22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Plata #19529 Miért ne,végül is papíron ez is létezik. -
#19528 ja igen,9es -
pajer_csaba #19527 Nekem valahogy ez jutott róla eszembe... szóljatok, ha majd ilyenek is lesznek, lehet akkor a WoT-ot is elkezdem... XD
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.09.15. 17:03:58 -
Plata #19526 T10-ről nem tudok még,csak T9-ről,de nézd meg milyen tankokon dolgoznak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha nem állatok akkor nem tudom mik.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.15. 16:44:09 -
#19525 MRscheff csatornáját szoktam nézegetni a wot-tal kapcsolatban,a játékot már nem játszom,pont volt az első t10 prémről is videója,szóval oda is megérkeztek :) -
Plata #19524 Basszus ezeknek tényleg elment az agyuk.
WoT-ban olyan tankok jönnek amik sosem léteztek,dupla lánc van rajtuk,ha az egyiket el lövöd a másikkal tovább megy,olyan tornya ami a levegőben lóg és belőhetetlen,de cserébe olyan szögben is le tudja fordítani hogy a saját lábát el lője. -
#19523 Trenlassék húzgálják a WG bajszát...bemennek 3as divbe,cv és két nagy hatótávú BBvel(yama,slava stb) aztán a cv felderíti az ellen cvjét a két BB meg kiszedi első percekben
volt korábban már ilyen,nemtomkik 3ddvel füstben szintén CVre vadásztak,aztán majdnem bannolták őket toxikus játékért meg nem fair játékért... -
#19522 amúgy valamilyen szinten a stat kiirás is csalás,mert pls simán látod ha egy shima a 8km torpokat használja a 12km helyett,és máris úgy kezeled a dolgot.
van amikor a shimának jobban kijöna gyorsabb torp mint a gyakoribb 12kmes -
#19521 de van olyan is akinek potato a gépe és nem biztos hogy megjeleniti az orrhullámot :D
jó nem kötözködök tovább,mindenkinek szive joga hogy használja e,a wg engedi :) -
pajer_csaba #19520 1., van kéményfüst és van orrhullám: közeledik
2., van kéményfüst, de nincs orrhullám: távolodik
3., nincs kéményfüst és nincs orrhullám: áll
Ha minden kötél szakad, akkor spotter repcsi és egyből megvan - bár ez főként csak BB-knél előny (mivel általában BB-nél a fő gond nekem a lőtáv, ezért inkább spottert mint vadászgépet szoktam a hajókra rakni, kivéve Tier IX-X) és mivel én főleg BB-vel játszom, így...
A sziget mögötti bujkálókra valóban nincs bevett módszerem, ebben a mod nyer - bár a megérzéseim néha szoktak működni, és néhány gyönyörű killt, találatot értem már el így.
Illetve ott van még a klasszikus, autentikus, történelmileg hiteles módszer, a belövés. Aminek mondjuk megvan a hátránya, hiszen pazarolja az ember a lövési lehetőséget, de attól még működik.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.09.14. 14:21:32 -
#19519 Meg ha sziget mögött áll és nem látszik a kéménye. Ott is hasznos lehet.
Igen, tegnap láttam a T6 rövid elemzését Toptier-nek. Ő kezében minden így működik...egy darabig.
Nálam persze nem szokott egyik hordozó sem ilyeneket csinálni, de hát ezt már megszoktam.
-
#19518 igen,de szembe áll veled,akkor aztán sasolhatod merre áll a kéményfüst :D
más: kint van a hatos orosz cv is,kapásból a legerősebb t6 cv lett mind közül...ki gondolta volna :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.14. 11:14:39 -
pajer_csaba #19517 Felraktam párat, ami hasznosnak tűnt.
Az "előre vagy hátra" kérdését én a kéményfüst irányából szoktam megállapítani, de pssszt.. ez szakmai titok... :P A többi meg szerintem elsősorban DD-knek, esetleg CV-knek hasznos. :-) -
#19516 hivatalos wg progi,nézz róla egy youtube videót...miután felfrissitett a játék,elinditod,egy kattintással felfrissiti az összes felrakott modot,és a következővel már indithatod is. ha nem frissited,a játék elindul,modok nélkül.
