23027

A Wargaming új MMO játéka
-
carp3tm0nster #18744 3 nappal ezelőtt volt, hogy a játszott 18 meccsből, kb kettőt nyertem, másnap fele-fele arányban sikerült hozni, majd utána megint 10 meccsből 1 nyertes. Gondolom elfelejtettem játszani. Minden esetre ez jó jel volt arra, hogy egy uninstall-t nyomjak rá. Egyszerűen nincs idegrendszerem ehhez. Hogy mihez is? Ez a WoWs 2020-ban:
-kiherélt BB AP lövedékek. Ha nagy nehezen találsz is, a lövedékek harmada ér valamit is, a többi megy a levesbe.
-folyamatos HE spam. Nem tudsz ellene SEMMIT sem tenni. A Heal szerintem nem csak arra van,hogy ezt gyógyítsa. Vagy heal közben meg lehet kérni az ellent, hogy" bocsi, most ne lőjj, épp megy a heal-em" Bírom az okosokat is a hivatalos fúrumon, hogy nem jól pozícionálod magad. Aham, mikor egy ellen csapatban van 6 HE spammer CA meg mondjuk 2 angol T10 BB, akkor hova pozícionáljam magam? A partvonalra? Akkor meg megy hiszti, hogy campelek és nem vagyok hasznos tagja a csapatnak ami meg 100% igaz.
-DDk. T8nál tartok, Kagero és Z23 asszem. Állandó meccs felállás a T10 csata, T8 vagy T10 CV-vel, és mondjuk 2-3 radaros CA-val. Köszönjük, megint nagyot tudsz így menni.
-alacsony tier, hogy némi fun is legyen. T3-T4 BB-vel, MINDEN meccsben 2CV, akik azzal szórakoznak, hogy rádszállnak, és mival kb 0 AA-d van, szépen egy max két kör alatt végeznek veled. Tudsz védekezni? Nem. Lassú vagy, szarul fordulsz, nincs AA-d. Nem, a saját CA-k nincsenek melletted.
-Orosz fantáziahajók... Meh, erről nincs mit mondani, annyira szánalmasan túl vannak tolva. Jelenleg több orosz hajó van(annak az országnak aminek gyakorlatilag nulla flottája volt a háborúban), mint a Royal Navy-nek(sokáig a legnagyobb flottával rendelkeztek).
-és akkor még jönnek majd tengók, hát kösz nem.
Egy játéknak az lenne az elsődleges feladat, hogy szórakoztasson, itt ez nagyon nem sikerül mostanában!
-
pajer_csaba #18743 Nincs is jobb érzés annál, mint amikor a fél hp-s CA annak a gondolatnak a teljes lelki nyugodalmában úszik a romboló által hagyott füst felé, hogy a sziget, ami takarja, kitart a füstig, nem tudván, hogy te már azóta rajta tartod a célt amióta beért a sziget mögé, s lassan, egyenletes sebességgel húzod továbbra is, hiába nem látod, majd alkalmasint elsütöd a 8 ágyút a füstköd egy látszólag jelentéktelen pontjára: talált, süllyedt. Bye-bye. Az ilyen pillanatokért érdemes játszani ezzel a sz*rral... XD -
pajer_csaba #18742 Csak látom, hogy át rakták ezt a hármat egy leágazásba a Colorado után, míg a főágon a Standard csatahajók anno tervezőasztalon maradt egységeit rakták be Tier VIII-tól Tier X-ig. -
Darun #18741 A gond az, hogy ez nem random bundle, hanem chain. Vagyis nem véletlenszerűen adja a bundlikat egymás után, hanem láncban. És pl a 20k-s bundli előtt meg kell venni a hat másikat. Nem mintha a küldikből amúgy ki lehetett volna szedni 20k-t, és ugye volt 30k-s is. Én az 5. bundliig jutottam úgy, hogy az összes tokent adó küldit megcsináltam, beleértve a másfél héttel ezelőtti háromnapos hétvégi küldiket is. És maradt még 600 tokenem, a következ bundli meg pont a 20k-s.
