105
új \\
 • Sir Quno Jedi
  #105
  azé nincs sok scifi/misztikus sori
 • precision
  #104
  nem a puskapor hiányzott hanem az alapkoncepció nem tetszett bennük
  és van annyi egyéb sorozat amit nézek, hogy nem fér(ne) bele az időmbe

  na majd egyszer uborkaszezonban az egyiknek nekiállok darálni... hátha megtetszik
 • Sir Quno Jedi
  #103
  Így nehéz, ha a legjobb sorozatoknak nem adsz lehetőséget. Pl. Haven is Stephen King like, murva lassan kezdődik, látszólag nyugi van és semmi sem történik, aztán 1xcsak benne vannak a közepében a szósznak, de durván...

  Grimm is fél szezon mire bedurvul, de akkor eléggé.

  Ezek sorozatok, nem lőhetik el a puskaport az első három részben.
 • precision
  #102
  misfits -et nézem de az inkább egy olyan amerikai pite amit tarantino rendezett (értsd, dugás és öldöklés ezerrel) nem klasszikus superhősös... ettől függetlenül nézem

  grimm -et 1-2 rész után canceleztem
  haven -t pedig leírás alapján el sem kezdtem
 • Sir Quno Jedi
  #101
  haven, grimm, misfits
 • precision
  #100
  ték!

  ja és rip. kár, alig van különlegesképességes sorozat... gyakorlatilag nincs is :|
 • Sir Quno Jedi
  #99
  jah, kuka
 • Shiwo
  #98
 • Narxis
  #97
  Kaszát kapott. R.I.P.
 • Sir Quno Jedi
  #96
  Ehhe ahogy a 11-es rész elején mennek betakarítani az alfákat, hogy elkapják Parish-t az iiigen kedélyes! :D Valahogy így kell csinálni. Itt már nyílt terrorizmusról van szó, egyetlen állam sem vállalhatja fel, hogy milliókat öljenek meg a népéből, csak mert "kisnyúl". Persze Rosen kis csapata ezt erősen személyes indítékból teszi, de a kormánycsapatoknak jól jönnek a vadászatban. :D
 • Shiwo
  #95
  nah, gyorsan utána is néztem, igazad van...

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


  00:12:53,892 --> 00:12:56,060
  and the only survivor left
  is an Alpha.

  ...ez rémlett...

  268
  00:12:56,128 --> 00:12:57,595
  Or he was
  turned into an Alpha.

  ...viszont ez a második mondat valahogy nem keltette fel a figyelmem..

 • Shiwo
  #94
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  nem azt mondták, hogy egy ember élte túl, az is alpha?

  az mondjuk lehet, hogy valaki lappangó alpha, vagy annyira elenyészően gyenge a képessége, hogy normális esetben nem is feltűnő, csak a kütyü erősíti fel annyira, hogy az már észlelhető lehet.. ha életben akarják tartani a dokit, akkor valszeg valami ilyesmi megoldása lesz

 • precision
  #93
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  kiderült, hogy némely esetben nem-alphák is kaphatnak képességet a halál helyett... pl a csöves üvöltözős fazon, el is mondták, hogy ő a villanástól kapott képességet, és előtte nem volt alpha
 • Narxis
  #92
  haha :D
 • Shiwo
  #91
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Nah igen, ha nem derül ki, hogy a dokinak is van valami szuper képessége, akkor valszeg meghalt...

  mondjuk javítsatok ki, ha tévedek, de úgy rémlik, hogy a képességek csak ideiglenesen erősödnek fel

  ha meg végérvényes, akkor Rachel rábacott, mert már másodszor szívta be a hatását..


  érdemes eljátszani is a gondolattal, hogy kivel mi történik...
  (most így hirtelen nem is tudom, hogy valaki kimarad-e a csapatból a jóból...)

  Gary pillanatok alatt feltör bármit a neten, és hírtelen rászállnak a kormányügynökségek, mert olyan dolgokra bukkan rá, amik hétpecsétes titkok..

