100
  • narumon
    #100
    "Egy gödör, és pár deszka. Na, ha ezt képtelenek összetákolni maguknak, akkor rohadjanak is bele a kolerába!"

    Azért azt elképzelem ahogy egyszerre 5 millió indiai vagy afrikai neki kezd ilyet ásni, hogy elvégezze a napi szükségletét.
    A gond az, hogy még a számokkal sem vagy tisztában, de királynak érzed magad fikázásban.
  • vision5
    #99
    kvp: van egy másik járható út is és ez a pazarlás csökkentése
  • vision5
    #98
    Érdekes, a pottyantós wc elég régóta létezik, nem igényel vizet és csatornázást. Maximum egy kis meszet.
  • csomi
    #97
    Te jo isten, te tenyleg ennyire sotet vagy?
  • KaszaN
    #96
    Egyeseknek mennyi ideje van.
  • Julius Caesar
    #95
    A 90-es évek közepéig az átlag magyar csak minden másnap tusolt. És mi még a jobb féle vagyunk.
  • shaba23 #94
    A macskafélék azért ásták el, hogy a nagyobb ragadozók ne találjanak a nyomukra, nem higiéniai okokból.
  • ugh
    #93
    tudod ezert kell eleasni (as godor majd belekullant aztan betemet) es a foldben levo bakteriumok elintezik a tobbit .
    az iylen fertozes hullamok azert vannak mert az emberek nagy resze baszik kezetmosni es ez nem feltetlenul a csoro orszagokbol jovokre jellemzo mert pl az angolok vagy hollandok nagyresze sem mos kezet szaras utan, ezt konkretan tapsztaltam.
    kibaszott nagy talalmany ez az elasos dolog,tenyleg. a macskafelek kb 15 millio eve ezt cs.
    :D
  • gkalcso
    #92
    Ha nem vigyázunk, kiborul a bili. Gates van valami ötlete?
  • ugh
    #91
    ja bocs nem ez hanem ez
  • ugh
    #90
  • ugh
    #89
    szerintem ezzel akarja jelezni a vilagnak, hogy mar annyi penze vann hogy magasrol szarik az egeszre.
    egyebbkent csak annyit rola, hogy benne van abban a "klubban" akik el akarjak donteni, hogy majd ki szaporodhat meg ki nem. mert aggodik a tulnepesedes miatt .
    istent jatszik mint a tobbi hulye, buzi, szupergazdag, majom.pedig ugyanoyan budoset szarik mint barki mas .
    pedig ha az o felek nem haracsolnanak akkor a fold siman eltartana 2szer ennyi embert is.
    bekaphatja...
  • Globalmaster
    #88
    Elnézést a kifejezésért.
  • Globalmaster
    #87
    Ezzel az egésszel -meg az ilyen típusú cikkekkel/hírekkel- kapcsolatban nekem az ötlik az eszembe, hogy mi a büdös krva Isten faszáér' kell a fejlődő országokban annyi kölköt szülni?!
  • Julius Caesar
    #86
    Bárcsak néznék a NASA szakemberei, neves közgazdászok, szociológusok, filantrópok, fizikusok, kémikusok és feltalálok ezeket a fórumokat. Komolyan, megoldódna a világ baja :D

    ui: besenyő pista bácsi a ti paródiátok mellesleg ezzel a "NÓRMÁLIS?!" hozzá-állásával. Tudjátok, az egyszeri ember, aki mindent megszakért, jobban tud és megold, csak éppen nem veszi észre a saját parlagiasságát.

    Gates meg akármekkora burzsuj, meg üzletember, inkább verje el erre a pénzét, mint bugátti vejronokra. Próbálkozni csak szabad, nem?
  • szekrény
    #85
    a felétek elterjedt "pottyantós" kialakítás emeletes épületekben higiéniai okokból sajnos kivitelezhetetlen ...
  • cyberius
    #84
    Írtam nekik e-mailt,mert lenne egy-két ötletem,de válaszra sem méltattak.
  • philcsy
    #83
    "erre szakembereket kértek fel" arra, hogy fejlesszenek infrastruktúrahálózat nélkül működő WC-ket. Nem az volt a feladat, hogy oldják meg az Afrikai országok szennyvízzel kapcsolatos problémáit. Remélem érzed a kettő közötti különbséget.


