35
  • Doktor Kotász
    #35
    Hát nem nagyon sikerült.
  • JMáté
    #34
    Ez egy jó topik, de tényleg pöröghetne kicsit jobban. Megpróbálom feldobni:
    -Hé te! A kurva anyád!
  • nextman
    #33
    Hajra, hajra, szidjatok egymast, mintha nem lenne holnap.
    Mert kell egybol hulyenek nezni azt, akinek mas a velemenye, es nem ert egyet?

  • wraithLord
    #32
    És ez azért van, mert mondtad.
  • kissssss
    #31
    hehe én mondtam hogy az 50 komi sem jön össze. ;-D
  • Nos
    #30
    Ennyi hülyeséget már rég olvastam 30 hozzászólás alatt.
  • Doktor Kotász
    #29
    Neked először a szövegértés képességát kellene elsajátítanod!
    Mert úgy nagyjából fogalmad sem volt, hogy mihez szóltál hozzá...
    (Merthogy én egyáltalán nem hiszek a teremtésben...)
  • philcsy
    #28
    Előbb utóbb megjelennek a trollok, majd kővetik őket az ellen trollok. Aztán a végén egy hatalmas troll orgiában trollkodva trollják a egymást a trollok.

    20-nál jóval tőbb aminosav található az élőlényekben.
  • Yv@n
    #27
    "Látszik, h nagyon sokat értesz a valláshoz, meg a Bibliához is."
    Látszik, hogy fogalmas sincs miről beszél, merthogy épp nem a bibliáról, hanem a vallási fórum trollokról.
    Mellesleg üdv a soraikban... :D
  • Peetor
    #26
    Szerintem meg az élet csak egy álom, útban a halál felé. :D Minden ember alkotta dolog a fantázia, a gondolat szüleménye, így minden gondolat megvalósul valahol, vmikor., ebben a földi álomban. :D Végső soron az emberi lét egy isteni gondolat. :D
  • Vers
    #25
    mivel az evolucio egy marhasag, es a bibliai isten sem letezik, ezert mast nem lehet feltetelezni mint hogy ez a vilag szimulalt , emiatt nagy a valoszinusege hogy nincs masfajta elet , csak az emberek vannak , de hogy mi celbol azt csak azok tudjak akik letrehoztak ezt a vilagot, az mindenesetre biztos nem alltak a technologia csucsan , mert ekkora szart csak primitiv eletformak alkothattak
  • thsanyi5
    #24
    Egyáltalán mi számít életnek? Ha valamikor majd kifejlesztik a mesterséges intelligenciát, ami esetleg az ember gondolkodási szintjét produkálja, akkor életnek nevezzük majd azt a programkódot? A processzort nem feltétlenül, bár ki tudja. A hardver lesz a kulcsa vagy a szoftver? Szoftver esetén annak a fajta életnek még csak kézzel fogható teste sem lenne. Éppen azt nevezhetnék a testének amiben tárolódik. Gyanús hogy természetes körülmények közt ilyen nem alakul ki, de attól még ez is egy forma amit már ráadásul jó sok filmben felvetettek. Arra akarok kilyukadni, hogy ez az egész idegen élet kutatás csak annyi mint egy-egy sci-fi rajongó fejében létező fantázia. Túl sok realitása nincs. Majd ha össze találkozunk egy idegen élőlénnyel, talán felismerjük, hogy az ott egy élőlény. De nem biztos, hacsak fel nem fedi magát.
  • wraithLord
    #23
    *A Szilmarilok-ra gondoltam :)
  • wraithLord
    #22
    Nem víz, hanem szén... A víz az élet oldószere, közege stb. Más körülmények mellett más is helyettesíthetné a vizet, viszont a szén alap az maradhatna (elméletben persze). :)

    Egyébként ehhez a 'vallás' dologhoz hozzáfűzném, hogy bárki ki tud találni végtelen mennyiségű marhaságot, amiről soha senki nem fogja tudni bizonyítani, hogy nem úgy van. Szóval az ég világon nem jelent semmit, hogy "nem tudja bizonyítani Isten létezését"...
    A vallás nem egyenrangú azzal, amit a természettudományok képviselnek, bármennyire is szeretnék, vagy kezelik úgy sokan.

