23018
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Ninju
    Az AA kérdést fel lehet tenni, mert arról nem nagyon került még ki infó.
  • TomDantes
    Mikor lehet goldammo-t venni a hajókba?Nem tudom , most így hirtelen nem jut eszembe semmi, de biztos lenne sok minden, azért is mondtam, hátha valakinek konkrét dolog eszébe jut.
  • Ninju
    Ha van valami specifikus kérdés felteszem angolul, ha szeretnétek.
  • TomDantes
    Cikk

Hm, nem sok új infó volt ebben.
    De szigetek. Érdekes, de remélem nem lesz camp fesztivál a szigetek mögött. Időjárás, itt viszont remélem lesz vihar, meg hasonló dolgok

Ez viszont érdekesebb

Ha jól értem, írni kell ide, és a faszi válaszol a kérdésekre. Van-e önként vállalkozó aki kérdezne?
  • ikarus44
    De azt is hozzá kell tenni hogy a cikk szerint az ellen összes hajója vette sortűz alá az ha esetleg mondjuk 15 vs. 15 BB csata lenne akkor el lehetne képzelni az erejét.
  • TomDantes
    Meg hogy a Yamato-t ilyen hamar kiütötték. Oké, értem én, csak na, kissé elcseszné a játékélményt, ha egy hajót marha gyorsan elsüllyesztenek. Mert a játékban: a repülőknél oké, pár bekapott lövés, lezuhan. Tankok kicsivel tovább bírják. De hajókkal legyen valamivel lassabb játékmenet, szerintem. Ritkán persze előfordulhat olyan mint a HOOD esetében, de azért ne ez legyen az általános. Nem találnám túl izgalmasnak, hogy baszott nagy hajókkal kergetjük egymást, és bumm-bumm-bumm, egy újabbnak vége. Kicsit taktikusabb, lassabb játékmenet volna jó.
  • TomDantes
    Az is lehet, az is csak egy extrém eset, a játékban hogy 4 zuhanóbombázó elég. Meg az nem derül ki, milyen repülők, milyen bombákkal, milyen hajó ellen. Meg, ki tudja, csak dolgoznak a balance-on. De remélem tényleg nem az lesz, hogy a repülők eltakarítanak mindenkit pár bombával. Kissé tartok ettől, hogy olyan lesz mint a WoT-ban az arty-k, bukdácsol előre a nagy hajó, és puff...úgy robbantják szét a repülők hogy pislogni se tud, se védekezni. De hátha normális lesz az egyensúly.

A páncélzatnál engem az is érdekel, kidolgozzák-e olyan részletesen, sőt inkább részletesebben mint a WoT-ban?

Meg a különféle modulok sérülése, részletessége? Egy hajónak bonyolultabbak kéne lennie, mint egy tank. Lemodellezik-e, hogy mondjuk egy hajón van több fedélzet is, hogy hol és milyen mélységben van mondjuk a lőszerraktár, min és mekkora távolságot kell megtennie a lövedéknek ,hogy pont ott robbanjon?

Remélem legalább ezekre oda figyelnek. A Wot-ból kiiundulva, végüélis elvileg szerintem jól megcsinálhatják, csak a gyakorlati megvalósítással lesznek problémák.

És igen, a csapatmunka, hát na ez az ami nem lesz , úgyse. Sok hülye, sokszor mondtam leírtam már, de ez a lényeg: örülni lehet ha nem a saját csapattársad repülői bombáznak le.
  • davidbog
    Kicsit keveslem a 4 zuhanóbombázót, igaz nem derül ki egyértelműen milyen hajót nyírtak ki majdnem. Egy '30-as évekbeli csatahajót azért már nem nagyon tudnak elsüllyeszeteni négy bombával maximum ha 1600 lb-os vagy nagyobb.
    Zoli utolsó cikkében még egyszer nekifut (összességében talán harmadszor) a páncélelrendezéses kérdésnek. A Baden tesztjein és pár más hajón keresztül ismét szemlélteti a károkat. Jó összegzés, logikus és szerintem technikai szempontból nincsen benne csúsztatás. (Engem talán már harmadszor győz meg a hagyományos elrendezés előnyösségéről.)

