3
  • SupraMKIII
    #3
    Geff: Azért, mert ez is a dolga. Ha bedőlnek ezek a cégek, akkor miből lesz bevétel, gazdaság, munkahelyek, fizetés meg ilyenek?

    Azzal egyébként én egyetértek, hogy az EU ilyen laza és bizonytalan hatáskörrel soha nem fog normálisan működni - csak hát ha az emberek képesek lennének lemondani a saját kis szemétdombjukról, akkor már az EU-tól függetlenül sem itt tartanánk. Ez ismét egy kapzsiság kontra józan ész kérdés, ami szinte mindig egy irányba dől el...
  • Komolytalan
    #2
    Az az alap gond, hogy olyan hogy "európai cég" nincs, gazdasági értelemben. Az usák cégeknek ott van a helyi piac, 300M fő, ehhez képest a legnagyobb EU-s ország piaca (Németország) csak 80M fő (még japán is nagyobb, a maga 125 milliójával). És ugye saját piacon egy cég biztosan jobban megnyeri az állami/önkormányzati megrendeléseket, amiből persze világhatalom nem lesz, de egy biztos alapot nyújt ez a hátszél neki.
    Szóval első körben az kellene, hogy egy EU ország - nem csak közös pénz, de közös gazdaság, közös kormány - és utána lehetne próbálkozni a versenyzéssel. Amíg ez nem lesz, addig az EU nevű bohózat csak arra jó, hogy EU "tücskei" - pl a görögök - visszahúzzák EU hangyáit.
  • geff
    #1
    Nem jó, ha lemarad Európa, de miért kell ez miatt a "Kék Hatalomnak" beleszólni a cégek belső dolgaiba? Mi az, hogy digitális menetrend meg 101 cselekvési terv? Ez van az 5 éves terv helyett?