23024
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • kabel15
    Ha csatahajónak szerencséje van ki is tud hit elni. De az ritka mint a fehér holló. AP vel megsuhintja a citadellát és véged.
  • Master91
    Na mentem pár kört, már 2-es hajóim vannak. Tetszik a játék, 2 haverral tolom, van kis feelingje.

Viszont HE-t lövöldözök. AP-t nem tudom, előbb is 2-600 dmg közt volt. HE-val meg 1500-2000 között a 2-es japántól.

AP-t hogy vagy mire? Vagy felejtsem is el mert bugos szar?

Torpedó találat nélkül is kaptunk már be irgalmatlan nagy sebzést. Valaki bemákolt egy AP lövést és leszívott 5-6 ezret ? Vagy mi lehetett ez?
  • DantesHUN
    Ja, azért. Már furcsálltam is. Top köröm Kawachi-val valami 800 XP volt mivel győztes csata, így lett 1300. De csak azért mert nagyon bénák voltak az ellenfelek.Amúgy...
  • Dewri
    Félreolvastál valamit:

"Ma azonnal bedobott minden körben és a csaták bő 70%-át nyertem, elég sokszor életben is maradtam. Egyből meglett a Kawachi, 1000 xp kell a South Carolinához, mert 800-1500 xp-s köröket sikerült futni!"

Nem a Kawachival mentem olyan köröket, hanem a többi hajóval, pl a Tenryu-val 1346 xp-s kör, a St. Louissal is mentem egy 1046-ost, mivel többnyire nyertünk, így jól jött az xp minden csatában. Ezért is lett meg a Kawachi tegnap.
  • Dewri
    Akkor működne talán, ha értelmes játékosok csapatként úgy játszanának az adott hajókkal, ahogy feladatuk szerint kellene. Ha fedeznék a csatahajót, védenék a hordozót, együtt mozognának. De amíg 15 ember 15 felé indul el és egymásnak/szigeteknek ütközve lődöznek össze-vissza, addig semmi értelme egy viszonylag komolyabb játékot kívánó tengeralattjáróknak.

Ráadásul hozzájuk elég keményen le kéne programozni külön minden térképen a víz alatti világot is, a hajók víz alatti grafikájával, periszkópnézetekkel, stb, stb. Iszonyat munka lenne az egész, miközben a wotban évek óta nincs többmagos támogatás, a havocot is húzzák, a grafikai motor is elavult, az új hangokkal se haladnak és akkor a játékmeneti hibákat nem is említem... A HD tankok is csak most jönnek kifelé, de szerintem ha nem jött volna ki közben a WT Ground Forces, akkor továbbra is sima tankok lennének.

Szóval nem félek, hogy kijönnek a tengeralattjárókkal a következő jópár évben. A wg sajnos az igazán komoly, igazán fontos, igazán lényeges fejlesztésekkel nem igazán halad, inkább a mennyiség náluk a szempont: rekord járműmennyiség, rekord felhasználószám, prémcsi járművek... Ha nagyobb gond van, vagy sok a sírás, akkor meg jön a buff/nerf... Ha meg továbbra is sok a sírás, akkor a jól bevált "ne játssz vele" válasz...
  • DantesHUN
    800-1500 XP-s körök a Kawachi-val? Prémiummal? De még úgyse...hogy a viharba? Ahhoz nagyon sokat kellene sebezni. Nagyon nagyon sokat. Jelenleg pedig hát nem igazán van így.
  • [NST]Cifu
    Szigorúan hipotetikusan tekintve a játék jövőjére: tök jól. Több romboló kellene, akik a tengeralattjárókra vadászhatnak, ahelyett, hogy spammelik a torpedókat. Sajnos a játékban én egyáltalán nem veszem észre (még videókon sem), hogy annyival törékenyebbek a DD-k, mint amennyi előnyt hoz nekik a torpedófegyverzet.

Tengeralattjárókkal játszani korántsem lenne egyszerű, hiszen a sebességük lemerülve alig 6-8 csomó (típustól függően, persze voltak 12-14 csomóra képes típusok is, de az már itt is a top tier lenne amúgy is, ami a kutyát sem érdekli ). Szóval éppenséggel tengóval játszani macerás lenne, ugyanakkor kétségkívül jó kis orvlövészek lehetnek.

