42
-
#42 Ja, atomstabil, szupergyors, a programok harmadánál. A többinél meg szupergyorsan el sem indul a dolog, vagy szupergyorsan eljut a keményre fagyásig. Lásd saját lenti példád. Ami egyébként cseppet ellentmond a tökéletes megelégedettségednek, kicsit kognitív disszonancia-gyanús ez a kijelentésed. Szopsz vele, de tagadod.
Én is ilyen tévképzetekben éltem, pont ugyanígy meggyőztem magam róla, hogy jó az, jóóó aaaaz, aztán amikor felraktam végül a win7-et, akkor tűnt fel, hogy a korábban tapasztalt összevissza fagyogatás nem az adott programok hibája volt, hanem az oprendszeré.
Objektíve az XP64 a legszarabb 64bites oprenszer. És én is tapasztalatból beszélek.
Igazából nyilván azt csinálsz, amit akarsz, én csak szóltam. Én a helyedben bevállalnám az egyszeri szopást a telepítéssel és a Falconnal, mint hogy folyamatosan az oprendszerrel bírkozzak... -
#41 A Win7-tel problémásak a Falcon 4.0 inkarnációk. Pont. Nem szívok velül addig, amíg nem kell. Tökéletesen meg vagyok elégedve az XP64-gyel. Atomstabil, szupergyors. Mármint a 32 bites XP SP2/3-hoz. Mintha más oprendszer lenne, teljesen más dimenzió. Nem értek hozzá, de a gyakorlat nálam ezt mutatja. -
#40 Jézusom, a létező legszarabb oprendszer. Még nem "igazi" 64-bites(pont ezek a kompatibilitási faszságok hulladékok benne), de már nem is 32. Kb egy évet használtam, a programok fele fagyogatott, el sem indult, stb.
Dobd ki a picsába, rakj fel egy win7-et, jobban jársz. -
#39 ... csak WTF.
-
#38 Ja, akinek oldtimere van, az ne csodálkozzon, hogy nincs benne ABS, ESP, GPS...
-
#37 XP64-em van. -
#36 W7-en, Vista 64-en nekem ment még 1-2 hónapja, most éppen nincs fenn. -
#35 Nem...
-
asgh #34 Akiket anno 8biten beszippantott az Elite, most a nagy részük EVE-Online előfizető. -
BladeW #33 Ez se semmi, ha kész lesz. Szintén Elite3 remake.
Pioneer -
#32 Eheh, pedig az elején megéri úgy indulni, hogy az ember eladja a felesleges szemetet, atmoszférikus pajzsot, autópilótát, rakétákat, lézert... :P -
#31 Akkor kipróbálom. Megint. Hátha. -
#30 Akkor tévedsz, nem idegenkedek az újdonságoktól. BTW egy 25 éves játék 15 évvel ezelőtti inkarnációjának reinkarnációja az mitől új...? :) -
#29 De. -
#28 Én tökéletesen ismerlek, de nem 1 koment alapján!
Marhára lexartam az űrcsatákat a magam részéről, a felfedezés öröme az volt az igazi. Tudom te eléggé idegenkedsz az újdonságoktól, amit előtte már nyolcszázan nem rágtak meg és köptek ki az neked nem jön be, értelmetlen. Ismerlek már annyira, hogy ezt tudjam. -
#27 Ha jól látom, 64 biten nem megy... -
BladeW #26 Ez volt az azt hiszem:
JJFFE
Ennek érdemes lehet utánanézni
FFE D3D
-
#25 Hol szedhetem le. Találtam egy elég fura dizájnú oldalt, ahol képtelenség kibogarszáni, hogy mi merre és hány méter... -
#24 Az 1 bolygós megjegyzésed meg röhejes. Az Elite-ben semmiféle atomszfére vagy egyéb modell nem volt. Nehezedre esik értelmezi az, hogy ugynaz az engine paraméterezve jó a Holdhoz, Földhöz és máshoz is? Megnézted te egyáltalán a linket...? -
#23 Öööö, n+1 planetary engine videó van a youtubon, de én ezt találm egyedül, ami fejlesztenek és járművekkel és egyéb dolgokkal demontrálta, hogy van moduláris fizikai modell. Leveleztem a fejlesztővel is. Pontenciális megrendelők vannak rá, akik majd a modulrendszert felhasználva bármihez formálhatják, mert jól skálázható a motor. Megfelelő repszimhez, harkocsi szimhez, de akár RPG-hez is... -
mujahedin #22 Jaaj ez az outerra kering a neten egy ideje, szépnek és jónak tűnik, de ez egyrészt még mindig csak 1 bolygó, másrészt pedig évek óta nyomatják de még mindig nincs belőle semmi kipróbálható... -
Carbine #21 Bár magam is szívessen látnék egy Elite 4-et, attól tartok, hogy nagyon sokat kellene rá várni és sajnos nem élek örökké. Mindenesetre vannak azért alternatívák. Ott a már említett X sorozat, a régi Battlecruiser Millenium vagy az EVE-Online. Illetve még lehetséges alternatíva lehet a Jumpgate Evolution. -
#20 Nagyon mellélőttél a You win résszel. Nem kicsit, nagyon.
