29
  • zorrobomber
    #29
    én azért várom a kinect poreszt :)
  • morden
    #28
    Mert gépen lőni a népet az más , mert életben nem teheted meg, de a géppel szexelni az gáz , mert az élőben az igazi megtenni :D
  • NEXUS6
    #27
    Azt bírom, hogy egy játékban halomra gyilkolhatod az embereket, de ha valami kis gyengusz szekszualitás van benne, az már égre-földre szóló skandallum.
  • alien47
    #26
    Mindig előkerül a hibáztassuk a játékokat. Ez baromság. Akkor tiltsák be az erőszakos, gyilkolós stb filmeket, híradásokat is. Attól nem lesz valaki erőszakos, mert a TV, Rádió egyebet sem ont magából csak a vért és erőszakot? Nem csak a játék a hibás, a rengeteg újság, egyéb média az nem. Adjon a tv csak természet filmeket, azt is cenzúrázva erőszak nélkül, patakcsobogást stb. És eltűnik az erőszak a világból.

    Addig viszont amíg a médiából sem folyik más mint a brutalitás, nyugodtan békén lehet hagyni a játékokat is.
  • coolpet
    #25
    En csak annyit mondanek, hogy jolesik levezetni egy kicsit a feszultseget egy nehezebb nap utan ugy, hogy kiloccsantom par zombi agyat az aszfaltra, vagy ledaralok egy egesz hadsereget egyedul, es mosolyogva fekszem le, hogy na ez is megvolt, es nempedig elmegyek egy kocsmaba 2 sort leguritok es ha valaki olyant szol hozzam, beverem az arcat, mert bennem van az ideg.

    Nekem olyan egy hentelos verfurdos jatek is mintha egy lajtos vigjatekot neznek. NFS-t is tolom, megsem megyek 50nel tobbel a varosban, es elozekeny vagyok. Megvannak a normak, es tudni kell, hogy mi micsoda, es hol mi helyenvalo. Aki meg pszihiatriai eset, az meg mas tema, de hogy 99,9%ban nem a jatekok a hibasak az eroszakos viszelkedesert az tuti, sot en pont az ellenkezojet gondolom.

    Van arrol tanulmany, hogy a jatek kikapcsol, noveli a koncentraciokeszseget, a reakcioidot, a logikat. Akkor hol van itt az, hogy eroszakra nevel? na ennyi :)
  • jackoneill90
    #24
    nem írok le mindent. Legelső játékaimmal kezdeném: vízipisztoly, patronos kispisztoly, golyót kilövő, kisautó, dömper,mittudommár: következmény utálom ha felém tartanak bármilyen játékfegyvert is, nem száguldozok, csak biciklivel. Agysorvasztó tevékenységek első képernyőn játszható játékaim: 1. oroszlánkirály Nes , supermario, shadow of the ninja. : nem ugrok rá senki fejére, kerülöm az összetűzéseket, A gombát utálom, királylányokat nem szeretem. nem vagdosok össze senkit. Első pc játékaim GT Vice city és counter strike volt amivel ma is játszok még. következménye: nem lövök senkire. nem száguldozok, nem ütök el embert közte rendőrt sem, tankot sem lopok mint tüntetők, bandatag sem lettem, nem drogozom. Végeredmény: Utálom a világot
  • Sir Ny
    #23
    No és? Ők voltak a jó oldalon. Ilyenkor szabad bombázni az ellenséges lakosságot, nem tudtad?
  • NEXUS6
    #22
    Nos a II. VH pusztításainak nagyobb részét az angolszászok és a russzkik okozták. Miután a németek elfoglalták egész Európát, tök mindegy milyen ideológiától vezéreltetve (a nép felé) és viszonylag kevés áldozattal, gyakorlatilag 3 évig tartó folyamatos bombázással, kényszertáborozással (málenykij robot ugye) taccsra tették a kontinenst.

    A nácik se voltak szentek, de az angolszászok és a russzkik már jó előre eltervezték, hogy ők fogják az utolsó fülest adni ebben a II. vh-nak nevezett tömegverekedésben. Csak ha megnézed a háború elején még marhára nem tudta senki, hogy kivel fog büszkén egymás mellett állni, és ki marad a porban (Molotov-Ribbentropp paktum, Francia/Angol tervek a kaukázusi olajmezők bombázásáról, stb).