    Elolvasom a Bibliát, ok. De azért belekeverni a valóságot... Még akkor sem tenném, ha más nagyon meggyőzően erre buzdít... X)
    Ha elolvasom A Gyűrűk Urát, és ezután Erut, a valákat, a maiákat stb. akarom összepasszintani a tudósok által talált tényekkel, akkor érdekes módon szimplán csak hülyének néznek... X)
  • Lucy in the Sky
    #21
    "a sok hülye aki olvassa a bibliát" - valóban sok hülye hisz hülyeségekben, de ha ezek az emberszabásúak valóban olyan seggek agyilag ahogy állítod, vajon nem jobb az nekünk ha a belőlük születésüktől fogva hiányzó morális megalkuvás, tolerancia, egyéb alapvető emberi vonások hiányát pótolja a jó öreg szakállastól való páni félelem? Olvassák a Koránt vagy a Tórát netán?
    Jólvanezígyahogy, nem?
  • endrev
    #20
    Bakker, Andr0 hogy megmondta! :O
  • gombost
    #19
    Ugyanúgy nem tudod bebizonyítani, hogy nem Isten teremtett minket, mint ahogy az ellenkezőjét is lehetetlen (egyelőre), egyszerűen kevés hozzá a tudásunk a világegyetemről. Mellesleg olyan arroganciáról teszel tanúbizonyságot, ami már-már végtelen butaságot sejtet.
    A cikkhez: a víz alapú élettől kellene már egyszer és mindenkorra elvonatkoztatni. Nálunk ez alakult, máshol is kialakulhatott ez, de mivel az aminosavak száma végtelen, bármilyen más életforma is kialakulhat.
  • Pares
    #18
  • Andr0
    #17
    a cikkhez: földönkívüli élet biztosan volt van lesz. Valószínűleg semmi köze a földi életformához, vagy tök ugyan olyan.

    Vallás mellékszál: A biblia egy rakás szó egymás mellé téve. Ebből a rakás betűből pár betépett srác kihozott egy ütős story-t amit aztán a sok hülyének adják tovább minden vasárnap. Ja arról ne feledkezzünk meg hogy ez asok hülye még pénzt is hajlandó adni azért hogy hallja ezeket az ütős storykat... (ingyen adóznak a barmok)
    jóslás, Obama, 911: a sok hülye aki olvassa a bibliát és még be is tép mellé az ilyeneket is láthat a sorok között!!! Teszem hozzá ahelyett hogy hülyeségekkel fárasztanák egymást inkább normális munkát végeznének!!
    Arzénos beépítős dolog: valóban átalakította a teljes felépítését a kiscsávó. Ez figyelemreméltó, hisz a sok műbeteg, szociális rendszeren élő töketlen ember igazából könnyen meggyógyulna ha akarna!! Az ember akkor rontotta el az életét mikor feltalálta a szociális rendszert... Addig természetes kiválasztódással (balfaszok, hülyék, gyengék) elhullott a selejt, most meg a valamire való társadalmi réteg vérét szívják.
    Gazdasági szála az eddigieknek: A Frankhitelt is két állatfaj vette fel: A hívő barmok akikbe beleimátkozta az egyház hogy az jó lesz mert Isten akarja hogy alacsony kamatos hitelt vegyél fel (persze Isten elfelejtette elolvasni az apróbetűs, árfolyamkockázatról szóló részeket...) A másik állat faj, aki még hallgatott is az első állatfajra, ők csak szimplán hülyék. [No offense, ha esetleg van itt egy harmadik típusú hitelfelvevő, az "egyedi esetek" kategóriából]

    Nem is voltunk a Holdon!Az Amcsik voltak...
  • thsanyi5
    #16
    @Grodt Egyet értek. Én is úgy hiszem, nem a véletlen műve minden. Véletlen nincs, maximum túl sok eleme van az egyenletnek és nem látjuk mi lesz az eredmény (egyenlőre). Viszont az evolúciót is elfogadom mint alkalmazkodási képesség félét. Nem állt meg az élet, próbálja alakítani magát úgy hogy jó legyen. Valószínű más módon is felépülhet élet, nem tartom kizártnak semmi egyéb formáját. Az hogy nem tudunk még róla nem azt jelenti, hogy nincs, csak gyengék még a távcsöveink.... A bolygókat is csak matekkal határozzuk meg, nem látjuk a felszínüket. Honnan tudhatnánk, hogy van-e rajta élet és milyen?
  • Rotyoka
    #15
    Akkor mostantól te a szapuló listámra kerülsz
  • Grodt
    #14
    Látszik, h nagyon sokat értesz a valláshoz, meg a Bibliához is. Ilyenekkel érvelni, h mit jósolt meg a Biblia meg mit nem... Azt jósol meg a Biblia, amit belemagyaráznak az okosok, akik megint kb. semmit nem értenek hozzá, ugyanis az egyik ige kimondja, h a benne található jóslatokat, sose fogja tudni egyértelműen az ember a történtekre ráhúzni.
    Az pedig, h hülyének állítod be azokat, akik kételkednek abban, h csak úgy teljesen véletlenül az aminosavakból fehérjék, majd sejtszervecskék jönnek létre.
    Én hiszek a teremtésben, de ugyanakkor vannak olyan pontjai az evolúciónak, amivel egyet értek. Lehet ezután nyugodtan szapulni, de am sem fogsz/tok elérni vele semmit sem, max azt, h látom majd egyesek milyen intoleránsak.
  • Shakata
    #13
    Igen, igen. De azért a valószínűtlent ne keverjük össze a lehetetlennel. :D Úgy tudom, végeztek valamilyen kutatást, hogyha visszemgyünk a családfán, megvizsgáljuk az őseink életét, akkor elenyészőenkicsi az esélye, hogy mindenki pont úgy, pont akkor tlaálkozzon és dugjon, hogy pont MI szülessünk meg. :D

