25
  • Sir Ny
    #25
    „8 magos telefon/tablet proci..."

    Az asztali gépekbe lesz, Brazos szerű fogyasztással, és olyan szintű teljesítménnyel. De legalábbis annak van tervezve.
  • Sir Ny
    #24
    „@Vers: ne rohogtess mar, az nvidia GPU fronton evek ota vergodik, 1-2 jol sikerult/arazott termeket tudott produkalni mindossze. "

    Ez igaz. Ettől eltekintve nem, mert mást jelent, mint amit. Az 1-2 jó termék az tényleg 1-2 jó termék, de időben elosztva, hogy mindig legyen az 1-2 jó termékből. És nem vergődik, hanem éppenséggel szárnyal, a dupláját éri kisebb konkurensének, a bevételei sokszorosak, illetve többet is ad el ( nem mintha éppenséggel a darabszám túl sokat számítana, de ha mégis, hát akkor )
  • Sir Ny
    #23
    „ valaki magyarázza már el hogy omapos telefon mivel jobb mint egy nemomapos, semi hátrányát nemézem per pill. "

    Az omap is csak egy termék a sok közül. Ebben kicsit jobb, mint a konkurens, abban meg kicsit rosszabb. Viszont ha omapos vidikarid van, akkor vehetsz hozzá omapos telcsit is, az nagyon kúl érzés.
  • philcsy
    #22
    Szintén vártam. Pedig 2010 elején már egy fél tucat működőképes gépet bemutattak. Ez azt jelenti, hogy a gyártók már jóval korábban megkapták a chipeket. Fél év alatt a gyártást is fel lehet pörgetni, tehát jó egy évvel ezelőtt kiadhatták volna azokat a gépeket amelyek lealázzák az almát. Érthetetlen miért nem tették meg.

    Kíváncsi vagyok mi lesz majd a 4 magos sorsa. Azt is majd 2013-ban kapjuk készhez?
  • philcsy
    #21
    Egy kicsit elbeszéltek egymás mellett. Te a jelenlegi képességéről beszélsz, vers pedig a várható jövőjéről.
    Azzal, hogy a mobil fogyasztási keret egyre nagyobb teljesítmény tesz lehetővé, ezek a chipek folyamatosan távolodnak el az egyszerű beágyazott technológiától és ez az NV-nek előnyt jelent.
  • Vers
    #20
    4 1ghz-es processzor mag kevesebbet fogyaszt mint egy 2 ghz-es
    gondolom ez vezerli oket tervezeskor :) a fizikanak is megvannak a hatarai
  • Komolytalan
    #19
    8 magos telefon/tablet proci... hátbazmeg, 1 magon érnék már el egy 10 éves Athlon sebességét. Ez az egész sokmagosítás egy kalap sz.r. Semmi más értelme nincs, mint eltitkolni azt, hogy egy magon nem képesek normális órajelet produkálni, persze úgy hogy a memória is partner legyen ebben. Csinálnak 2-4-8 magot, amikből pár speciális alkalmazást leszámítva dolgozik 1. De ha több erőlködik is, akkor is ott a memória hozzáférés szűk keresztmetszetnek.
  • Vers
    #18
    az a helyzet hogy az a5 es a tegra2 kozottt sebesseg kulonbseg nem nagyon van , viszont a tegranak fejlettebbek a kepessegei , az a5 kb directx6 szinten van a tegra2 meg direcx8-9
    ne feledd az nvidia mar egyszer megkuzdott az elsosegert es akkor sem a sebesseggel nyert hanem a feature listaval "3dfx VS nvidia"

    amiert te lassabbnak erzekeled a tegrat az azert lehet mert nem nativan van programozva hanem egy linuxon csucsulo javas interpreterben keszulnek a programok , mig az applenal minden nativ C
  • a_n_d_r_e_w
    #17
    En is nagyon vartam tavaly ev elejen, de termekbe nem nagyon kerult valamiert (hogy ez most az nV vagy a gyartok hibaja-e, azt nem tudom). Pedig nagyon vagytam egy iPadot alazo tegras tabletre :(
  • a_n_d_r_e_w
    #16
    nyilvan minden allitas. Kerlek akkor keress olyan teszteket, ahol az 1 wattra eso teljesitmenyben evek ota barkit is porra alaz (intel nem jatszik, ok benak). Mint mondottam vannak jo szeriak, foleg a legutobbi, 560/580, de ezt megelozoen jopar evig nem tudott kelloen hatekony chippekkel elojonni. Es ezen a fronton elsodlegesen a fogyasztas szamit, az hogy ove a vilag leggyorsabb GPU-ja meg nagyon keves.
    Mobiloknal az Exynos, tableteknel az A5 jelenleg tulmutat a tegra2 kepessegein (es joval sikeresebbek is).

    Masreszrol kettonk kozul nem en teszek fanboy jellegu kijelenteseket, de nyilvan nekem vannak eloiteleteim.
  • Vers
    #15
    hat nem tudom , minden allitasod fake

    a tenyek:

    az nvidia gyartja a leggyorsabb gpu-t, gtx 580
    a legmagasabb frekvenciajut , 2 GHZ-es shader orajel
    altalanos szamitasokban 5-szor gyorsabb mint az amd
    a tegra 2 az egyetlen mobil gpu ami nem az elavult tile bazisu deferred renderinget hasznalja
    mutass megegy mobil gpu-t ahol tobb render targetet hasznalhatsz , vagy 3 dimenzios texturakat


    na most te jossz , meglatjuk ki beszel a levegobe , es csak az eloiteletei szerint itel
  • philcsy
    #14
    Semmit nem találtam. Majd megtudjuk egyszer.
    A mostani gyorsjelentésük pozitív volt, a tegra részlegé is, tehát nem lehet nagy bukta.

