32
  • JuronValor
    Vagy bagoly mondja verébnek?
  • Doktor Kotász
    Ne örüljél, mert te vagy a fölső sor közepe! :-D
  • merai
    Amúgy ezt brit kutatók találták ki ?
  • Hugo Chavez
  • Hugo Chavez
    Tök mindegy kinek mi az avatara.
    Az a lényeg, hogy kummentel e a neten vagy nem kummentel.
    Mert ha kummentel, akkor már eleve veszélyes a fennálló hatalomra, mert a gondolkodó, érdeklődő 2-3%-ba tartozik.

Szóval, ha valaki azt hiszi, hogy majd olyan avatart választ ami kisnyuszi és így jól átb.szta az ügynököket, az nagyot téved.
  • B0nFire
    Nekem az egyik helyen egy nagy tányér paszulyleves az avatarom, amit még ráadásul nem is ehetek, csak első felindulásból az jutott az eszembe.

Ilyenkor mi van? Kikövetkeztetik belőle, hogy sok paszulyt eszem? No, akkor igencsak nagyot koppannak.
  • thsanyi5
    Szerintem nem hülyeség. Bár arra kíváncsi lennék, hogyan von le egy program következtetéseket egy avatar alapján amin meg se tudja határozni, hogy mi/ki látható. Pl én olyanokat szeretek használni amiket egy-egy animéből vettem. Lehetnek viccesek számomra vagy úgy érzem "hmm ez faszásan néz ki". Legyen az ok bármi amiért kiraktam. Aki nem ismeri fel a karaktert, hogy mondja meg bármi tulajdonságomat az alapján? Még azt se tudja levonni milyen stílust szeretek adott esetben. Maximum azt megmondja, hogy szeretem a rajzolt dolgokat. Mindent meg mégse lehet megtanítani a programnak. Akkor a világ összes filmjét/játékát stb ismernie kéne. Nem beszélve arról, hogy valaki egy dinnyét rak ki avatarnak akkor abból mi következik? Lehet, hogy az volt az alapértelmezett kép valamelyik fórumon..... ¢¢
  • Csirke4
    Az, hogy valakinek 40 féle karaktere van nem jelenti azt, hogy másképp is viselkedik. Pl hogyan viszonyul a többi emberhez, hogyan beszél a többi emberrel különböző szituációban meg rengeteg olyan viselkedési forma van amiket valószínűleg meg lehet találni az összes karakterénél a játékstílusban. Hogy mást ne mondjak (ez valós eset) valószínű nem fog valaki hirtelen megtanulni svédül az egyik kariján.
  • TommeyIkya
    Miért nem számít normálisnak játékokkal játszani? :)
  • VvD
    Ááá, ezzel a képpel szereztél bár kellemes percet.
    De sztem néhányba betaláltál, a programozónál pl felvisítottam én is a röhögéstől (meg a magamra ismeréstől) :)
  • DjDano
    Aki ilyenekkel játszik az már alapból nem normális...
  • wraithLord
    Végülis nem biztos, hogy akkora hülyeség. Csak nem az avataron szereplő "figura" kinézetéből kellene következtetéseket levonni, hanem a karakteréből, a saját virtuális világában játszott szerepéből. Legalábbis én az alapján választok avatart, és nem a kinézete alapján. Szóval, ha utóbbi szempontból nézik, akkor nálam igencsak mellétrafálnak.
    És ilyen formán akkor is elemezhető lenne az avatar szerintem, ha nem szereplőt/karaktert ábrázol, hanem akármi mást.
    (A grafológus sem az alapján von le következtetéseket, hogy az vizsgált írás tulajdonosa mit írt, hanem azt nézi, hogy hogyan írta...)
  • Tinman #20
    2. Reggel dobtam össze egy tál müzli mellett, nincs belőle nagyobb :-D

... és term. nem bántásnak szántam. Pontosan annyira kell komolyan venni, mint a fenti cikket :-)
  • dord
    Szerintem is egy hülyeség.
    1:Soha nem tudom felfogni, hogy milyen technológiával fogják csinálni.
    2:Tinman: az a kép van 1024x768-ba is, emrt ha igen elküldhetnéd, és háttérkép lenne.
    3:Szerintem csak annyi lesz program: avatar 1:kocka 2:kocka stb.
  • Tinman #18
    Rémálmomban sem fordulna elő, hogy valaki ezt komolyan veszi... vagy akár a cikket is... :-D
  • Tetsuo
    Jah, es irona a beszurt kep. Butuskak kedveert. ;)
  • Tinman #16
    Sötét vagy.
  • Rotyoka
    Én nekem steam en egy teljesen fekete kép van kinn.

Na ebből következtessetek :D
  • RoyalPredator
    Jah, és IRÓNIA az első bekezdésben. Butuskák kedvéért. :D
  • RoyalPredator
    Uh... Legalsó legjobboldalit tenném ki.
    És mennyire igaz rám... Szóval a cikk értelmes.

