40
  • chuky123
    #40
    64 bites xp nagy szopás tele van bugokkal a registryje se olyan se olyan mint a 32 bitesé. Belefutottam olyan hibába hogy játék nem futott rajta. A hangkártya driver is leállt csomószor nálam. Ahogy quantum is leírta közelebb áll a win2003 hoz mint a 32 bites xphez. Szerintem csak kényszerből hozták létre a felhasználók unszolására.
  • duke
    #39
    Nemtom mi a fasz bajuk van az XP-vel, joo az meg.
  • meszi3
    #38
    pl. nem kell a driverekkel szopni automatikusan felismer mindent, míg xp-nél a kurva hálókártya driver sem működik install után, nehogy véletlenül netről le tudd szedni a szükséges drivereket

    a biztonsága a xp-nek csapnivaló win7-nél már nem olyan rossz a helyzet

    xp nem támogatja a directx 10-et

    ezenkívül a win7 gusztusosabban is néz ki
  • quantum
    #37
    Az xp x64 annyira xp, mint a Vista.
    Server 2003-ra épül, nem az xp branchre, ezért ugyanolyan szopás van vele kompatibilitás terén, mint a Vistával (szerintem 0, az xp fanok szerint hatalmas).
  • tatish
    #36
    pl? olyan amit az átlag felhasználók is élvezhetnek?
  • Rotyoka
    #35
    olyan szintű újítások vannak a win7 be hogy akármennyi sp csomagot adhattak volna ki sosem lett volna ilyen.
  • tatish
    #34
    Lehet
    De ha jobban elterjedt volna a 64 bites, akkor lehet megérte volna nekik sp4et is gyártani amivel ott tartott volna az Xp mint most a win7.
    A mai vasat meg azért nem mindenki engedheti meg magának
  • Renátó1985
    #33
    ja de ha van egy mai vasad akkor hiába kedvenc az xp kell a jobb vezérlés
    amúgy is a w7 kezelőfelülete nagyon hasonlít az xp-hez csak modernebb
  • tatish
    #32
    Hát az te vagy (bocs most tényleg nem szurkálódni, piszkálódni akarok).
    Én jobban szerettem az Xp-t, ez nem azt jelenti hogy rühellem a Win7-et, csak nekem örök kedvenc fog maradni az XP :)
  • Rotyoka
    #31
    Nehogy azt hidd.

    Az xp-t én mindig is rühelltem csak kényszerből használtam. Majd kijött a Vista, de az még szarabb lett mint az Xp volt. Kijött a Windows 7, és mintha nem is Windows-t használtam volna. Az egyetlen oprendszernek nevezhető windows az a Windows 7
  • tatish
    #30
    Erről beszélek, ha lenne hozzá rendes terméktámogatás akkor a win7-et senki se vette volna.
  • Csatti
    #29
    Tudok róla, páran használják is a cégnél de komoly gondot jelent a driver-ek hiánya.
  • tatish
    #28
    Létezik 64 bites Xp is, de 2 hátránya van: csak SP2-t készítettek hozzá, és sok nyelvre nem fordították le , így magyarra se, ja és sata és raid támogatás is van benne.
    Én azért arra kíváncsi lennék hogy mi lett volna hogyha a 64 bites XP több támogatást kap, mondjuk SP3-t , meg magyarosítást (mondjuk ez csak tényleg kényelmi extra) pluszban minden progi futna rajta ami a win7-en is.
    Én is azért álltam át 32 bites Xpről, 64 bites Win7-re mert nem tudta kezelni a 4-6 giga ramot amire szükségem volt a munkámhoz, közben a 64bites XP terméktámogatása a kacsa seg*e alatt.
  • False
    #27
    Azt kell mondanom hogy sajnos.A legutóbbi LAN party amit spanokkal szerveztünk magunknak, megint bebizonyitotta, hogy win7 szart sem ér, egy akkora fos bughalom, hogy a szar még dicsérő szónak számít ránézve.
  • Rotyoka
    #26
    Nade legalább már 2% a linux. Haladunk!! Ennek örömére most a Notebook on is elindítom a Kubuntut :D
  • nimrod515
    #25
    Ja es ki hisz a ph lapcsaladnak? Azok mar Inteltol kezdve nVidian kivul mindent eltemettek, mert az amd a zisten. Itt egy pelda egy cikkbol:

    "Az asztali gépek esetében van az Intelnek a legkisebb részesedése, hiszen a piac 70,9%-át fedik le, szemben az AMD 28,9%-os és a VIA 0,2%-os szeletével."
  • Anomaly
    #24
    :D:D:D looool
  • mad mind
    #23
    Nekem személy szerint nem jött be a linux, bár 1998-ban a Linux évében próbáltam. Lehet ránézek mostanság megint, hátha javult valamit.
  • mousee
    #22
    Mindenki azt használ, amit akar, illetve ha van egy kis esze, akkor nem fanatizmusból, hanem praktikussági okokból dönt egy OS mellett.