  Hicks 10 labdával zsonglőrködve piruettezik egy drótkötélen..

  Rachel röntgenlátással átlát mindenen, és nekimegy a falaknak..

  Nina nagyobb tömegeket mozgósít meg, mint a politikusok..vagy bármit mond, mindenki engedelmeskedik szó szerint, bármennyire is hülyeségnek hangzik..

  Bill eltör mindent, amit megfog, lépteire bereped a beton a talpa alatt

  Kat meg képes lesz a lehető legapróbb részletig visszaemlékezni bármire, amit érzékel, viszont elfelejt járni, beszélni..

 • Narxis
  #90
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Gary sztem az autizmusa miatt nem esett össze szvsz.
 • precision
  #89
  Lesz következő évad mit lehet tudni?

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  egyrészt nem szeretem az ilyen cliffhangereket... bár ha lesz következő évad akkor megismerkedhetünk majd a felturbózott képességekkel... másrészt jobban izgat, hogy Gary miért nem esett össze a villanástól
  Rosennek is kéne egy képesség, remélem nem hal meg és kap egyet
 • ldavid
  #88
  ilyen zárás után kíváncsi leszek a folytatásra (ha lesz)
 • Narxis
  #87
  Elég vegyes érzéseim lettek az évadzáróval, összességében jó volt, főleg a vége, de

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Rosen bolyongását iszonyúan bénának, sőt egyenesen komikusnak találtam. Gerit pedig elengedi az anyja, jájj, egy kötelező klisés jelenet, még ha legalább tudott volna a szituról, hogy mi múlik az egész helyzeten, de ott félkómásan mondja neki, hogy menj, szüksége van rád stb. Ez is egy kicsit béna volt szvsz.
 • Narxis
  #86
  Elvileg a családja miatt de aztán ezt jól elhallgatták. Telefont lehet ott hagyta a ... helyen mikor sietve távoztak. Mutatták is előtte, hogy mindenki asztalra tette külön az aksikkal.
 • precision
  #85
  ja, azon én is felnevettem :D  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  én azt nem értem, hogy a rész legvégén Cameronnak miért kellett egyedül hagynia Rosent? hogy elvigyen egy pár papírdarabot Billéknek? komolyan ennél jobb ötletük nem volt arra, hogy egyedül hagyják Rosent? :) Cameron előveszi a telefont, lefotózza a cuccokat és elküldi emailben... no mind1. ha így oldották meg akkor így oldották meg.
 • ldavid
  #84
  "Are you a terminator?" LOL ez milyen volt :D
 • Narxis
  #83
  Ez pörgős rész volt skacok. Parish egyre gyengébb, nem tűnik olyan badass-nek már...
 • ldavid
  #82
  az.
  kékruhás nőnél viszont felröhögtem :)
 • Narxis
  #81
  Jó rész volt.
 • Narxis
  #80
  Akkor nem figyeltem ezvan, ez csak megerősít abban amit írtam az írókkal kapcsolatosan. ELBASZTÁK a sztorit, ELBASZTÁK az egyik legjobb karaktert(egy amolyan hegylakó féle rengeteg csatát, szomorúságot megélt ember, már önmagában milyen drámai lehetne) és úgy egészében véve az egész sorozatot. Mert van egy főgonosz aki olyan egyszerű mint a legutóbbi Star Trek filmben a Nero. Semmit se tudni róla csak azt, hogy ő a főgeci.

  Persze írtam sokszor, hogy milyen jó részek voltak, mert olyan alacsonyan van az ingerküszöböm ha scifi sorozatról van szó, mivel alig van valami, hogy már bárminek örülök. Lehet utálni Parish-t mert ki akar irtani minden nem alfát és ezért pár alfát is feláldoz, ő az abszolút főgeci, drukkoljunk Rosen dokinak és a kiscsapatának, gondolkodni nem kell mert megártana, köszönjük írók, köszönjük amerikai közönség.
 • Sir Quno Jedi
  #79
  Te akkor nem figyeltél. Elmondta, hogy ki akarja írtani az embereket, az erőforrások szűkössége (és fogyása) végett és csak egy jobb, fejlettebb fajt akar megatartani KIZÁRÓLAG, azaz az alfákat. Szóval egyetlen sima ember sem maradhat életben az ő koncepciójában. Nem akar ő senkiken sem uralkodni a sima emberek közül, 1xűen csak meg akar tőlük szabadulni végleg.

