48
-
#8 Ez érdekes felvetés, de szerintem semmi köze sincs az adatvédelemhez... ezt eddig is megtehetted bárhol. Csinálsz egy HTML oldalt, leírod benne az ismerősöd adatait.. és puff. Persze most hirtelen nem jut eszembe, hogy hogyan derülne ki, hogy az illető nem az a személy, akinek kiadja magát. De ez nem adatvédelem, ez már inkább büntetőjogi kérdés. Avagy elmondhat-e rólad bárki bármit is? Avagy megtilthatom-e hogy megtudjon rólam bárki bármit is? Név? Lakcím? Telefonszám? Mi van ha ezek nyilvános adatok? Egy ideig mindenki ott volt az aranyoldalakban ;D
Másrészt szerintem ennek nincs sok értelme. Beregisztrálsz valakinek a nevével, címével stb. És? Ez miért jó neked vagy bárkinek? Aztán esetleg elkezd valami hülyeséget terjeszteni az illetőről... egyből lebukik. Ha valaki beírja üzenőfalra, hogy most *meg anyámat, akkor sztem elég nyilvánvaló, hogy nem ő az. Meg eleve nekem ez olyan ferde dolognak tűnik. Aki ilyesmit csinál az vagy egy unatkozó gyerek, vagy éppen közelít felé az elmeorvosi osztály xD -
gkalcso #7 A nagy gubanc az, ha nem is regisztrál, aki nem akar, hanem helyette valaki más teszi meg azt. Utána az ismerősei bejelölik, fotókat tesznek fel róla, stb. -
#6 Arról nem is beszélve, hogy úgy általában az adatvédelmi károgások is baromságok. Pl hogy ki kérheti el a személyidet és ki nem. Peddig éppen csak addig lehet érdekes a személyid is, ameddig csak a tiédet kérik, ha pedig mindenki önként bedobja, akkor leszarja mindenki. Avagy miért olvasná Bill Gates vagy Mark Zuckerberg a hétköznapi emberek szaros e-mailjeit? Stb stb bla bla bla. -
#5 Pedig valahol igaza van Rotyokának. Azzal, hogy regisztrál valaki, jóformán lemond minden adataival kapcsolatos jogáról, hiszen ő döntött így. A többi csak uniós károgás. Mert ugye az elmebetegeket is meg kell védeni, hogy ne üssék a fejüket a falba, ezért ki kell építeni az adófizetők pénzéből a gumiketrecet, ahelyett, hogy hagynánk, hogy szétverje a fejét és kipipáljunk egy problémát. -
nlght #4 Ez egy láncreakció kispajtás.
Ha a közösségnek amiben élsz már az 50%-a ezen keresztül kommunikál, akkor te is regisztrálsz, mert lemaradhatsz sok mindenről és végül már a közösséged 90+%-a regisztrál végül mindenki. Persze az már a ló túl oldala, ha valaki sok-sok órát tölt előtte egy nap. De ha csak a neved és egy képet adsz meg magadról már akkoris benne leszel az adatbázisában. Ez egy szolgáltatás lenne, ami csilliókat ér papíron, persze jó lenne ha nagyon lekorlátoznák, hogy ki férhet hozzá a személyes adatokhoz, mert jelen pillanatban a hivatalos szervektől, a titkosszolgálaton át a zugadminokig bárki ki tud szivárogtatni adatokat. Azokról nem is beszélve, akik publikusan osztanak meg mindent magukról. A googletől is rúgtak már ki néhány rendszergazdát visszaélés miatt és még fognak is imho.
off:
Szar dolog elképzelni, hogy 10 év múlva mi lesz és a mai fiatal generációk felnőve milyen fos értékrenddel fognak létezni. Persze minden generáció csóválja a fejét az utána jövő generációt nézve, de azért mégis, régen volt illem és etikett, manapság meg tőmondatokban beszélnek és az a lényeg h ki tud minél több rövidítést és angol kifejezést felhalmozni egy mondatban. -
Rotyoka #3 Ember... Minek regisztráltál ha törölni akarod magad?
Ki mondta, hogya neveden képeden kívül bármi mást is megadj?
Ki mondta egyáltalán, hogy regisztrálj?
Na akkor miért is sírunk?! -
#2 Törölni sem tudja magát az, aki akarja... -
endrev #1 A rómaiaknak is kényelmes volt a sok orgia és sokan kedvelték. A többi ott van a történelemkönyvekben. Ha szép a ketrecem és még eléggé elaltatott is vagyok ahhoz hogy kedveljem is, attól az még ketrec.