556
Iron Front – Liberation 1944
  • bakvarnyu
    #556
    Minden este kb 70 ember es talan jon hozza a Kelet-Europa hadszinter is nemsokara T-34 hmm :)
  • Attiska
    #555
    Akkor felejtős. De van még élet az FH-ban? Akkor azt hiszem, fel is telepítem.
  • bakvarnyu
    #554
    Alig jatszik vele valaki sajnos.Igy inkabb a Forgotten hope 2-vel jatszok.
  • Attiska
    #553
    Érdemes megvenni a játékot a kiegészítőjével együtt most a 75%os Steam leárazás alatt?
  • mlacix
    #552
    s1lkforrent: Nem vagyok benne biztos de mintha az MMO itt nem az a fajta MMO lenne. Az Iron Clash (már ha jól tudom) egy multiplayer-re kihegyezett fps lesz, ami valószínüleg nem fog SP játékmenetet és AI-kat sem tartalmazni, de ezen felül kétlem, hogy bármilyen komoly kapcsolat lenne a szerverek között, mint mondjuk a már említett H&G-ban. Inkább úgy tudnám elképzelni, mint egy Tribes vagy CS játékot. Mellesleg még nincs befektetőjük, sem indulótőkéjük. Kickstarteren orosz székhelyük miatt nem igen vehetnek részt, szóval nagyon kérdéses, hogy mi lesz ennek a jövője. Ha gondolod nekem van egy eladó példányom még. :D

    Kis off az Arma 3 miatt: Majd az All in Arma (AIA) changelogját kell figyelni az fogja tartalmazni az Iron Front átvitelt, de lesz ennél jobb WW2-es mod is A3 alatt. Készül a "Hell in the Pacific" ami nagyon jól halad és magas minőségü mód (csendes óceáni hadszintér), meg az Invasion 44 egy új területre költözik, mégpedig a földközi tengerre. Sajnos véleményem szerint az A3 nagyon nem olyan lett mint amilyen lehetett volna, de ezek a módok (főként a HiP) jobb szint vihet a játékba.
  • s1lkforrent
    #551
    Akkor végül jól döntöttem, hogy nem vettem meg leárazva sem.
    ARMA III alatt pont jó lesz alapnak-kiegészítésnek egy esetleges nagyobb WWII mod projekthez.

    Igazából hogy magyar garázscég, vagy a helyi keménymag+rakás lelkes bedolgozó indie startup felállás volt az mindegy, de nem tettek maguknak szivességet, hogy már az első játékuk nem hogy kicsi, de hűséges fan tábort toborzott volna, hanem ékes bizonyítékául szolgált hogy miért érdemes vigyázni a multi centrikus olcsóhús bepróbálkozásokkal.


    Iron Clashnél meg az csendítette meg nálam a vészharangot, hogy F2P MMO lesz a drága. Mármint az IO Interactive szökevény Reto-Moto arcok által évek óta hegesztett, vélhetően biztosabb háttérrel rendelkező Heroes and Generals is csak fontolva halad előre, és vélhetően a bétás bevétel sem az a GTAV kategória, na akkor az Awar a sokkal rosszabb community supportal, gyengébb háttérrel, 3-4 év késéssel, másodiknak a H&G mellett majd jól megszedi magát.
  • mlacix
    #550
    s1lkforrent: Nagyon régóta nem néztem fel ide, így bocs a kései válaszokért. Nem, a játék nem egy magyar "garázsproject" volt orosz álruhában, ebben biztos lehetsz. :) Hogy mi vezetett a játék bukásához azt az érintettek tudják, bár nem hiszem hogy tanulnak a hibákból. A nagyközönségnek senki sem fog beszélni, az NDA miatt ezt nem lehet, de voltak gondok jócskán. Ugyan én "képviseltem" a fejlesztőket több helyen is, de ez is egy hosszú történet amit el sem hinnétek. Legalább nem lett a játék akkora bukás mint a WarZ. :D

    Az Iron Front tartalmait a modder csapat átrakta Arma2-be DeepSilver támogatással, így ott nemsokára ingyen letölthető lesz minden. Tudtommal tervben van hogy az összes content bekerül Arma 3 alá is módként. Ez talán eddig a legjobb (vagy egyetlen) jó hír.