A fő probléma per pillanat, hogy a CV-k túl erősek (olvasgatva a fórumokat és nézve a videókat), de ez ellen túl sok mindent a WoT alapú elképzeléssel nem tehet a WG. Max. berak korlátozást, hogy csatánként 1-2 CV lehet maximum. Viszont ez még nem oldja meg a BB/BC-k problémáját...

Az egész 'kő-papír-olló' elképzelés sajnos a balance miatt borul. És mint tudjuk, a WG nagyon "ügyes" húzásokkal bír a balance terén...
  • DantesHUN
    Viszont a jelek szerint, sok embernek jó ebben a formában is a játék. Ha meg nekik jó ez így, és fizetnek, akkor a WG dörzsöli a tenyerét de változtatni nem igazán fog. És hát igazuk is van, ha van egy szar termékem, amit megvesznek, minek javítsak rajta?
    De mi van akkor ,ha meg nagy bukta lesz ebből, és mégis sok ember hagyja a francba az egészet? Ez is csőd lesz mint a repülős játékuk? Az is de jól sikerült.

tier 3-ban megrekedtem, azokon a csatahajókon nem tudok tovább menni. Nincs annyi nyugtató bogyó. Amik azért érdekes, mert ezeket a hajókat már kétszer kifejlesztettem, kétszer végig mentem ezeken az ágakon.
  • Dewri
    Bőven elég a sok romboló a végtelen torpedóval, meg a körönkénti 2-3 hordozó. Semmi szükség még tengeralattjárókra is. Mégis hogyan lehetne akkor játszani csatahajóval? Már most is az élvezhetetlenség határán egyensúlyoz...
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.07.03. 17:33:45
  • TuskoMobile
    jah ez igaz
    hol vannak a tenger alatt járók xD elvileg ezek voltak 2-en igazi jó barátok

Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.07.03. 17:16:19
  • [NST]Cifu
    Cry me a river...

Szvsz ha a tengeralattjárókat kihagyták, akkor a repülőgép-hordozókat is nyugodtan kihagyhatták volna már... :(
  • Ry0K3N
    És mi van az összevont wotos accountal? Még egyszer nem fogok enneka sóher bandának fizetni ha már a másikon ott az arany.
  • kabel15
    Ez a baj. Sok idiota elkezdett egyik napról a másikra carrier el játszani. Most meg nem lehet rendesen torpedózni mert tele van az enemy USA carrier el és csoda ha 1-2 gép eléri a kiszemelt hajót.
  • seepheeerd
    Első csata, Miyogi 12km-re, látom hogy két sziget közötti résben majd fölbukkan, odadurrantok egy oldalsortüzet, bang elsüllyedt, két érmet is hozott. Jobb mint a korábbi, de hát két hajótest fejlesztés, plusz radar és hajtómű fejlesztés elvisz majd egy csomó xp-et.
    Na de annyi baj legyen, egyelőre a BB-55 a cél :)
  • TuskoMobile
    az igen tolololololllll
    jól van akkor már lehet tudni mi az egyetlen amivel lehet játszani
    max mindenki csak tier3-ig fog hajózni xD
    Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.07.03. 16:54:06
  • seepheeerd
    Figyeled őket és amikor kb 5km-re megközelítettek, manőverezni kezdesz: torpedővetők oldalról próbálkoznak, szóval fordulj mindig feléjük, vagy a hátad mögé rakd őket. Persze sokat nem segít tapasztalt anyahajós ellen, de amíg közör, van esélyed lelőni pár gépet (nem sok, de van). A másik dolog hogy csapattárs közelében maradsz, főleg olyan közelében akinek van komolyabb légvédelme.
    Romblók (talán már cirkálók is?) keltette füstbe bújás is segít...
  • Dewri
    Attól függ mire gondolsz. A hajókon automata légvédelem van, lőtávon belül elkezdik lőni a gépeket. De nem minden hajón van légvédelem, vagy nem minden hajón erős... Ha hordozóval mész, akkor a vadászrajok leszedik az ellenfél repülőit.

Elkerülni meg úgy lehet, hogy lesed az eget és ha jönnek a torpedósok, akkor úgy kell fordulni, hogy rájuk merőleges legyen a hajótest, hogy véletlenül se tudják melléd dobni a torpedókat. Más módszer nem nagyon van...
  • [NST]Cifu
    Eszerint nem.
  • Ry0K3N
    Lesz még wipe?
  • nomiss
    köszi :)

mivel lehet a repülök ellen védekezni , kezdek kiakadni....
  • Jacktor
    A Murmansk-ra gondolsz? Mert az nagyon fasza hajó. És ebben mindenki egyetért akinek van.