én is nehezen szokok rá az új dolgokra,de amikor egy hajónál kijelzi előre hátra megy,vagy áll,jelzi egy kis ikonban pl mekkora torp hatótávja van,mekkora a radarja,igy nem kell két lábon járó hajó enciklopédiaként mászkálnod ha játszani akarsz...és mint mondtam,mindez hivatalosan -
#19515 Egy ideje semmi MOD-t nem telepítek fel.
Így nem kell várni rá, másrészt meg egyre erőforrás igényesebb ez a játék is, nekem meg nem telik most gép fejlesztésre.
Már előre félek a belengetett ilyen-olyan design frissítésktől. Az ilyesmi mindig FPS csökkenést jelent sajnos. -
pajer_csaba #19514 "ha új frissités jön akkor ezt is frissiteni kell" - hát igen, ettől féltem. De köszönet az infókért, kipróbálom és meglátom, hogy ez a skill megéri-e az állandó manual frissítgetést. -
#19513 van egy wg -s mod progi,ott csak beikszeled mit szeretnél és automatikusan felrakja,ha új frissités jön akkor ezt is frissiteni kell:
modstation a neve
itt tölthető -
#19512 Ha megnyitod a videót külön ablakban, látszik a megjegyzés résznél, hogy milyen MOD bellításokat használ.
Igen, nincs is ezzel semmi gond. Ezt a részt inkább a sokat játszó, sokat költő játékosoknak találták ki. -
pajer_csaba #19511 Hát akkor ez nem az én utam, azt hiszem. -
pajer_csaba #19510 Van rá valami beállítás, hogy - mint a videóban - az oldalsávokban ne a játékosok neve, hanem a hajók típusa és HP-ja jelenjen meg, vagy ez már valami mod? -
#19509 már van a 4esről is vidi
-
#19508 A mostani javítással a német AP bomberek kaptak. Érezhető is valemennyire, hogy mintha több találat lenne velük. Japánt nem láttam a note-ban. Lehet majd később kapnak. Most ugyan olyan gyengén teljesítenek a bombázói, mint korábban sajnos.
Az orosz CV-k közül jelenleg szerinem csak a T8 premium hordozókról van sok videó. Valóban jó és erős, de ezt megszokhattuk eddig is a WG termékeivel kapcsolatosan. Ha kijön valami új és még orosz is, akkor biztosan OP.
Ennél a CV-nél valóban nincs rakétás raj. Helyette van a hagyományos, a skip bombázó és a torpedó raj.
A fejleszthetős hordozóknál már más a helyzet. Ott van rakétás, skip és torpedós raj. Őket a rakétás nerf egyből érinti.
Ahogy nézegettem a paramétereit, még nem tudom, mi várható. A rajok HP értékei elég alacsonynak tűnnek. Leginkább ha azt is figyelembe veszem, hogy lassúak is. A Brit CV ág gépeihez tudnám hasonlítani, de ott magasabbak a HP értékek.
A Skip bombával vadászás rombolókra nem olyan könnyű dolog. Immelman hordozó van a kikötőben, de bizony bajban vagyok vele, ha romboló támadja a hordozót. A torpedói nagyon lassúak, a bombákkal meg legfeljebb akkor lehet némi találatot elérni, ha első pattintás helyével célzok. A távolabbiakat könnyedén kimanőverezik.
Egy előnye látszik most az orosznak, az pedig a gyorsító fokozat induláskor. Nagy térképen segítség. A közeli célpontok támadása jól hangzik papíron, de néhány videótól eltekintve, mikor a hordozó lelkesen megy közelre szigetekhez bújkálni, stb, az esetek többségében nem válik be. A streamerek nem nagyon dicsekszenek olyan csatával, hogy bizony a közel húzódó hordozó azonnali és elsődleges célpont mindenkinek, ahogyan meglátják. Nagyon gyakran szedek ki ilyen játékosokat. Látja a videón, hogy közeljön szigethez bújik, fedezi a többieket, közelebbről támad. Milyen fasza lesz. Igen...nekem. Mert az ilyen játékos megy elsőként vissza a kikötőbe. Folyamatos spot-t kap és mindennel támadom. Röviden, nem javaslom az ilyemit. Videókon, akciófilmekben jól mutat, de a szürke hétköznapokon nem működik a dolog.
Most láttam, hogy kezdenek a T4 fejlesztős hajókról is a videók megjelenni. Majd lehet nézegetni, tanulni őket. Nem csak a CV játékosoknak, hanem mindenkinek, aki találkozhat vele. Érdemes szánni rá időt és megismerni, mit várható ettől az ágtól.