Most néztem, hogy van Random bundli is, ami 1500 tokent ad. "Mindössze" 1000 arany/bundli. Aha. Szóval sima játékkal sikerült kiszednem a Kansas-t meg a camo-t hozzá, illetve tegnap a Dockyard utolsó tokenjét már nem volt időm kiszedni, igy 3 fázist aranyból megvéve tudtam sak befejezni, de sztem annyit megért az Ancho, még ha menni nem is tudtam vele és nem tudom milyen hajó. De gondolom annyira sz*r nem lehet.
Viszont ilyen se volt még, a napi küldin kivül nincs semmi más feladat. Végre gyúrhatok a kampányra! -
carp3tm0nster #18740 Miért, van ilyen terv? -
pajer_csaba #18739 Valaki nyugtasson meg, hogy a N. Carolina-Iowa-Montana ágat nem veszik ki az amcsi BB techtreeből... :( -
pajer_csaba #18738 Az egyetlen hajótípus, ami ebben a játékban ideig-óráig meg tudja magát védeni, az a romboló. Meg most majd a tengó. Ezen nem kell ennyire fennakadni. Nem kell elmenni a többiektól, oszt annyi. Akkor se, ha lemingek. Még mindig jobb pontokból veszíteni, mint ha egyesével szedik ki az összes hajót. -
carp3tm0nster #18737 Hányszor, de hányszor kellett BB-vel DD-t hajkurászni, mert a csapat életképtelen.
Amit írtál jó, csak éppen megvédeni nem fogod tudni magad lassan egy BB-ben. -
pajer_csaba #18736 Azért ez így baromi erős túlzás. Tény, hogy kurva sok a HE és torpedó-spammer, valamint az effektív találati rány se a legfényesebb, de azért, ha az ember épp eltalálja a ritmust, akkor eret vágni sem kell. Ahogy korábban írtam már: rombolóra BB soha ne vadásszon (de a másodlagosakat rögzítse a legközelebbin), CA-t csak HE-vel szabad lőni, BB-t viszont kizárólag AP-vel (ok, ebből a szempontból a brit BB ág valóban szopás), harcolni minden ellenféllel kizárólag szemből, nagyon max enyhén elfordulva, és sose habozzunk a sebességgel játszani (főleg a tolatással és az 1/4 gőzzel). -
carp3tm0nster #18735 Csatahajók csak azért vannak a játékvan, hogy a torp és HE spammereknek legyen célpontjuk. Ezért van csatánként 5, mert így T10-ben van kb 700e lelőhető, leégethető HP... A csatahajó ágyúk ha AP-vel lőnek, már semmit sem érnek. Nyugodtan meg lehet nézni egy meccs végén, hogy a találatok számából mennyi az értékelhető találat is, ami nem overpen/ricochet/non-penetration/torp prot hit. Kb, a harmada, maximum! És még így is előfordulnak 0 dmg-s penetration shot-ok.
