Sosem látott Star Wars-jelenetek - itt a videó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt nem is tudtam a spec edisön DVD-s Alien 3-ról, hogy Fincher nem is nagyon vett részt benne.
OK annyiban kiegyezek, hogy a T2 és az Aliens rendezõi változata is hagyott kívánni valót maga után.
De ez az utolsó ajánlatom.
<#nyes>#nyes>
OK annyiban kiegyezek, hogy a T2 és az Aliens rendezõi változata is hagyott kívánni valót maga után.
De ez az utolsó ajánlatom.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Abyss még tényleg ok, de a T2-vel nem vagyok kibékülve. Borzalom, amit mûveltek vele. Egy alapjaiban tökéletes sci-fi/akció filmnek, amely ennyire kiválóan van megcsinálva, már fölösleges a foltozgatás, toldozgatás. A plusz jelenetek pedig amellett, hogy konkrétan szarok, semmi pluszt nem adnak hozzá a történethez, és anélkül is jól érthetõ a film. Kyle Reese jelenete is tök fölösleges, hisz késõbb Sarah egyik monológjában utal rá, hogy hiányzik neki, és senki nem tudta pótolni.Ja és már említették elõttem, hogy ritmusát veszti a film az itt-ott beékelt képsorok miatt.
Az Alien 3 pedig nagyon erõs a karakterekben, párbeszédekben és a mostoha születési körülményei ellenére még megtalálható benne némi Fincheres íz. A rendezõi változat megnevezés viszont nem igazán helytálló, lévén Fincher nem is vett részt benne - bár jóval közelebb áll hozzá, mint a kissé darabos mozi verzió. Kár, hogy a 90-es évek betett az Alien filmeknek is, de majd R.Scott talán most, 20 év után, képes valami jót kezdeni vele.
Az Alien 3 pedig nagyon erõs a karakterekben, párbeszédekben és a mostoha születési körülményei ellenére még megtalálható benne némi Fincheres íz. A rendezõi változat megnevezés viszont nem igazán helytálló, lévén Fincher nem is vett részt benne - bár jóval közelebb áll hozzá, mint a kissé darabos mozi verzió. Kár, hogy a 90-es évek betett az Alien filmeknek is, de majd R.Scott talán most, 20 év után, képes valami jót kezdeni vele.
Hmmm. Én is fordítva érzem. A T2, meg az Abyss OK volt az extra jelenetekkel, az Aliens viszont uncsi lett.
Ami viszont döbbenet volt nekem, az az Alien3 Finchertõl. A rendezõi változat totál más lett, tök más jelenetekkel. Szerintem sokkal jobb mint a kiherélt mozifilm, és egyáltalán nem lett tõle uncsi.
Ami viszont döbbenet volt nekem, az az Alien3 Finchertõl. A rendezõi változat totál más lett, tök más jelenetekkel. Szerintem sokkal jobb mint a kiherélt mozifilm, és egyáltalán nem lett tõle uncsi.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem jók a plusz jelenetek az Aliensben. Fõleg, ha tudja az ember, hogy a hosszabb verzió a rendes film, és a moziba küldött verzió a csonkított. Ott van a Hadley telep, melynek pár percben bemutatják az életét, visszatérünk az óriások ûrhajójához is, a Gateway állomás sokkal részletesebb és sok-sok egyéb fontos jelenet.
Ellenben a T2-õt megerõszakolták a bõvített verzióban. Itt már jóval kiforrottabb volt a rendezõ, és nagyon jól látta anno, hogy a pár éve bapakolt jelenetek fölöslegesek. (pl a T1000 hibás alakváltásai, vagy amikor beleragad a lába a fémbe stb - ez például lerombolja a a sérthetetlen, legyõzhetetlen státuszát - vagy ott a mosolygós jelenet, ami konkrétan szar. És akkor még nem is beszéltem az év tized legigénytelenebbül összetákolt DVD-jérõl, amely ugye itthon jelent meg, és képtelenség eltakarítani róla az új jelenetek - vagy lehet, de akkor maradhatunk az angol nyelvnél... (az eredeti mozis verzióhoz, szinkronnal, kb lehetetlen hozzájutni😞)
Ellenben a T2-õt megerõszakolták a bõvített verzióban. Itt már jóval kiforrottabb volt a rendezõ, és nagyon jól látta anno, hogy a pár éve bapakolt jelenetek fölöslegesek. (pl a T1000 hibás alakváltásai, vagy amikor beleragad a lába a fémbe stb - ez például lerombolja a a sérthetetlen, legyõzhetetlen státuszát - vagy ott a mosolygós jelenet, ami konkrétan szar. És akkor még nem is beszéltem az év tized legigénytelenebbül összetákolt DVD-jérõl, amely ugye itthon jelent meg, és képtelenség eltakarítani róla az új jelenetek - vagy lehet, de akkor maradhatunk az angol nyelvnél... (az eredeti mozis verzióhoz, szinkronnal, kb lehetetlen hozzájutni😞)
Hogy mennyire õ alkotta meg, vagy azok akikkel körülvette magát jó kérdés.
