26
  • szlovákiai hun
    #26
    Én is már kiregeltem, akikkel meg tartottam a kapcsolatot, vagy beszéltem, azokkal a való világban is tartom a kapcsolatot. Persze az olyan szempontból hasznosak lehetnek, mivel ebben a rohanó, ahol én is lakom egyre nyomorodó tótiában, világban egyre többen több száz kilométerre vándorolnak munka után, lehet tartani a kapcsolatot, de erre vannak más alternatívák: skype, messenger, chat, telefon....
  • Zoliz
    #25
    En nem vagyok F@szbook tag, nincsenek is barataim, mert mindegyik levelezik meg chatel mint az ovodasok.. Fuggo nickek.
  • zserrbo
    #24
    Én a g+-ra fogok áttérni, ha már többen regelnek. Legfőképp a Körök funkciója miatt.
  • dyra
    #23
    Onnantól, hogy a közösségi portálokat ellepte a szemét és a sok reklám, szerintem alá is írták saját halálos ítéletüket. Ezen kívül elég egy nem normális Facebookos ismerős aki azt is megosztja magáról mikor ment szarni és már el is megy az ember kedve az egésztől (és általában nem egy ilyen van). Az egész megbukóban van szerintem. A személyes blog-nak látom értelmét. A Facbookon az utóbbi időben gyakorlatilag már én sem csinálok semmit nagy nagy ritkán felnézek. Ennyibe merül ki a ténykedésem. Van már Google +1 is arra mindösszesen egyszer léptem be. Értelmetlenek sok szempontból ezek a közösségi portálok. Az adatok tárolás meg felhasználása ráadásnak igencsak kérdéses szerintem.
  • Rotyoka
    #22
    Elég butának kell lenned, hogy nem tűnik fel hogy kommentelni, csak facebook alapon lehet.

    1. Ott a kibaszott facebook logo
    2. Oda van írva, hogy Facebook
    3. Ott a Like
    4. Ugyan úgy néz ki mint egy üzenőfal
    5. Neved + Fb képed jelenik meg kommentnél
    6. "Megosztás a Facebookon" jelölőnégyzet is ott van.

    Tanúság: 1 bites user vagy.

    Ha ezekből neked nem tűnik fel, akkor csak sajnálni tudlak.
  • Damjanics
    #21
    Én azért töröltem minden postomat, mert:
    1. Azokat nem a Facebooknak írtam, hanem a HVG-nek bizonyos konkrét témákhoz, mert a HVG csak így fogadja el.
    2. Egyszer aztán felmentem a Facebookra és döbbenten láttam , hogy ott van szépen csokorba kötve (eredeti szövegkörnyezetéből kiragadva!) az összes HVG-s hozzászólásom.
    3. Az utolsó csepp a pohárba az volt, hogy egy HVG-s hírlevélben megláttam, hogy a HVG tudtom, és beleegyezésem nélkül becsatolja korábbi "hasonló", de más témában irt hozzászólásomat mindenkinek olvashatóan (azoknak is, akik a eredeti témát nem is ismerik, annak a vitájában nem vettek részt, és nem is tudják, hogy a "hasonlóság" a HVG önkényes véleménye, amihez én beleegyezésemet nem kérte ki.

    A Facebook olyan mintha a naplódat a pletykás szomszéd néni megőrzésére bíznád, aki aztán idézgetne belőle amikor a horror történeteit meséli a gangon a szomszédoknak kb. igy: "Hallották, hogy a Kisék papagálya megdöglött? Apropó XY (= én) sem fogja sokáig húzni, mert bevallotta a naplójában, hogy a szabad szerelem híve".
  • philcsy
    #20
    Nem tudom kérdezd meg tőlük. Nem kell messzire menned, Budapesten is van irodájuk.
    http://www.fbi.gov/contact-us/legat
  • NEXUS6
    #19
  • NEXUS6
    #18
    Szerinted mit keres az FBI Budapesten?

    Várj, segítek!

    Welcome to the real world, Buddy!


    És asszem nem viccből írtam.
  • philcsy
    #17
    Az FBi az almás verzió.
  • Rotyoka
    #16
    És elmondanád, hogy az FBI mégis mit ér el egy európai adataival? :DAS

    Tudom, hogy viccből írtad, de érted
  • Anomaly
    #15
    Én ma "töröltem" reggel mert én is úgy éreztem, hogy függőséget okoz de a legidegesítőbb, hogy egy idő után te is elkezded kiposztolgatni a veled történt dolgokat annak ellenére, hogy előtte eszedbe se jutott volna, hogy azt a dolgot elmond egy 6 éve nem látott ismerősödnek akit meg se ismernél az utcán. De ez is emberfüggő, ki hogy viszonyul hozzá. De ez a deaktiválás akkor is idegesítő. Bár érthető, hogy miért nem akarják törölni az adatokat.
  • gkalcso
    #14
    A Facebook az emberek interface-e az MI-hoz. Alakul a föld hátán egy jó nagy jószág. A rendfenntartó erők az immunrendszer, a net meg az idegrendszer.
  • NEXUS6
    #13
    Vajon az FB és az FBI adatbázisa között csak egy betű a különbség? Vagy még annyi sem?