Valahol kezdek röhögni, mert 1,5 nap alatt két sg-s kommentelő is úgy érzete, hogy egy kommentem alaján tökéletesen ismer... -
BladeW #19 Első mondat helyesen :
aminek egy bizonyos részén nem jön elő egy "YOU WIN!!!" -
BladeW #18 Nos igen, vannak emberek akik képtelenek egy olyan játékkal játszani, aminek egy bizonyos részén előjön egy "YOU WIN!!!" felirat, és akkor elégedetten hátradőlhetnek, hogy ismét elértem valamit.
Az Elite-ben nem csak a kereskedelem volt a lényeg, hanem a felfedezés. Engem anno hónapokig lekötött, persze amikor rájöttem 1-2 dologra akkor már könnyebb volt, de az elején minden info nélkül elég nehéz volt életben maradni.
(Ma már letölthető a szinte teljesen bugmentes FFE, na abban tényleg nehéz életben maradni, ugyanis a dosos "végső" verzióban bennemaradt egy bug, hogy hiába találnak el, nem sebződsz. Na ezt kijavították, hát kész rémálom lett a játék annyit mondhatok. Épeszű ember nem megy többet a Riedquatra az tuti :) -
#17 Parancsolj. Szlovákok csinálják. Mivel fizikai szimulációra épül ezért a földi légör, de akár a Mars vagy Hold szimulálására is megfelel. Nem kell hozzá erőmé és a videók nem 640x480-as felbontásúak. Igaz, hogy WIP, de ennél ígéretesebb planetary simulator-t még nem láttam. -
#16 Jól hangzik az, hogy végtelen. Csak éppen leszartam, mert totálisan egysíkú volt. Keresledásseé két célállomás között ingázva, ha egyszer összejött az első nagy hajó gigantikus pénzeket lehetett keresni. ---> Kész, unalom.
Annyi pénzt szedtem össze, hogy tetszőleges hajót vegyek a katonai küldetésekhez. Lehetetlen küldetéseket kaptam. Az ellenféle összevissza indított rá rakétákat, az hogy military ECM és egyéb cuccamit voltak, le sem szarta. Amikor végre egyszer sikerült volna megcsinálni egyet, a játék fagyott. Ekkora dobtam a kukába.
Az automatikus bányagép soha nem termelt ki semmit, tök mindegy, hogy hova raktam. Stb.
Elhiszem, hogy sokaknak tetszett, de számomra egy monoton, játszhatatlan bughalom volt. Fantasztikus, de beváltatlan ötlet. Ma sem lehetne rendesen megcsinálni véleményem szerint. Főleg nem egyetlen embernek... -
lammaer #15 "Azóta se csináltak ilyet. "
A múlt megszépíti az emlékeket :) -
Szefmester #14 S miért nem készült még el? Mert ha nem akar lekorlátozni, és nagyobbat akar alkotni mint az E2-ben csinált, akkor írniuk kell egy olyan motort ami minden bolygót részletesen valós időben jelenít meg fraktálokból. Aki ismeri a terragen nevű progit az tudja hogy van ilyen, de még egy 4 magos gép sem képes akár csak 640x480ban élsimítás nélkül alacsony részletesség mellett renderelni, nemhogy mellette még szimulálja az űrhajóra ható erőket, és számolja az MI-t. Szerintem most is meg tudná csinálni, csak éppen a grafika nem sokkal lenne részletesebb bolygószinten mint a fenti képen. A modellezés sima dolog lenne.. jóformán a legkevesebb... -
#13 Hát ez neharagudj, de magánügy.