    Az Iron Clash-ről nem nyilatkoznék még, csak a fejlesztőkön múlik mi lesz belőle.
  • m1garand
    #549
    Megint egy mézes madzag.
  • s1lkforrent
    #548
    AWAR welcomes you

    Dear fans,

    after having some tough times related to Iron Front, we would like to announce that AWAR team is still here and active again. During the development of Iron Front, our hands were completely tied and the direction of the progress was not estimated by us. We did not have any possibilities to freely do any fixes to the game neither to the engine, to make any official announcements or comments about the state of the project. Being more tighten day after a day, we were truly sorry to see how great and active community our game united, with so many amazing online events and astonishing singleplayer projects, and we could not continue to support it in such sad conditions. Therefore we would like to let you know that we started development of a new, mostly independent project, using all good and bad experiences we gained during the development of our first official project, Iron Front and it’s DLC. Now we will be able to provide you a constant feed of news of the project as we like, publishing all information we like and establishing a direction we believe you will love.

    Our new project is in it’s early stage of development, but we already want to share some of our successes and some info about the new game with you. At the moment the project is in the stage of various experiments with the possibilities of the engine, in order to find out what more features we can introduce among the ones we already described in our features list in the description of the game. Let’s call it Pre-alpha stage, where a solid piece of work has already been done.
    We would like to welcome you all to our new official site, where we will regularly post news and progress of our project since we are not tied by any odd wishes of anyone else. We deeply appreciate every member of the community and hope that these dark times will be forgiven for bright future we believe is coming.

    Thank you for all that has been and will be, the AWAR team

    Iron Clash (WIP - Pre-alpha)
    Genre: MMO tactical first-person shooter

    Pre-alpha FEATURES:
    - Advanced Tank damage system, with realistic settings and parameters such as type of the shell and armor thickness
    - Easy, simple and intuitive controls, making the game enjoyable and responsive
    - Realistic ballistic data. All projectiles travel in realistic ballistic curves
    - Big variety of weapons and vehicles
    - Fully destructible environment. Everything can be broken and demolished
    - Realistic environments, landscapes torn by war – smoke, trenches, craters and burned trees along the battlefield





    hivatalos AWAR fórum
    nem hivatalos Iron Front közösségi fórum
    hivatalos anyázós Steam fórum

    Hüpp hüpp újabb játék amit elkúrhatnak. Tán a CryEngine-el jobban megy majd nekik?
  • s1lkforrent
    #547
    Mindig csak a politika.

    Utólag kíváncsi lennék hogy mi vezetett a játék végzetéhez, milyen kiadói keverés, pénzelfogyás, kereskedelmi kudarc, jogi viták, belső árulások.(és hacker nindzsák)

    Azért kellemetlen ez az egész, mert az még hagyján, hogy a kutya sem fogja megvenni az X1/Awar következő játékát, de aki megvette korán teljes áron a játékot, nos az más modderekből lett startup vállalkozások termékeit is megtanulja kerülni.
  • s1lkforrent
    #546
    ÚJ INFÓK!!

    Ja, vagyis nem, majd szólunk, ha megengedik a gazdáink.

    Fene egy ízlése van a Befektető uraknak, hogy nem engedik azt a sztorit közreadni, ahol pénzt adtak a lelkes modder csapatnak saját játék készítésére, aztán mikor az annak rendje szerint megbukott, az Urak eladták a fejlesztőket barátnőstül-családostul az araboknak fejenként két tevéért.

    Többet kapnának az újságoktól, mint amit az IFL44-el kerestek.
  • zmok
    #545
    Köszi az infókat, kár érte...
    ...., na mindegy. Amíg van rá lehetőség, néha játszogatok valamelyik szerveren.
  • TerranceG
    #544
    A night call missziót sikerült valakinek végigvinni?
    4db t-34-el elfoglaltam Barnow(?)-ot (szóval a várost), és megtaláltam a rádióadót. Rádióztam is de csak azt írta, hogy vége. Valami flare-t ír.
  • s1lkforrent
    #543
    Szóval akkor az Iron Front nem hivatalosan kukázva lett.

    "I am not their member but i am very close to the very IF developers - AWAR, the sad truth is that the Iron Front has been canceled by investor. Everybody just has been forbidden to talk about it. I dont know why has such decission been made, but i know that the whole AWAR team is very sad about it as they put many years of their lifes into its development and managed to build fantastic community. They were and still are very happy for every player who enjoyed their game. But not all future is dark as AWAR is working on a differend project, differend game, and i have faith that their future is bright."

