117
-
Sir Ny #68 Na jó, ez kettő feladat volt. -
Sir Ny #67 Mégis hogy a francba alakult ki ez a melyik oprendszer a legjobb vita? Úgy tesztek, mintha oprendszert használnátok, és nem programokat -.- Az oprendszernek egyetlen feladata van: hogy indítsa el a programot, illetve zárja be, hogyha azt akarom. Meg hogy a programok mögé jó kis API(?)-t tegyen, hogy azért ne legyen benne minden programban minden driver. Ennyi, és nem több.
Semmi értelme az oprendszert mint előre csomagolt programokat kezelni. Nekem a legjobban a terminállal induló linux tetszik, bepötyögöm, hogy firefox, és megnyissa. Ha meg file-t akarok kezelni, akkor bepötyögöm, hogy filemanager, és megnyissa. Így kéne kinézni a normális pc használatnak, kb 0 sec bootidővel. -
gombost #65 Bár már látom, hogy nem nagyon van értelme ennek a vitának, de tessék:
http://windowsnetworking.com/articles_tutorials/IPv6-Support-Microsoft-Windows.html
Kérlek olvasd el az XP és a Vista leírást!
"Az IPv6 egyelőre még nem előny, mivel nem használjuk."
o.O Dehogynem. -
hurkaur #64 hat kenderesi (akarki), te az evezred vesztese vagy :D
"mindezt kernel szinten beleintegrálva a gyökérrendszerbe, kiirthatatlanul, ami az xp esetében még kiszedhető volt"
ezutan a szoveged utan megerdemled a gecihulye statuszt :D asdasd -
#63 Te vagy tényleg egy idióta vagy, vagy a microsofttól kapod a fizetésedet. -
#60 Mondjuk a Vista tényleg ganéj.
az UAC egy borzasztóan idegesítő valami, és a néhai vezérlőpultot is jól szétcseszték, semmi sem ott van ahol addig.
A kezelőfelület gány, és nem lehet választani a régi jó letisztult Win95/98/2000 dizájnt, ahol semmi fölösleges szarság. Nekem ugyanis tökéletesen megfelel az, a 3D-től és az átlátszó ablakoktól az ég óvjon.
Maga a gépigény, úgy gondolom, ma már nem tényező, fillérekért össze lehet rakni olyan gépet, ami megfelel a Vistának és a Win7-nek.
Az IPv6 egyelőre még nem előny, mivel nem használjuk.
Én a magam részéről kihagyom őket, amúgyis rühellek Windowst telepíteni, majd talán a Win8-ra átállok, ha eleget tud nyújtani nekem.
Nem kell hülyének nézni valakit csak azért, mert az XP-t jobban használhatónak látja. -
#59 FIGHT! -
#57 Most már tényleg jó lenne, ha kicsit visszavennél. Kezd a stílusod mocskos lenni. Győzd meg észérvekkel (neked olyan úgy sincs), de ne disznólkodj itten. Azért mindennek van határa! -
gombost #55 "Az IPv6 protokoll alapban rajta van az SP NÉLKÜLI Windows XP CD-n"
HAHAHAHA!!! Eleve SP2-től van ez a supportnak nevezett akármi. Atyaég!