A mozifilmekbõl szerintem a Birodalom, meg a Jedi a legjobb részek, egyiket sem õ rendezte.
Az ûrhajókat dizájnerek, grafikusok találják ki, a sztorit sem hiszem, hogy maga izzadja ki teljesen. Még anno volt egy totálisan vágatlan New Hope fenn a neten. Hát ha láttatok B kategóriát, na az az volt. Szóval a vágáson bizony rengeteg múlik.
Lucas inkább jó producer, mint jó rendezõ, forgatókönyvíró, akármi. Talán ez a legkevésbé fájdalmas kijelentés.
A mozifilmekbõl szerintem a Birodalom, meg a Jedi a legjobb részek, egyiket sem õ rendezte.
Az ûrhajókat dizájnerek, grafikusok találják ki, a sztorit sem hiszem, hogy maga izzadja ki teljesen. Még anno volt egy totálisan vágatlan New Hope fenn a neten. Hát ha láttatok B kategóriát, na az az volt. Szóval a vágáson bizony rengeteg múlik.
Lucas inkább jó producer, mint jó rendezõ, forgatókönyvíró, akármi. Talán ez a legkevésbé fájdalmas kijelentés.
Én már évekkel ezelõtt láttam Full HD felbontásban a klasszikus trilógiát. Vajon azóta változott valami, hogy blu-ray-re kerül vagy ugyanaz lesz? Persze a hang biztosan jobb lesz, de mivel én eleve csak sztereóban hallgatom, ezért ez engem egyelõre teljesen hidegen hagy.
Lucas jelenleg annyira ért a filmezéshez, mint egy random telenovella rendezõ. Egy ellustult, elkényelmesedett öszvér.
Maradjunk annyiban, hogy hülyeség azt állitani, hogy nem ért hozzá.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Maradjunk annyiban, hogy Lucas megalkotott egy világot. Ez a világ rengeteg embernek tetszik. Viszont az tény, hogy Lucas rendezõként és forgatókönyvíróként sem tartozik a legjobbak közé, finoman fogalmazva. De megcsinálta az évszázad egyik legnagyobb üzletét. És annyi esze van, hogy okos emberekkel vegye magát körül és hallgasson rájuk.
Tényleg nem értesz hozzá ha szerinted Lucas nem ért hozzá, szvsz.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Azért érdekes, hogy péel a bioware féle "elõzmények", vagy a TimóZahn thrawn-féle "utózöngék" színvonala mennyivel, hmm, magasabb, mint Lukács míveié... Azkból lehetne alkotni, de nem Lucasnak. Félreértés ne essék, nem értek a filmezéshez, de Lucas sem olyan jó.. szerintem 😄
Valamiért jobban bejöttek azok a sztorik
Valamiért jobban bejöttek azok a sztorik
Pont errõl írtam az elõzõ hírnél, hogy mindig elõkerül valami. Erre tessék, tényleg. Az a durva, hogy 50. évfordulóra is lesz még soha nem látott jelenet. Akkor is, ha utólag forgatják. Valamivel be kell etetni a népet.
Azeredeti trilógiát videókazettán annyiszor megnéztem hogy szinte teljesen tudnám kívülrõl az egészet 😊))
Kiváncsi leszek a Blu-rayre... meg hogy lesz e magyar szinkron...
dvd-kre nem nagyon tettek a 3-at kivéve 😞
De ez akár feliratosan is jó lesz, majd megtanulom angolul is 😊
Kiváncsi leszek a Blu-rayre... meg hogy lesz e magyar szinkron...
dvd-kre nem nagyon tettek a 3-at kivéve 😞
De ez akár feliratosan is jó lesz, majd megtanulom angolul is 😊
Nekem van két Star Wars filmem, még régi vhs minõségûek amiket nem nagyon szoktak Star Warsnak hívni, holott abban a világban játszódnak.
Star Wars - Bátrak karavánja
Star Wars - Harc az Endor bolygóért
Ezeket még a Jedi visszatér idején forgatták. Bár a jelentõsebb szereplõkkel nem találkozni bennük.