  • Bronx South
    #12
    Szerintem is vicc ami ott megy, esetenként meredek az üzenőfalon, és kerek (nem értem) szemekkel olvasok el dolgokat mert súlyos amit látok. Mindenesetre én csak olyan embereket veszek fel barátnak akiket ismerek a való életben is, meg max zenéket cikkeket osztok meg, magamról semmit. A kapcsolatok megerősítésében játszhatna igazából szerepet a facebook, megbeszélni a napi programot, stb, de értelmetlenül van használva.
  • endrev
    #11
    Én soha nem éreztem késztetést hogy megosszak mindenfélét a Facebook-on, nem is frusztrál soha. Ha látok valami érdekeset vagy többek véleményére vagyok kíváncsi, közzéteszem, néha csevegek tematikus csoportokkal, megnézem az ismerőseim új fotóit és kommentálom. De a magánéletemről szinte semmit sem árul el a profilom. Ez egy eszköz mint a konyhakés, amivel nem szoktam megvágni magam. Miért olyan nehéz egyes embereknek rendesen, minden frusztráció nélkül használni egy másik eszközt, ha a konyhakést szintén képesek kulturáltan és frusztráció nélkül használni?
  • morden
    #10
    Bennem is felvetődött, pl rajtam halálra röhögné magát minden néző :D
  • semmikozod
    #9
    Unalmas, ugyanaz mint a South Park ide vonatkozó epizódja, de az legalább szórakoztató volt.
  • netperformer
    #8
    Vajon milyen videó készülne az sg közösségről... ?
  • Lack
    #7
    "értelmiségi fiataljai vannak főleg a neten és az ilyen facebook féle helyeken", ez nem igaz, boldog-boldogtalan fenn van a neten, a faszbuk egyre inkább kezd virtuális szeméttelephez hasonlítani (van ott mindenféle ember, nagy részük távolról sem értelmiségi). Most ez a divat, a magamutogatás, sok olyan dolgot megoszt mindenki mindenkivel, amire amúgy lehet, hogy senki nem kíváncsi.
  • Shakata
    #6
    gombabácsi: remélem ez most nem volt teljesen komoly.
  • gombabácsi
    #5
    mivel alapvetően az ún. civilizált világ értelmiségi fiataljai vannak főleg a neten és az ilyen facebook féle helyeken, logikus, hogy nagyrésze amit tesznek értelmetlen, hiszen a civilizált világ értelmiségi fiataljai nagyrészt értelmetlen dolgokat csinálnak a brutális nagy jólétben, kényelmükben
  • Shakata
    #4
    Haha... az egyetlen eredeti ötlet a filmben, hogy élő emberek facebook-szöveggel beszélnek. De kritikának ez vajmi kevés. Ráadásul az ember mindennek lehet a függője. Használja mindenki a facebookot úgy, ahogy kedve tartja, mint akármilyen más eszközt. Én például nem érzek késztetést, hogy rendszeresen kiírjam, mi van velem, és az sem érdekel sokszor, hogy mások mit írnak ki.
    Ráadásul 2 poszt nem olyan sok idő ám...

    Fel van fújva, fel van fújva, fel van fújva...

    Azért ne értsetek félre, nem dicshimnuszt akartam zengeni, mert természetesen az FB-nek is van rengeteg negatív oldala... csak ez a film bugyuta.
  • stain
    #3
    Fura, én hiába nézem a facebook-ot, soha senkinél nem történik semmi, max a hétszázadik babafotójukat töltik fel az ismerőseim.
  • unrealnoise
    #2
    hát ehhez nem kell nagy ész meg akadémia... Viszont nagyon nem mindegy ki milyen ember, milyen egyéniség, milyen érdeklődési körökkel. Kurva sok hasznos információ is át tud haladni azon a rengeteg üzenőfalon (zenakarok, televiziós csatornák fb oldalai pl...), az meg hogy ő pont nem beszél ott a haverjaival, barátaival hát ez van. De fel kell fogni, hogy rohadt nagy a világ, hasonló érdeklődési körű emberekkel lehet szinte azonnal kapcsolatot létesíteni, diskurálni erről-arról.

    Én egyre untam már rá, hogy minden szart megosszak "magamról". Inkább csináltam egy blogot, és oda nyomatom ki a fontosabb dolgokat, FB-re, vagy g+-ra nem hinném, hogy sokat fogok postolgatni, hiszen a sok-sok post visszakereshetősége, kategorizálása nem is létezik, nem éri meg vele vesződni, pláne, hogy a legtöbben úgyis le sem szarják.

  • servell
    #1
    Tényleg olyan dolgokat vet fel, ami már bennem is felmerült. Igaza van, és nagyon kreatív a fickó.