-
lonvard #18734 De ez alapján minden csatahajóágyú szar, mert overpeneli a cirkálókat. Valójában meg nem tudom hogy működik az overpen, mer ha könnyűcirkálóval vagyok, gyönyörűen kapom a citadellát a csatahajótól. Ez alapján a Graf ellen közelharcba bocsátkozhatnál könnyűcirkálóval, mer úgy is overpeneli. Valójában meg megsemmisít közelről. A menekülő taktika oké, de az hogy mi a szereped a csatában, azt a csata alakulása dönti el, szóval kialakulhat olyan, hogy kényelmesen lövöldözöl a távolból, de máskor meg nem fog kialakulni. -
Darun #18733 Én általában úgy vagyok ezzel, mint apám a tankban. Nálunk az ellenfél 2-3 hajója simán feltartja azt az oldalt, ahol a csapatunk nagyobbik fele van, mi meg próbálunk kitartani a túlerő ellen, de ez csak menekülve lehet. És mig az ellenfél soha nem gondolkodik azon, hogy 6/7 hajóval üldözzön e kettőt/hármat, addig a csapattársaim nem mernek rámenni három ellenfélre, mert az egyik romboló és mi van ha kitorpedózza őket? A Graf ágyújával meg pont az a baj, ami általában a csatahajók fegyvereivel szokott lenni a baj: baromi ritkán ad be hitet, ha nem pattan le, akkor 90% hogy overpen. Az meg lóf*szt sebez. Nálunk minden frontos elesésnél nincs menekülés, mert ha jobbról/balról is jönnek, akkor nem tudsz hová menekülni. (bár van néhány top játékos, aki azzal kezdi a meccset, hogy megpróbál áthajózni a következő mapra) -
lonvard #18732 De a HE sérülést meg tudja gyógyítani. Ha HE-vel lövöd, akkor neki nem 39 000 hp-ja lesz, hanem mittudomén mennyi. 55 000. Ez egy párbajhelyzetben úgy, hogy a 286 milis ágyújával hatalmas pofonokat ad, iszonyatos előny egy olyan cirkálóval szemben, aminek nincs gyógyítása. Menekülő szitu ritkán van. Ha elveszett az oldal, akkor sem feltétlen indul meg az ellenfél, mert még úgy lőtávnál kavarásznak kicsit, és akkor kezdenek üldözni, ha felfogták, hogy én már távolodom, illetve biztonságban érzik magukat oldalról. Ez sok idő, valamint ugye nem közvetlen engem üldöznek, hanem mindenféle szögben közelednek, tehát nem a legrövidebb távon, ezzel máris el tudok távolodni tőlük.Klasszikus üldözés akkor van, ha minden fronton vesztettünk, büntetlenül nyomulhatnak, és már csak arra megy ki a játék, hogy ki gyűjti be a maradék HP-mat.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.25. 22:29:41 -
Darun #18731 Német cirkálókon nem szoktam camozni. A 28.5 csomó meg tényleg olyan csatahajós, ha közben manőverezel is, akkor meg kb esélytelen hogy bárkit is lerázz. És ha a csapattársak elfogynak/otthagynak, akkor azért az nem kellemes. T6-ban annyira tényleg nem kellemetlen a 16 km-es lőtáv, de amikor én játszottam vele, a T7/8-as hajók ellen már bizony kevés volt, és elég sűrűn adta be ezeket a tiereket. A szivóssággal abból a szempontból nincs gondom, hogy egyrészt ha tudod hol vannak az immune zone-ok és ki tudod használni őket, illetve ha szembe állsz az ellenféllel, vagy jól beforgatod a hajót, akkor azért egy BB sorozatait is állják. Megnéztem, a Szkors közelharcban 11 lövést kapott a Mushashitól (olyan közelharc volt, hogy már az én másodlagosaim is lőttek, de torpedózni csak egyszer tudtam, és abból