  Vajon ki akarná, hogy kiírtsák a családját, mert azok nem alfák (ő maga meg mondjuk az)??!?
 • Narxis
  #78
  Az pl. tényleg jó ötlet volt, megmutatták, hogy nem minden alfa akar harcolni, sokan csak békében szeretnének élni.
 • Narxis
  #77
  Nem, nem azt akarja. Azt akarja, hogy alfák irányítsák a világot, de mondom, már eleve vakvágányon van a karakter mert abszolút rossznak mutatják be. Kár volt így csinálni.
 • Sir Quno Jedi
  #76
  Vannak még oldalak, ott van az alfa közösség, akikkel az erdőben találkoztak pl. Nyilván ők nem játszanak a buliban, mert nem harcolnak, csak menekülnek/bújdokolnak. Csak Rosen és Parish hajlandó nyíltan is összecsapni.
 • precision
  #75
  ki akarja irtani az összes embert és azt akarja, hogy csak az alpha -k maradjanak meg

  mutathatnak bármiféle jó oldalát, ezen már akkor sem változtat semmi, hogy egy elmebeteg "diktátor" jellegű ember... a modern kori képességgel rendelkező Hitler kb.

  mindenkiben van valami jó, de egy ilyen horderejű gonoszság mellett az már lényegtelen
 • Narxis
  #74
  Ha nincs ló jó a szamár is. Nincs más aki mellé felsorakozhatnak amúgy az írók is elég bénák mert itt lehetne azt csinálni, hogy nem tüntetik fel annyira fekete-fehérben a dolgokat. Vannak a rosszfiúk(Parish) és vannak a jók(Rosen), sokkal árnyaltabbá kellene ezeket a karaktereket tenni mert ha nem lenne az alfa dolog akkor simán egy faék egyszerű terroristák vs. amerika sztori lenne. Meg kellene mutatni Parish jó oldalát vagy amikor lelőtték a gyalogkakukk fickót akkor mutatni kellett volna, hogy Clay egyik embere tette aki gyűlöli az alfákat.

  Rengeteg potenciál van ebben a sorozatban de a szokásos klisés szarságokkal elcseszik.
 • Sir Quno Jedi
  #73
  Bullshit, a saját elmebeteg tervéért áll ki, senki sem érdekli, éppúgy mészárolja, kínozza, manipulálja stb. az alfákat, mint a sima embereket.
 • precision
  #72
  ez nem is kérdés... az a kérdés, hogy látván, hogy tömegmészárlásra készül a jobb érzésű alfák miért maradnak továbbra is mellette

  szerintem Parishnek nem csak egy képessége van... lehet, hogy ő volt az első Alpha? az Alphák alfája :D
 • Narxis
  #71
  Azért állnak mellé mert ő kiáll az alfák jogaiért.
 • Sir Quno Jedi
  #70
  Node ha így lenne, ha lenne Parish-nek valami csoda hatalma az emberek felett, drog, kisugárzás, alfa képesség, akkor miután visszament hozzá, újra a hatalmába tudta volna keríteni, de erről szó sem volt.

  Ez a fura. Túl sokan állnak mellé. Ha lenne egy ilyen alfa képessége, amivel az emberek maguktól hinni kezdenek az ügyében és vezetőjüknek tekintik automatikusan, akkor érthetőbb lenne.

