166
Pék szakma szépségei, rejtelmei.
-
#126 én is tavaly végeztem el de még nem sikerült elhelyezkednem, igaz 0 szakmai gyakorlat mert csak okj-s tanfolyam, 10 tanműhelyi foglalkozás volt ebből 1 a vizsga. A gyakorlati helyen jobbára kenyeret szedtünk le mert csak hátráltattuk a munkát, ja meg 40 éves vagyok meg magas vérnyomásom van meg....Azért még reménykedek))
Most elmegyek egy kosárfonó tanfolyamra és az ismerősömnek aki kecskeszőr-hajú kerámiababákat gyárt, fogok kicsi kis mózed kosarakat készíteni..nagyon cukik a babák, meg grágák.
Na ennyit a pékszakmámról.
Ja meg még ha topiknyitó nem ábrándult ki:
"...Tegnap éjszaka voltam "próba napon" a ****** pékségben.Fiatal házaspár viszi az apuka pékségét.Este 19 órára kellett mennem,(ja állandó éjszakáról volt szó).A fiatal pár együtt volt kb. 240 kiló igazságosan elosztva.Szóval bemutatkozás és öltözz át.
Bendegúz jutott eszembe a bakterházból:
"Hát mondtam én,hogy elvállalom a hivatalt????"
Szóval tésztakészítés, a fickó kiabálta az adatokat én meg csináltam.Az 50 Kg zsákokat egyedül emelgettem és az elkészült tésztát egyedül kivenni a csészéből.Aztán minden a takaritásig kivéve a kemencébe vetést.
A meló végén 2800 Ft + 1 Kg kenyér,és majd értesít.Felírta a tel számomat egy blokk hátuljára.
Indok:Látja,hogy nagyon akarom (majd megszakadtam) de az a "fránya" gyakorlat hiánya.
Ő olyan melóst keres akire az egész pékséget rábizhatja..........."
-
Ironman2 #125 Egészségedre! Tele van finom vegyszerrel
-
#124 Huh mit meg nem adnék most egy péksütiért! Lehet el is megyek ma a madaras teszkóba ott olyan finomakat csinálnak -
Ironman2 #123 Legjobb szakma a világon -
IXEMGabeo #122 nevelőfaterom dolgozott 10 éve pékségnél, asszem ő ilyen szállító féle volt, mert a KOVÁSZ teherautóval furikázott állandóan:) viszont mindig hozott haza frissen melegébe kenyeret teljesen ingyen:D -
IXEMGabeo #121 lol ez a topik a 3. wtf:O ilyen sokan pékek az sg-n? -
ManoNegra #120 -
Ironman2 #119
Kínából hozni kenyeret? Mikor exportra is termelünk búzát? haha -
#118 Becsüljétek a pékeket, mégha egyesek belerondítanak is az ételbe. Ha ők nem lennének, majdnem 100% hogy kínában sütnék és onnan hoznák a napi kenyeret. Most gondoltam bele,hogy hány izzadt tenyér is érhet a tésztákhoz :D kirázott a hideg. -
#117 Meglehet a fáradságtól is de tátott szájjal néztem végig a videót. :)
Néhány kérdésemre megleltem ebből a választ. Már a videó elején eszembe jutott, hogy a matematikai tudásomat is fel kéne frissíteni mert biztos vannak ilyen átváltások g.ból kg-ra meg hasonlók :) Matek nagyon beleszámít? Sosem voltam túl jó matekos. -
#116 -
#115 :D -
#114 nem állnak velük szóba az aborigional-ok :D -
#113 Ha csak azzal lenne a baj... Ilyen analfabéta gecik nem tudom minek fórumoznak... :D -
krisztus83 #112 bocsi ausztriabal irok azert koronas az a betum -
krisztus83 #111 nem igazán érdekel a szakma fortéja.
Már egy ideje magamnak készÃtem a foghagymás kenyeret, és jobb mint a gyári.
-
Ironman2 #110 Én azért annak a másfélszeresét keresem naponta,de el ne mondd senkinek se.Arról meg nem a pékek tehetnek hogy nem becsülik meg a szakmát.Zrt-be,meg Bt-be tömörülve nem is lehet normálisan vezetni egy pékséget.Olyanok ülnek ott akiknek halvány fingjuk sincs az egészhez.Na én az ilyeneket páros lábbal rugnám ki az iróasztal mögül.Persze hogy megvédem a szakmát.hahah troll -
krisztus83 #109 régi sérelem mi?
megvéded a szakmád!
5 lepedőért gürizel este 9 től regel hatig szecsakpénzért.
legyél büszke magadra
hahah pék ?D -
Ironman2 #108 Kapod a bant! -
#107 -
krisztus83 #106 én a szakma fortéait apámtol tanultam ő iss pékmesteréget üzött.
Egyedi módcerel készitjük a kalácsokat.
úgy csináljuk röviden és tömören, hogy miután a tyúk megtojta atojást, kicsit kakis kézel kel begyúrni a tésztát és hamarab megkel atészta jobban összeál, de csak egy kicsit!
-
#105 Nálunk itthon van kenyérsütõgép kicsit magaménak érzem a szakmát. -
#104 Ennek a topignak most mi az értelme? :S Most úgy van ez megnyitva, mintha az SG tele lenne pékekkel xd -
ManoNegra #103 Hát kenyérgyár -
#102 A pék találóbb lett volna. -
#101 egy péknél mit jelent hogy gyár ? -
#100 ték -
Ironman2 #99 Gyárban vagyok,de voltam már maszeknál is -
Ironman2 #98 Ahol én dolgozom,ott vannak müvezetők is,de szart sem érnek.Kiirják a termelést,oszt elmennek csavarogni.Pont ott nincsennek ahol kellenének -
#97 miért nem csaptad tarkón péklapáttal tetted a kemencébe így munkahelyi baleset. -
ManoNegra #96 Saját pékség, vagy alkalmazott vagy? -
Ironman2 #95 Én a multkor a kemencést küldtem el az apja fa..ába,mert elégette a kenyereket.Az én munkámat nem teszi tönkre senki se -
Ironman2 #94 Van ilyen -
ManoNegra #93 :D -
#92 na jó most már látom én mindenki a saját poziját fényezi :D -
ManoNegra #91 +k -
Ironman2 #90 Ez pontosan igy van ahogy irod.A kemencésnek,meg a dagasztónak kell összejátszani,és irányítani a táblamunkát -
ManoNegra #89 Én kemencéztem. Azt szerettem csinálni. Ha a dagasztó nincs a helyzet magaslatán, azt egy kemencés helyre tudja hozni. De ha szar a kemencés, akor lehet bármilyen jó a tészta. -
Ironman2 #88 Volt olyan müszak mikor csak a portás volt józan -
#87 nem dobják hanem beleesik mikor zavarja az egeret.