4
  • philcsy
    #4
    "A µSSD specifikációja szerint a SATA-csatlakozójú mikroSSD-ket egy BGA-tokban helyezik el és ezt közvetlenül az alaplapra integrálják."
    Úgy látszik indul a mandula.
    A következő hír:
    "Az intel a CPU-val egybe tokozott SSD-ket gyárt, melyek DDR3-as gyorsítótárat tartalmaznak."
    És legvégül:
    "A CPU-ba költözik az SSD."
  • gkalcso
    #3
    A 'SATA express'-t santa expressznek olvastam először.

    Laza: Lehet, hogy a nappaliba az egyik szekrény fiókjába szánják, ahol eddig a fényképek és a videokazetták voltak? Megnézni meg a kanapén ülve a mobil kütyüvel irányítva a házimozin lehet majd?
  • Laza
    #2
    Az a baj, hogy manapság igen szűken mérik az extra kártyahelyeket a gépekben ... az ember betesz egy jobb hangkártyát (mert ugye az alaplapiak többsége kuka minőségű), betesz még egy SATA Raid kártyát (ha nincs az alaplapon, mint pl Nálam, hogy az 1 terrás vinyóm hw-en tükrözve legyen a rajta lévő pár száz giga családi fotóval és videóval) ... és kb itt kifújt a szabad PCI-E slotok mennyisége ...
  • kvp
    #1
    Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a pci express-es memoriakartyakon ezentul egy sata vezerlo lesz, amitol a kartyat sima ssd-s merevlemeznek latja minden gep, tehat a beepitett alap meghajtoprogramokkal elmegy majd. Ez kb. akkora elorelepes, amikor az usb feluleten megjelent a mass storage osztaly es onnantol nem kellett a pendrive-okat minden gepen egyesevel telepiteni.