  Igaz a többség tipikus aljanép, mint az a gyújtogatós gyerek, szóval született bűnöző jellemek, így fexik nekik Parish verziója, de vannak közöttük 1xű, korrektnek tűnő emberkék is, na AZOK miért szolgálják őt hűségesen?! Persze meg lehet magyarázni, hogy mert tartoztak neki, megmentette őket, közös ügy stb., de ez itt-ott sántítani kezd, értelmes, jó lelkű ember gyorsan rájön mi folyik itt (nem nehéz) és utána?! Ez már messze túl mutat az egészséges önvédelmen.
 • Sir Quno Jedi
  #69
  Nos akár működhet, ha az ember pszichológiai okból feladná, már nem akarna élni, ez segíthet, mivel az emberi akaraterő sok mindenre képes, de esetünkben nem erről volt szó.
 • ldavid
  #68
  "Do not die" ha ez így működne... :D
 • precision
  #67
  "Most meg megbeszéli vele, hogy Parish akkor kezdett benne kételkedni, mikor a terv elmesélése után látta a szemében az árulást."

  Persze látta benne, mert nem tetszett neki a dolog. De az ezelőtti rész legvégén lévő jelenetben amikor az apjával beszélgetnek nekem nagyon úgy tűnt, mint ha nem jó szándékából lett volna Parish mellett. Mint ha lejött volna egy drogról és végre tisztán látna.
 • Sir Quno Jedi
  #66
  Most meg megbeszéli vele, hogy Parish akkor kezdett benne kételkedni, mikor a terv elmesélése után látta a szemében az árulást. Mégis ki támogatna ép ésszel egy ilyen elmebeteg tömeggyilkost. Oké, hogy alfaként elnyomtak, üldöztek stb., de attól még nem fogok milliónyi ártatlan embert lemészárolni, gyerekeket, öregeket, betegeket, sőt más alfákat, merthogy ez most háború serintünk és kezdjük a civil lakossággal.

  Én sem állnék Parish mellé semmiképpen sem. A government oldal sem sokkal jobb megoldás, de azok legalább a többséget védik úgy-ahogy. Ha alfa lennék, én önként segítenék nekik, igen akár a saját fajtám ellen is, mivel nem hiszek benne, hogy ők a saját fajtám, ők is emberek, ahogy a többiek is mind. Ha elejétől fogva önként együttműködsz és igyexel betartani a szabályokat, akkor is nagyon rosszul járhatsz (sőt), de legalább a lelkiismereted tiszta. Rosen jól csinálja, hogy próbálja az emberekkel megszoktatni a tényt, hogy az alfák köztük járnak és igyekszik a lehető legjobban segíteni az ügynökség munkáját (igaz, mivel az nem elég rugalmas még, hiszen minden kezdet nehéz és a szabályok nem alfákra voltak eredetileg kitalálva, így ez néha kissé problémás).

  Idővel az ügynökségnek is alkalmazkodnia kell az új helyzethez, új szabályok, új vezetők és új stratégiák kellenek, hiszen itt nem hagyományos hadviselés folyik már. Még mindig jobb az alfákat maguk mellett tartani segítségként, vagy csak tanácsadóként, mint mindent maguk ellen fordítani. Jobb egy szövetséges, mint egy ellenfél.


  EZ pont az a dilemma, mint az X-Men Xavier és Magneto ellentét. Csak a valóságban nem tarthatsz fent huzamosabb ideig egy titkos szervezetet a normál emberek szevezetei mellett, mint ahogy Xavier tette, hanem kénytelen vagy közvetlenül együttműködni velük (különben te is ellenség leszel és kanyec).


  Jó példa erre a buta Hipervándor. SZvsz. mikor a gyerek a képességét bankrablásra használta, ugyanolyan közönséges bűnözővé vált, mintha sima emberként tette volna ugyanezt. Innentől pedig a törvény szolgáinak dolga az, hogy őt jól elkapják és megbüntessék/bezárják. END of game. Arra is használhatta volna a képességét, hogy az emberknek segítsen, de ez így kényelmesebb volt. Ült a jó sok LOPOTT pénzén és unatkozva nézte a tévében, ahogy a japó árvízben az emberek ott halnak meg, mert senki nem tud értük felmenni. Ő simán tudott volna, de mégsem tette. Hmmm... Morál, erkölcs, fura dolgok.