23024
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Plata
    Most jut eszembe,nem free xp-ből húztam a kapitányt hanem valami elite commander xp-ből.
    Mert átképzésnél 3 opció van,vagy nem képzem át,hanem gyűjt magának xp-t,át képzem elite xp-ből vagy aranyért.
  • Plata
    Tegnap volt időm 1 darab convoy-ra.
    Szarul éreztem magam és nem volt többre kedvem.
    Kagerö még mindig stock,ez volt vele a harmadik csatám,a kapitánya meg egy idióta,meg én is,elfelejtettem hogy ha free xp-ből húzom fel a kapitányt a játék újra osztja a skilljeit.
    Mondhatom nem valami hú de jó skillezést adott neki,de tanulópénznek jó.
    Többő nem csinálok ilyen hülyeséget,legközelebb nem képzem át a kapitányt,aranyat sem költök rá.

Az első két hajót látatlanba csaptam ki,amint be töltött a torpedó úgy saccra kiengedtem őket,mind a két sorozatot másfelé,hátha fogok valamit vele.És bingó.
    Végén bezzeg 5 kilóméterről gondosan célozva két adagot engedtem rá BB-re,mind a kettő mellé ment.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.25. 13:51:10
  • carp3tm0nster
    Orosz hordozó, már leírni is vicc kategória...
  • Trucker39
    Kis érdekesség.

Igaz, régi már az adat. Sajnos frissebb elemzést nem találtam.
  • Caliph
    nekem is megvan,alapvetően nem egy rossz cv,viszont t8ban szenvedős,nagyon gyorsan potyognak a repcsik. t6 ban viszont jó kis cv
  • Trucker39
    Közben meglett a orosz T6 CV.

Mentem vele coop-ban néhány csatát.
    Rakétás, torpedós, skip bomberes.

Sajnos nincs rajta indító fokozat, így elég lassúcska szegény.

Még szokni kell a használatát. Elég egyedi több szempontból is.

A rakétái végtelenül lassan indulnak. Kb 6-7 másodpercre tippelem.
    A torpedói nagyon lassan élesednek, közepesen gyorsak. Maximum csak csatahajó ellen jók. A Kaga torpedóinál is lassabban élesednek.
    A Skip bomberek jók. Mondanám a szokásosak, de sajnos nincs fejlesztős ágon ilyen, így csak az Immelman-hoz tudom hasonlítani. Ugyan olyan elven működnek. Jól gyújtanak, jól sebeznek.
    A hordozó az papír. Nem nagyon érdemes mutogatni sehol sem. Nem olyan mint a Graf Zeppelin.

A T8-ra és később a T10-re leszek kíváncsi. Sajnos a T8 az fejlesztős lesz, mivel tokenekből - fizetés nélkül - nem lehet megcsinálni a küldetés végéig.

• pajer_csaba
    A "Kagerö" a lehető legrosszabb opció az összes közül. "Kagero" vagy "Kagerou" esetleg (a magyaros átírás szabályai szerint) "Kageró" - az 'o' ejtésnél hosszú lenne, ezt a latin betűs átírásoknál különféleképpen oldják meg. A WG a Hepburn-átírást használja (Kagerō), ami a hosszú "o" és "u" hangokat egy föléjük húzott vízszintes ékezettel jelöli, ami, ha jól tudom, nem szerepel a standard billentyűzet-kiosztásban. Ha valaki nagyon szőrszálhasogató akar lenni, használhatja a kanji változatot is: 陽炎
  • Trucker39
    Új szerzemény.

Ő a 17-ik.