    Hol találtál mobil GPU-s összehasonlító teszteket?
  • philcsy
    #13
    A tegra 2 2010 elején kint volt. A többi 2 magos mikor jött ki? A mobil gyártók húzták el az időt, gondolom azért, hogy az egymagos szériák kifussanak.
  • a_n_d_r_e_w
    #12
    szerintem te meg a levegobe trollkodsz. na mindegy
  • Vers
    #11
    szerintem te nem tudod mit beszelsz
  • a_n_d_r_e_w
    #10
    Meg annyit kiegesziteskent, hogy mielott felreertene barki, szerintem a tegra2 nem volt rossz a maga idejeben, de majd egy evvel kesobb jott mint kellett volna. Ha fel evvel gyorsabb lett volna, most o lehetne a kiraly.
    De mig asztali fronton evek ota uralkodo pozicioban van, es ha ott hibazik, az csak nagyon lassan ut vissza ra, addig a mobil piacon uj belepo olyan nevek ellen mint mondjuk a powervr, arm, adreno (volt ati), es most pl hogy a htc felvasarolta az S3-at, nem lepodnek meg, ha ok is hazon belul elkezdenenek ugyeskedni, es az S3 az utobbi idoben a VIA szarnyai alatt mast se csinalt csak fogyasztasra optimalizalt, tehat ott is megvan a hosszu evek tapasztalata.
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    abbol, hogy telefonok kozt igen felemas megitelesu telefonokba sikerult bekerulni (atrix, optimus) mig az android tabletek piaca minden, csak nem sikersztori, pedig ott szinte egyeduralkodo. Cserebe a HTC (legnagyobb androidos gyarto) es Samsung (masodik legnagyobb) egyik telefonjaba se kerult eddig bele (most lesz 1 samsungban). Ez igy osszessegeben sok jora nem enged kovetkeztetni.

    @Vers: ne rohogtess mar, az nvidia GPU fronton evek ota vergodik, 1-2 jol sikerult/arazott termeket tudott produkalni mindossze. A tegra2-nel meg gyakorlatilag az osszes modern mobil GPU erosebb, de nyilvan lehetetlenseg megkozeliteni, latszik is hogy kapkod utana minden gyarto.
  • philcsy
    #8
    "gyanitom valahol a beka segge alatt" Miből gyanítod?
  • Vers
    #7
    szerinted ha sem az intel sem az amd nem kepes gpu fronton befogni az nvidiat, akkor milyen kilatasok lehetnek hosszabb tavon a tegra vonalon ?

    gondolod hogy valami szaros qualcomm , vagy apple egyaltalan meg tudja majd kozeliteni teljesitmenyben?
    szerintem az nvidianak gyerekjatek lesz lenyomni barkit
  • asysoft
    #6
    Szerintem egy eszköz miatt leírni a Tegrát butaság, majd ha az összes készülékkel hasonlóak lesznek a tapasztalatok, akkor lehet a SoC-nak tulajdonítani a problémákat, én így elsőre LG számlájára írnám...
  • Bagoly81
    #5
    sajnos az lg annyira rossz telefont adott ki hogy botrány számba megy.
    csak halkan megjezem hogy az lg tegrás és akad rajta a hd film lejátszás1080p(olvastam )addig a galaxy s2 nél nem, játékok elindulnak sgs2 nél ugyszitén(akár emulátorral is) tehát ha tegrásat veszel vagy a nélkülit semmiben nemlesz hátrányod, valaki magyarázza már el hogy tegrás telefon mivel jobb mint egy nemtegrás, semi hátrányát nemézem per pill.


    jah és még a teszteken az sgs2 még jobb is mint egy lg tegrás. mielött valaki azt irja hogy majd ha a 2.3.x megjön rá kinevetem egyszer biztos megjön de már 3-4 hónapos csuszásban vannak.
  • a_n_d_r_e_w
    #4
    igen,meg 51, ezt irjak is. nem arra vagyok kivancsi, hanem hogy ez mekkora reszesedest jelent, gyanitom valahol a beka segge alatt
  • conjurer
    #3
    Tegra 2 van a Samsung Galaxy R és LG Optimus 2x telefonokban, és van még egy pár ...
  • s1lkforrent
    #2
    A telefongyártónkénti SoC megoldások elterjedésével remélem bebukja az nVidia a Tegra üzletágat. Nem láttam tőlük nyomorék marketingen, és app szegregáción(csak Tegrán futó alkalmazások a marketen? Orly? o.O) kívül mást.
  • a_n_d_r_e_w
    #1
    Tegra 2-nel is azt igertek a ket mag kisebb orajelen/feszultseggel uzemelve hozza az 1 mag teljesitmenyet, igy kisebb fogyasztast. Nem ugy tunik mintha sikerult volna nekik, akkor meg elhittem, most viszont mar ketkedve fogadom a szavaikat.

    "Tegra 2 eddig 53 különböző terméket hódított meg" - itt viszont baromi kivancsi lennek, hogy az az 53 kulonbozo termek OSSZESSEGEBEN fogyott-e olyan jol, mint akar egyetlen egy nagyobb sikeru konkurens (pl Galaxy S, S2, HTC mobilok). Ezt erdekes lenne latni.