Az hogy a Yamatot így kiütik az nem csoda, össztüzet kapott. A Yamato két sortüzet adott le, nyilván az ellenfelei is legalább ennyit adtak le rá. Nem derült ki, hogy milyen hajók voltak az ellenfelei, de ha csak 5 csatahajó, már akkor tíz sortüzet kapott be nagy kaliberű lövegektől.

A 30 km-es lőtávolságok érdekesek. Nekem nem igazán tetszik, mert ez a 8"-es lövegek max lőtávolsága, tehát a CA-k épp csak viszonozni tudnák egy BB tüzét. Másrészt ilyen távolságból a BB-k fedélzeti páncélzata viszonylag könnyen átüthető, ha ez nem extrám nagy hanem átlagosnak mondható lőtávolság a játékban akkor félő, hogy nem sok szerepe lesz a fedélzeti páncélzatnak lövedékek ellen.
    Amúgy a valóságban ekkora távolságból két olyan eset volt ami közeli mellét eredményezett. Egy Littorio-osztályú BB lőtt egy angol cirkálót pár lövedéke közel csapódott be a hajóhoz, talán repesz sérülést is szenvedett. A másiknál egy Iowa-osztályú BB fogott villába egy japán DD-t már a második sortüzzel asszem 29 km-ről! Köszönhetően a radar alapú tűzvezető rendszerének.

A hordozóknak az a feladatuk, hogy kicsesszenek a BB-kkel. Önmagában nem ezzel van baj, hanem azzal, hogy a saját hordozó ugyanúgy ki tud szúrni a BB-vel mint az ellenséges, mivel ő adná a felderítést és ha az nincs akkor az egész csapat szívni fog.
    Ugyanez volt Navy Fielden is. Ha a csata végére úgy alakult az állás, hogy az egyik csapatban nem maradt vagy csak egy-két gyenge CV maradt, az ellenfélnél meg az összes (ami ott maximum 4 volt Great Battle csatában) megvolt, akkor az ellenfélnél ha csak 1 erősebb BB maradt, az is elverhetett akár 4-5-öt is a mi BB-inkből. Mert az látta hol vannak a mieink, mi meg csak lövöldözhettünk a torkolattüzére.
    Ezért lenne fontos a csapatmunka, amit ebben a cikkben is kielemnek.
    Azt hiszem éedemes lesz összeszedni a régi NF:EU magyar klánjából pár játékost, mert itt is szükségünk lesz egymás támogatására. :)
  • ikarus44
    Nagyon szívesen, már nem sok idő tarts ki
  • Frigyes54
    valaszokat koszonom
  • Caliph
    kicsit javítanám az utsó mondatot: a yamatóval tudott leadni 2 sorozatot az ellenségre , aztán ammo rackelték
  • TomDantes
    Ez a 30 km-es dolog izgat, hogy a bánatba lehetne ilyen távolságból bármit eltalálni? Na mindegy
  • TomDantes
    Jaja , kösz király.

Érdekes, 4 zuhanóbombázó, hát elvileg ha megfelelő helyen és elég nagy bombával találják telibe, akkor bizony annyi lenne a valóságban is. Azért remélem nem úgy lesz, hogy bombázás=instanthalál, hanem pontosság, bombák mérete, stb dolgoktól is függ.

Az jó hogy a betörő víztől lassul, a javítás így jónak tűnik. Nelegyen olyan mint a WoT-ban egy katt. és megjavítottuk a sérült modult, mégis csak baszott nagy hajóról van szó, nevetséges lenne.

Arra már az elején számítani lehetett,hogy a hordozók kicseszhetnek a csatahajókkal, még amikor csak hír volt róla, hogy készül a játék, lemertem volna fogadni.