Egyébként mindenki olyan avatart tesz ki, amit magához illőnek tart.
    Vagy épp csak poénost. De az is jellemez.

Ez ennyire érdekes lenne? Szerintem teljes mértékben logikus.
    Nem véletlen választanak kedvenc szuperhőst és hasonlókat kisgyerekek is...
  • NEXUS6
    Dekirálymán!
  • CptObvious
    "Mi van ha valakinek 40 különböző karaktere van teljesen más személyiség jegyekkel. Azzal mit csinálnak? Khe?"
    Meg fogják állapítani, hogy krónikus tudathasadásban szenved, ennél fogva nincs tisztában saját személyével...

Amúgy érdekes kutatásnak tűnik.
    De nehezemre esik elképzelni például, hogyan működne ez olyan játékok esetén, ahol korlátozott számba érhető el a karakterek testreszabása. Mert van pl. 5 arc típus, 30 féle páncél, 13 kiegészítő. Ezek után elég valószínű lenne, hogy belefutnak nagyon hasonló, vagy ugyan olyan avatarokba.
  • alien47
    "Az alkalmazott kutatások az egyesült államokban jellemzően nem kapnak állami támogatást. Ha meg igen, akkor is az amerikai adófizetőkét, szóval nem értem ez mit izgat téged."

Látom nem értetted meg mire akartam kilyukadni. Teljesen mindegy, hogy honnan költenek pénzt erre. Akár a pápa, mikulás, szentlélek is adja. Ez egy baromság. A pénz pedig jöjjön bárhonnan a baromság helyett sokkal fontosabb területeken lehetne felhasználni. Gyökeres változásokra lenne szükség a világ problémáinak megoldására. A gond ott kezdődik, hogy még egy ilyen forumon sem ismeri fel az emberek egy része ezt. Akkor hogyan várható el, hogy bármi pozitív változás alakuljon a világban?
  • Cat #9
    Az alkalmazott kutatások az egyesült államokban jellemzően nem kapnak állami támogatást. Ha meg igen, akkor is az amerikai adófizetőkét, szóval nem értem ez mit izgat téged.

Másrészt biztos vagyok benne, hogy ebből lesz bevétel: maguk az MMORPG üzemeltetők és a a kiberbiztonsági cégek jól tudnák használni ezt a technológiát - ha egyáltalán megvalósítható, és lesz belőle konkrét szoftver. Előbbiek a felhasználókat védenék, pl. ha egy karakter hirtelen eladja minden cuccát, akkor feltételezhető, hogy feltörték. Ebből minden játékos sokat profitálna.
  • alien47
    És csodálkoznak államfők hova tűnnek milliárdok a költségvetésből. Az ilyen agyatlan és fölösleges "project" -ekre bezzeg van pénz. Inkább a szegényeknek adnák vagy a rákkutatásra fordítanák azt a pénzt. Ha nem is jönne ki belőle a megoldás akkor is előrébb lennének pár teszttel... Az ilyen kutatókat miért nem zárják be? A börtönben több hasznuk lenne, mint az ilyen nevetséges próbálkozásaiknak. Ott legalább kapnák a szószt, kézzel fogható eredmény!

Igaza van az előző hozzászólóknak.
    Mi van ha valakinek 40 különböző karaktere van teljesen más személyiség jegyekkel. Azzal mit csinálnak? Khe?
  • FoodLFG
    programozó. :DD
  • KAWAszaki
    Jót röhögtem :D
  • Narxis
    Ez jó... :DDD
  • Tinman #4
    Ááááá dehogy

• PunkZoli
    halva született ötlet szerintem is... bár pénzeket lehet sikkasztani vele szépen.
    mellesleg van akinek a szépérzékét elégíti ki egy egy avatar, és van, aki nagyon sűrűn van aki soha sem cseréli le(akár az alap értelmezettet). Így már megbukott az egész.
  • redfish
    Ez az elmélet egy jó nagy baromság!...
    A fiam (20 éves) elég sok online játékban játszik, az egyikben van vagy 50 db karaktere a fehér kisnyuszitól kezdve a villámokat szóró sárkányig...
    Tuti, hogy ebből senki nem állapítja meg a használó személyiségét!...

Én vagy 20-30 fórumon vagyok beregisztrálva, mindenütt különböző avatarral és nicknévvel, ha egymás mellé tenné az egyetemi kutató úr, lenne nagy meglepetés, mert el sem hinné, hogy ugyanaz a személy van mindegyik mögött!...

Komolyan, nem értem, miért jó az valakiknek, hogy mindenáron nyomozni akarnak az emberek után?!...
  • _Atti_
    Tegyék a marketingjüket ahova akarják, piszkosul nem kéne hagyni hogy a valós társadalmat rávetítsék az internetre..már így is elég szennyezett a net.