    Szal ebben a perpatvarban mindenki hibás, max a nácik/fasiszták voltak a legnagyobb hangúak, ami jó azoknak a sunyiknak akik szintén verekedni akarnak, de legalább nem kell magukat "exponálni", és a végén akár győznek, akár veszítenek jó fiúk maradhatnak.
  • Inquisitor
    #21
    Az meg alap, hogy az ember ha gyenge és nem néz szembe a saját hülyeségeivel, rögeszméivel, elkövetett hibáival, akkor minden bajáért MÁST és csakis MÁST képes okolni. Az meg éppen az idő és hely függvénye, hogy egy embert, kisebb vagy nagyobb csoportot, vallási vagy etnikai alapon választ, stb. Ja és persze mindig meg tudja magyarázni. :)
    Ehhez hozzájön, hogy állítólag egy másik emberben vagy csoportban azokat a negatív dolgokat tudjuk gyűlölni, ami benne is meglévő jellemhiba vagy tulajdonság. A kevésbé vicces az, hogy lehet a kiszemelt "ellenségben" meg pont nincs is meg.
    Ez sokkal könnyebb mint a saját kis beteg lelkében a "szart ellapátolni".

    Nem egy embert ismerek, aki bizonyos csoportokat agresszív tulajdonságai miatt kárhoztat, természetesen az illető egy agresszív állat. Nem egy embert ismerek, aki mindenféle csoportosulásokat vádol zsugorisággal vagy a világ minden pénzének megszerzésére való törekvéssel. Persze az illető olyan zsugori amiről tankönyvet lehetne írni. Valami lehet ebben az elméletben.
  • Inquisitor
    #20
    Pedig egyértelműen nem normális az ürge. Állítólagos hatalmas intelligenciájával megtervez egy hosszú bosszúhadjáratot, aztán annak második pontján simán vár 80 percet a rendőrségre, hogy elkapják? És még meg is jegyzi, hogy biztos volt benne megölik. Akkor mit is tervezett? Az a fickó nem egyszerűen pszichopata, tényleg bolond. És sehogy nem fogja kimagyarázni gyerekek lemészárlását, semmilyen ideológiai hókuszpókusszal.
  • Inquisitor
    #19
    Ez mindig előjön, pedig nagyon régóta korhatáros az összes erőszakos játék. Más kérdés, hogy a kezébe jut azoknak akik túl fiatalok hozzá.
  • mujahedin
    #18
    Jaj megint fingod sincs az egészről :)
    Az a 10 milliók halála az jó ha 6 millió van (bizonyítékok nélkül), a többi halott pedig tisztán a fasz békeszerződéseknek köszönhető, nácikkal vagy anélkül kirobbant volna az 2. vh, ha nem a németek akkor a komcsik kezdik el...
    Bár rólad azt is hogy azt is elhinnéd hogy az 1. vh kizárólag a ferenc ferdinánd elleni merénylet miatt robbant ki, és amúgy semmi sem lett volna :D
    Menjél inkább fröcsögni és náczyzni meg ditkatúrázni fletóék mellé...

    Szélsőjobb meg nem csak az lehet ami ellen te habzó szájjal fröcsögsz. Pl az izraeli kormányok többsége az utóbbi 50 évben nagyrészt szélsőjobbos volt náluk a nem kívánatos személyek a palesztinok, a kívánatosak pedig a zsidók...
    Brieviket pedig nem a hazai szélsőjobb próbálja zsidóbarát cionistának beállítani hanem ez így volt kezdetektől, ez TÉNY nem kell beállítani ennek mert már az... meg lehet nézni az írásait amiből mindez világosan kiderül, persze nyilván te ezt sem olvastad, csak szajkózod a betanult marhaságokat...
  • ManoNegra
    #17
    Hogy érted, hogy a "hazai szélsőjobb megpróbálja egyfajta zsidóbarát cionistának beállítani"?

