15
  • Iridescent
    #15
    EVE-t szvsz USA-ban tolják sokan, legalábbis remélem nem tévedek, bevallom nem néztem utána és ott bizony ez bejövős, reggel felkel beállít aztán meló, hazaér és élvezi a gyümölcsöt meg mehet a PvP dara :) Ez annyira nem rossz felállás és a Casualoknak tökéletesen megfelel. Egyensúlyozva van, hogy ne csak a HC gamerek legyenek toppon.
  • RiSeForMuSiC
    #14
    Biztos élvezetes, én bealudtam a free-trial tutorial része alatt, ahol aszteroidot kellett bányászni. Azon kívül kiakasztott, hogy a skillek offline fejlődnek, meg hogy vehetsz PLEX-et és betrade-elheted ISK-ért, aztán offline fejlődve megveszed az összes skillbookot. Mivel a CCP eddig üzletileg sikeres, ezért tuti, hogy egy rakás embernek ez bejön, a magam részéről inkább játszok egy MMO-val, ahol a skillek fejlődéséhez muszáj online lenned (még ha meg is unom 1-2 év után az adott játékot).

    Ami az F2P-t illeti: figyelem, hogy amint bejelentenek egy új MMO-t, a sok kis olcsójános rögtön kezd kérdezősködni, hogy F2P lesz-e, és ha mondják, hogy nem, akkor puposkodik, hogy akkor szar, nem is játssza. Ezeknek eszükbe jutott már, hogy a mikrotranzakciókkal több pénzt elpukkantanak, mint amennyi a havi előfizu lenne? LOTRO is F2P lett és utána elégedetten jelezte a Turbine, hogy mind a bevétel, mind a játékosok száma jelentősen megugrott: kérdem én, ha nem végeznének mikrotranzakciókat tömegesen, akkor mitől virulna a Turbine menedzserek feje?
  • Iridescent
    #13
    Lehet ez volt az a sztori :)
  • Carbine
    #12
    Rengeteg ilyem meta gaming van az EVE-ben. Ez adja meg a sava borsát. Hirtelen legalább 5 nagyobb lopás/kémkedés/árulás jut eszembe. Egyik legnagyobb ilyen dolog 2.5 éve történt az akkor egyik legmeghatározóbb alliance-al. Nevezetessen a Band of Brothers-el. Volt egy vezető beosztású tagja, aki mint flotta parancsnok (FC) vívott ki elismerést az MC elleni hadjáratban 1 évvel előtte. Ez az ember gondolta, belép egy új karakterrel az egyik legnagyobb rivális alliance-ba, hogy kémkedhessen. Idővel úgy alakult, hogy megtetszett neki ott és átállt. Ezt kihasználva egy titokban leszerveztek egy inváziót, aminek a nyitánya ként ez az úriember egyetlen gombnyomással megszüntette korábbi alliance-át, így megszüntek a standingek és mindenki elkezdett lőni mindenkit, ekőzben a cége hangárjait és pénzét ellopta, majd egyből megindult az invázió. Csoda volt, hogy 3 hónapig így is kitartottak a védők, de végül kénytelenek voltak feladni és kivonulni.

    Rengeteg ilyen történet van. Aki játszik EVE-el egy ideje és nem csak High Sec-ben küldetéseket farmol, az biztos ismer pár nagyobb volumenűt :D

    Hozzá kell tenni, hogy az EVE messze nem tökéletes és a készítőknek rossz szokása, hogy amikor egy hibát kijavítanak, okoznak helyette 3 másikat. Azért az évenkénti 2 ingyenes kiegészítő általában képes fenntartani az érdeklődést, tisztelet a kivételnek.
  • Iridescent
    #11
    http://www.youtube.com/watch?v=PryrT3PuUsk

    Meglestem ezt a videót adja neki :)
    Az MMO-kban meg iszonyat lóvé van ha ügyes vagy, van csapatod és tőkéd.
  • Baliquez
    #10
    A legnagyobb hajóosztály tagjainak értéke 400-500ezer forint, naná hogy megéri megfújni és eladni.

    Olyan is előfordult már hogy egy szövetség vezetője kért cirka ezer forintnyi játékbeli pénzt a szövetségben levő cirka ezer pilótától (fejenként) flottabővítésre, aztán elment nyaralni a barátnőjével a zsetonból.