• Plata
    Kipróbáltam a Convoy-t.
    Nagyon szar csatákat mentem CV-vel és BB-vel.
    Volt hogy szinte azonnal meghalt a csapat mellőlem támadóként,egyedül maradtam CV-vel.
    Aztán megvettem a Kagerö-t.
    Mentem vele két csatát mind a kettő nyertes.
    Egyszer védő egyszer támadó.
    Támadóként a stock Kagero vagy Kagerö,a fene tudja,egyszerre két hajót csapott ki.El engedtem a két torpedó csordát és vissza fordultam,de nem találtam el a célpontot,majd North carolina meg valami dupla nevű eldurrant.
    Nem tudom hogy csak convoj csatában ilyen jó vagy amúgy is.
  • Trucker39
    Nem így értettem. Nekem van szükségem a gép erőforrásaira.
    Még háttérben sem futtathatom.
  • Count Adyn
    Berakod háttérba némitva a streamet 160p-n és kapod a tokent, nem kell nézni :D
  • Darun
    Kipróbáltam én is a convoy-t, cv-vel, védtünk. Sima győzelem, bár egy transportet vesztettünk, szóval azért támadónak lenni sem lehet olyan könnyű. (plusz poén, hogy mind a két oldalon volt egy BOOB-os szakasz)
  • Trucker39
    Ezen most jót derültem. :)

Igen, nagyon érdekes gondolkodású játékosok választják ezt a csata módot.

Itt látszik nagyon hamar, hogy mennyire fantáziátlan, hajóikat nem ismerő játékosok vannak.

A feladat pofon egyszerű pedig. A pontból eljutni négy hajónak B pontba. Az egyik csapat próbálja ezt megakadályozni, míg a másik csapat meg azt próbálja megakadályozni, hogy az első csapat akadályozzon (szépen, jól, magyarul).

Mi is kell hozzá?

- Első, hogy ránézünk a térképre, kísérünk vagy támadunk.
    - Velünk jönnek a teherhajók, vagy eléjük kell menni (ez utóbbit is játszottam már)
    - Innentől már csak térkép ismeret, meg hajó ismeret, meg józan, paraszti ész.
    - Nem, nem mennek el a rombolók CV-re vadászni, mert a csatának annyi
    - Nem, a csatahajók nem maradnak hátul puffogtatni, mert kb a csatának annyi
    - Ha van CV - még most elég ritka. 40 csatahajósra jutunk 4-n kb. - akkor összezár a flottilla a teherjajók körül szorosan.
    - Rombolósok, füstölős cirkák, csatahajók, nem, nem akárhol kullognak és vadászgatnak. Ha tamadunk, elé mennek a flottának fél pályára. Ha védenek, maradnak a flotta elején és felváltva füstölnek. Ezt ugyan megteszik a teherhajók is, de fele kilóg belőle. Füstölni, mindenkinek, hogy az a hülye CV-s ne kapkodja ki a teherhajókat, mert akkor a csatának annyi.
    - Ha valaki az ellenféltől fel spottolódik, még büdös zoknival is azonnal dobálni kezdi mindenki. Nincs túl sok idő vakaródzni, mert 10 perc egy csata.
    - Ha látod a teherhajót, mindegy mi van nálad betöltve, még a hajó macskáját is hozzávágod, csak hogy fogyjon a Hp-je. Nem, nem nézegetsz más hajót, hiába mutatja az oldaltát.
    - A támadó flotta 90 %-a is kipusztulhat, ha a végén egy 10% HP hajó, az utolsó teherhajót fél méterrel a cél előtt elmeríti, nyertetek. Hiába van meg az ellenfélnek az összes többi hajója csili-vili állapotban.
    - Addig nincs vége a kíséretnek, míg a legkisebb esély van rá, hogy egy teherhajó, 5% HP-val be essen a célba. Mindegy, mennyi hajót veszít közben a kíséret.
    - Kíséretnél, ha kell, elé állsz a hajóddal a CV, meg egyéb torpedó támadásnak. Mindegy, ha te ki estél, de maradt teherhejó a végére, nyertetek
    - Ne vadásszatok CV-re mert veszteni fogtok. Ez mondjuk randomra is igaz, de a sok egy bites nem nagyon akarja megérteni a dolgokat.
    - CV ne féltse a hajóját. Ha kell és muszály, oda kell állni a célkörbe hordozóval a végén. Főleg ha Graf Zeppelin-t viszel. Volt már, hogy úgy nyertünk. Beáltam a körbe a végén, volt nagy meglepetés. Mire kiszedtek Ap-val, addigra a Sec. kiszedett két teherhajót is és nyertünk.