30 km+vagyis a térképek ebből következően remélem elég nagyok lesznek.

azért hogy a Yamato-t ilyen gyorsan kiütik, hát... remélem normális balance lesz
  • Caliph
    ami kiderült a szövegből(már ha igaz)
    -4 zuhanó bombázó majdnem kinyirta
    -a hajója 2 ágyúját és a motorját kiütötték(tehát motor modul és ágyú modulok tuti lesznek)
    -a hajótesben lévő víztől lassabb lett,tehát ez is le lett programozva
    -damage control team et a motor javítására koncentrál(kétértelmű,jobb esetben mi utasíthatjuk a teamet hogy milyen javítási prioritás szerint haladjanak,de mivel kétértelműen fogalmaz lehet ez nem lesz benne)
    -a rambózás a legjobb út a tengerfenék felé
    -minden hajónak megvan az erőssége és gyengesége,máshogy kell játszani velük
    -a csatahajók erősek,de egy jól irányzott torpedócsapás egy rombolóból,repülőből vagy pár zuhanó bombázó el tudja rontani a napod.
    -rombolók: kihasználva a nagy sebességet torpedó csapást lehet mérni velük,vagy füstfelhőt képezve el lehet rejteni a saját csatahajóinkat az ellenség szeme elől(lehetséges képesség: álcázó füstfelhő)
    -cirkálók erősségeként az AA fedezetet említi,de jó sebességgel és támadó képességekkel is rendelkeznek,némelyik még torpedó vetőkkel is
    -hordozókat érdekesnek találja és könnyen megútálhatjuk őket egy battleshipben ülve.skilles player kezében nagyon nagyon veszélyes.többször előfordult vele hogy a papíron győztes csapat elbukott mert a carrier repülői kilőtték a scout hajóikat és ők nem látták őket míg ők végig felderítve maradtak
    -csapatmunka lényeges,mind légvédelemben mind az 1 célpont koncentrált tüzelése miatt.
    -mint a wotban a critical hit,itt legalább akkora élvezet a 30+km ről kilőtt sorozat ,miután a lövedékek kb 15 másodperces utazás után átütik az ellenség fedélzetét hood-ing(ammor rack találatot igy nevezik) az ellenséget
    -csata előtti visszaszámlálásnál az ellenségnél lévő cimborája chaten irta hogy ő lesz a main target. az ellenségtől mindenki rá tüzelt és 2 sorozat lövés után lángolva robbant fel a Yamato alatta(szóval koncentrált tüzeléssel a Yamato sem ellenfél)

röviden tömören ennyi jött le a cikkből. forditási hibák lehetnek,5 perc alatt csináltam meg :)
  • TomDantes
    Nagyon érdekesek ám ezek a cikkek

Mondjuk nem túl sokat értettem meg belőle, de valami olyasmit vettem ki ,hogy a csapatmunka fontossága, meg hogy jól néz ki a játék, és igen, csatahajókra a hordozók nagy veszélyt jelentenek.

Meg hogy 30 km-ről lőttek? Na ,ez azért érdekes, mert akkor a pályák vélhetően elég nagyok lesznek, és nem 500 méterről lőjjük egymást.
  • ikarus44
    A játék jelenleg, még zárt alfában (?) van, kb. fél-1 év.
  • TomDantes
    Ja, sehonnan de csak pár hozzászólást kellet volna visszaolvasni. Ha meg majd lelehet tölteni, a hivatalos oldalról. Fölösleges megkérdezni, ha onnan nem lehet, akkor sehonnan.
  • Ninju
    Azt sokan szeretnék innen tudni, mivel még meg sem jelent. :)
  • Frigyes54
    bocs a zavarasert mindenkinek hello hol lehet letolteni a jatekot? segitseget elorre is koszi
  • kissssss
    eyecandy nyam nyam, amúgy képen fa#*×g az egész.
  • ToCsEk