    Miért nem vagyok meglepődve. Ami szerencsétlenkedés itt végbement patch-ek és kommunikáció terén, már kiadás után érezni lehetett hogy ebből bukta lesz. De nincs itt gond, itt az olcsó ARMA 3, szépen átmásznak rá a WWII modok, és a kutyát nem fogja érdekelni mi történt tavaly az AWAR gyengécske különálló ARMA2 modjával.

    Addig is:
    Iron Front nem hivatalos fórum (mivel az Iron Front hivatalos oldala megszűnt)
    Iron Front BIStudio fórum (Iron Front egyébként már nem kapható a BIStore-ban..)
    Iron Front/Invasion 44/Hell in the Pacific küldetések gyűjtőlapja
    Major Mayhems Iron Front(és egyéb ARMAság) coop csoport Steamen

    Egyébként a keménymag megpróbál egy Iron Front Revival Mod Project-et összehozni, hogy a jobb sorsra érdemes játék ne tűnjön el ilyen gyorsan a süllyesztőben.
  • s1lkforrent
    #542
    Jó példa erre az Achtung Panzer(most már Graviteam Tactics) Operation Star, ahol az egyik támadásnál a ruszkik Valentine tankkal és Universal Carrier csapatszállítóval rohantak le, mintha valami brit légió harcolna Sztalinért.

    egyébként
    "X1Software, the developers of Iron Front Liberation 1944, are starting a new project and are seeking interested and committed modders that are very familiar with Cry Engine 3 SDK and tools for modern level design. Please get in touch via email if you are interested."

    Nekem feltűnt hogy más fórumokon is Mlacix képviselte a fejlesztőket? Nem valami titkos magyar garázsprojektet takar az AWAR/X1 Software név?

    Mert a népekkel való kommunikáció(illetve annak teljes hiánya) nagyjából erre enged következtetni. Olyan ez mint a Digitalmindsoftnál Instinct, vanlassan egy 30-40-50 fős fejlesztő csapat mögötte, de még mindig mindenhol Chris Kramer nyilatkozik, mint a régi szép modder időkben, miközben nyugaton már a legnyüzügébb 3 emberes projektek is kapnak egy community manager szaktársat.

    Egyébként az Iron-Front.com oldal bekrepált fórumostul.
  • Rue East
    #541
    ez nagyon szép hasonlat volt :D

    ha lesz időm mostanában, próbálok majd egy kicsit rendszeresen játszani, hogy megalapozottabb véleményt is kialakíthassak
    az előbb például átmentem egy kerti budin és fejre állt az ISz-2-es
  • me and a monkey
    #540
    Köszi a leírást, engem csak az on line játék érdekel, kár, hogy szűk baráti körben mennek a csaták. Bár igaz a Darkest Hour aktív játékosállománya is cirka 50-70 fő, de itt legalább stabilan van egy többé-kevésbé full szerver.
    Rue EastNekem is sajog a szívem, nagyon tetszik de olyan ez mint a szűzlány (aki még csak 17 éves) az ember várja, hogy végre valahára már csak-csak nagykorú lesz de sosem jön el a pillanat...
  • Rue East
    #539
    még most is csak az ígéretes kezdemény állapotában van, sajnos nem sokan játszanak online
    többet érdemelne ez a játék :(
  • SirArcheer
    #538
    Hááát.
    A single küldetések hangulatosak, Omaha Beach a régi MoH:AA időket idézi, csak itt kicsit több mindenre kell figyelni, mert nekem kell felrobbantani a szögesdrótot, ami a bomba telepítés + huzalozás + detonátor aktiválás szerint kéne de 3 órát elvoltam vele... utána meg átrohanok és van 3 MG42-es állás és 60 méter majdnem nyílt terep, a többiek meg a parton haldokolnak...
    Itt még nem jöttám rá hogy lehetne többieket is ide hívni mert a csapatomból átlag két ember marad akiket ide tudnék rendelni, bár van jelző rakéta (piros, zöld sárga) de nem tudom hogy ezzel mit kéne kezdenem.
    Online meccseket szoktam még de ott általában van egy server ahol vannak ötvenen és pár 5-6 fős de ezeknél mind a régi pályák vannak, az a baj ritkán van több órám hogy játszak vele.
    (Az xbox 360 BF1943 jobban elcsábít, mert instant akció és többen vannak online tudom más kategória)
  • me and a monkey
    #537
    Mik a tapasztalataid?
  • SirArcheer
    #536
    Adok Neki én is mégy egy esélyt.
    Kipróbálom a DLC-t hátha jobb lesz(több ember lesz)
  • Solt
    #535
    Ó, megtiszteltetés! :)