Star Wars - Bátrak karavánja
Star Wars - Harc az Endor bolygóért
Ezeket még a Jedi visszatér idején forgatták. Bár a jelentõsebb szereplõkkel nem találkozni bennük.
Érzem, hogy ez az egy perces trailer megváltoztatta az életemet...<#bohoc>#bohoc>
Sztem elég epikus sztori egy sárkánnyal harcolni 😊 Legolas nem de az erdõ tündék igen. Gondolom lesz vmi bevezetõ rész ahol szerepel Frodó. Az elsõ rész az utazás a második pedig a harc a sárkánnyal. Nem nagy ördöngõsség kitalálni. Nem kell hozzá költeni mivel tényleg elég sok elõzmény szerepel benne. Csak a gyûrû valódi szerepe nincs annyira kihangsúlyozva mivel még ekkor nem tudták mi is az pontosan^^ Attól viszont nem félek hogy túl sokat engedne belekontárkodni PJ^^ ÉS lesz benne nagy csata is a végén. Sztem inkább olvass utánna mielõtt leszólod(de epikus story, nem kell hozza költeni mivel tényleg elõzmény és miért lenne átvezetés?)....
Attól egy film nem feltétlenül lesz jobb, hogy minden kivágott jelenetet visszapakolsz.
Jó példák erre James Cameron filmjei: A mélység titka esetében a bõvítés csak elõnyére szolgált a filmnek, míg az Aliens-nél viszont rohadtul lelassította a filmet és semmit nem adott hozzá a sztorihoz (igaz, amúgy is egy kõprimitív a cselekmény). A T2 bõvítése meg felemás, mert bár a jelenetek értékesek és tudnak pluszt adni a filmhez, de megtörik a mozis változat tökéletes, hibátlan ritmusát.
Szóval attól, hogy van egy rakat kivágott jeleneted, még nem jelenti azt, hogy visszapakolva attól a film is jobb lesz.
Ami a könyveket illeti: azért Tolkien regényeit ne keverjük már a kismilliónyi Star Wars regénnyel. A Gyûrûk Ura trilógia adta magát. Azt ki is kellett hozni bõvítettben, mert anélkül csonka is lenne a történet. A Star Wars regények meg nem többek mint egyszerû kalandtörténetek a fõhõsökkel. Hihetetlenül ingadozó a színvonaluk, a legtöbbnek hangyányi SW-hangulata sincs, nem egyszer tök ellentmondásosak is, fõleg a régiek. A hat film ráadásul egész történetet alkot: Anakin Skywalker felemelkedése, bukása és megváltása. Történet vége. Nincs miért folytatni. Persze, regényekben, képregényekben lehet, a rajongók szívesen olvassák a megkedvelt szereplõk további kalandjait, de ez azért más.
Ja, igen, a hobbit: Azért arra mindenki készüljön fel, hogy nem egy akkora epikus sztori, mint A Gyûrûk Ura, ráadásul nem is lesz ezúttal igazán könyvhû, mert legjobb tudomásom szerint abban nem szerepel Legolas, vagy Frodó. A második film ha minden igaz, inkább már átvezetés lesz a GYU-hoz, szóval költenek majd hozzá alighanem.
Jó példák erre James Cameron filmjei: A mélység titka esetében a bõvítés csak elõnyére szolgált a filmnek, míg az Aliens-nél viszont rohadtul lelassította a filmet és semmit nem adott hozzá a sztorihoz (igaz, amúgy is egy kõprimitív a cselekmény). A T2 bõvítése meg felemás, mert bár a jelenetek értékesek és tudnak pluszt adni a filmhez, de megtörik a mozis változat tökéletes, hibátlan ritmusát.
Szóval attól, hogy van egy rakat kivágott jeleneted, még nem jelenti azt, hogy visszapakolva attól a film is jobb lesz.
Ami a könyveket illeti: azért Tolkien regényeit ne keverjük már a kismilliónyi Star Wars regénnyel. A Gyûrûk Ura trilógia adta magát. Azt ki is kellett hozni bõvítettben, mert anélkül csonka is lenne a történet. A Star Wars regények meg nem többek mint egyszerû kalandtörténetek a fõhõsökkel. Hihetetlenül ingadozó a színvonaluk, a legtöbbnek hangyányi SW-hangulata sincs, nem egyszer tök ellentmondásosak is, fõleg a régiek. A hat film ráadásul egész történetet alkot: Anakin Skywalker felemelkedése, bukása és megváltása. Történet vége. Nincs miért folytatni. Persze, regényekben, képregényekben lehet, a rajongók szívesen olvassák a megkedvelt szereplõk további kalandjait, de ez azért más.
