Erősebb felhasználói jogok lesznek a Firefox 8-ban

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Komolytalan, amit az admin telepít (pl. Java) azt nincs jogod törölni, ezért nincs törlésgomb. Nem is egy helyen vannak egyébként a közös és a saját telepített addon-ok.
Mármint nekem, de csak a java-nál, a többinél van.
Igazán fura az, hogy nincs törlés gomb, csak tiltás.
Az, amit Justin Scott hangsúlyozott, az pontosan az a szituáció, ami megtörtént már, amikor a rosszul sikerült, a hardware-gyártók állítása szerint a Win98-cal (avagy még korábbi esetekben: akkor még inkább összeomlott minden) állítólag kompatibilis driver-eket megpróbáltam feltenni az operációs rendszernek csúfolt, MS software alá.
---
A WinXP már nem volt nagyon rossz, de a Win7 olyan, mint a beton. Ok nélkül nem törik el. (Néha megesik, de vagy stabil Linux vagy, vagy Windows-zal játszol)
---
Azt kívánom a Firefox-nak, meg a Thunderbird-nek is, legyenek legalább annyira kemény software-ek, mint az a hardware, amin futnak. A maximumot kívánom Nekik.
Mert jók. Mert egyszerûek. Mert egyszerûen jók.
Fura, nekem is ott voltak korábban, és amikor én törölgettem õket így manuálisan akkor utána el is tûntek ahogy kell.

Nekem is 22-tõl 26-ig ott van az összes java... Nem mintha zavarna - bárcsak ez lenne a legnagyobb baja ennek a fostaligának.
Igazad van. De két dologról csak és kizárólag a Mozilla tehet:
- Minden verziószám váltáskor automatikusan tiltanak minden régi plugint - függetlenül attól, hogy az mûködne-e az új verzión (volt-e a plugint érintõ interface változás).
- Idõnként tényleg belebuherálnak a pluginek interface-ébe (ugye 1x normálisan megírni, az nem megy).
Vagyis 26 megy de 23 nem törlõdött a sorból?

B0nFire
Na, most felraktam a Java 6.0.23 mellé a 6.0.26-ot, és az sem tetszik neki. Eggyel több elem van a listában, amivel nem tudok mit kezdeni.<#falbav> Ez szopat engem.

A Java alapú programok viszont futnak.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
Nekem azokban a mappákban egyáltalán nincs dll fájl. Chrome.manifest, és chrome.rdf + egy Chrome mappa van csak benne, a Chrome mappán belül sincsenek olyan fájlok.

Ez amúgy a FF6 (talán még béta – nem biztos), de már az 5, sõt a 4 is így csinált. Ami kiegészítõt én raktam fel, arra megvan az eltávolítási lehetõség, de ezeket még a 3× vonalból örökölte, szerintem ezért nem lehet velük mit kezdeni.

Kihagytam egy harmadik útvonalat:

C:\Documents and Settings\{username}\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\{random számok és betûk}.default\

13# hál' isten a mostani krómos nézetet is vissza lehetett állítani, a 8-asnál is valszeg meglesz ez a testreszabásos lehetõség.

12# A javát frissítsd szerintem, 26-osra. Ha semmiképp nem kell akkor manuálisan kell törölnöd, mégpedig innen:
C:\Program Files\Mozilla Firefox\extensions\
itt egy olyan mappát keress aminek a nevében benne van hogy 0000-0023
majd innen a ddl-ét: C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\

A másik kettõt is asszem ott leled majd meg az egyikben a kettõ közül.

Mellesleg, nekem engedi a letiltott kiegészítõk eltávolítását is (FF7 Aurora, nagy rakás pluginnal).

B0nFire
Amúgy ez az új UI nem tiszta Safari? Majd az Apple jól beperli õket miatta.

B0nFire
Ki tudja, a FF által használhatatlannak minõsített addonokat hogy lehet eltávolítani a rendszerbõl?

:::KÉP:::

Milyen gépet használsz és melyik a legutolsó FF verzió ami támogatja? Talán tudok segíteni.

Mindenki, aki nem kompatibilisnek jelzett kiegészítõket akar használni!

Rakja fel az "Addon Compatibility Reporter" nevû kiegészítõt. link
1. kilövi a kiegészítõk ellenõrzését, így használni tudod azokat is amelyek még nem lettek frissítve verziószámilag. Ha gond van, manuálisan késõbb is kilõdözheti a kiegészítõket hogy ne okozzanak galibát.
2. ha valamelyik kiegészítõ jól mûködik, jelentsétek a Mozillának a segítségével, minél többen jelentenek vissza annál reálisabb a kép.

Jó böngészést mindenkinek!

DjDano
A Mozilla nem tehet róla, hogy egyes kiegészítõk készítõi nem képesek idõben kompatibilissé tenni a cuccaikat, ugyanis ezt már az aktuális FF beta stádiumában meg lehet tenni, mint ahogyan sokan meg is teszik!

Narxis
Vegyél új gépet és/vagy válts Chrome-ra.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tetszik! Kár hogy a gépemen már a 4-es sem fut. 😞
Ja, jogos, az tényleg jó lenne.

Amúgy én meg vagyok elégedve az FF5-el. Csak egy addon nem mûködött frissítéskor, de arra meg volt egy majdnem ugyan olyan másik, majd pár nap múlva az eredetileg használt is mûködött már.

Kitûnõ.
8? 😄AS Még az 5 is egy szar.

Hajrá verziószám, hajrá amortizálás!

armageddon666
Amennyire beakarják érni a Chrome verziószámát elég hamar eljön a tizenvalahányas verzió 😊

@

Az volna az igazi fejlesztés, ha a kiegészítõ kompatíbilitást nem egy kib.szott szám alapján ítélnék meg, hanem ténylegesen azt néznék, hogy az adott kiegészítõ által használt funkciók benne vannak-e az adott verziójú böngészõben. Vagy legalább lenne rá egy-egy checkbox a kiegészítõk mellett - ahogy pl WoW-nál addonoknál is van - hogy a "régi" kiegészítõt is megpróbáljuk használni. Aztán ha lefagy hát lefagy, de az esetek 99%-ában menne minden úgy mint eddig.

Én 4.0.1-nél kikapcsoltam az automatikus frissítést, mert lesz.rom hogy papíron minden verzió 20%-al gyorsabb, de sose ment semmi kiegészítõm se a frissítés napján, meg utána még vagy 1-2 hétig. Évente 1-nél többször nem vagyok hajlandó azzal b.szakodni, hogy alternatív kiegészítõket keresgéljek, szóval legközelebb a tizenvalahányas FF-et fogom felrakni.
rágógumi
remek. gogo ff

~~o ~~o ((O))o~~ o~~