    Olyan is előfordult hogy bizonyos IRL alvilági csoportok befektettek pártízmillió forintnyi összeget egy flottába, befoglalnak néhány régiót, és onnantól ott a "goldminer" botjaik legelnek, néhány hét alatt behozva a befektetést és onnantól tiszta hasznot termelve (nem csak szóbeszéd).
    Egy normálisan kinevelt (évekig eltart!), sokoldalú virtuális pilóta-karakter értéke simán veri a százezer forintot, sokan kereskednek is karakterekkel, vesznek-eladnak.

    Sokoldalú játék az tuti.
  • Iridescent
    #9
    Hú, volt ez a kémkedés dolog, elloptak egy csomó hajót vagy mást, nem ismerem a játék mechanizmust, erre a sértett oldal bepipult előkerült egy csomó hatalmas hadihajó és végigirtották az egész univerzumot, galaxist ahogy hívják itt az egész placcot, teljesen mind1 ki jött szembe szétlőtték. Csak kíváncsi vagyok, már akkor megfogott ez az egész MMO világ, EVE Online meg azért elég komplex :D
  • Fritz Von...
    #8
    Az STO még nem free, ha jól tudom...
  • Carbine
    #7
    Hát elég gyakoriak az efelé "balhék", szóval nem ártana pontosítanod :)
    Még reklám célokra is felhasználták az egyiket.

  • Iridescent
    #6
    Aki esetleg jártasabb EVE Online-ban, régebben volt valami iszonyat nagy balhé valakik kémkedtek valakiknél 2 nagy szövetségről volt szó vagy mi. Aztán, ment a bosszú, de nemtom. Valaki erről tud valmait vagy csak nekem mondtak hülyeséget?
  • Alien69
    #5
    Milyen lenne? Eddig se volt drága. Egy darabig meg a kisgyerekek játszanak rajta, majd megunják. Így volt ez pl a Battlefield Heroes-l is, és ilyesmi lesz a BF4FREE is. Csak az még frissebb, és még ki sem jött a teljes verzió. Valszeg a BF3 miatt variálnak majd.
  • shaddam
    #4
    A F2P a játékvilág legnagyobb rákos daganata a facebookos barátspamelős "játékok" mellett.Meg lehet nézni a tf2 milyen lett...
  • Carbine
    #3
    "ez pedig igencsak negatív visszhangot váltott ki a játékosok oldalán, tömeges petíciókat valamint a játékon belüli tiltakozást és rendbontást eredményezve."

    EVE-Online-ban nem is azért borult ki a bili, mert túlárazott, semmire se jó vackokat akarnak eladni, mint például a hírhedt 60 $-os monokli vagy a póló ami drágább, mint egy valódi. A gond főleg akkor kezdődött, amikor a CCP lekezelően és bunkó módon kezdett hozzáállni az olyan kérdésekre, hogy lesz-e gameplay-t befolyásoló RMT, illetve lesznek-e olcsóbb dolgok is. Ezt tetézte pár nappal később egy kikerült belső hírlevél, ami a "greed is good" címet viselte és tulajdonképpen fejőstehénnek titulálta az előfizetőket. Erre még rájött az, hogy kikerült a CEO egyik levele is, amiben annyit írt, hogy mindenki csak a száját jártatja, de tenni nem mernek semmit. Ezt gyorsan követte az, hogy pár ezer accountot felfüggesztettek a gazdáik. Erre nem tudott már mást tenni a CCP, mint odautaztatta a CSM-et (Játékosok által választott játékosok, akik az előfizetők kéréseit, kérdéseit továbbítják a CCP felé). Ez némiképp megnyugvást hozott, de a CCP eléggé megsinylelte a dolgot.

    Az RMT bizonyos formában már létezik bő 2 éve az EVE-ben, az úgy nevezett PLEX formájában, ami a játék marketjén vehető 30 napos gamecard. Ez normál, 60 napos GTC átkonvertálásával lehet a játékba rakni és az árát a kereslet, kínálat határozza meg. Illetve az EVE fórumán lehet legálissan karaktert venni és eladni játékbeli pénzért.

    Viszont amennyiben a CCP nem is fog erős RMT-t rakni az EVE alá, attól még az ehhez kapcsolódni fogó Dust 514-hez, illetve a kitudja mikor megjelenő World of Darkness-be még beletehetik. Tudtommal a Dust 514 eleve F2P lesz, de jelenleg ez még nem teljesen tisztázott.
  • usersg
    #2
    Kösz hogy szóltál. :)
  • gombabácsi
    #1
    én is pont csináltam egy ingyenes játékot, de nem akarom itt reklámozni