Ja, igen, a hobbit: Azért arra mindenki készüljön fel, hogy nem egy akkora epikus sztori, mint A Gyûrûk Ura, ráadásul nem is lesz ezúttal igazán könyvhû, mert legjobb tudomásom szerint abban nem szerepel Legolas, vagy Frodó. A második film ha minden igaz, inkább már átvezetés lesz a GYU-hoz, szóval költenek majd hozzá alighanem.
Azért más a helyzet. A Hobbit már 50 éve létezett, de az SW vagy ALien könyveket, amelyekbõl eleve van kismillió, csak a filmek után írták.
És ez is bizonyítja, hogy nem minden a pénz nekik.
És ez is bizonyítja, hogy nem minden a pénz nekik.
"de otthonra PJ is be merte vállalni a közel 4 órás bõvített Gyûrûket.."
Persze. PJ vállalta be. Õ adja ki a DVD-t otthon fusiban. A New Line nagyn jó pénzt fizetett neki, mint ahogy most is nagyon jó pénzt kap a videóblogjaiért, meg mert rendezõ meg mert forgatókönyvíró és még producerként is leszakít csak szerzõdés alapján pár millió dollárt, és akkor a backendrõl még nem is volt szó.
A filmbe illesztett extra parasztvakítás. Az a jó film, amibe nem kell extrákat illeszteni. Egy rajongónak minden plusz a filmélményt növelheti, de egy vágás általában a szükséges jó és kár lerontani a filmet ilyesmivel. Persze, nem lenne rossz, ha mindenki eldönthetné.
Persze. PJ vállalta be. Õ adja ki a DVD-t otthon fusiban. A New Line nagyn jó pénzt fizetett neki, mint ahogy most is nagyon jó pénzt kap a videóblogjaiért, meg mert rendezõ meg mert forgatókönyvíró és még producerként is leszakít csak szerzõdés alapján pár millió dollárt, és akkor a backendrõl még nem is volt szó.
A filmbe illesztett extra parasztvakítás. Az a jó film, amibe nem kell extrákat illeszteni. Egy rajongónak minden plusz a filmélményt növelheti, de egy vágás általában a szükséges jó és kár lerontani a filmet ilyesmivel. Persze, nem lenne rossz, ha mindenki eldönthetné.
Többször bebizonyosodott, hogy egy remek könyvbõl fantasztikus filmadaptációt lehet készíteni. Aki olvasta pl. a SW vagy Alien sorozatok folytatásait könyvben és emlékszik egy-két részre, ami meglódította a fantáziáját, akkor igenis nagy tömegek állnának sorban és sikerre lehet ( nem lehetne ) vinni SW 7.8.9 vagy Alien 5.6.7 filmeket.
Lucas tanulhatna Jacksontól-is-, mert a Tlotr trilógia elismerése után a Bilbót elkezdte forgatni. 2 részben, amit szvsz jól tesz!
Kellenek ezek a filmek. Azok az emberek, akiknek nem elsõsorban a pénz számít, hanem maradandót is akarnak alkotni.
Várom a bluray megjelenést, magyar hangot nem várok hozzá, de tökéletes magyar és angol feliratot igen. DTS-HD 6.1 .... fincsi lesz a nappaliban 😊
Lucas tanulhatna Jacksontól-is-, mert a Tlotr trilógia elismerése után a Bilbót elkezdte forgatni. 2 részben, amit szvsz jól tesz!
Kellenek ezek a filmek. Azok az emberek, akiknek nem elsõsorban a pénz számít, hanem maradandót is akarnak alkotni.
Várom a bluray megjelenést, magyar hangot nem várok hozzá, de tökéletes magyar és angol feliratot igen. DTS-HD 6.1 .... fincsi lesz a nappaliban 😊
Ha nem lenne zsugori pöcs,zsebbõl vágáskészre csinálná ezeket és legalább a bd kiadásba belerakott volna minden szaros kihagyott jelenetet,biztos ki tudná toldani vagy 20 perccel az összes részt..utálom a kimaradt jeleneteket külön extraként látni és tapasztalni,hogy igenis értékes elemei lettek volna a filmnek..csak a mozikban pergõsre kell vágni ugye,de otthonra PJ is be merte vállalni a közel 4 órás bõvített Gyûrûket..
Ha olyan lenne, mint az 1-2-3, akkor inkább ne csináljon semmit. Egyébként engem nagyon is érdekelnek ezek a kimaradt jelenetek, és a Blu-ray kiadás is. Pedig megvan már VHS-en és DVD-n is a sorozat (régi).