is csak 1 talált, szóval kénytelen voltam a lövegekre, a szerencsémre meg a csapattársakra hagyatkozni) amiből összesen 18k sebzés jött össze neki. Ajkkora ágyúktól ez elég zsenge teljesitmény. És a ruszki cirkálók szintén nincsenek agyonpáncélozva. Mondjuk ez a szögben állás is egy érdekes dolog, mert tegnap nem hogy lapos szögbe ütötte be valaki az Októberem, de citet is lőtt. Nem mintha oroszoknak nehéz lenne, de arra mondjuk simán pattanást vártam. Amúgy a Graf páncéljával meg pont az a baj, hogy pl egy BB ellen túl vastag, és kevesebb az esélye az overpennek. És mivel a legtöbb cirkáló úgy is HE-vel lő rá, a vastag páncélnak itt nem feltétlen van haszna. A rövid hajótest miatt viszont tényleg elég fordulékony és a tornyai is jól forognak ahhoz, hogy akár fordulás közben is célozhasson. Kell is neki, mert a long range lövések elől csak igy tud kitérni. -
lonvard #18730 Ennél a hajónál ezek egyike sem probléma szerintem. 16,1 km az nem egy kis lőtáv, a 28,5 csomó az nem egy kényelmetlenül alacsony sebesség, a 12 km alatti kamo (kapitány skillel) meg sose éreztem, hogy nehezíti a dolgomat. Cirkálók nagy problémája szerintem, hogy a relatív nagy hajótest mellett nem állják az ütéseket. Ha ez valóban valami kis lőtávval párosul (13-15km), akkor irgalmatlan velük a játék. Szerintem szívósnak kell lenni, emellett kell a megfelelő lőtáv, és az ütőképes ágyú. A többi paraméter az nem annyira érdekes, ha nem szélsőségesen szar valamelyik. Szóval a Graf előnye a minden cirkálónál szívósabb hajótest, és a minden cirkálónál erősebb ágyú. Ezek mellett észre se veszem, hogy nem 32 csomó a sebességem, hanem 28,5. Csata közben nem is lényeges a nagy sebesség, inkább a fordulékonyság, de a Graf nem fordul szarul. -
Minnesota csak randombol, a kludik lejarta utan tokent is csak bundle-bol, kell a pénz nekik:) De beváltani kövi peccsig be lehet. -
Darun #18728 A Graf problémája igazából a sebessége, meg a kis lőtáv mellé a nem túl jó camo. Viszont azon az ágyúk vannak rajta, amik a Scharnon is, nagy kaliberű, gyorsan is tölt (az űrméretéhez képest), a torpedóinak a vetési szöge extrém nagy, ráadásul nem is 6 hanem 8 km-esek, van rajta gyógyitás, választható hydro/def AA, szóval tényleg nagyon univerzális is jó hajó. Csak T8 ellen pl nagyon óvatosnak kell lenni, mert a sebesség miatt ha rossz helyen vagy, nem tudsz elmenekülni, a lőtáv miatt meg szétkapnak úgy, hogy vissza sem tudsz lőni. Én mondjuk rég nem játszottam már vele, de én is szeretem. Nem annyira, mint a Szkorst (igaz hogy az hetes) de mondjuk nekem a sebesség tényleg probléma, mert sokszor egyedül hagynak a csapattársak.
Egy kérdésem is lenne, igy az utolsó pillanatban, mielőtt még elfelejteném. Még 2 mission hiányzik az US Battleship Stage 1-ből, de ha azok meglesznek, akkor is épp csak 18k token felett leszek, a hajós bundli meg 20k-ba kerül csak az, de még előtte meg kell venni 6 másikat. A maradék tokent honnan a viharból lehet beszerezni? Vagy a Stage 2-ben majd folytatódik? Azért is kérdem, mert egyrészt sehol nem találtam erre vonatkozó infót a WoWs honlapján, másrészt régen az új hajós eventek se igy működtek, hanem