Most így elsőre ennyi.

Ja igen. Ne csak csatahajóval próbálkozzatok. Ahogy látom, vár 60 csatahajó, 4-5 cirkáló, 2-3 romboló és nulla CV. Szinte azonnal hív be CV-l minden csatába.
  • Caliph
    na kipróbáltam...2x támadtunk,,mindkétszer bukta...a két meccs alatt 1 teherhajót sikerült elsüllyesztenünk :)
    csapattársak a térkép szélén,közelébe se akarnak menni a célnak,a dd megpusztul 3 perc alatt...várok pár napig ezzel mert sokaknak még magas a játékmód célja :D

teszek még egy próbát,de az elvem az hogy 3 vesztes csata után aznapra le van rakva a játék :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.23. 16:20:55
  • Plata
    Én is ki akarom próbálni valamikor.
    Bår nem tudom mikor,marha fáradt vagyok már.
    De kīváncsi vagyok rá.
    Csak nem tudom lesz-e hozzá erőm.
    Ma is három előtt keltem.
  • Trucker39
    Ötletem sincs, hogyan lehetne ezt a csata módot balanszolni.

Gondolom, nem is nagyon érdekli a fejlesztőket.

Két előnye van, illetve három. 1. Mindenki T8. 2.Gyorsan vége van a csatának. 3. Ad tokent beetetésül vagy később is, ezt nem tudom.
    Ez utóbbihoz nehezebben jutok hozzá, mert sokan abba hagyták a játékot. Videó közvetítéseket meg nem nézek. Inkább mással töltöm az időt.

Pedig, mikor jól mentek a dolgok aránylag, akkor szépen lehetett vásárolni belőle.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.23. 14:55:00
  • Caliph
    legalább csinálták volna úgy hogy a támadok egy tengeralattjáró falka,a védők meg rombik és könnyű cirkálók,igy a támadást össze kell hangolni,különben esélyed sincs :)
  • pajer_csaba
    Asszem volt már erre megfejtés, hogy azért irtózatos fasság, mert a támadók célja a teherhajók megsemmisítése, tehát tök fölösleges leállniuk harcolni, ha végére meg is döglenek mind, de kiszedték a teherhajókat, akkor is győznek, illetve az a technikai ostobaság is ott van még, hogy mind a védők, mind a támadók látják a konvoj útvonalát. Ha legalább annyit megcsinált volna a k*rva WG, hogy a támadóknak először ki kell szedni a védőket és csak UTÁNA szedhetik ki a teherhajókat, akkor játéktechnikailag lenne értelme, mert akkor csatázni kellene, még ha a realitáshoz nem sok köze is lenne. Így viszont kaptunk egy olyan küzdelmet, amiben pont a fordítottja történik annak ,mint ami a valóságban történt ilyen esetben. Persze érthető, könnyű győzelem a nyomiknak, hogy hátha ezért is előfizetnek.
  • Trucker39
    Máris kénytelen vagyok módosítani az álláspontomat.

Sikerült egy konvojt végig kísérni. Igaz, hibázott az ellenfél, de még így is emberes pofozkodás volt a dolog vége, mire sikerült nagy nehezen a teherhajónak a zónába érnie. Amúgy megúsztuk egy teherhajó veszteséggel.

Néhány nap gyakorlás után viszont teljes képtelenségnek tartom jelenleg a konvoj sikeres kíséretét. Megelőzik, elé álnak, mire kiszedik őket a védők, nem marad egyetlen teherhajó sem. Amúgy is csak 4 darab van belőlük.

• Trucker39
    Nagyon nagy idiótaságnak érzem jelenleg ezt a konvoj csatát.

Kísértem is, támadtam is konvojt ma néhány csatában, igaz csak hordozót használtam.

Egyik esetben sem jutott túl a konvoj a fél térképen. Mindegy, ha támadunk, mindegy ha védekezünk, nagyjából a térkép közepén vége is a csatának.

Legalább rövid.
  • Kotomicuki
    Az ajándék prém azoknak az ingyenélő hordáknak szól, akiknek így próbálja bemutatni a wg, hogy milyen is az ingyenes és a fizetős játék közötti különbség..., néha bejön, néha nem.