0:24től ilyen lesz benne?:D
  • Ninju
    Bocsi a dupláért.
  • Ninju
    #325 #327
  • Ninju
    #325 #327
  • Foxy0
    És hanyas hsz-ba nem tudod vagy kb mikor volt az?
  • Ninju
    Anno ígérték, hogy az is kap, aki kapott WoWP-hoz. Oda én csak azért jelentkeztem. Persze nem lett belőle semmi. :P
    Foxy0: Ide is be volt linkelve a jelentkezési link.
  • TomDantes
    A hivatalos oldalon lehetett valahol, de sok feltétele volt a bekerülésnek.
  • Foxy0
    Hol lehet?
    Jó mert annó a warplane-re is kaptam :)csak nem alfát hanem close bétát
  • TomDantes
    Lesz. Van zárt alfa teszt. Lehetett jelentkezni.
  • Master91
    -.-

Nem. Ki dobtak pár képet, és kész, ennyi.
  • Sherman0070
    Ebből a játékból lesz egyáltalán valami?
  • ikarus44
    A széllel szembe fordulás csak opció volt.
  • lammaer
    CVknél nem opcionális volt a széllel szembe fordulás? Úgy értem, ok segít a felszállásban ha szembefordulnak a széllel, de ha urambocsá szélcsend van vagy csak valami gyenge szellőcske fújdogál, akkor is fel tudtak szállni a gépek.
  • ikarus44
    Nem hinném, hogy a Big World jó lenne ide, mert a hajók dinamikája megint más mint a tankoké.
  • davidbog
    Tényleg nem lenne rossz, csak gondolom a játékosok jó része nem is értené miért nem tud repülőket indítani, mért potyognak le állandóan. Viszont érdekesen nézne ki, hogy az összes CV beáll egy irányba és szépen elindulnak mind. És ez pont az ellenfél tartozkodási helye lenne, mert pont arra fúj a szél. :D A többi hajó meg tarthatne velük, hogy megvédjék őket. :D
    Nem tudom mekkora pályák lesznek de hogy ezt meg lehessen valósítani legalább 100x100 km-esek kellenének. Talán ez is a Big World Engine-re épül, az egyáltalán képes ekkora pályát kezelni?
  • ikarus44
    "Hasonló okok miatt a hordozóknak sem kell majd széllel szembe fordulniuk, ahhoz hogy repülőket tudjanak indítani."

A WG válasza erre ez lenne: Használd a katapultot. vagy (SerBül) Ne játsz hordozókkal!
  • Caliph
    azt ne felejtsük el hogy ez nem valósághű szimulátor hanem egy arcade lövölde,szal ne legyenek túl nagy elvárások a valósághűség irányában
  • Ninju
    Pedig a széllel szembe fordulás nem lenne rossz. Vagy legalább annyit, h ne lehessen leszállni fordulás közben.
  • davidbog
    Ezt az 5%-os találati arányt példának csak példának hoztam fel, arra hogy hol bukott el nálam a Battlestation sorozat. Többen ajánlották, hogy ilyen jó, olyan jó, hát nekem egyáltalán nem tetszett. Nyilván túl sokat adtam mások véleményére és túl nagyok voltak az elvárásaim.

Nyilván nem kell egy MMO-nak ennyire realisztikusnak lennie, eddig két olyan MMO-val játszottam ami haditechnikát tartalmazott és már a Navy Fieldnél lejjebb adtam az elvárásaimat, a WoT-nál az elején még erősködtem, de már abba is beletörődtem (az átütési adatok kivételével).

Egy korai interjúban azt állították, hogy lesz vízbetörés, elvileg a szivattyúzás automatiksan történik, talán ellenárasztani is lehet. A sebességre biztosan kihat majd a felvett víz mennyisége, a stabilitásra nem tudom.

A kazánok felfűtése biztosan nem. Az a valóságban több óra volt. Ha benne is lenne a játékban akkor csak pár perc lenne, de annak se lenne értelme. Majd azt gondolod hogy ez megtörtént a töltőképernyő és a visszaszámlálás alatt. :D
    Hasonló okok miatt a hordozóknak sem kell majd széllel szembe fordulniuk, ahhoz hogy repülőket tudjanak indítani.
  • ToCsEk
    Repülőgép hordozó vs Csatahajó: Erőegyensúly