Csak azért jegyzem meg, mert találkoztam olyan csatahajós játékossal, akinek fogalma sem volt róla, hogy a hordozó rajoknak, pontosabban a torpedó rajoknak, illetve a német esetében a zuhanóbombázó rajnak van HP visszatöltője. Beszélgetés közben derült ki. Ő azt hitte, hogy úgy van, mint a csatahajónál, hogy a hajón van töltő és a számítógép javítja, vagy ilyesmi. Csak mert hogy olyan nehéz kilőni a CV-ket. Mikor említettem neki, hogy van még egy olyan modul is, ami 50%-l megnöveli a HP visszatöltés idejét és azt megfelelően alkalmazva, jelentősen meghosszabbítható a torpedó raj támadó ereje, az már részecskefizika volt számára. Mindegy is. Inkább csalózik továbbra is, mert a sok gépes torpedó raj, ami még nagyokat is üt és még elnyomom rá a modult is, szétszedi a csatahajóját, amivel lelkesen egyedül hajózik. Persze hogy a CV a csaló.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.12. 15:44:17 -
#19507 az ap bomberek most kapnak buffot,szal életképesebbek lesznek a japó hordozók is. az orosz cv op mint állat,elég csak nézni róla youtubeon egy vidit. lassú a torpedója de egybe dobja,a pattogó bombás rajt nem lehet megölni,full squadron tér vissza mindig olyan messziről tudja dobni. a sima bombázó is rohadt pontos,és mindegy merről támadsz mert kicsi a drop kör
rakétásokat miután nerfelték,kb csak cirkálótól felfelé hasznosak,és ott sem erősek,szal majdhogynem az is a pozitiv számlára irható,hogy a ruszki cvnek nincs. a dd meg simán kidobható a pattogó bombával :D
nem beszélve a rakétás inditásról,bár maguk a repcsik papirok és lassúak,de ha közel van a támadandó hajó a rakétás indulással szinte azonnal ott vagy a fején
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.12. 13:46:40 -
#19506 Már többedik reseten vagyok túl.
Először néhány hajónak a különleges modulját szedtem ki. Küldetésekből ugye már nem lehet egy ideje.
Azután nem mindegyik modult váltottam ki, mert annyit mégsem játszok azzal a hajó típussal.
A jelenlegi kínálatból nem tudnék választani, mert mindegyik nagyon jó hajó, csak nem az én kezemben.
Amúgy nem muszály újra húzni. Nagyon sokan free XP-t összegyűjtik és a legkevesebb XP ágat resetelik vele. Úgy emlékszem hogy a Harugomo ág fizet a legtöbb RP-t és egyben az kerül a legkevesebb XP-be újra kihúzni.
Sajnos nekem nincs készen az az ág. Free XP-t meg sajnáltam.
CV ágakat húztam újra, de azok jelentősen kevesebb RP-t adnak.
Jelenleg a Brit CV ágat a legkevésbé idegesítő újra húzni. Ott már a harmadik fejlesztésen is túl vagyok. Nem kimagasló a teljesítménye, de nem is üti meg a guta a játékost a sok mellé találat miatt.
Ezt követően talán az amerikai CV ág ami haladósabb. Majd ezt követi a német és sajnos legutoljára a japán ág.
A japán ágat is kétszer húztam fel. Innen tudom, hogy nem érdemes. T6 tökéletes, majd a T8 hordozó a komoly nerf miatt nagy szívás. Ezt az ágat senkinek nem javaslom jelenleg. Orosz ágról meg még nincs tapasztalatom.
Amit látok, hogy papírból vannak, lassúak és nincs rakétás rajuk.
És igen, nagyon sok munka van vele, hogy összegyűljön a megfelelő mennyiségű RP.
Egy hordozó ág alapesetben 8000 RP pontot ad újra húzáskor. Nekem - tapasztaltabb játékosnak - kb 300-400 csata kell hozzá számításaim szerint. Három havonta van duplázó egy ágra. Mivel én csak CV-ket húzok újra, így abban a hónapban egy ág 16000 RP-t ad . A Slava meg 63000 RP. Könyen ki számolható, hányszor kell egy-egy ágat újra húzni, hogy meglegyen.