    A nyugat-európai szélsőjobb egyértelműen izrael barát, és muszlim ellenes!
    Ezt az idiótát csak felhasználták. Jó hogy említetted a cigánygyilkosságokat. Azok szerinted miért nem a 120 kilós kigyúrt fuxos uzsorást lőtték le, hanem azt aki munkába (!) indult, meg szerencsétlen gyereket aki senkinek sem ártott? Azért, mert akkor senki nem tudott volna szónokolni meg rasszizmust kiabálni...
    Az sem szélsőjobb volt, hanem egy gondosan megtervezett provokáció, de szerencsére nem ült fel nekik a nép.
  • Sir Ny
    #16
  • Alien69
    #15
    Hülyeség. Ha TOTÁL szélső jobb, akkor MI a rákért nem BEVÁNDORLÓKAT gyilkolt??? Vagy zsidókat! Mi a francért saját népét? Baromság az egész. Vissza a WW I-II-höz? ááá, hagyd má. Igen, szélső jobb féle gondolatai vannak, de akkor inkább zsidó komcsikat KELLETT volna lelőnie, ezzel a "logikával". Ehelyett ment "gyerekeket" gyilkolni.
    Ami a bevándorlókat illeti, persze mindenütt az alja munkán kezdik, oszt a végén meg beülnek az elnöki posztba, lásd Sárközi.
  • DjDano
    #14
    Brievik nem bolond, ezt maximum az ügyvédei akarják elhitetni... Egyszerűen agyára ment az a politikai ideológia ami főleg a válság kirobbanása óta egyre inkább egész európát mérgezi. Ez pedig a szélsőjobboldali radikalizmus! Az eszmei része világos, nem kérnek a bevándorlókból, sőt ha lehet üldözik őket! Zsidók, négerek, cigányok szintén a nemkívánatos személyek... Ez az ideológia egyszer már 10 milliók halálát (II. világháború) okozta, de úgy néz ki semmiből se tanul az emberiség...

    A norvég tragédia már nálunk is megtörtént kicsiben lásd cigánygyilkosságok. Ezeket a tetteket mind a szélsőséges politikai csoportok uszításai generálják! Brieviket most a hazai szélsőjobb megpróbálja egyfajta zsidóbarát cionistának beállítani, pedig a napnál is világosabb, hogy a szélsőjobb szülötte. Toroczkai pl jó kapcsolatot ápolt vele, de erről mélyen hallgatnak. A blogbejegyzései, barátainak nyilatkozatai is egyértelműen a szélsőjobbhoz kötik.

    Azt azért megkérdezném az elvbarátaitól, ha nem lennének bevándorlók ki végezné el Nyugat-Európában az "aljamunkákat" ami az ott lakóknak már büdös? Németországnak is nagyon jól jöttek/jönnek a török vendégmunkások.
  • Csaba42
    #13
    Agyon váglak ha így gondolod! Vigyázzá, gétéáztam ma má, gyakoroltam!!!!!!!

    Überlol ez az utóbbi szó ebben a szövegkörnyezetben, hihetetlen, egyesek milyen kreatívan tudják kifejezni a beszűkült látásmódjuk okozta elmeháborodottságukat.
  • Alien69
    #12
    "habár minimális bevándorló sérült meg"
    Talán NULLA?
    A többi is relatív, és CSAK a jövő dönti el. Ettől még a demokrácia NEm szűnik meg, csak jobban ellenőrzik az egyént. Aki nem látja be, hogy ez az egyén védelme is, akit pl ellenőriznek (mondjuk igazoltatnak, ne a túlkapásokat emlegessük), az nincs tisztába dolgokkal. Pl ha engem ellenőriznek, azzal nekem is csak jót cselekszenek, mert nem tudják utána azt mondani, hogy én egy másik helyen abban az időpontban lövöldöztem.
  • NEXUS6
    #11
    Eléri a célját, a társadalmat felrázza, ugyan is EZ igen is nagy tragédia, ha nem lenne elég nagy, akkor a média gondoskodik róla, hogy annak látsszon.

    Más kérdés, hogy hogyan fog ez lecsapódni?
    Szerintem, habár minimális bevándorló sérült meg, a társadalom lelkiismerete, az ahogy a médiában lekezelik ezt az ügyet, hogy kit is kell sajnálni valahogy még is a kisebbségiek felé fog fordulni. Ez persze ellentétes azzal, amit akart, azonban másik oldalról ott is nekiállnak növelni a társadalom kontrollját a hatalom részéről, ami trend az egész nyugati világban. Ez bizonyos szemszögből viszont egybevág a militarista elképzeléseivel.