Az általad adott link csodásan leírja, hogy mi az IPv6 és hogyan lehet XP-re installálni, de nem írja le, hogy ez nem teljes support, csak amit én már írtam. -
gombost #53 Te nagyon buta vagy! Az XP-ben nincs és nem is lesz IPv6 support. Amit Te annak hiszel, az annyi, hogy képes lekezelni egy IPv4-es kérésre érkező IPv6 választ, ez viszont édes kevés lesz a következő 1 évben is, nemhogy később. -
ProgServ #50 Azon elgondolkodtál, hogy ha jó az XP...akkor miért is kellett 990 gépet élesztened? -
ProgServ #49 Wanek úr! Te nem fejlődsz. :( -
#48 farmanager es ha nem birsz max harom billentyu lenyomasa utan barmit megoldani vele, akkor keresel egy plugint hozza, ha utana sem megy akkor veled van a baj. Addig jo a vilagnak amig kenderesi es tarsai csak a sajat gepukon "rendszergazdak" -
hurkaur #47 ahh latom a kedves mama is megvolt neki.. aj aj :\ -
gombost #44 Jaj! Eszembe jutott egy nagyon jó érv az XP fanoknak. IPv6. Ípévéhat. Haha, b*szh*tod az XP-det. -
hurkaur #43 semmit nem sztarol, inkabb csak utalja a w7et, mert -> elozo kommentem. -
hurkaur #42 ez esetben marad a - win7 disztributor megdugta a nojet- verzio. -
gombost #41 Csak szólok, hogy _nem_ a screenshot miatt írta, hanem mert az XP-t sztárolja a srác. -
#40 Csak szólok, hogy az a 900MHz-es CPU NEM Pentium 3, a screenshot-on az is ott van, hogy Asus EEE PC, ami ugyan szintén nem egy erőmű, de nem is az a rendeltetése. -
hurkaur #39 figyelj, nincs azzal gaz ha neked es a p3as homopajti korodnek nem telik win7 ready gepre igy 2011 tajan, foleg mint certified rengszergizda vagy szervizes.. -
#38 "arrakistornak meg megint 2 új felhasználóneve van :))"
Igazából most már az ötletekből is kifogyott, mert ugyanazon a néven regisztrált a PCfórumra is a napokban (Bulletshit), de az alant olvasható Kenderesi is ő. Ha valaki kételkedne benne, még arra is lusta, hogy új flémet találjon ki, mert a PCfórumra szóról-szóra ugyanazt másolta be, amit ide is behányt, össze lehet hasonlítani. Bulletshit – 2011.08.25. 17:07 hsz.
Bulletshit: SkullJoe vagy akárki! Szakadj már le rólunk! Kívülről fújjuk az összes nótádat (bár mostanában a trójai megfigyelőrendszert valamiért hanyagolod...). Menjél már olyan fórumra flémelni, ahol még nem ismernek, hadd szórakozzanak már mások is, ne mindig csak mi! -
Csaba42 #37 Te ezt remélem nem írtad be komolyan, ugye nem?! -
Bulletshit #36 Szervizesként egy év alatt 1000 gépet javítottam meg, ezek közül 990-en volt Windows XP , és 995-ön volt rajta a Total Commander... Ezzel az űlést berekesztem, neked pedig megköszönjük az ész osztását ! -
ptamas88 #35 én nem értem ezeket akik a saját életükből kiragadnak egy példát és azzal bizonyítják h milyen nagyon igazuk van. de biztos én tévedek és az átlagember mikor leül a gép elé azon bosszankodik h basszus ma is át kell neveznem 15000 fájlt -.-"
Bulletshit : nem akarom a testrészeidet méltatni de nem látom be hogy imádhatod az XP-t, és itt most csak a rendszerről beszélek hiszen printscreen-en amit bemásoltál semmi nem maradt meg XP-snek, minden utánozza az Apple agyonhypeolt rendszerét és ezek után dicsőíted h milyen gyönyörű...gratulálok, de az már nem XP akkor amire te a nyáladat csorgatod.
és a zseniális önjelölt közgazdászokat(vagy rendszergazdákat) se méltatnám, de azért ne azt vegyük már alapul h mennyi gépen van XP, és mennyin 7...ennyi erővel kijelenthetnéd azt is h a régi CRT TV jobb mint egy LCD, mert több embernek van még olyan... -
torreadorz #34 TC az egyik legjobb program ilyen célokra, a windows intézővel össze sem mérhető.
Nem is értem a kommenteket, mivan ide került az ország összes számítógépes analfabétája??? Csajoktól elnézést, egy nőismerősöm sem képes a TC-t használni, de ez nem az ő hibájuk, valószinüleg a térlátásukkal van gond, nem tudnak átlátni két panelt, de férfiaktól ilyet hogy a TC-t egy lapon említik az intézővel...