    "Nem az a megoldás,hogy óriás mamutcégeket telepítenek egy fejlődésben elmaradott térségbe,hanem olyan technológiákat kell kifejlesztenie a fejlett társadalmaknak,hogy azt könnyen tudják implementálni az arra rászoruló környezetekbe." Merő idiotizmus. Mire mennek a könnyen implementálható technológiákkal? Megtudják fizetni? Nem! Adhatnánk segélyként, de a segélyezésnek semmi értelme. Azoknak az embereknek (is) munka kell, hogy értéket tudjanak előállítani és pénzt tudjanak keresni. Infrastruktúra kell. Oktatás kell. A társadalmuk felépítésében kell őket segíteni. A gazdaságukat kell erősíteni, de nem úgy hogy az elitjüknek kifizetnek egy zsák pénzt, az meg baszik a népnek adni bármit is.


    "Remélem ezt viccnek szántad?? Vér István a maga kis együgyü gondolkodásmódjával és az önzőségével aztán hűde nagyon hozzájárul a fejlődéshez." Nem a fejlődésről, hanem az afrikai országokban lévő problémák megoldásáról írtam. Jó 50 éve segít a nyugat Afrikának, de eddig egyetlen problémát sem sikerült megoldani. (Igaz, hogy az éhínséget meg tudták állítani folyamatos élelmiszersegéllyel. De ez kb annyira megoldás, mint vénásan vérző embernek az infúzió.)
  • Narxis
    #82
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Doktor Kotász
    #81
    Pedig olyan testalkata van, mint egy orosz répatermesztő feleségének. :-D
  • szekrény
    #80
    ezt a Katherine Foxon-ot úgy kikormolnám , hogy tudós legyen a talpán aki wc-t tervez az erősen igénybevett durrantójának
  • Pluskast
    #79
    Ajánlom mindenki figyelmébe az első fél percet. Témába vág...

  • TreDoR
    #78
    LOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLL
  • mr9
    #77
    http://www.eautarcie.org/hu/index.html

    http://www.eautarcie.org/hu/05c.html
    http://www.eautarcie.org/hu/05d.html
    http://www.eautarcie.org/images/komposztkeszites.pdf

    http://www.smiley-lol.com/us/toilet.php
  • M2 #76
    Nem kell nekik annyi kaját adni, akkor majd nem szarnak! Odaviszed a jó zsíros hamburgert, fekete gyerek rögtön becupázza, át is megy rajta egyből!

    Odavisszük a nyugati kultúrát, aminek lényege a totális pazarlás, az jajdejó lesz!
  • lapaleves
    #75
    sajnos a magam példájából tudom, hogy mennyire messze van a mi "szakemberségünk" a kívánatostól / hatékonytól. tudom, hogy urbánlegend, de kb olyanok vagyunk, mint az amcsi űrtoll.

    mondok legutóbbról egyszerű példát: sokat filóztam azon, hogy öntözéshez hogyan oldjam meg az esővíz felhasználását. kitaláltam mindenféle nagy tartályokat a földön meg kisfesz szivattyút amivel egy másik, magasabban lévő tartályba lassan fel lehet nyomni a vizet (onnan elég a nyomás). végiggondoltam mikor minek kell ki- meg bekapcsolnia, milyen vezérlés, csövek, keresztmetszetek stb.

    nagysokára aztán rájöttem, hogy ha nem engedem leesni a vizet az ereszcsatornán, akkor csak bele kell vezetni a magasan lévő tartályba.

    remélem érthető, a technológiás módszer elpazarolja a teljes helyzeti energiát, majd ugyanennyi (<100% hatásfok miatt több) energiával visszatuszkolja ugyanolyan magasra a vizet. ez utóbbi lett volna az elsőre hűdezöld "napenergiával esővízfelhasználás", csak az alternatívát tekintve mégis bullshit.
  • lapaleves
    #74
    "erre szakembereket kértek fel,akik jóval többet konyítanak a témához mint te vagy én vagy az itt fikázó kényelmes foteluraságok."

    ja, csak ezek a szakik egy erőforrásbő, technológiabő és termelésbő rendszerben éltek világ életükben, és fingjuk sincs egy ilyen környéken uralkodó preferenciákról és lehetőségekről.

    szóval ennyi erővel aki már ásott budit jobban tudja mit kell tenni, mint az ami szuburbban medence melett felnőtt szupermérnökök.

    a technológia rendre alacsonyabb hatásfokú megoldásokat szül a józan paraszti észnél, legfeljebb kényelmesebb a végeredmény az ember számára. ez nagyjából azt jelenti, hogy több olajat égetünk el a termék életciklusa során. hogy ez gyártás vagy felhasználás vagy neadjisten ártalmatlanítás, az mindegy.
  • Doktor Kotász
    #73
    "Világ életében ezzel kellett volna foglalkoznia."