A többieknek (Ectar tollából): "Carriers are OP, Battleships are OP, Cruisers are OP, Destroyers are OP"
    Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.07.03. 15:23:37
  • Lokker
    WoT-ban is nehéz volt OBT-ben fejlődni meg még megjelenés után is egy darabig. Szóval nem csak itt lett ez kitalálva. Ha mindenki roham léptekben fejlődne nem jönnének adatok a kisebb hajókról, mert 1-2 csata után már nem is menne azokkal senki. Kell a tesztelés.
  • nomiss
    sracok az 5 ös szintű orosz premium milyen ? valaki probálta már jol hozza a pénzt ?
  • StrikeFor
    amúgy a 4.01 óta egyszerűen nincs kedvem játszani! itt ülök 1 órát és 1500-2500xp-t meg 2-300 ezer creditet tudok szerezni.......atomfossá degradálták a játékot! kéne még 20k XP a Mexicoóig........meg 2 millió és az még csak az alap hajó! betegek ezek..........engem elfognak ezzel üldözni! oké ne adják ingyen,de amíg a bétában élvezhető volt és látványos a fejlődés itt teljesen megölték.....

nyertes csatám New YXork-al 794 xp,prémium account 1.5x szorzó..............
  • StrikeFor
    raktam már be pár illusztrációt amikor 16-18 torpedót dobnak a BB-m nek :D
  • [NST]Cifu
    @StrikeFor: Engem az döbbent meg, hogy 19 torpedót indítanak a gépek. Kerüld el.... Azért a való életben mondjuk a Repulse-nak sikerült (19 torpedót és egy maroknyi bomba elől), de aztán a következő hullámban 17-ből már négyet nem, és ettől ment a tenger(fenék)nek.

@Jacktor: Dunno, én csak a videókat néztem, és megakadt a szemem ezen. Mert ez az veretes alázás magasröptő példájának kevésbé dicső megörökítése....
  • Pares
    Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de nekem könnyedén kikerülgetik a torpedóimat. Eleve nem értem, hogy ilyen előrejelző rendszer mellett mi értelme a több kilométeres hatótávnak, talán egyszer, ha sikerült betalálni messziről, akkor is sokan voltak egy helyen és spammeltem a torpedókat feléjük ahogy csak bírtam. Akkor van esélyem betalálni, ha olyan közel megyek az ellenséghez, hogy gyakorlatilag nem sok esélyem van elmenekülni, ráadásul több mint fél percig tölti újra a torpedókat. El is vitte a kedvem a játéktól az egész, teljesen máshogy képzeltem el a gyors/törékeny/nagyot sebző rombolókat, cirkálóból való ágyú lövöldözés sokkal könnyebbnek tűnik és sokkal jobban is megy, csak az meg elég unalmas számomra.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.07.03. 14:53:19
  • Jacktor
    Mondjuk ha szemben nem egy tier 8-as, sőt, nem egy japán hordozó van (az amerikai egy vadász setuppal simán ellehetetlenít minden vadászbombázót és megszerzi a légteret), akkor nem lett volna ez a kör ilyen. Na meg mivel béta és t10, így 5v5 csata volt - ha több hajó van együtt, simán leszedik/kiritkítják a repülő rajokat.
  • [NST]Cifu
    Ha nem kapsz választ, akkor esetleg hiába kérdezed, mert senki sem tud választ rá. Elmész a hivatalos fórumba, és ott is ezt fogod találni. Tényleg nincs.

