117
  • hurkaur
    #117
    "Nem tudom a WinDos 7 fanatikusok is jól látják-e hogy 2 évvel ez után a rakás sz@r megjelenése után is még mindig 2x annyian használják az XP-t?"
    Hulyegyerek, vallalati kornyezetrol hallotal e mar? Ott nem ugy valtanak rendszert, ahogy te le lewarezalod mer szarul fut a cse'..
    // csak tudnam mi a faszert reagalok sikhulye emberek kommentjeire..
  • hurkaur
    #116
    Fogod te.. kisse vicces, ahogy a gyerekes szerelmed egy kodsorhoz azt mondatja veled, en sosem foglak elhagyni! Gondolom majd drivert is irsz draga hon szeretett rendszeredhez.. hagyjal mar, huzzal inkabb ipon-ra te gecihulye..
  • hurkaur
    #112
    2014 a te eved.
  • Tetsuo
    #111
    Az atlagfelhasznalo az szerintem vagja az alapmuveleteket. Az atlagfelhasznalo az nem a teljesen laikus, az felette van anna a szintnek, viszont a profi felhasznalonal meg lejjebb.
    Tehat neki tenyleg eleg egy Win Intezo, csak maximum nem annyira kenyelmes. Huha. Az egesz Windows nem kenyelmes. Neha, masolasi feladatoknal pluszban mar kibirhato.
  • torreadorz
    #110
    "Egy átlag felhasználónak tökéletesen megfelel a win intéző is"

    Jaja. Ennek az egyenes következménye meg az, hogy képtelen megtalálni bármilyen letöltött fájlt, ha az adott program azt nem az asztalra menti...

    Ne tudd meg hányszor hivnak fel rokonok, ismerősök hogy letöltöttem xy-t az internetről de nem találom meg, vagy hogy van itt 100 darab képem el akarom küldeni emailben, de a 20. után meguntam az egyesével való feltöltést nem lehetne-e valahogy egyben?

    És ilyenkor rutinból mondom hogy figyelj ráállsz total commanderben a képeket tartalmazó könyvtárra és alt+f5 és kész, de már jön vissza a válasz mi az a total commander... Na magyarázd el neki a tömöritést intézőben... Ott meg fogsz halni amikor azt mondod hogy c meghajtó document and settings könyvtár, jön is vissza a válasz hogy "mi van?" ő erről még sosem hallott, neki csak asztal van...

  • Sir Ny
    #109
    A midnight commandert mér hagytad ki?
  • Pakula
    #108
    Egyre valószínűbb, hogy egy bukott Viszta, és Win7 után a Windows 8 idején is maradok az XP-nél.
  • teccikérteni
    #107
    Mióta a Nautilusban füleken több könyvtárat (és egyéb dolgokat, pl.: ftp-t) is meg lehet nyitni, nekem az is elegendő. Ha valaki meg összetettebb dolgot akar, akkor a shell script-eknél (Win-ben: batch fájlok) nincs rugalmasabb alternatíva...
  • gergely1991
    #106
    futtatásba:
    del -f -q %temp%\*
    na hajrá:)
  • pasi29uk
    #105
    Ha beülök egy helikopterbe és nem tudok felszállni vele attól még lehet, hogy nem a gép a szar :D
  • pasi29uk
    #104
    Picit csúsztattam mert Macra is van ilyen fájl kezelő de nem igazán tudtam megbarátkozni vele.
    Véleményem továbbra is az, hogy az egér zsonglőrök közelébe sem érhetnek sebességben ill. hatékonyságban egy olyannak aki a (billentyűzetet is) ismeri és használja a programok által nyújtott lehetőségeket. Ugyanis szélsebesen össze-vissza kattintgatni ablakokat megnyitni panelek között ugrálni mindenki tud... közben pedig a turbóinjektoros nokedliszaggatóról dumálni.
    Minden IT szakembernek megvan a maga szoftver készlete. Ha pedig minden kötél szakad akkor sem kellene gondot jelentsen egy kötegelt parancssor megírása és futtatás legyen az egy bat vagy macro vagy valami pici program kód.
    Batot pedig lehet írni igen hosszúkat elágazásokkal, szűrésekkel, kapott adat kiértékeléssel, szinte bármivel megspékelve.