    Világ életében a szarral foglalkozott!

    Egyébként a zseniális találmányt úgy hívják, hogy budi.
    Egy gödör, és pár deszka. Na, ha ezt képtelenek összetákolni maguknak, akkor rohadjanak is bele a kolerába! Nehogy már a fehérember nyűgje legyen, hogy dollárezrekért hiperhajtóműves, szubtérbe szart teleportáló, plutóniummal üzemeltetett high-tech budikat telepítsen az elmaradott régiókba!

    Nóóórmális?
  • Palinko
    #72
    na jól van látom nem jöttetek rá itt a tuti ötlet, vizeletet gyűjti, szart húggyal csapatja szét, meg a húgyból keveset vízzé alakít mint az űrhajósok és azzal elmossa hogy ne legyen szag. nah igaz nem termel semmi robbanó veszélyes gázokat mint ez a szar. szóval bill majd megadom a számlaszámom.
  • DjDano
    #71
    Tévedsz, te vagy beteges nem Bill Gates, persze én még normális megnyilvánulást tőled nem láttam, csak ilyen csúnya világ mindenki összeesküdik ellenünk fajtát. Arról beszélj inkább a Google fejesei vagy az "Iphone császár" mennyit adakozik?
  • item
    #70
    "Azt te se gondolhatod komolyan, hogy ezek a találmányok életképesek ott ahova szánják. 50-100 év múlva majd talán. Oda ipari méretű szennyvíztisztító kapacitás és infrastruktúra kell."

    Ezt egyikünk sem tudja megmondani,hogy ezt hogyan kellene megoldani,erre szakembereket kértek fel,akik jóval többet konyítanak a témához mint te vagy én vagy az itt fikázó kényelmes foteluraságok.
    Ha mindenki arra törekedne,hogy gyarapítsa a tudását,és hasznossá váljon,nem kellene ahhoz 50-100 év,hogy megvalósítható terveket és végtermékeket alkossunk.


    "Ha BG-t tényleg érdekli az ottaniak sorsa, akkor első körben alapítson ott vállalatokat amik ott teremtenek munkahelyeket, az ott dolgozóknak pedig adjon nyugati szintű bért és tartsák be a nyugati környezetvédelmi normákat. Ha pedig fejlesztési pályázatokat ír ki, akkor azt tegye meg az Afrikai egyetemeknél. Nagyon szép, hogy az amerikai milliomosok ennyire adakozóak, de ezzel csak az adóalapjukat és a bűntudatukat csökkentik. Ráadásul a végén a nagy jótékonykodásban rendre üzletileg kifizetődő vállalkozásokat akarnak létrehozni."

    Nem az a megoldás,hogy óriás mamutcégeket telepítenek egy fejlődésben elmaradott térségbe,hanem olyan technológiákat kell kifejlesztenie a fejlett társadalmaknak,hogy azt könnyen tudják implementálni az arra rászoruló környezetekbe. Nyugati bérek és nyugati környezeti normák,na ne nevettess már még nálunk sincs meg ennek a megléte,nemhogy egy afrikai országban,pedig mi nem vagyunk olyan szegények és fejletlenek,mint az ottani népek. Amúgy nem szép dolog más zsebében kotorászni,ő legalább ad,még ha le is írhatja az adójából,akkor is emberségesebb,mint a mi kis országunkban vígan élő oly nagy mellénnyel vergődő politikus uraink,és a celebnépségek. Nekik is van bőven mit a tejbe aprítani mégsem hallani olyan nagyon,hogy a miniszterelnök,vagy a szóvivője,vagy esetleg Stóhl "mindig részeg vagyok" András mennyit adakozott volna és hogy segített a rászorulókon.


    "BG nem tesz sokkal többet az ottani problémák megoldása érdekében mint az itteni foteltudósok."

    Remélem ezt viccnek szántad?? Vér István a maga kis együgyü gondolkodásmódjával és az önzőségével aztán hűde nagyon hozzájárul a fejlődéshez.
  • Sippie
    #69
    igen, pont a fejlődő világban fogják ezeket megfizetni
  • SzGabor89
    #68
    ezen behaltam xx
  • COOLancs
    #67
    Gondolom sok felhasználói levélben volt szó a szarról meg a wcről ugyhogy rájött h nagy üzlet lehet benne ha mindenkit ez érdekel...