    Én pl otthon desktopon linuxozom, szerveren dettó. Asszony netbookján linuxozik, anyám és apám szintén. Mert ez a kényelmes, és ezt szoktam meg. Aztán javasoltam nekik is, és erre tudtam őket megtanítani. Azóta békésen boldogan használják.

    De melóhelyen sajnos kénytelen vagyok windowsozni, mert windowsra vannak írva azok a programok, amiket használni kell nap mint nap, és nincs rá alternatíva, a céges policy-ről nem is beszélve.

    Van tapasztalatom mindkét OS-ből dögivel, jó és rossz egyaránt. Mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya.
    De pl idiotizmus linuxon wine-al csúcsjátékokat játszani, mint ahogy ugyanúgy hülyeség windows alapon kritikus szervert üzemeltetni (persze azt is jól be lehet állítani, de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal több gond van vele).

    Aki elvakult is fanatikus egy OS-el szemben (netán annak egy verziójával), az simán egy szemellenzős idióta, kb ahhoz tudnám hasonlítani hogy neki AZ AUTÓ egy ferrari. És ez igaz is, mert qrva jó kocsi, de városban kisboltba járni vele...hát...
  • mflex #21
    Ezen jót röhögtem, bár már én is elküldtem párszor vajon kiki-t és pár ezer alregjét a halál retkes f...ba, de eredménytelenül. Csak azt tudnám, hogy ezek a nicknevek, milyen ihletből fakadnak az agyvelő gyulladásos kocsonyás masszájában?

  • Gerygrey
    #20
    Szerintem 10 éven belül az is reális :) (ha azt nézem, hogy 5 éve a fél giga RAM közepesen soknak számított, akkor nincs olyan messze a tera RAM ideje)
  • echo
    #19
    mert hiába jó, ha az ms dominanciája miatt bizonyos programokat nem írnak meg linuxra és akkor ha épp valami ilyenhez ragaszkodsz, akkor hiába azon az egyen kívül mindennel meg tudtál ott barátkozni, de mégsem tudsz váltani.
    mondjuk amúgy sem lenne többségben a linux, mert nem mindenkinek való, de szerintem a képességei alapján egy 5-10 százalékot simán el lehetne érnie. fura dolog ez.
  • sempron07
    #18
    Ahány számítógép, annyi rendszer ... - annyiféle vélemény.
    XP - Win7 - Linux? Nekem a DOS-szal se volt bajom - csak haladni kell a korral :D
    Esélyes, hogyha megjelenik a Win8 (és jó lesz) - nem nyeri el a Win7 az XP-től az első helyet...
  • B0nFire
    #17
    A Windows XP-n tenyésznek a rootkitek

    "bár a Windows XP a legelterjedtebb rendszer a cég szoftverét használók körében, 49 százalékos részesedése messze elmarad attól az aránytól, amit a fertőzöttségben ért el. A számok szerint a legbiztonságosabbnak a Windows 7 látszik: ez a kiadás a második a népszerűségi listán (38% a részesedése), miközben az e rendszerre települő rootkitek aránya a legalacsonyabb."

    Köszönöm, nincs több kérdésem, Tisztelt Bíróság! – hogy a te szavaiddal éljek.
  • DjDano
    #16
    pofád lapos újreg troll!

    Miért nem lehet az ilyen provokátorokat azonnal végleg bannolni, de lehetőleg halókártya cím tiltással...
  • Csatti
    #15
    Ennek az összesítésnek így semmi értelme. Ha beleveszik a mobiltelókat, akkor tegyék bele a többi hálózatos eszközt is (router, NAS, médialejátszó, netképes TV, stb.). Mindjárt más lenne a linux aránya (android is azon alapul). A legtöbb ember azt sem tudja, hogy több linuxos cuccot használ mint windows-t. :)

    Asztali gépen én is Win7-et használok amúgy 16GB rammal és SSD-vel otthon (de nem ellenségem a linux parancssor sem). WinXP-vel ez kicsit nehéz lenne bozontos.
    A cégnél ahol dolgozom, most indult meg az átállás a 64bites Win7-re. Egész egyszerűen a tervezőprogramoknak az egyre részletesebb modellek és adatok miatt kell a több memória és a WinXP nem tud többet biztosítani 2GB-nál (a 3GB kapcsoló gyakran instabilitást okoz).
  • B0nFire
    #14
    Bazmeg, te nem fogysz ki a regekből? Vagy az utolsót is bannolták már? Rég volt már Windows topic, lehetetlennek tartottam, hogy te kimaradj belőle. Bár te csak tudod, hogy a Win7 "gyengécske", amikor még fel sem tudtad telepíteni publikus béta korszakában, és itt picsogtál a fórumon, hogy valaki segítsen neked!