Wtf -
kjhun #33 Iyesmire gondoltál??
Erről: (mondjuk ezek van txt-ben, eredetileg így vannak a fájlok, elérési út szerint (FIFA 10 telepítőlemezén)
data\bescene.cs
data\big.fat
data\cl.bin
data\zdata_00.bh
data\zdata_00.big
data\audio\Dat_cze.big
data\audio\Dat_eng.big
Erre: (Ha Multi-5 DVD9-ből Multi-2 DVD5-öt csinálnál, és CAB-ba kell tömöríteni, mert csak akkor tenné fel jól a Windows Installer-es telepítő a lemezről, és így kellene lennie akkor a fájlok neveinek):
dataBescene_cs
dataBig_fat
dataCl_bin
dataZdata_00_bh
dataZdata_00_big
dataAudioDat_cze_big
dataAudioDat_eng_big
Ez csak egy példa, ehhez TC kell(ett), (Csoportos átnevezés parancs), meg Notepad++ Szerkesztés csere parancs, és akármilyennév.bat fájlt készíteni, (pláne ha másolni akarsz, a fentebb megadott elérési úton lévő könyvtárban lévő fájlokat egy mappába, egy bizonyos logika alapján átnevezve a fájlok neveit. Így több ezer fájlt lehet átnevezni egyszerre és átmásolni.
Pl.:
copy /y "%FIFA10DVD%\data\cl.bin" "Group1\dataCl_bin" >nul
copy /y "%FIFA10DVD%\data\big.fat" "Group1\dataBig_fat" >nul
ezt txt-ben kellett létrehozni, és bat fájlként futtatni, erre a windows intéző nem képes. -
kjhun #32 Hát ja, az XP-nél az SP3-mal is így volt, hol a beigért 3D-s Asztal, és egyebek
SP4-ben talán benne lesz Még 3 év 2014 végéig, beleférne addig bőven. -
#31 Én már ezeknek nem hiszek, annyi forradalmi frissítést ígértek a win7 hez, amiből sok megvalósult de a nagyja csak kamu volt. -
kjhun #30 Ja és amikor tényleg törölni kell mondjuk 100 ezer fájlt, a Windows intézővel, vagy másolni, akkor melyik gyorssabb??? Hát a jó öreg parancssor. Meg a TC is jobb, az öreg Dos Navigator-t, meg NC-t ne is említsem már, mint az ősöket a Dos-os korszakból. Nekiáll számolni, hogy körülbelül mennyi ideig tart, a fájlnevek kiírása, stb.. Ha például a %TEMP% környezeti változó által definiált mappában lévő szemetet akarom az Intézővel kitörölni, és olyan fájlt akar törölni, ami használatban van (pl.: vírusirtó hulladékfájlai, mert éppen vizslat valamit, vagy a WMP 9/10/11 hulladéka, vagy az oprendszer esetleges hulladékállományai), akkor mi történik, hát nyavalyog hogy nem törölhető, és leáll az egész folyamat, utána kibogarászhatod egyesével azokat a fájlokat, amit nem lehet törölni, nem jelölöd ki és úgy Shift+Del -el törölni őket, erre 1 perc is elmehet. Ezt a bugot még mindig nem javították ki!! Még szerintem Win8 alatt se. Vagyis a jó öreg parancssorban ilyen gondod nincs, ott átugorja, meg TC-ben is.
A %TEMP% könyvtár tartalmát kipucoló program, csak egy katt és pápá hulladék-fájlok és mappák, ezt semmi mással nem csinálod meg ennél gyorsabban.