konténerből lehetett blueprinteket szerezni, amikre adott specko missiont (szerezz bizonyos mennyiségű xp-t) és megkaptad az adott hajót. Most viszont a küldisor utolsó fő küldetése adta a Kansast, a Minesotat ,eg talán valamelyik Bundiból lehet? Vagy majd a Stage 2-es mission chain utolsó jutalma lesz? A WG-től simán kitelik, hogy Stage 2-ben már nem lehet tokent gyűjteni, a küldik holnap lejárnak, arról viszont nem ir sehol semmit, hogy a tokeneket meddig lehet beváltani illetve a bundli chain meddig aktiv. -
lonvard #18727 Akkor váltottam Grafra, amikor egyszer egy Nürnberggel játszva összeakadtam vele. Néztem, hogy valami 6-os cirkáló. Kettesben voltunk, nyílt vizen, párbajhelyzet, mindketten 6-os szintűek vagyunk, ez izgalmas. Elkezdtem tüzelni. Az AP lepattogott róla, alig sebeztem, HE-vel meg nem sikerült kigyújtani. Ugye a német cirkáló nem a tűzgyújtó képességeiről hírhedt. Nem tudom hány sorozatot belelőttem, és se kigyújtani se átütni nem tudtam. A Graf meg jött előre kíméletlenül, egyetlen bekapott találat is súlyosan érintett, és amikor eltalált 3-4 alkalommal, és én meg azt láttam hogy alig sebeztem rajta, akkor elkezdtem tátani a számat. Úgy elvert 6-os cirkáló létére, hogy utána azt mondtam, hogy nekem kell egy ilyen. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.25. 18:08:32 -
lonvard #18726 Igen szóval óvatosan kell a Pensacolával, mer lényegében könnyűcirkálónak minősül. Minden csatában megkapom a magam citadelláját. És nincs gyógyítás. Grafnak a gyógyítás skillel mindjárt nem 39 000 hp-ja van, hanem mittudomén 50-60 000. Ehhez képest a Pensa 32 ezerrel küzd. Emellett jól fordul, de az ágyúi meg ehhez képest lassabban, szóval például kanyarodás közben nem lehet vele tüzelni. Graf olyan ívben fordul, hogy rajta tudom tartani az ágyút a célon, Pensa meg kicsavarja a kezemből. A lőtávja az közepes, nem túl jó szerintem sem. Speciális hajó, nem olyan univerzális, mint egy Bismarck vagy Graf, szóval ha nem azt csináljuk vele, ami ajánlott, akkor csúnyán büntet.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.25. 18:04:03 -
Darun #18725 Nekem anno az első csalódás az amcsi cirkáló ágon pont a Pensa volt. Ahhoz képest, hogy ezt az ágat kezdtem el először, a Desi azóta sincs meg, ellenben a Worchester igen. Nekem cirkálók terén az igazi szerelem az orosz ág, tegnap Szkorsal toronymagasan első lettem T9-es csatában úgy, hogy a végén fésztufész harcoltam a Musashi-val, túléltem három salvo-t, kigyújtották a másodlagosaim és végül ő hagyta ott a fogát, nem én. Eszméletlen csata volt.
Visszatérve az amcsikra, nagyon fordulékonyak, jól gyújtanak, az AP a nehéz ágon nagyon ütős. Viszont kicsi a lőtávjuk, ami elég frusztráló lehet néha, a lassú lövedékek meg megnehezitik a célzást. Egyébként hogy néha mennyire nem jó az ütős AP, a héten talán a Köngisberggel volt egy csatám, ahol kijött velem párhuzamosan a sziget mögül kb 10km-re egy francia cirkáló és full broadside 30+ overpent lőttem bele. Volt olyan, hogy egy salvo-ból 7 lövedék találta el, mind a 7 overpen. Oké hogy a franciák papirból vannak, a német AP meg nagyon kemény, de ennyire?