How terrible...
  • StrikeFor
    4-500 méterről odabassza a torpedókat GG
  • [NST]Cifu
    Bakker, ez tényleg vicc. Mint az Arty a WoT-ban... :(

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.03. 14:49:39
  • teputele
    Azt kérdeztem hogy lehet beállítani az invert mouse opciót ??? Nincs a játékban ? 2015-ben ? Ez mindenhol alap mindegy hogy alfa vagy béta vagy akámi , vagy nagyanyám csinálta a játékot vagy akárki.Ez a játék megbukott már most , mint a wowp. Szerintem a Wg-nek abba kéne ezt hagyni és mondjuk elmenni hamburgert árulniuk vagy valami, ahhoz tán értenek még , de játékot nem tudnak csinálni az már biztos.
  • StrikeFor
    az X meg a CTRL gombokat,hogyan lehet átrakni máshova? nem találom a settingsben
  • StrikeFor
    nézegess neten carrieres videókat...le is törlöd a játékot :S :(
  • StrikeFor
    Ó baszki most nézem majdnem 3.5 millió az alap New Mexico :S
  • [NST]Cifu
    Nem tudom, én CBT-be csatlakoztam be, akkor már volt Arty, és a Ferdinand konkrétan már akkor sem rejtőzködött (ami azért zavart, mert a SzU-14 konkrétan jobban rejtőzködött, mint a Ferdi, holott méretben nem volt éppenséggel kisebb), és akkor is voltak olyan heavy-k, mint a JSz-3, amik mozgékonyabbak voltak, mint nem egy Medium Tank. Szóval ja...
  • TuskoMobile
    wot-nál alapötlet nem volt rossz az elején így nézett ki:

heavyk: lassabak de jól páncélozottak és jól sebeznek
    medek: gyorsak mindenben (töltés,mozgási sebesség. láncjavítás stb...)
    td-k: legnagyobb átütés legtöbb sebzés kevesebb hp, jó rejtőzködés

általánosságban ez volt a koncepció
    de aztán borult a rendszer jöttek az artyk amik még aszem Tier6-ig elviselhetők voltak de utána borítottak mindent mert rengeteg sebzést kaptak és ezen csúszott el a játék szerintem
    A sebzésen mert most ott tart a játék hogy 1000 sebzés az tök általános dolog lett a wot-ban miközben egy tank max 2-3000hp-al van kb megáldva hát így meg nem tart sokáig a játék ha ilyen op sebzések megtalálnak kapsz 3-at és viszlát

Hajós játékuknál meg elég érdekes itt nincs páncélzat vagy védelem mert egy feleakkora ágyú is ugyan úgy sebez ráadásul tök mindegy mibe itt ilyen általános sebzés van a kis páncél nélküli hajó is ugyan úgy sebeződik mint a nagy
    és csatahajónál úgy akarják pótolni a páncélzatot hogy kapsz életerő visszatöltést
    Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.07.03. 13:42:10
  • kailee
    Jó is volna ha konvojt kéne védeni csak akkor az már ott nem arcade játék lenne és akkor eleve alapjaiba máshogy lenne a játékhoz is hozzá állni.
  • davidbog
    Szerintem is jól látod a dolgokat. Ezt így kár volt kiadni open bétába. Akiknek most elmegy tőle a kedve nem biztos, hogy mondjuk 1 év múlva, amikor már lehet hogy jó lesz vissza fognak térni. Akik szerint meg most jó így ahogy van, azok olyan visszacsatolást adnak a WG-nek hogy ez így jó, kevésbé fognak törekedni a javításra.

CBT-be több mint 350 csatám volt, de a wipe óta még nem bírtam rávenni magam hogy elindítsak egy csatát... Amíg nem lesz elérhető itt is a WoT-os arany és free xp, addig szerintem nem is fogok. Nem nagyon van kedvem BB3-4-esekkel feleslegesen szívni, ezek moduljaira vagy átugrására szántam a 570k free xp-m, csak hát itt még nincs meg.

Sőt haverral már odáig fajultunk, hogy a Navy Field 1 ship tree-jét nézegettük. Milyen új event hajók vannak, meghogy mennyi értelme lenne új accounttal nekiállni. Sajna nem sok.
  • Pluskast
    Nekem leginkább az a bajom, hogy nem lépték át a WOT játékfilozófiáját, bár ezt lehet direkt csinálták. Az alapkoncepció ugyanaz. Foglalj el A,B,C,D stb. pontokat és nyerj. Miért nem lehet egy kicsit máshogy csinálni? Pl ebbe a játékba simán beleférne olyan játékmód, hogy konvoj. Az egyik csapatnak meg kellene semmisíteni x darab szállító hajót a másik csapatnak meg meg kellene akadályozni, hogy x mennyiségű teher hajó megsemmisüljön. Kicsit el lehetne térni a megszokottól.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.07.03. 13:08:44