Link: CLEANTEMP
És csak 64kB az egész, letöltöd, aztán a Windows köyvtáradna bemásolod (így parancssorból is elérheted, lásd: PATH környezeti változók), aztán ikont az Asztalra neki, jobbklikk az ikonon, és a "Cél:"-nél kibővíted a parancsot,
erről: C:\WINDOWS\CLEANTEMP.EXE
erre: C:\WINDOWS\CLEANTEMP.EXE /y /a
aztán, elmented, és egy katt rá. Automatikusan törli az összes fájlt és mappát onnan.
%TEMP% = "C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Local Settings\Temp" (XP)
%TEMP% = "C:\Users\Felhasználónév\AppData\Local\Temp" (Vista/7 és a Win8 gondolom azon is ugyanott)
Több hónap alatt akár több GB-nyi hulladék is lehet ott, ha nem töröltél onnan sose. Nem kell ide mindenféle ccleaner, meg társaik, ha csak ott akarsz szemetet kipucolni onnan. -
hurkaur #29 helyesen:
"amíg egy certified rendszergizda, mint pl. Én , le nem sikálja izomból és rá nem telepít egy rendes Operációs Rendszert, pl. XP-t" -
FoodLFG #28 És azt hogy lehet vele megcsinálni, hogy fájlneveket írok egymás alá richtextboxban és ezek alapján nevezi át a kijelölt fájlokat ? Kerestem, hogy van-e ilyen funkciója, de nem találtam.
Az, hogy különböző fájltulajdonságok stringként a fájlnevekhez fűzhetők megadott séma szerint, az még nekem nem elég.
Mondjuk írtam rá programot (nem nagy ügy), ami egyszerűbben is kezelhető, szóval már nem aktuális a probléma, csak kérdezem. -
asgh #27 itt a screenshot:
-
5241451 #26 És? Egyik rondább, mint a másik. -
asgh #25 Total Commanderrel:
1. * kijelöli az összeset
2. CTLR +M
3. Megadod az átnevezés szintaktikáját (használhatsz sima karaktereket, az eredeti filenév adott karaktereit, sorszámokat, dátumot, időt, egyedi függvényeket, stb., stb.)
4. ráklikk a Start! gombra és pár másodpercen belül megvan.
Ehhez képest sok sikert az "F2, beír, tab" megoldáshoz 15000szer. -
gombost #23 Onnantól, hogy 2011-ben XP-vel példálózol igazából nincs miről beszélni. A TC nem rossz egy átlag felhasználónak és kifejezetten jó egy power usernek, hogy elmondhassa mekkora kocka. De komolyabb munkáknál a parancssori másolásnak nem lesz ellenfele. -
Bulletshit #22 Még válogathatok is az XP-n, hogy Tiger vagy Leopard felületet akarok
-
sanyicks #21 Sajos az ablakos intézős alap felület röviden: szar néha olyan gépen ahol nincs tc azt kell használnom, lassú, nehézkes és idegesítő a használata. Hosszútávon csak balfaszok, és 1 bites userek használják.
arrakistornak meg megint 2 új felhasználóneve van :)) -
Bulletshit #20 Te sem gondolhatod komolyan, hogy ez a gusztustalan, átláthatatlan, használhatatlan okádék összemérhető, vagy egyáltalán csak egy napon megemlíthető egy XP+Total Commander kombóval???
Há' hogy néz má ki ?? Mint a se99em szüretkor... !
És hol marad a használhatóság??!?!
Amíg te a kis kacsóddal az egér fele bénázol, addigra én már megtaláltam, átneveztem, átmásoltam és fel is FTP-ztem...
És itt az általad oly' hőn szeretett egész képernyőt eltakaró , átláthatatlan winfos 7-ed:
-
#19 F2, beír, tab, beír, tab, beír ...
Vagy CTRL+A,F2,beír csak ilyenkor az összes név (szám) nevű lesz. Vagy TC-ben miért olyan gyors a fájlátírás ? -
#18 Én Intézőben sokkal gyorsabban másolok mint TC-ben, egyedül FTP miatt szoktam használni néha, de akkor se konkrétan TC-t, hanem WinSCP aminek hasonló a felülete.