Tegnap azért voltak a végén vicces/idegesitő csaták. Pl az ellenfél 3 Kamikaze-s szakasz, vagy 3 Shimakaze-s szakasz. És a legjobb, hogy nyilván a saját CV ilyenkor ignorálja őket, mert hát miért vadásszon olyan célpontra, aminek nincs légvédelme? -
pajer_csaba #18724 Nem tudom, hogy eddig milyen német cirkálókat használtál, de a Königsberg és a Nürnberg talán a játék legjobb könnyűcirkálói. 3x3-as, 360°-ban körbeforduló lövegtornyok, 3 sec körüli töltési idő, igazi HE spammer. Ha rögzíted a kormányt enyhe fordulón, a sebességet pedig 3/4 (impulzuson... XD)-en, akkor gyakorlatilag nincs az a csatahajó, ami eltalálna, miközben te végig célon maradsz, és csak nyomogatni kell tüzelés gombot, meg néha körbe nézni. Persze, a Graf-ot nehéz űberelni, mivel átmenet a nehézcirkálók és a csatahajók között. Így azért könnyű a többi cirkálóval emberkedni. (Amúgy én is kedvelem a Graf-ot.) -
lonvard #18723 Pensacolával tolom épp. Azt hittem jobb a páncélja, de viszont azt hittem gyengébb az ágyúja. Ehhez képest gyenge a páncélja, de viszont baszottjó az ágyúja. :D Távolról szabad vele harcolni, viszont nem olyan, mint a német könnyűcirkálók, hogy távolról lődözünk velük, cserébe alig sebzünk. Ez éget, átüt, minden. Most volt egy azt hittem gyenge meccsem, azt 80 k sebzést csinált 6-os szinten. Elég gyors, elég fordulékony. Sajnos a hajó maga csúnya, olyan mint valami öreg brit cirkáló, sok jót nem néz ki belőle az ember, de viszont amikor tüzel, az kegyetlen. Graffal szerintem összességében nem ér fel, a Graf erős páncélzata van, és olyan ágyúi, amivel a Pensacolát meg tudja semmisíteni. Plusz hát a Grafnak 8 kilométerre ható torpedói vannak. Szóval megnyugodtam, hogy a Graf azért a 6-os szint királya. De a Pensacola is nagyon jó a maga stílusában. -
volt torpedo prot ignore az előzőben is. akkor a hajó elejét meg végét kellett megpingelni,egy ping homing,két ping torp prot ignore
kicsit nehezebb lett tengózni,de nem vészes. BBk szopnak megint,4 torpedó dupla pingnél elvitte a hp 3/4et fusoval,és még vissza sem lehet healelni mert citadel damagenek számít. jó dolog hogy látod ha megpingeltek,sokat nem ér azonban. tengóval elengeded a torpedót,és amikor közel jár akkor pingelsz a BBre. nagy lassú,könnyű. mire a BB észreveszi hogy ping van rajta már ott is a torpedó a nyakán. a BB bombázói elég lassúak,vagy 10 sec mire dogja a bombát,jól elé kell célozni.
Cvnek semmi védelme a tengó ellen,ha az a mélyben van,10 méterig viszont akár egy dive bomb droppal is pukkantható ha az rng beadja.
dd ellen tengónak nem sok esélye van,light ca ellen sem annyira,a heavy ca meg ugyanaz mint a bb,a repcsik lassúak,viszont nehezebb meglőni,mert kicsit kisebb mint a bb és gyorsabb is.
és ez még csak t6.
BB repcsit irányítani ne úgy képzeld el mint a cv repcsiket. rákatt a repcsi opcióra,kiemeli a kamerát a BB fölé magasba aztán kb 10km belül dobhatod bárhova tök egyszerűen,szőnyegbombázás szerűen a mélységi bombákat. ha belejösz még elé célzás kalkulálással is kb 2-3 sec alatt küldhető a repcsi. 20-30 sec töltési idők alatt amik a BBnek van,simán megoldható.
viszont a torp protection ignoret kivenném,vagy nerfelném,az jelenleg nagyon op.minden másra azt mondanám hogy akár még tetszhet is
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.24. 19:08:37 -
Darun #18721 Azt nem tudom hogy a homingnál e, de olyan egészen biztos volt, hogy ignorálja a torp védelmet. Egyébként nekem is az volt az első gondolatom, hogy mennyi ideje lesz pl egy BB-s játékosnak repcsiket irányitani csata közben? Eddig is megesett, hogy BB-vel nekem kellett levadászni az ellenfél rombolóit, mert a CV/CA-k/saját DD-k ignorálták őket. Most majd vadászhatunk tengeralattjárókra is? -
Jah de az a jó hogy ellősz 2-2 torpedót elé és mögé, aztán kivársz hogy utazzanak mielőtt homing ra állitod és kész is a kereszt-torpedózás 1 személy által :D -
carp3tm0nster #18719 A Homing torpedo rész megvolt eddig is, de az nem, hogyha kétszer sikerül ugyanoda pingelnie a tengo-nak, akkor az ignorálja a torpedó védelmet. Tök jó, hogy lesz anti sub repülő, amit te irányítasz, de kérdem erre mennyi időd lesz a folyamatos HE spam, torp spam mellett? Hogy mondjuk ne fordulj be full broadsideba egy Shikishima elé? -
Darun #18718 Az eddig is volt.
