12
  • hdo
    #12
    lol
  • duke
    #11
    ezt a videot nem ide akartam
  • duke
    #10


    Ebbol a videobol is az derul ki, hogy nehezen lehetett mozogni ezekben a pancelokban.
  • hdo
    #9
    Közösségi oldalon elég sok életkorra vonatkozó adatot kell megadnod. A születési dátum mellett legmagasabb végzettséget, illetve munkakört is megadhatsz. Ha neadjisten klubja is van az általános iskoládnak és csatlakozol, az is adhat támpontot, hogy nem vagy 16, de az is ha ilyen tipikus kamasz dolgokat lájkolsz például.

    A lényeg az, hogy elég sok téves információt kell megadnod ahhoz, hogy teljesen tudd tagadni az alacsony életkorodat, másrészt ezek miatt - mert többnek hazudod magad mint ahány éves valóban vagy -, sok szolgáltatás teljesen hasztalan eredményeket szolgálhat, mint például az ismerős ajánlása, a reklámok stb.

    A lényeg az, hogy nem érné meg hazudni, mert ellehetetleníti a közösségi tevékenységedet. Arról nem is beszélve hogy mindenkinek vannak ellenségei, és akár jelentheti is valaki a profilodat hogy hazudsz az életkoroddal kapcsolatban - mint ahogy most is jelenthetnek ha hamis a profilod valami okból -, mikoris a jelenlegi procedúra az, hogy vagy küldesz be személyazonossági másolatot, vagy megszüntetik a profilodat!
  • Reparamorf
    #8
    És hogy a fenébe fogják ellenőrizni, hogy ki hány éves?
    Megint "vihar a biliben"
  • hdo
    #7
    Amíg a valós életben nem tudják kivitelezni, hogy ne menjenek a 14 éves kis tinipicsák diszkóba tipródni - akiket aztán agyontipornak és hüdenagy tragédia! - addig ezt virtuálisan megoldani eleve halva született ötlet!
  • chuky123
    #6
    És a szülök életkorát ki igazolja? Fals ötlet. A tini hazudhat életkoráról és akkor máe ki is játszotta ezt a "védelmet"
  • gkalcso
    #5
    12, 16 és 18-as karika az oldal alján ;)
    A tartalmat meg be kellene állítani közzétételkor. Utána meg nem csak eltávolításra lehetne jelenteni, hanem a helytelen korosztály jelölésre is. Így elég lenne, ha egy szülő szeme nyitva lenne a gyermek ismerősei között.

    Ja és a szülőnek meg kell adnia azt, hogy ki a gyermeke, és igazolnia a gyermek életkorát. A közösségi oldalak ezzel jól megoldanák a szülői korosztályban is az elterjedtségüket.
  • Skynet85
    #4
    Ott a pont, tény hogy a szolgáltatót is terheli a felelőség de a legnagyobb részben a szülő a felelős. A probléma az, hogy sok szülő digitális analfabéta, de ha ért hozzá se érdekli, mit művel a kölyök mert midníg van kifogás: sok a meló, nincs időm, aj ez csak számítógép mi törtéhet etc. Szóval amíg a szülő helyett a géppel vagy az állammal akarunk gyereket nevelni addig nagy baj lesz.

    Majd elfelejtem, nem is az a gond, hogy a szülő nem figyelmezteti a kölyköt hanem, hogy ,,példát" mutat amikor a 2 gyerekes anya qrvás fotó tölt fel magáról a netere stb stb...
  • netperformer
    #3
    Se anyját, apját nem érdekli, hogy a gyerek mit csinál a neten, de majd az állam megakadályozza...
  • Rotyoka
    #2
    Sehogy. Ha azt akarnék bevezetni mint ami Kínában van, a németek szétvernék a parlamentet az biztos.

    Mellesleg, hogyan akarnak egy olyan portált korlátozni így, amit USA-ból vagy honnan üzemeltetnek? Sehogy nem tudják, csak ha blokkolják az egészet de akkor szétverik fél Berlint a tüntetők
  • Magiszter
    #1
    Tudom maradi vagyok ilyen téren, de pl mikor a FáccseBuk oldalra regisztráltam a nevemen és e-mail-emen kívül semmit nem adtam meg magamról. Igaz kitöltöttem a profilt mert rinyált 5 percenként érte, de csupa fals adattal. Iwiw még a kezdtetek kezdetén, szintén így lett kitöltve. Az óta van az FB-n vagy 200 ismerősöm, holott jó ha 10-el tartom a kapcsolatot személyesen/telefonon. Az ilyen közösségi protálok pont ezért szerintem nem sokat érnek. Max arra jó hogy felnézel és látod "Hihi 8 csillió ismerősöm van, hú de népszerű vagyok". Vagy arra hogy 100 évvel ezelőtti ismerősökkel újra felvedd valahogy a kapcsolatot. De úgy hogy a mindennapi életedet úgy éld le és csak elektronikusan érintkezz azokkal akikkel tudnál "analóg" is... Hát nem tudom.

    Amúgy támogatom hogy a 16 éven aluliaknak korlátozva legyenek a jogai az ilyen oldalakon. De nem tudom hogyan lehetne ezt ellenőrizni. Hiszen az oldal kérdezi meg tőled hogy mikor születtél. Ha én azt írom be hogy 1901-ben akkor máris kívül esek a védelmen... le kell húzni a személyit egy leolvasón? Vagy ellenőrzi a rendőrség?