Tudod vannak pl a repszimulátorok, ahol olyanok sincsenek, mint pl. a játékosok érdeklődését fenntartó jutalomrendszer (promók, szintek, akármi), vagy akárcsak rendes háttérrel körülírt küldetések se mindíg, mégis viszonylag sok ember nagyon sok időt és pénzt hajlandó rájuk áldozni. Biztos hallottál már erről.
Szerintem voltunk páran, akik azért anno hetekig eljátszogattunk a Frontierrel. Abban az időben, amikor egy ma még flashjátéknak is kevés ugribugri volt a sztenderd AAA kategóriás játék, a Frontier maga volt az isteni kinyilatkoztatás a maga kvázi végtelen univerzumával.
Mindez egy floppy lemezen.
Azóta se csináltak ilyet. -
#12 Ilyen irányban, ebben a kategóriában tényleg az Infinity projekt jutott el a legtovább, csak még az sincs még alfa állapotban sem. Van néhány technikai demo, de ahhoz, hogy egy végleges játék legyen, pláne hogy gyakorlatilag egy MMO, amit terveznek addig még rengeteg meló van vele.
Braben szerintem még eddig sem jutott. Messze nem, nem tudom melyik a nagyobb, a hírneve, vagy a szája. -
lammaer #11 Igazad lehet.
Ez meg végképp hiteltelen - legújabb generációra fejleszteni nem 5 perc munka. Ha PCre nem bírták megcsinálni 15 év alatt, majd pont hipp-hopp egy nextgen konzolra csak úgy megcsinálják. -
Szefmester #10 Gondolom a következő konzolokra céloztak. De az meg régen rossz ha a konzolok szóba kerülnek egy űrszimulátor kapcsán.
Emlékszem az elite 3 idején már azt is isteníteni lehetett aki manuálisan dokkolni tudott a játékban. :) -
lammaer #9 "Braben azt már nem árulta el, hogy még ebben a generációban megjelenik a program vagy majd csak a következő generációban lát napvilágot."
Ezt meg nem is értem? Mi az hogy következő generációban? Meghalok mire kijön a játék vagy mi? feltalálta az örök élet titkát, hogy ő már emberi generációkban gondolkodik? -
#8 Hát nem tudom. Még huszonx évesen is játszhatatlan volt számomta az Elite 2. Az FC meg csak simán egy bughalmaz volt. -
lammaer #7 Ez egy nem hír.
Évek óta néha feltűnik Braben, hogy elmondja, lesz majd elite IV, de még nem tudja mikor. Nem is lesz. '95-ben volt az elite 3....
Egyszerű a képlet: egy játék nem készülhet évekig, mert egyszerűen elszáll felette az idő és mire megjelenne bukás lesz (lásd Duke Nukem Forever). '95-ben még elég volt az, hogy vki a sufniban másod-harmadmagával összerakott egy szoftvert. Ma már komoly teamek kellenek hogy versenyképes játék kerüljön az asztalra.
Braben magányos farkasként le tudta rakni az asztalra a játékot akkor, ma ez már túlment rajta. Ha lesz is, nem fog ütni.
Amúgy is, ott van az X sorozat, sok tekintetben átlépett az Eliten. -
FoodLFG #6 Jó lenne, ha az inovaestudios motorját (régi infinity universe) használná. Ennél jobbat nem hiszem, hogy össze tudnak rakni. Bár attól függ, hogy ennyire komoly a project. Mindenesetre a cikk alapján, nem túlságosan...
http://inovaestudios.com/technology.htm -
#5 Én folyamatosan próbálkozok megszeretni, de olyan apróságok hiányoznak belőle, mint pl a korlátlan szabadság, ami az Elite/Frontier filinghez azért jelentősen hozzájárult anno. -
Exi #4 Az X-sorozat azért nem lett rossz (X2:The Threat, X3:Reunion, X3:Terran Conflict) és összetettségben sem lehet rá panasz :) -
#3 Nagyon rám férne egy új (és jó) Elite játék, meg szerintem az egész gamer világra is. Bár nagyon sokat biztos nem tudnának eladni, hihetetlen mennyire "kimentek a divatból" a kicsit összetettebb űrszimulátorok.