    Jó, persze lehetne ugyanennyi eséllyel más is, de értitek a finomságát... :)
  • Rotyoka
    #12
    xdddddddddddd
  • Doktor Kotász
    #11
    "Eléggé valószínű, hogy az élet kialakulásának kezdetén többféle megoldással próbálkozott a természet, de végül a legfittebb győzött, a többi ment a kukába."

    De az is lehet, hogy a ami körülmények között lenne hatékonyabb alternatíva, csak amikor a szelekció megtörtént, akkor éppen az volt a hatékonyabb.
  • Doktor Kotász
    #10
    Simán lehet ebből többszáz komment, ha valamelyik evolúciótagadó teremtés hívő aktivizálja magát, és az kijelenti, hogy azért van így, mert Isten így akarta, és benne van a Bibliába, amit komolyan kell venni, mert szeptember 11-ét meg Obamát is megjósolta. És akkor két mellékszál is fog futni, egy 911-ről, egy meg Darwinról, és mire lecsengenének belép a harmadik, hogy nem is voltunk a Holdon.
  • Rotyoka
    #9
    Ja igen azt akartam írni, csak mégse szóval érted :D
  • kissssss
    #8
    inkább az ilyen zsidózós konteos nwo-s komcsis cigányozós nácizós témákra harapnak az itteniek ez a téma nem hogy 100 de még 50 kommentet sem fog generálni... aztán ki tudja bármi megtörténhet.
  • Alfa Of NS
    #7
    De az is könnyen lehet, hogy volt olyan megoldás is ami felvette volna a versenyt a mai megoldással, de szimplán a véletlen miatt alakult így.
  • Alfa Of NS
    #6
    Eléggé valószínű, hogy az élet kialakulásának kezdetén többféle megoldással próbálkozott a természet, de végül a legfittebb győzött, a többi ment a kukába.
  • Irasidus
    #5
    Nem hiszik. Ez a cikk is erről szól... Mellesleg a tudomány nem arról szól hogy mit hiszünk, és mit nem. Ezt az egyfajta életet ismerjük, ennél fogva pont az lenne(!) a hit ha olyat képzelsz el ami nincs. Persze ez mégsem hit, hanem hipotézis.
  • Grodt
    #4
    Azért hiszi azt az ember, mert eddig máshol nem talált életet. És nem ciánt, hanem arzént épített be.
  • Rotyoka
    #3
    Miért ne alakulhatott volna ki?
    MIért hiszi az ember, hogy az életnek azok a feltételei amik ezen a bolygón vannak?

    Mintha nemrég, egy baktérium elég nagy meglepetést okozott, aki a DNS-be ciánt épített be (vagy hogy volt)
  • Grodt
    #2
    Látom te is sokat értesz a témához...:D Am kíváncsi leszek hány 100 komment jön majd.
    "Ez a legnagyobb kérdés. Milyen hatással lenne az építhető proteinekre az, ha megváltoztatnánk a sorozat elemeit?" - Szerintem, ha nem óriási különbségek vannak, akkor lényegében nem változtat a proteinen, nagyjából úgy mint ahogy egy aminósavat több bázis hármas is meghatározhat. Persze a kettő nem ugyanaz, de ha egy aminósavat egy olyannal cserélünk ki, aminek egy oldalcsoportja különbözik, és azok is hasonló kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, akkor olyan hű de nagy változás nem állhat be, ha egyáltalán történik változás.
  • lamer the true
    #1
    Annak biztos rossz lenne az íze a szendvicsemben