#17729 - amikor még aktív voltam, itt a ma már hiányzó kép.
  • carp3tm0nster
    Tegnap mentem egy kört Bissy-vel. Első salvo egy 18km-re lévő Charles Martellbe, két citadel. Majd egy Alaskát az orrán át kb 12km-ről megint. Majd még egy-egy két túl közel jövő BB-be. TX-es csatában elsőként végeztem. Történt valami a Bissy-vel amiről lemaradtam, vagy álmodtam az egészet? :D
  • Trucker39
    A 6 év alatt, mióta játszom, azt hiszem két alkalommal fizettem elő. Mind a két esetben 1-1 hónapra.
  • pajer_csaba
    Köszönet érte. Bár 122 nap prém napom van még úgy, hogy minden hónapban csak 30 napra fizetek elő. Tudom, ajándék lónak... csak azt akarom mondani, hogy az ajándék prém nap se akkora öröm néha, mint amekkorának szeretné a WG láttatni. Néha egyáltalán nem bánnám, ha kicsit kevesebbet szerepelne a rewardok között és több lenne mondjuk a zászló.
  • Trucker39
    Tessenek kiváltani és hasznosan felhasználni!
    3 nap.
  • pajer_csaba
    "pan-asia with high rate of fire"

• Trucker39
    Az este megnéztem a Flamu féle elemzést. Nincs is mit hozzáfűzni a dologhoz.
  • Plata
    Majd jön egy újabb ruszki op hajó amin van ultra erős radar meg anyám kínja.
    Még talán rakétakilövő is.
    Vajon mikor jön az első ruszki hajó amin katyusa van?
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.20. 14:20:02
  • Caliph
    Nem tudom láttátok e az új hajó vonalat: pan asia cirkáló vonal,deep water torpikkal füsstel és HE köpő gyorstöltő kis kaliberű ágyúkkal.
    a tizes Austin variáns konkrétan
    A wg ismét jól leszűrte a játékosok akaratát: füstben ülő égető golyószóró hajókra vágyott mindenki :D legalább az AA is jó,ha már jönnek a ruszki CVk :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.20. 14:10:37
  • Caliph
    én még gyorsan kihúzam a Hallandod free xpből,meg mentem pár kört a Mo val hogy legyen rá creditem is...mindezt a superkontiért ami adott 100 aa flaget :D
  • Trucker39
    Idő rabló. Szó szerint.

Még nem végeztem a T5 hajókkal az évfordulók kapcsán. A többi már kész van szerencsére. Tudom, van még idő rengeteg, de semmi esetre sem ezzel kívánom múlatni az estéimet. Minél hamarabb letudni és kész.
  • Plata
    Nekem még nincs meg mert nem sok időm van mostanában hajózni,sajnos a hajós csatákhoz sok idő kell és sok nyugalom.
  • Trucker39
    Nos, a T4 megvan és a T6 festése is.

Viszont többszöri átszámolás után arra jöttem rá, hogy a T8 festése az, ami még elérhető csupán játékból. Maga a T8 hordozó már csak akkor, ha fizetnék érte. Igaz, van a fizetősök között 500-s Token is, de ismerve a WG szerencsejátékát, valószínüleg utolsó előttinek adná be, mert utolsónak a T10 camo-t dobja. Így viszont csak 75 token/csomaggal számolva kellene még majdnem 800 tokent gyűjteni. Mást nem is vártam tőlük. Szerencsére ez fejleszthető ág, így csak a perma camo az értékes.
  • Darun
    Nem tudom volt e már róla szó, én CV-vel minden csata elején megnézem az ellenfél összes hajóját (a töltő képernyőn ráviszed a kurzort) és hogy milyen légvédelmük van. Ez főleg Randomban érdekes, de coop-ban sem árt, mert a botok és a játékosok is bejöhetnek pl stock hajóval. Alacsony tierben mondjuk kevés hajónak van jó létvédelme, de ha jól emlékszem, pl a francia vagy angol BB légvédelmének a lőtávja 5 km felett van. De pl vannak olyan stock BB-k amiknek meg zéró légvédelme van, azok felett nyugodtan lehet körözni. T4-es CV-vel általában jobb elkerülni az ötös BB-ket vagy cirkálókat.
    Lvl 2, ha megnézed a tech tree-ben a tényleges adatokat, lőtáv, salvok száma, dpm. A holland CA-nak pl hiába jó a légvédelme papiron, a 3,5 km-es lőtáv igazán csak a bombázókra jelent veszélyt. Ugyanez igaz pl a Texas-ra is.
  • pajer_csaba
    Első csata a Hermes-el (a Furious-hoz volt ugyan elég free xp, de credit nem... 200k hiányzott, lol), 10 pontos kapitánnyal, co-opban.