    echo off :D
  • Rotyoka
    #103
    Az ilyen emberek nem ülnek linux elé, mert elvből többet tudnak róla mint aki használja 10 éve, és ők jobban tudják hogy miért szar :D
  • pasi29uk
    #102
    Néhány szakinak itt különösen idegenek a 2 ablakos fájlkezelők (Norton Commander, Dos Navigator, Volkov Commander, Total Comander... ) holott a jó szakember csak társ ként tekint rájuk. Mégis mit csinálnak ezek az emberek, ha le kell ülni egy Mac (v. egyéb Linux disztribúció) elé?
    Akkor vagyok szakember, ha egy feladatott 27+1 módon tudok hibátlanul megoldani... nem akkor ha kifogásokat keresek.
    A kommentek olvasása közben eszembe jutott egy régi eset amikor le akart b@szni egyik régi főnököm, hogy miért nem dolgozok amikor több mint 40e eps vonvertálgatása vár rám és csak kávézgatok... A photoshop macrok dolgoznak helyettem nézd meg... érdekes mi?
  • MagyaR
    #101
    Egy átlag felhasználónak tökéletesen megfelel a win intéző is.
    Annak ellenére, hogy viszonylag sokat gépezek minden nap, még sem másolgatok/törölgetek/hozok létre mappákat ezerrel....

    Ha meg egy adott helyre akarok több másik helyről másolgatni, akkor megnyitok két ablakot és kész el van intézve... Ennél bonyolultabb dolgokat egy átlag user nem szokott csinálni :). Aki meg igen, az természetesen használjon tc-t, vagy amit akar.


    KIS OFF:


    De ha belegondoltok a mindennapi életben a legtöbb emberre jellemző, hogy szeretik/ragaszkodnak egyes megszokott dolgokhoz.
    Pl. van vagy 80 tv csatornánk otthon, hála a digitális adásnak, de alig szoktunk abból, csak párat nézni.... Ma pl. belenéztem egy másikba, s egy oly érdekes műsor ment (panda macikról :D), hogy vagy 4-5 órán keresztül (több sorozatrészt adtak le egymás után), nem bírtam abbahagyni :).

    Tehát sokszor az emberek inkább maradnak a jól megszokott dolgoknál, még ha kínálkozik is egyszerűbb megoldás.
    Néha ez nem gond (lényegtelenebb dolgoknál), de olykor súlyos probléma.
    Nah, be is fejeztem a filózgatást, mert ez már nagyon nem a témához tartozik :D.

    Üdv!
  • B0nFire
    #100
    OFF

    "csa'ba, lemaradtam Kenderesi kommentjeirol :((((("

    Semmi újról nem maradtál le, ugyanazt fújta, mint két éve egyfolytában, csak a végén már nekiállt mocskosul káromkodni meg anyázni is.
  • lapaleves
    #99
    wbscript helyett vbsciptet, csak hirtelen a wsh ugrott be. jó tudni, hogy ilyen rég nem foglalkoztam winnel. remélem idővel elfelejtem win 95-ig visszamenőleg az egész szenvedést.
  • lapaleves
    #98
    látom itt tényleg mindenki attól szakért, mert tc-t használ. ugyanmár. nem azt mondom, nekem is fenn volt, hogy gyorsan lehessen splitelni vagy ilyenek, de a mindennapokban teljesen normálisan használható (volt) az explorer is.

    ha valami olyat meg kellett csinálni, akkor az ember írt rá egy pársoros wbscriptet, oszt jónapot. és mivel bármilyen parancsot be lehetett integrálni az explorer shelljébe (a jobb klikkes menübe), ami nagyon hiányzott megírta az ember (pl könyvtárfán jobb klikkel új könyvtár, magas prioritással futtatás, ilyenek).