    Az ArmA2 motor miatt én nagyon bizalmatlan vagyok, de, ha lesz valami nagyobb akció steam-n, akkor megveszem... pár eurót még adnék érte! :)
  • zmok
    #534
    Olvasgatom az RO2 topikot, örömmel harcolnék az oldaladon ebben a játékban!
    (Mindegy, hogy melyik oldalon, csak vaskereszt lógjon a nyakunkban!)
  • zmok
    #533
    Ezvan!
  • Solt
    #532
    :DD
  • zmok
    #531
    Az unokaöcsém "CODozik", mutatott egy pályát, ahol nem tud tovább jutni...
    Az úton volt egy autóroncs... - Kérdezem tőle: - Ez mi?
    -Akadály, át kell ugrani.
    -Szerintem ez fedezék...
    (Megcsinálta...., kis segítséggel.)
  • zmok
    #530
    Talán az a "baj", hogy ez nem a hentelésre van kihegyezve. (Headshot, váááá!!!)
    Lehet, hogy ez másoknak túlságosan összetett...
    Játszottam előtte az ARMA-val, így a játék irányítása nekem "kézre áll."
    Türelem kell hozzá, és nem szabad - gondolkodás nélkül beleszaladni rázós helyzetekbe...
  • zmok
    #529
    A hétvégén volt olyan PvP szerver, ahol 50-en voltak.
    A "harcmező" nekem nagyon tetszik...
    9,95 euró..., szerintem megéri. (Ennyi pénzből nem lehet "normálisan" berúgni!)
    Valójában nem értem az embereket, játékosok ezreinek kellene tolongani a szervereken...
    Igényesen kidolgozott környezet, nagyon jó hangulata van!
  • me and a monkey
    #528
    Na és milyen, mennyi játékos van a harcmezőn?
  • zmok
    #527
    Győzött a kíváncsiság, és megvettem a DLC-t.
  • m1garand
    #526
    Érdemes még - 10 euro - esélyt adni ennek a játéknak?
  • mlacix
    #525
    1.05 patch és "D-Day" DLC megjelent. Bővebb infókat kaphattok a forum.iron-front.com oldalon. :)
  • a.carkey
    #524
    Steamen most 10 euroért vesztegetik.
  • mlacix
    #523
    Új képek a DLC-ről:Direct link to forum.iron-front.com
    Küldetés készítő verseny infók: Direct link to forum.iron-front.com
  • zmok
    #522
    Egy Észak-Afrika DLC-ért biztosan fizetnék, kicsit unom már az európai hadszíntereket.
  • mlacix
    #521
    s1lkforrent: Hogy mért ez és így alakult annak megvan az oka, de ebbe most ne menjünk bele. Nem ez lesz az utolsó DLC a tervek szerint, és van pár dolog még a tarsolyunkban. Na de erről majd nemsokára. :)
  • s1lkforrent
    #520
    Ezmiez? Ruszki hadszintérben nagyon sok lehetőség van, ha akartak volna, britebb alakulatot pakolhattak volna ruszki land lease színekben a játékba, mint az amiknak volt, hogy a Shermanra izgulók is megkapják a magukét. Erre csinálnak egy fizetős DLC-t az ingyenes Invasion 1944 ellenében, pont amikor az ARMAII a DayZ miatt mindenkinek megvan?

    Nem akartak volna a fejlesztők már egy kis modern csúcstechnikát is belecsempészni, hogy az ARMA III-al is konkuráljanak némiképp?
  • Rue East
    #519
    nekem ez kell, nem statementek írogatása :)
  • me and a monkey
    #518
    Köszi, nálam most éppen nincs fent, mennyien játsszák jelenleg?
  • mlacix
    #517
    DLC bejelentés:Direct link to forum.iron-front.com
    1.04 Patch bejelentés: Direct link to forum.iron-front.com

    A patchel volt egy kis gubanc, és a DISC verzió telepítője nem mindig működött jól. A hiba elhárításán dolgozunk, nemsokára jön a friss telepítő.