Tehát, ha láttok egy RP pontokból kiváltott hajót, akkor lehet tudni, hogy az illető nem kevés időt, energiát fektetett bele ebbe a játékba.
Kicsit persze lehet a fejlesztéseket haladósabbá tenni. Premium nap ha épp van, festések, zászlók, stb. Ettől függetlenül akkor is sok idő és energia.
Jelenleg én is arra várok, hogy ismét 2x szorzó legyen. Akkor próbálok ismét resetelni. A számláló szerint 2 hónap múlva esedékes a dolog. -
#19505 én lereseteltem a hakut,de már megbántan,soha többet -
#19504 A reasearch bureau-t nem a casual playereknek találták ki :) Nekem se lesz sose egy se, ne aggódj :) Sőt! Mivel én full solo-ban tolom 3,5 éve, így steel hajóm se nagyon :D -
pajer_csaba #19503 Hát azért ez így k*rva gáz. Nem tudom hány évbe került (4-be legalább), mire kihúztam a Yamato-t, és most kezdjem elölről ha ilyen RB izétokent akarok? Vagy én értem félre? -
pajer_csaba #19502 Bevallom, én nem igazán találkoztam még ezzel, bár lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem, miközben próbáltam menteni a seggem a DD-ben. De ez így azért már a nevetséges kategória. -
#19501 -
#19500 Speciális hajók.
Mint korábban is írtam, igen jó paraméterekkel rendelkeznek és elég sok munka kell, hogy beszerezhetőek legyenek.
Persze nem maguktól jók. Jó kezekben azok.
Az alábbi linken olvashatsz róla bővebben.
Link -
Plata #19499 Ez mi a szösz token?
-
#19498 Hordozó miért nincs?
A kérdés persze csak költői. Amúgy érdekes, mert van bent három romboló, két cirkáló, meg két csatahajó. Mindegyik elég kimagasló teljesítményű eszköz. Legalábbis jó kezekben.
Csak felmerült bennem a kérdés, hogy legalább egy hordozó ide miért nem került be? Tudom, van acélos, de az nem igazán érdekel.
-
Plata #19497 Én észre vettem,mert nagyban tárgyaltuk hogy jön a KOTOr remaster és elszállt a fórum,pár óra múlva jó lett,de eltűnt minden hsz a KOTOR remaster-ről,mindegyik topic-ban.
Mire megjegyeztem hogyx lehet csak álmodtam hogy jön a Remaster és valaki írta hogy nem, álmodtam,csak a fórumon rollback volt és elveszett pár órányi hsz.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.11. 14:00:39 -
#19496 Mármint ezt a fórumot?
Semmit nem vettem észre. Igaz, csak egy-két helyre nézek be. Asztali gép, Chrome,Firefox.
-
Plata #19495 Gondolom könyvjelzővel akarod megnyitni.
Töröld ki és csinálj újat,mert tegnap volt valami szarság a fórummal és elveszett pár órányi hsz,azóta a régi könyvjelzővel pc-ről nem lehet elérni a fórumot.
Csináltam új könyvjelzőt azóta jó. -
pajer_csaba #19494 Úgy néz ki, meg van oldva a probléma - beregisztráltam Cloudfire-ba, és azóta működik. WTF? -
pajer_csaba #19493 Firefox.
Kipróbáltam Microsoft Edge-l is, azzal működött. -
#19492 Melyik böngésző?
Esetleg próbálj meg másikat is asztaliról.
Nálam Chrome és Firefox van.
Mind a kettőt próbáltam most ebben a pillanatban.
Oldal is nyílik és a fórum is.
-
pajer_csaba #19491 Valaki másnak rajtam kívül nincs olyan problémája, hogy asztali böngészőn 520-as hibával azt mondja az sg fórum, hogy a k*anyámat? Vagy esetleg vmi ötlete nincs vkinek, hogy tudnám ezt orvosolni? Mert jelenleg csak mobilról megy, de ez így picit annoying. -
#19490 Jól kiszámolták.
Fizetés nélkül a küldetésekből egy kapitányra telik.
Vettem is egy oroszt a 12 pontja miatt.
Kell majd az orosz CV ágba. Sokat számít, ha már T4-től magas szintű kapitány van.
Olvastam, most még tokenes a CV, de egy hónap alatt vagy meg lesz, vagy utána kifejlesztem.
Az orosz premium CV meg egy OP vadállat... most még.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!