    meg mondjuk egy cégnél pl nem úgy mennek a dolgok, hogy hopsz minden gépre toljunk fel egy warezolt vagy számokat klikkelős verziót, súlyos tízezreket meg nem ér az a plusz, amit a tc nyújt, pláne hogy ott a robocopy.

    lehet köpködni, de akármelyik win elé leülök és fél perc alatt elvégzem a feladatot intézővel (win + e) egy fia klikk nélkül. fél perc alatt az átlag júzer átlagosan összehányt desktopján még a böngészőt sem találja meg az ember, hogy gyorsan tc-t töjtögessen. de még magát a tc-t sem feltétlen. meg net sem mindig van. ilyenkor öröm nézni a nagy tc-jediket, akik fél órát küzdenek (folyamatosan magyarázkodva) explorerben valami triviális dologgal.

    ezt csak a rend kedvéért jegyeztem meg, hogy nem ez a mércéje az okosságnak. nem használok már se wint, se tc-t, se explorert. de a nautilus ugyanúgy megfelel, amire meg nem az terminál.
  • TreDoR
    #97
    csa'ba, lemaradtam Kenderesi kommentjeirol :(((((
  • Omega
    #96
    Egy fájlkezelőnek szerintem is az egérmentes gyors, praktikus használat az előnye. A TC bár nem tökéletes de egyszerű és logikus kezelőfelületénél még mindig nincs jobb, gondolom ez is az oka az elterjedettségének.
    Akinek ez nem tetszik futtasson helyette valami agyonskinnelt giccses szart, hogyha az olyan jó, abban már valóban lehetnek idegesítő dolgok.
  • zedow
    #95
    A TC-t be lehet állítani, hogy explorerrel töröljön. Én amúgy meg nem szeretek egeret használni ha nem muszáj :)
  • Caro
    #94
    Kíváncsi vagyok hogy ezt kijavítják-e már benne :)
  • gergely1991
    #93
    Én mint a intézőt,mint a TC-t mint a parancssort is használom(szükségszerűen) is.A TC-ben az a jobb hogy a könnyen elérhető pl a ftp és nem kell ugrálni/elnavigálni a "helyek" között mint a intézőnél.Azért a fájl/mappa kezelés ne csak a programtól függjön már hanem, a adathordozó jelenlegi állapotától is.
    "A felhasználó az egyes feladatokat leállíthatja, szüneteltetheti és folytathatja majd, így befolyásolhatja, hogy mely munkákkal végezzen előbb a számítógép."
    Kár hogy nem hamarabb csinálták meg.
    Mondjuk a parancssor mondható gyorsabbnak mivel csak karakteres felületű így nem vesz le annyit a erőforrásból,de azért kicsit fárasztó vele dolgozni.
  • gothmog
    #92
    Kontárnak hívják az olyat most is, illetve annak hívnák, ha egyetlen szó is igaz lenne abból, amit magáról állít.
  • B0nFire
    #91
    Amúgy az még nem jutott senkinek eszébe, hogy a MS-nak esze ágában sincs lemásolni a TC-t, mert nem látják elég hatékonynak? A DOS időkben a Norton Commander a két paneles fájlkezelőjével bizony nagy könnyítés volt, ha az ember megtanult pár gyorsbillentyűt sokkal gyorsabban tudott fájlokat másolni, könyvtárat létrehozni, törölni, mozgatni és egyebek, míg ez parancssorban eléggé kacifántos volt. De aztán jött a Windows meg a drag&drop, +a kontext menük, és az egész kezdett elavulttá válni. Természetesen még mindig a leggyorsabb a TC és a gyorsbillentyűk, csak a felhasználók már nem szeretnek billentyűzeten dolgozni, gyorsbillentyűket megjegyezni meg pláne. Sokat ismerek, akik még a CTRL+C - CTRL+V-t sem ismerik, és nem is érdekli őket, mert jobb gombos helyi menüben ott van minden menüpont. Aztán sok olyat látok, aki TC-ből drag&dropol, egérrel vált meghajtót, ablakokat. És nem tud vele hatékonyan dolgozni.