    Összességében sikerülni fog skandinávai vezető államát beilleszteni abba az irányzatba, amiből ez a térség a jólét és a társadalmi hagyományok miatt eddig viszonylag kimaradt, a világ paranoiás átalakulásába. Megszűnik az igazi demokrácia, a társadalmilag érzékeny vezetés utolsó kis szigete is.
  • NEXUS6
    #10
    Szerintem félreértetted, valszeg nem voltam világos, de mindegy.

    Szal. Oda megy hozzád egy fazon, azt mondja akar tőled egy doboz cigit, de csak tízezrese van. Amikor a visszajárót oda adod neki és elfordulsz egy pillanatra, akkor el kezd reklamálni, hogy rosszul adtál neki vissza. Amikor mondod, hogy OK, tudod mennyi van a kasszában, és meg is számolhatod, akkor visszakozik és azt mondja, hogy félreértetted, mert csak azt akarja mondani, hogy talált még egy ezrest a zsebében és azt akarta kérdezni, hogy nem tudnál-e adni egy 5 ezrest neki ahelyett ahogy visszaadtál. Na ekkortól kezdett egy kicsit más hangnemre váltani, hogy a kedves vendég lesz szíves nem szórakozni vele, és ekkor jött elő az örök aduász a rasszizmus személyében a kedves vendég részéről.

    A banknál, ahol szintén veszekedni kellett, ott meg már többszörösen fizeti vissza azt a kölcsönt, amit felvett valamire. Az ügyintéző kiscsaj nekiállt kekeckedni, hogy mikor fizeti a köv részletet már. De valahogy a kiscsaj nem jött elő a rasszizmussal, érdekes módon. Ennyi.

    Szóval van rasszizmus ez nem tagadható. De inkább érdekes módon arról van szó, hogy azok az emberek, akik a társadalom perifériáján vannak iszonyat módon kihasználják ezt az érvet, ami tisztességtelen azokkal szemben főleg, aki hasonló cipőben vannak, de nem kisebbségiek.
  • NxBalu
    #9
    Kedves NEXUS6!

    A haverod lecsap minden lehetséges jelre, ami veszélyeztetheti a pénzügyi jólétét, aztán azonnal harap, minden további kérdés nélkül. Üzleti partnereket nem szokás visszakézből melegebb égtájra elküldeni.

    Ha tudod róla, hogy van fegyvere, akkor sürgősen rejtsd el előle, mert lehet, hogy ezzel nagy szívességet teszel neki.

