Megtalálták az elsõ szögmérõt?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt most mégis miért rángattad elõ? Három éves cikk. Már majdnem válaszoltam az egyik elsõ hozzászólásra, amikor észrevettem egy évekkel ezelõtt bannolt nickemet a kommentek közt... :P

Kate Spence nagyon féltheti az állását. Egyrészt honnan tudja, hogy mit hogyan csináltak több ezer évvel ezelõtt? Másrészt nulla rugalmasság van az elméjében?
wraithLord
Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön, mert lehet, hogy valami galaxispusztító eszköz tokja, és akkor minmeghalunk... <#idiota>

#17 Julius Caesar:
Nem tudom, még sosem jártam egyikbe sem. Ezt egy újságírótól hallottam... X)
Julius Caesar
Mióta van komolyanvehetõ újságíró iskola?

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Mózes kõtáblái meg az elsõ táblapc-k voltak...
Ember ilyet csinálni nem tud. Biztos ez is földön kívüli eredetû.
És nem beosztás a mintája hanem varázsjel.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Tessék elolvasni a cikket mielõtt mocskos rohadt megjegyzéseket írunk (h gombabácsi szavaival éljek) mielõtt kommentálunk. Látszik pár ember kommentjén h csak a cikk címéig jutott el. A cikk már a második mondata közli: "A körbe most egy fizikus is beszállt, az állítva, hogy az eszköz nem más mint a világ elsõ ismert szögmérõje."
dronkZero
Az ugye megvan, hogy te is a nép vagy, és habzsolod kétpofára?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

wraithLord
Én eredetileg a címre reagálva írtam csak úgy. Bár a címnek figyelemfelkeltõnek kell lennie, ezt tanítják a világ összes média iskolájában. :D
És máris túl van lihegve az egész...
"világ elsõ ismert szögmérõje"

Segítek értelmezni: Azt akarja jelenteni, hogy nem feltétlenül az elsõ, de a legrégebbi amit ismerünk.
"honnan tudják, hogy ez a világ elsõ szögmérõje?"

Ez egy megszokott, tipikus mocskos rodhadt újságírói nagyotmondás. Így szenzációsabbnak tûnik a hír. A nép pedig habzsolja kétpofára.

Szerintem szögmérõt találtak, csak az már a kr.e. 1400-ban is antik darabnak számított, ezért rakták végül az építész sírjába, abban az idõben már voltak jóval fejlettebb eszközök is a szög mérésére.
nembaj segített a hettiták feltérképezésében cowboy az is elég
A cikk címében kérdõjel van...

cikk címe: megtalálták a szögmérõt!
cikk tartalma: nemis találták meg...
Majd Zafi Hawass megmondja a tuttit...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

adler30
Jó üzlet ez az egyiptológia.Tipikus rókabõr effektus az egész,ezért már nem is lehet komolyan venni.Unalmas ötlettelen és egysíkú találgatás meg tippelgetés.

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!

"a tárgy csupán egy dísztok. ... "Amikor az egyiptomiak pontosak akarnak lenni, akkor pontosak is voltak" "

Szerintem meg a pontos szögmérõ dísztokja volt. <#nyes>
wraithLord
Lehet, hogy csak egy falra szerelhetõ WC-papirusz tartó volt. Pont belefér egy guriga, ha jól látom.

Amúgy, ha tényleg szögmérõ, akkor honnan tudják, hogy ez a világ elsõ szögmérõje? Biztos nincsen sehol elkutyulódva a föld alatt egy még ennél is régebbi?
És miért volt kódolt? Nehogy rájöjjön a fáraó, hogy a palotájában nincs egyetlen derékszög sem?
adler30
Szinte biztos,hogy hamisítvány.

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!