    Ezek a userek már megszokták az egerezést, és az Explorer nekik a fájlkezelő csúcsa, amin a MS-nek már csak pofozgatni kell. Mondjuk beletehettek volna néhány tabot a gyakrabban használt mappáknak, hogy ne kiegészítővel kelljen ezt is megoldani, és szerintem tökéletesen elégedettek lennének vele.

    Én felváltva használom az Explorert és a TC-t is. Viszont amit még senki nem említett, néhány nagyobb fájl törlése esetén a TC képes egy fél napig elszöszmötölni a fájl törlésével. Még nem sikerült rájönnöm, miért csinál így, de tény, hogy csinál ilyet, és semmi nem indokolja, hogy így tegyen. Ezért nagyobb fájlokat ritkán törlök vele.
  • Doktor Kotász
    #90
    " egyáltalán nem tetszik amikor a szép lekerekített aero-s windows 7-emen odatrollkodik nekem egy win 98-as kinézettel rendelkező program."

    Hát nekem az a fontos, ha másolni akarok, akkor azt egyszerűen tehessem.
    Az, hogy TC az lényegtelen. A Norton Commander-féle "kétablakos" megjelenítés a logikus.
    Az innen ide másolok.
    Az intézőben a kijelölöm, hogy mit, másolás, kijelölöm, hogy hova, beillesztés tökzavaró. Az egérrel áthúzás meg könnyen okozhat téves másolást. Melléhúzod, akármi. Közben meg nem áttekinthető, hogy hova is hűzod, ha több könyvtárnyi mélységekről van szó. TC-ben meg teljesen átlátható, hogy mit hova másol az ember.
  • syn7h37ic
    #89
    Win7 Pfff.
    Majd akkor váltok XP-ről, ha végre lesz a Win7-re is rendesen működő szoftver.
    Vagyonvédelmi rendszereket (is) programozok, és a mai napig vannak olyan termékek amik szoftverei nem hajlandóak kommunikálni Win7 alatt, XP alatt pedig vidáman futnak. ráadásul nem kell egy fukushima erőművet cipelnem, elég egy értelmes laptop (nem netbook!)
    A TC pedig alap. Ha nem érti meg az MS, hogy szükséges egy normális file manager, az nagyon.nagyon gáz. Az (el)intézőtől kiráz a hideg.
  • duke
    #88
    Amugy meg nem tudom, mi bajuk egyeseknek az XP-vel, jo az meg
    De komolyan, en legfejebb linuxra fogom lecserelni, ha egyszer lecserelem.
  • e57
    #87
    Az vagy... KRÉM!
  • duke
    #86
    "de korábban nem a Copy Jobs munkák elvégzésére optimalizálták és különösen nem arra, hogy egyszerre több ilyen feladatot végezzen el."

    Hat ez fasza, 15 ev utan rajottek, hogy az operacios rendszeruk legalapvetobb
    funcioja teljesen hasznalhatatlan. Ez aztan a gyors fejlodes.

    Neha mikor olyan gep ele kerulok, amin nincs TC, olyan erzesem van,
    mintha harom meterrol egy bottal piszkalva kene kezelni az egeret es a billentyut, es igy kene megoldani a feladatot.
  • e57
    #84
    Jah... 1-2% processzorhasználat mellett röptömöríti a Full HD felbontást, úgy hogy az apró betű is olvasható marad. Szerinted ez tényleg hihető?
  • hurkaur
    #83
    de a gecihulye logikadon vegigmenve, mi a picsaert nem binugzot hasznalsz akkor bazze? vagy te vagy a vilag elso usere, aki maga forgatta le az xp-t?
  • e57
    #81
    "AZ.. fogom azt leformázom még mielőtt az első kérdés felmerülne vele kapcsolatba , ha a lúzer nem mentette ki előtte az adatait róla akkor magára vessen, meg mondom neki hogy otthon ő maga (szopjon vele) mentse le szépen aztán hozza vissza üresen, vagy formázható állapotban."