    Am 4 napelem meg akku? Atomreaktort nem akar rákapcsolni? A fejlesztésre fordított pénzból inkább normális budikat kéne adományoznia, Indiában több száz millió ember még életében nem törölte ki a seggét, számukra egy nyamvadt félfamentes tekercs is a megváltás evangéliumát hirdetné.
  • philcsy
    #66
    Azt te se gondolhatod komolyan, hogy ezek a találmányok életképesek ott ahova szánják. 50-100 év múlva majd talán. Oda ipari méretű szennyvíztisztító kapacitás és infrastruktúra kell.

    Ha BG-t tényleg érdekli az ottaniak sorsa, akkor első körben alapítson ott vállalatokat amik ott teremtenek munkahelyeket, az ott dolgozóknak pedig adjon nyugati szintű bért és tartsák be a nyugati környezetvédelmi normákat. Ha pedig fejlesztési pályázatokat ír ki, akkor azt tegye meg az Afrikai egyetemeknél. Nagyon szép, hogy az amerikai milliomosok ennyire adakozóak, de ezzel csak az adóalapjukat és a bűntudatukat csökkentik. Ráadásul a végén a nagy jótékonykodásban rendre üzletileg kifizetődő vállalkozásokat akarnak létrehozni.

    BG nem tesz sokkal többet az ottani problémák megoldása érdekében mint az itteni foteltudósok.

    "Az elmúlt 200 évben egyetlen felfedezés sem járult nagyobb mértékben az életek megmentéséhez és az egészség megóvásához a WC feltalálása által előidézett higiéniás forradalomnál" Nem a WC hanem a csatornarendszer okozta a forradalmat. De ezt se kellett feltalálni, mert a Rómaiak már megtették. Csak a középkori Európa, élükön a franciákkal, jobban szerette ha az utcán folydogál a lé.
  • Thrawn
    #65
    Gates új jelmondata: két deci víz minden leöblítéséhez elegendő!
    Amúgy meg a kétmilliárd ember elég nagy részének először is azt kellene megtanítani, hogy a klotyóba sz@rjon, ne az udvar végébe, út szélére, szoba sarkába, vagy ahol áll, stb. Ez némely magyarországi népcsoportra is vonatkozik. Azután jöhet a "csúcstechnika".
  • Betonparaszt
    #64
    Azt a mindenit! Elő került a sok fotel-troll .
    Fanyalgóknak sós mogyorót!
  • stain
    #63
    Ja, a budi valóban jól működik. Falun. De vannak olyan nagyvárosok, ahol 6-8 millió ember él a nyomortelepeken.

    Különben BG más projekteket is támogat. Egy new yorkban élő magyar fizikus a múltkor 100e $-t kapott, hogy lézeres szúnyogriasztót fejlesszen.

    Mindenesetre azért kíváncsi vagyok, hogy a WCxp-n lesz-e ctrl+alt+del.
  • item
    #62
    Azért ez vicces és egyben elszomorító is,hogy itt fikázzátok,közben még egy faéket sem tudnátok megtervezni és legyártani. A sok windows fikázónak üzenem van alternatíva, linux,OSX,stb, nem kötelező használni. Neki lehet állni egy operációs rendszer kifejlesztésének is,ott a lehetőség,csak ugye a szükséges tudás nincs meg hozzá. Esetleg,ha fele olyan műveltek és tehetősek lennétek,mint BG,nem itt tartana a világ ahol. Már az is baj,hogy valaki tenni akar a szerencsétlenekért,könnyű onnan a karosszékedből meg a foteledből nagyokat mondani,de ha tettekre kerül a sor,csak lapítotok. El kellene gondolkodni azon,hogy mit tehettek a másik emberért,nem csak fikázni kell a másikat,hanem nemártana a segítségére is lenni. Tanulni és művelődni kellene,nem egész nap a közösségi hálózatokon lógni és felesleges ostobaságokkal eltölteni a drága időt. Értem én,hogy nehéz megmozdulni a kényelmes székek és fotelek "fogságából",és valami hasznosat is tenni ezért a szerencsétlen világért.
  • B0nFire
    #61
    Wazze, már hiányoltunk, hottold-vajonkiki-gettóharcos!