Elvileg minden aktiv játékos kapott az email cimére 5 kódot. Ezekből csak egyet tud beváltani (máséból is, szóval aki kapott kódot, az hiába próbálkozik a többivel, egy fiókra egy kód váltható csak be) Normál esetben 2 konténer jár érte, de ha valaki régebb óta nem játszott, az kaphat prém napokat is, a teljesen új játékosok meg egy Kolberget és 30 nap prémet kapnak. -
carp3tm0nster #18717 "Ignoring torpedo protection" anyátokat, azt! -
hivatalos vidi a változásokról
-
no akkor ptu-n újjab tesztfázis a tengókra,illetve lehet tesztelni a BB és heavy cruiserek egyetlen védelmi mechanizmusát a tengók ellen ,a mélységi bombás repcsit.
még anno az első teszt fázisnál pont ezt irtam,hogy igy lehet megoldani a BB védekezését a tengók ellen,be is irtam nekik javaslatnak :D délután tesztelem,kiderül mennyire hatásos avagy sem,addig is egy vidi róla toptiertől
két repcsi két vonalban megszór egy területet,időzíteni kell,két adagot küldhetsz,cd van rajta mire újra , nem fogyócikk,nincs számszerűsítve
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.10.23. 09:50:14 -
Darun #18714 Volt korábban is pár ilyen, hogy a stock hajót T-2-be rakta. Pl angol BB-k, amiknek ugye elég vicces lőtávja van. Coop csatában meg kifejezetten frusztráló, ha nem T-2-be rak. Egyébként nem számoltam utána pontosan, de Coopban szombaton 2 óra alatt 18 csatát sikerült mennem. Még ha csak átlag 300 base xp-vel számolok, az is elég jó arány. Viszont a MM is is kötsög, a spottolós küldiknél folyton kirak a szélre és nyilván még a velem szemközt lévő ellenfelek is közép fele indulnak. És hiába megyek Engine Boosttal, a középről induló dd-ket akkor se tudom beelőzni. -
carp3tm0nster #18713 Trento-val engem is sz*patott rendesen a játék. Nagy nehezen meglett a Zara, első 4 csata stock hajóként, T9-ben. Vajon miért utálja ennyire a WG a saját játékosait? -
Darun #18712 Nekem ma nem igazán adja. Csóri Trento ma majdnem ugyanazt a T8-as csatát kapta, mint tegnap. Mondjuk ma kicsit többet sikerült sebezni. Bismarck-ot is feldobta kétszer T10-be. Lehet elszóltam magam a MM-el kapcsolatban? -
carp3tm0nster #18711 Valami rejtélyes ok folyamán rettenetesen jó köröket tudok menni T9-ben az Azuma-val, ami pedig egy rettentő papír japán CA :)
Szóval csak előre! -
lonvard #18710 Nekem 6-8 a természetes közegem. 5-ben még gyereknek érzem magam, 9-10-ben meg szintén gyereknek. Akit vernek. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.10.21. 16:20:16 -
Darun #18709 Igazából teljesen mindegy. Már T5-ben is bekerülhetsz T7-es csatába, T6-ban meg T8-asba (pont tegnap sikerült a zsir új Trento-val kifognom egy T8-as csatát, a CV rögtön engem talált be, az egyik dd végig spottolt és kb 3k sebzést tudtam összeszedni, mielőtt meghaltam volna) Egyébként meg más jelentősége sztem nincs, a küldik T5-től teljesithetők, szóval ha nem lépsz fel, akkor sem maradsz le semmiről. Max az érzésről, hogy még több olyan ellenféllel rakhat össze, akikről nem tudod hogy mire képesek. A T6 azért is necces már, mert a T8-as hajókon van 4-es slot, ami pl DD-k esetében azt jelenti, hogy -10% van nekik spottolódásra. Meg ugye szebbek, jobbak, ügyesebbek, erősebbek és több az életük is. Viszont ez hosszú távon ne tartson vissza, idővel mindeképpen próbáld ki sztem a nagyobb hajókat is. -