    Te, nagy informatikus, hekker, hardwerépítő szakmunkás.

    Amúgy pedig: Tera – mértékegység; Terra – a Föld nevű bolygó, ahol a rajtad kívül állók élnek.
  • Quent1n
    #13
    Jól sejtem, hogy lövésed sincs mire lehet jó 8 vagy 16 giga ram?...

    Amúgy meg az imádott XP a legsebezhetőbb oprendszer. A 7-nek is vannak hiányosságai de legalább egy naprakész modern operációs rendszer ami semmilyen berhelést nem igényel. Amúgy nekem a notimon Vista van idestova 4 éve és HIBAMENTES úgyhogy ilyen is van. :) Asztali meg a 7 fut el vígan 8giga rammal. XP-ztem kb. mióta kijött és szerintem a 7 jobb de ez természetes is. Aki meg warezolja ezeket annak a véleménye is annyit ér kb. Ingyen minden jó.

    gombabácsi: 22-23 ezer a Home Premium. Professional 34 a többinek sok értelme nincs. :)
  • Higgs Bozontos
    #12
    majd ehejett a Win7 fanok fognak most itt magyarázkodni...
  • Higgs Bozontos
    #11
    szerintem vegyél inkább rögtön egy terra ramot ! hátha kifogsz belőle
  • Ferrer
    #10
    Emlegetett szamár...

    Amúgy tényleg a linuxnak kellene már vezetnie. De sajnos még mindig benne vannak az ősi szopatások (appok fájlainak minimum 3 helyre történő pakolása, rendszerfüggőségek, stb.)Meg hát a disztrók egymás közötti f@szkodása. Ezeket leszámítva sokkal kényelmesebb szerintem.
    A Win elég bénácska, mindig is az volt, nem igazán a praktikusságra épített, annak ellenére, hogy most már legalább szép.
    A kettő ötvözete a (f)OS X, aminek a legújabb változata annyira jó, hogy besz@rok rajta, csak az meg drága nekünk, a Kárpát-medence koboldjainak.
  • Gerygrey
    #9
    Most akarok venni 16 giga RAM-ot, a munkámhoz kell. XP-vel max levélnehezéknek lenne jó az a pár darab memóriamodul, kár hogy az e-mailhez még levélnehezékre sincs szükség, úgyhogy akár le is húzhatom őket a WC-n.

    Inkább lehúztam az XP-t :)
  • Higgs Bozontos
    #8
    XP >

    Win7 >
  • Higgs Bozontos
    #7
    "Jelenleg még mindig a Windows XP a legnépszerűbb operációs rendszer"

    Köszönjük. Nincs több kérdés.

    Windows 8 mikor is jelenik meg ? Jövőre? Ezzel a penzummal mikor venné át a Win7 a vezetést ? 2070-re ? (talán)

    A számok és a tények önmagukért beszélnek. Le merem vonni a végkövetkeztetést:

    az XP jó, a windows 7 pedig hát... khm... gyengécske.. ELÉGTELEN.
  • Stryker
    #6
    Mert túl sok az olyan eltévedt bárány, mint te. Noob kérdésre noob választ kapsz.
    Microsoft története.
    Olvasd át M$ történetét és azon belül mi történt az 1980-as években.Ez pedig egy intelligens válasz egy noob kérdésre.
  • a_n_d_r_e_w
    #5
    Nem tetszik, hogy osszemossak a telefon oprendszereket az asztaliakkal. Majd akkor esetleg talan, ha egy ios igazi alternativaja lesz mondjuk egy MacOS-nek, vagy egy symbian egy Windowsnak. Egeszen addig kulon kellene kezelni oket, mert az okostelefon/tablet bovules miatt folyamatos csokkenest fogunk latni, annak ellenere, hogy lehet egyre tobben hasznaljak pl a win7-et....
  • netperformer
    #4
    Meg a linux fanok elmagyarázhatnák, hogy miért nem a linuxnak van 80%-os részesedése xD Mert ugye a linux az olyan fantasztikus...
  • B0nFire
    #3
    Most ilyenkor hol van a kedvenc trollunk, aki ezeket megcáfolja? Biztos tudjátok, kiről beszélek.
  • passatgt
    #2
    20.000 körül szerintem, ha diák vagy akkor lehe tjóval olcsóbban is beszerezni
  • gombabácsi
    #1
    mennyibe kerül egy win7, a legolcsóbb?