17
  • Fenrir
    #17
    17000 lesz a leépítés után, ergo eddig 19000 volt.
  • Inquisitor
    #16
    Azért elfilóztam, hogy mi a fenét keres a kanadai főhadiszálláson 17.000 azaz tizenhétezer ember? Az összes üzemben nem dolgoznak ennyien ahol a termékeiket összeszerelik és/vagy szervizelik!
    3-4000 mérnök tervez egy telefont? vagy van 12.000 marketingesük, vagy mi a lótüdő?
    Kétezer ember kirúgása után ez még mindig 15.000 fő.
  • Laza
    #15
    Én az érintőkijelzősön is pötyögöm a kezdőbetűket, nagy hátránya, hogy max 1-2 név jelenik meg csak a bill miatt. A görgetés borzalmas, 300-400 telefonszámból nem fogok azzal kikeresni egy nevet, főleg ahogy meg szokott szaladni a görgetés.
    Azt sem értem, hogy miért a képernyő tetején vannak a tab-ok. Megnehezíti az egykezes használatot. Nekem ez sohasem lesz gyorsabb, mint az N51-en, ahol nyomtam egy 'le' navigációs gombot, majd már ütöttem is a név részletet és listázta is a számokat ... még egy gombnyomás, és hívtam is.
  • donceleger
    #14
    Csak gyakorlás kérdése az egész. Névjegyzéket elérni mindkettőnél ugyanaz, nálad gombnyomás, nálunk érintés. Telkönyvben te bepötyögöd a kezdőbetűt, addig az érintőnél van gördítősáv és a kívánt betűhöz mozdítom, ez pedig már csak a saját gyorsaságodon múlik. A pötyögéssel az a baj, hogy előfordulhat túlpötyögöd, vagyis n helyett o, vagy o helyett ö és akkor bizony törlés és kezdheted elölről. Persze érintőn is túlmehetek rajta, de ilyenkor egy laza csúsztatás a kijelzőn és máris korrigálható a dolog. Aztán általában ott egy hívásjelző ikon is , érintés és már hív is. Már régóta érintőkijelzős telefonom van, a kezdeti minimális bénázás után már ezzel gyorsabban kezelek mindent.
  • balage187
    #13
    Bill vs erintokepernyo vitaba nem tudok sokat mondani. Nekem mindig kezelhetetlen az erintos, de valszeg azert mert meg nem volt hosszabb ideig soha. De az biztos, hogy a BB nem amiatt van bajban, hiszen vannak erintos modelljei.

    Nekem spec Blackberrym van es szerintem az egyik baj vele az az, hogy muszaj elofizetni BIS-re (Blackberry Internet Service) ahhoz, hogy erjen is vmit a telefonod. Es a BIS alapfeltetele az, hogy legyen mobilneted is. Tehat kell mobilnet meg megy egy plusz BB elofizetes, mert anelkul nem megy az e-mail kliens meg egy rakas program se. Ez a BIS meg ha jol tudom olyan havi 2,000 Ft 100 vagy 150 megaert. Emellett tort programok kb. nem leteznek Blackberry-re, mert ez egy feltorhetetlen keszulek. Emiatt rinyalt is par diktatorikus allam keleten, hogy nem tudjak lehallgatni es terroristaveszelyes.

    Raadasul az ember (legalabbis en) elvarnam attol, ha mar kb. koteleznek arra, hogy vegyek egy 2,000 Ft-os netet, amit elvileg a RIM uzemeltet, hogy ezt az egesz vilagon tudjam hasznalni, merthogy elvileg ennek standard-nek kene lennie, de ez a Telenor ugyfelszolgalata szerint nem megy. Kulfoldon ugy mukodik, mint a mobilnet, szoval joval dragabb.