Darun #18707 Közben én is rájöttem. Bár még emlékszem, milyen jó köröket mentem a Minsk-el a fejlesztés vége felé. Meg is lett pár csatából az orosz/angol tűz/torpedó, most jöhetnek a japók. A T8-as Harakaze-val csatánként meg van a 2 kill és a torpedók is baromi gyorsan gyűlnek. És a csaták átlag 5 percig tartanak. Pénz és xp ugyan tényleg nem jön, de minden más küldivel tudok rendesen haladni. -
Mondjuk az xp azért csalóka lehet itt, mert magasabb tier ellen több xpt oszt a kicsiknek ugyanazért a teljesitményért :)
Küldetéseket pedig, főleg ha DD vel kell csinálni sokkal praktikusabb co-op ban letudni ha lehet :) -
pajer_csaba #18705 Az utóbbi két napban az alábbi, rendkívül szórakoztató élményben volt részem:
Baráti tűz: 1-2k sebzés salvónként, world of overpen, néha egy-egy gyújtás (általában első salvo, majd soha többet).
Ellenséges tűz: instant killek tömkelege, 1-2 salvo-ból full HP-val kilövés (zászló alap), a csata elején lefelezzük az ellenséges csapatot, majd a csata felétől maradunk 2-3an, miközben a másik csapat "elfelejt" hajót veszíteni, miközben mi másodpercenként hullunk.
Minden csata vereség. -
Darun #18704 Bár azt megállapitottuk, hogy a több egy tieres csatával végre sikerült kicsit korrigálni a MM beállitásán, tegnap két olyan csatába is belefutottam, ahol az egyikben T6-os hajók harcoltak a T8-asok ellen (talán 1 hetes is volt) és a T6 konkrétan 2-2 BB volt oldalanként, meg egy CV. A másik csatában meg a T7-es hajók a T9-esek ellen és ott én voltam az egyetlen T8-as.
Illetve tegnap mentem Ognevoi-al egy kört T10 ellen, a CV is T10-es volt, ha jól emlékszem. Az utolsó helyen valami T9-es dd végzett, aztán jött a 3 T10-es játékosunk, majd a T9-esek, végül a két másik T8-as hajóval osztoztunk az első három helyen. Nah most kérdem, ennek nem forditva kellett volna lennie? Azért elég szomorú, amikor a T10-es csatában a top tier játékosok teszik hozzá a legkevesebbet a csatához. Az már csak hab volt a tortán, hogy a csata elején kértem supportot, valaki be is Wilco-zott, aztán befordult balra és otthagyott mint eb a Szaharát. Annak ellenére hogy a CV is végig engem zaklatott, kaptam két dd-t, azért csak sikerült befoglalnom, de hát sokra ugye nem mentem vele, mert közben a dicső csapatom elfogyott.
Mivel kb 3 hete kezdtem el megint a játékot, a Dockyard-al kicsit le vagyok maradva. A mostani DD-s küldi az, hogy orosz/angol/EU rombolóval okozzak 550k égési vagy torpedó sebzést. Persze senki nem akar meglepő módon kigyulladni, ha még is, azonnal el is oltják. Kinomban már lementem T5-be, hátha, előkapartam a Gremy-t meg az Okhotnik-ot... utóbbival 5 gyújtásból sikerült 7k égési sebzést összehoznom, azt is igazából egy hajón egy gyújtásból, a másik négynél kb 0 sebzésem volt. Azt talán nem kell mondani, ha én javitok, fél percen belül tuti hogy már 3 helyen fogok égni.