztem... nem azért szól...
  • AgentKis
    Erre a problémára inkább hardveres megoldás kellene. (nagy cache a vincsin, amit ilyenkor használna is, illetve SSD meghajtó)
  • AgentKis
    Remélem a második ablakon látható okos funkció kikapcsolható lesz, mert megőrülnék attól, hogy (különböző mappában lévő) ugyanolyan nevű fájlok mindegyikénél kérdezgetne...
  • paraszgyerek
    Bocs a nyelvtani hibáért, remélem a lényeg érthető. ( Tudom aki a magyar nyelvtant nem tudja mindig használni az meg ne irkáljon fórumokba :-D )
  • paraszgyerek
    Szerintem aki Total Commanderrel vagy hasonló kétpaneles fájlkezelő használatát nem tudja vagy nem akarja megtanulni, az inkább ne is másoljon semmit.
  • Thrawn
    Ez az egész olyan, mintha még mindig a gőzgépet csiszolgatnák, hátha kijön belőle valami igazán nagyszerű, miközben mellette ott duruzsol egy korszerű motor.
  • orbano
    A felülírást megerősítő ablakuk úgy ahogy van sz*r. Hetvenedjére is zavaró, átláthatatlan és félve kattintok rá. Inkább a totalcommandertől vennék át az ezer éve jól bevált sémákat.
    Az új "rendszer" legalább kezelni fogja, hogy a konkurrens másolások ne lasítsák egymást a merelvlemez megnövekedett fejpozicionálással töltött ideje miatt?