    Na mar most lehet, hogy amikor megjelentek a smartphone-ok akkor a BB ezekkel a feature-okkel nyero volt, mert biztonsagos, megbizhato es az uzleti ugyfelek le fogjak szarni azt a havi +2,000 Ft-ot (sot nekik meg valszeg olcsobb is). Meg letezik a BES (Blackberry Enterprise Server), amivel elvileg sajat szerverrol mukodtethetik a BB internetet (gondolom ez mar kulfoldrol is jo). De a smartphone piac mar elegge fejlodik es no, es az uj belepok nem business user-ek, mert ok mar egy ideje ott vannak. Az uj smartphone tulajoknak meg szerintem azert szamit ez is, amit leirtam.
  • Laza
    #12
    Na, a névjegyzékből telefonálás pont gyorsabb egy billes készülékről, mint érintőképernyősről. Pl Én még mindig gyorsabban telefonálok az E51-esemről mint az LG P500-asomról. Alapfunkciókra még mindig a bill a legjobb szvsz.
  • Inquisitor
    #11
    Ja igen, azért elég sok Androidos telefon jött ki QWERTY-vel ugye. Az érdekes az, hogy a billentyűzet mentes készülékekhez (még iPhonehoz is!) gyártottak olyan hátlapokat, amiben kicsúsztatható QWERTY van, mert van rá igény.
  • Inquisitor
    #10
    "Hát én is inkább a virtuális billentyűzetet használok, mint fizikait."
    Pedig a cikkben írtakkal ellentétben a BB vásárlók bizony a QWERTY gépeket viszik, az érintőképernyős modellek alig fogytak, hiszen a BB-t eleve ez adta el. Ezért kellett nekik olyan öszvér mint 9800-as. Ha a BB bebukik, akkor az nem az érintőképernyő miatt lesz, hanem az iOS/Android térnyerése miatt, éppen mint a Nokia.
  • asgh
    #9
    "Az érintőképernyő a legnagyobb baromság, amit csak kitaláltak. Sci-fiben fasza, a gyarkolatban katasztrófa. Viszont pont a Nokia és Béackberry gyártja a legjobb qwerty-t."

    A Föld pedig lapos.
  • mousee
    #8
    Édesapám most váltott telefont, egy bbery-t (1 évest) cserélt samsung galaxy mini-re. Azt mondja, hogy ég és föld a difi, soha nem gondolta volna hogy egy ilyen "olcsó szar telefon" mennyivel jobb mint a "nagy üzleti kütyü".

    Amiket hozott mellette:
    - Nagyobb képernyő, jobban látja
    - Kényelmesebb E-mail kliens
    - Egyszerűbb kezelni

    Hátrány:
    - Nagyon érzékeny, és a "nagy bumszli" ujjaival szokatlan irányítani, de majd megszokja.

    Apám 50 éves, 5 éve bbery tulaj, 1 éve kapott cégtől újabbat, de nem tetszett neki, ezért váltott.
  • harcu
    #7
    Hát én is inkább a virtuális billentyűzetet használok, mint fizikait. Az érintőképernyő meg kifejezetten jó telefonokon. A tableteket már felesleges hülyeségnek tartom úgy, hogy itt van mellettem egy 7" Galaxy Tab.
  • fika ferenc
    #6
    Hahahaha hahaha haha ha ha haha haha hahahah ha ha lol
  • SupraMKIII
    #5
    Igen, erre kíváncsi lennék én is! Ne legyen igazam, de ilyet olyanok írják, akik a gyakorlatban nem használtak ilyet: utálni mindent sokkal könyebb, mint kipróbálni.
    Nem mondom, hogy nekem nem hiányzik a billentyűzet, az imate jas-jar-on nagyon jó volt, de én sem áldozom fel a lényeget (kijelző) a billentyűzetért. A kihúzható lenne a jó kompromisszum, ha lenne a piacon olyan, de inkább nincs, még akkor sem, ha amúgy létezik (pl. SGS)
  • primo
    #4
    Névjegyzékből telefonálok, könyvjelzőből böngészek, sms-t és telefonról e-mailt nagyon ritkán írok, nem szociálnetvörközök. Nekem a legnagyobb baromság egy telefonon a fizikai billentyűzet lenne, ami csak elfoglalja az előlap nagy részét. Viszont tudom, hogy valakinek létszükséglet, ezért nem fikázom általánosságban.
  • fergusonpapa
    #3
    miért is? azért pár okra kiváncsi lennék.

    elsők igen silányak voltak tény,eröböl nyomkodás,nem azt csinálta amit akartál,de ez már multé.

    de azért kiváncsi lennék szted miért katasztrofa
  • Ender Wiggin #2
    Az érintőképernyő a legnagyobb baromság, amit csak kitaláltak. Sci-fiben fasza, a gyarkolatban katasztrófa. Viszont pont a Nokia és Béackberry gyártja a legjobb qwerty-t.
  • Gerygrey
    #1
    "A Blackberry készülékek érintőképernyő helyett továbbra is billentyűzettel és a különleges, push technológiát használó e-mail klienssel"

    Ez a mondat kicsit furán hangzik, mint ha a push e-mail is valami elavult vacak lenne :) Pedig ez pont egy olyan dolog, ami nagyon is előremutató volt a BB-ben, és örülök hogy az Androidban is megtalálható (ráadásul ingyen, a meglévő gmail fiókommal, nem kell hozzá külön előfizetés)