  • TreDoR
    #8
    Érdekes, néhány évtizeddel ezelottig azt tartották betegnek, aki nem mert fegyvert fogni a másikra...
  • Alien69
    #7
    Ja, és AZ a Norvég nem biztos, hogy BOLOND. Lehet, hogy valamiben igaza van, csak a társadalom szempontjából nem helyes eszközhöz nyúlt. A célját NEM fogja elérni, azaz a társadalmakat NEM rázza fel, mert egy népet csakis nagy tragédiával, komoly veszéllyel lehetne felrázni, mint pl a Magyarokat, ha pl Románia megtámadná hazánkat, vagy, a Törökök jönnének megint. De lehet, rosszul látom, ez sem baj, én még változhatok.
  • Alien69
    #6
    Sokan pl need for speed nevű autós játékkal játszanak. Ergo, az a sok-sok gyorshajtó, és láma kint az utakon MIND ezekkel a szarokkal játszanak? Ezek ugyanis árkád típusú autós játékok, azaz simán falnak lehet csapódni, fel lehet lökni a másikat, komolyabb következmény nélkül. Ott a GTA (mondjuk a IV), ott még lövöldözni is lehet, ha valaki nem tetszik. Tehát eddig is BAROMSÁG volt a játékokat bele keverni. Nem azt mondom, hogy nem adhat ötletet, vagy mittomén, de ezzel az erővel akár PONT a GTA 4 segíthet a közlekedési morál fenntartásában, vagy akár az autóval való PARKOLÁST is segítheti, hiszen ez IS benne van a játékban! Ja, hogy erről megfeledkeznek? Ezt eddig is lehetett tudni, de ez van.
  • tibisan
    #5
    én meg erre azt mondom, van egy olyan mondás , hogy a pénz nem boldogít..
    agresszív , őrült gondolatok akkor jönnek ki a emberből , ha valamit megvonnak tőle, a nyugalmát feszélyezi valami..
    a pénz az első dolog , ami legelőszőr ezt kihozza a társadalomból..ez tartja ketrecben az embereket..
    a norvég csávó más lapra tartozik..szimplán elmebeteg...másra hivatkozva már az ügyvédje se tudná kimenteni a csávót..aki gyilkolt már tudatosan életében , az mentálisan beteg..nem elégedett az életével, a világgal..az agresszíó az élete.
    mindenkiben elfolyva ott van az agresszió, csak amig nem süllyed a kilátástalanságba , a nyomorba , a pénztelenségbe ,hogy le kelljen mondania számára eddig a nyugalmat biztosító közegről, addig ezt jól tudja álcázni..
  • NEXUS6
    #4
    Csányi Vilmosnak van erről egy érdekes gondolata.
    Az, hogy az emberben van egy gát, ami az erőszakot fékezi, amúgy olyanok lennénk, mint egy majomcsorda, és pár tucat embernél többet nem lehetne összezárni, nem hogy egy társadalmat felépíteni.
    De, hogy ez a gát beinduljon és működjön az erőszaknak egy lájtosabb formájával kell találkoznunk.
    Jön a stressz, ami erőszakos indulatokat vált ki.
    Aztán értelmes ember keres valamit, amivel ezt "levezeti". Nem levezeti valójában, hanem olyan erőszakkal szembesíti magát, ami által az erőszakot elnyomó mechanizmus működésbe lép.

    Az viszont, hogy kiből lesz gyilkos, annak ehhez pont ezért semmi köze. Lehet, hogy mert több az erőszakos indulat benne, többször kell az elnyomó mechanizmust aktiválni. De ha az átlagos embertől elveszik az ilyen aktivátort, betiltják az un. erőszakos videojátékokat, na akkor lesz itt igazán nagy balhé.

    Ez a fasz Breivik meg egy orvosi eset. Sajna mivel kénytelenek vagyunk komolyan venni ezt a sztorit, pontosan ezzel eléri azt amit akart. Precedenst teremtett és erre való hivatkozással a társadalmakat még zártabbá fogják tenni nyugaton, még több szabadságjogot nyirbálnak meg.
  • tomcsa4
    #3
    Játékokban, könyvekben, filmekben látott erőszakra az ember ingerültebb lesz. De ez annyira messze van a gyilkolástól, hogy felesleges is egy lapon emlegetni. Ezektől senki nem lesz még erőszakosabb sem.
  • NEXUS6
    #2
    Arról miért nem beszélnek, hogy az áldozatok közül hány WoW/COD-ozott!?
    Hmmm...

    Az meg, hogy ez rasszizmus ez tipikus "kisebbségi" hozzáállás.
    A múltkor meséli a haver, hogy csaposként megpróbálta lenyúlni/átvágni egy nem túl jól szituált bevándorló. Amikor kicsit emelte a hangnemet, hogy ne nézze hülyének, akkor jött egyből a duma, hogy "azértebeszélszvelemígy, mert....vagyok"?
    Válasz: Igen azért vazze, na húzz ki a ...csába!

    Aznap, hogy kerek legyen a világ a banktól is jött a befenyegetés, az ügyintézőt szintén elküldte a ...csába, érdekes, hogy ott nem merült föl a rasszizmus kérdése.
  • gemihu
    #1
    Szerintem. A játékok is erősíthetik az erőszakos hajlamot, egy bizonyos korig én sem engedném,hogy játszanak ilyen játékokkal,de sok más dolog is kiválthat erőszakot. A valós körülmények, a szülők, a környezet stb.
    A másik az,hogy a fegyvereket érdekes módon nem akarják betiltani. Ha jól tudom ez a norvég manusz is járt valami lövész egyletbe. Na most ott nem volt pszihodoki? Ha meg nem látta előre,akkor nem az ő hibája? Vagy esetleg az egész szakma még gyerekcipőben jár? Akkor meg hogyan állíthatják azt,hogy a játékok a felelősek?