Szignifikáns a különbség a Ryujo legjobb köréhez képest. Hatalmas segítség, hogy nem egy lövés/gép az elhullási arány, így pl a torpedóvetőkkel gyakorlatilag minden gép le tudja dobni a halacskáját, sőt nem is döglik meg az egész század.

• pajer_csaba
    Okés, köszönöm! :)
  • Trucker39
    Brit ágra ezt javaslom.

Értelem szerüen, az upgrade, csak addig, amíg fér. T10 hajóra készült, de lényegtelen, a végére tesszük az új modulokat.

A kapitányi skill meg kicsit másabb, mint a japán ágon.
  • pajer_csaba
    Igen, emlékszem, hogy írtad ezeket, most kicsit szégyenlem is magam emiatt. De minden segítséget nagyon köszönök.

A korábban belinkelt kiosztást a brit ágra is lehet alkalmazni, vagy oda teljesen más skillek, upgradek, equipmentek kellenek?
  • Trucker39
    Írtam róla korábban, hogy a Japán hordozó ág a legkevésbé bírja a gyűrődést.
    Olyan szinten meg kell vele tanulni a Flak robbanásokat elkerülni, mintha bicikliznél.

E mellett nagyon érzékeny a torpedó célzáskor az oldal irányú mozgásokra. Azonnal szét esik az összetartása.
    A skill pontoknál meg azért nem jelöli a 9-t, mert az már T8-T10 hordozóknál van. Úgy szoktuk, hogy már T4 esetében a T10 kapitányi skillre kezdjük pontozni, hogy ne kelljen erőforrást pazarolni az újra skillezésre.

Ha majd egyszer lesz rá türelmed, T6-ig húzd ki a brit ágat. Teljesen más élmény. Nem sebez annyit, de ezt már írtam. Jobban eltűri viszont a játékos hibáit. Torpedózáskor a két torpedó összefelé tart és erős fordulás közben sem esik szét az irányzás. Menekülő cirkálót nagyon meglehet lepni vele. Mögötte ledobod, észleli, hogy lassú, majd ő lehagyja. Azután nincs hová menni, mert a két oldalról ráközelít a torpedó. E mellett a figyelmét is elvonja és közben egy kerülővel szépen oldalba torpedózod.
    Persze ezeket a "trükköket" rengeteg tanulással lehet elsajátítani. Azért is írtam korábban, hogy a CV játék nagyon más készségeket igényel, mint a többi hajó esetében.

Jól játszani meg...nos az nehéz dolog. de erről is írtam.

Ott már meg kell tanulni az ellenfél fejével is gondolkodni. Mire készül, milyen taktikákat ismer az elkerülésre, milyen útvonalakon halad. Mennyire rutinos játékos, stb. Ezeket mind csata közben fel kell mérni. Rengeteget nézni a kis térképet közben. Nagyon fontos hamar kiismerni az ellenfél CV játékosát is. Mit csinál, miket támad, ilyesmi. Tudod-e akadályozni, egyáltalán kell-e. Ha látod, hogy falkákat támad, akkor nem kell mert 1 bites játékos.
    Még lehetne oldalakon sorolni, de ez nem az a fórum.
  • pajer_csaba
    Nu, első csatám az új módosításokkal. Talán eddig ez volt a legeredményesebb köröm. (Mondjuk azt hogy hány gépet vesztettem, azt most inkább hagyjuk...)