    Az isten mentse meg a felhasználókat tőled! Te! Szervizesek szégyene! Régen a hozzád hasonlókat hívták kontároknak.
  • e57
    #80
    "...feltölti a 25 FPS-sel a lúzer deszktopjáról készített teljes videóanyagot..."

    Jó, tegyük fel, hogy igazad van. Feltölti. Mit csinálnak vele? Ki, és miért nézné végig azt a töménytelen videót?

    Egyébként nem tudom számoltad e már, hogy egy Full HD felbontás feltöltéséhez milyen sávszéleség kell? (több óra géphasználatnál az általad említett 20 perc leállítási idő sem elég egy átlag magyar internetelőfizetéssel)
  • rumkola
    #78
    inkább vennék meg a TC+-t és integrálnák. Nem ilyen fiszfaszságokat csimálnának. :)
  • gothmog
    #77
    Látják, emberek, Ilyen hülye az, aki szerint a windows 7 nem jó rendszer. Érthető? Ezentúl, ha valaki a bármi negatívumot talál mondani a microsoftról vagy annak bármely termékéről, mutassanak csak nyugodtan a „Kenderesi” (most épp ez a neve, egy hónap múlva már más lesz) nevű fórumtagra és mondják:
    Te is ugyanolyan hülye vagy mint az a barom az sg meg a hwsw (igaz-e flashdesigner) fórumában. Egyébként is ezért fizetjük, hogy idióta legyen, és mutogatni lehessen rá.
  • sempron07
    #75
    Így haladnak tovább, Windows 10-nél elérik a kívánt szintet... :D
    Mindenesetre örülök, hogy legalább ennyit fejlődött.
  • hurkaur
    #74
    sok giga ram oo sok gigamegamagos gepek ooo. bloatwareaddikt userek mi a faszt gepeznek egyaltalan, mert azt nem veszem be hogy tiszta gep 8 perc es 20 perc alatt all le.
  • hurkaur
    #72
    "mert ez a szar 8 perc mire feláll"
    itt van a kutya elasva :o)
  • hurkaur
    #71
    dzsunka p3as sdramos szarokkal ne win7ezzenek.
  • szvini
    #70
    Az a baj, hogy tulajdonképpen szinte senki nem kezdte el fikázni az egyiket meg a másikat oprendszer ügyileg, itt az egész a fájmásolástól indult, és még most sem az XP van fikázva, csak "valaki" túl önérzetes azt hiszi mindnnenki mágjára akarja őt vetni, és win7-et hájpolni, holott senki nem is hájpolt, sőt senki le se szarja mit használ a másik. Csak ennek a bizonyos "valaki"-nek fáj a lelke.


    Amúg megjegyezném én is TC-t használok, de szerintem is lehetne rajta csinosítani. Azért szeretem, ha igényesek a programok. De sajnos, sokszor a túldizájnolás visszafele sül el...
    De a 995 gépről meg annyit, hogy én amikor gépet telepítek mindre felrakom a TC-t, de nem azért mert kifejezetten könyörögnek érte (mintha fogalmuk lenne miaz), hanem mert nekem kell, amíg csinálom a gépet. De én is azon a véleményen vagyok, hogy átlag embernek vagy inkább mondjam ugy, hogy sok embernek tényleg nem kell (bátyám, hugom, apám, anyám), még a többi program használatával sincsenek tisztában, akkor nincs miről beszélni.

    De viszont egyet nem szeretek a TC-ben, hogy sok apro fájl másolásakor/törlésekor rettentő lassú.

    Ja és ha annyira trója a win, akkor tegyél fel Linuxot :)