44
  • Magiszter
    #44
    J.K.R. világában, amit teremtett, még rengeteg lehetőség van szerintem. Így elképzelhető hogy lesz valamilyen folytatás, vagy spin-off belőle. Szerintem vétek lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget. Bár gondolom az írónő most inkább pihenne és a családjával foglalkozna leginkább.
  • skate00
    #43
    Megnéztem az összes részt filmben, nekem tetszett. Szerintetek van rá esély hogy valamiféle folyatása lesz? Mert szerintem mg simán lehetne folytatni.
  • Magiszter
    #42
    Hát igen. Inkább a könyv. A film max arra jó mint egy tartalomjegyzék. Meg tudod nézni hogy kb miről szól.
    Én pl a HP sorozatot 5 nap alatt kiolvastam egy két hetes szabadságom alatt :D Az első három 1 nap. A mardék 4 meg 1nap/darab (anno Eragon/Elsőszülött is 1-1 nap volt).
    Ha valami jó meg izgalmas azt falom. Most újra rákaptam az Anita Blake sorozatra. Tegnap kezdtem már a második résznél járok (közben melózok).

    Szóval nem szabad elítélni a HP-t a film alapján. Max a filmet. Ha elolvastad a könyveket, akkor szabad ítélkezni.
  • waterman
    #41
    én az 5. ig előbb láttam a filmeket. aztán bedühödtem hugomra, hogy mi a rák ezen annyira jó? folyton egy hp kötettel rohangált. ráment némi időm de végigolvastam a könyveket. a 6. és 7.-nél már előbb olvastam a könyvet és utána láttam a filmet. na úgy, egy akkora csalódás a film, hogy jaj. jó közelítéssel is legalább a felét kihagyták a történetnek a filmekből. szóval ha lassan ráveszed magad nézésre/olvasásra, akkor inkább olvass. tovább tart, de úgy egyben van a történet, a karakterek valahogy logikusabbak és ha csak a filmeket látja az ember, akkor néha jön olyan érzés, hogy oké, látványos, meg minden, de hogy következik ez a jelenet a korábbiakból...
  • TreDoR
    #40
    Jó film volt, bár a 7/1 nagyon nem tetszett.
  • zeli
    #39
    Ezt a hozzászólást majd másold be egy Apple cikkhez! :)

    Már a hatodikat sem láttam moziban. Yates annyira elcseszte az ötödiket, hogy nem volt kedvem hozzá. Ezt sem fogom megnézni moziban, maximum letöltve.
  • JMáté
    #38
    Ez szép komment. Be is akartam szúrni egy ilyen hüvelykujj feltartós "szmájlit", de valamiért nem sikerült. Képzeld ide.
  • wraithLord
    #37
    Véleményt lehet mondani, én pl. nem haragszom érte, ha valaki felvilágosít, hogy szerinte miért szar az amit én szeretek. Ezt hívják építő jellegű kritikának (rám nézve). Az ember (általában) képes mérlegelni, mások véleményét szembe állítani a sajátjával, és meghatározni azok "eredőjét"...
    Szerintem annak fáj az indokolt "szarozás", aki tudja, hogy az illető "szarozónak" igaza van, de valamilyen okból nem akar igazat adni neki... Vagy csak mint az állatok, ösztönösen "rajong", és/vagy látta, hogy más is azt csinálja...

    Azt viszont én is rühellem, ha csak szimplán odajön, és lefikázza, annak semmi értelme.
  • wraithLord
    #36
    "... Így ugyanis egy nem túl jól sikerült alkotás is nagy bevételeket érhet el."
    Az lehet, de normális emberrel nem tudják ezt eljátszani mégegyszer. Igaz, velem egyszer sem, mert lexarom a hype-ot... :)

    Lassan talán rá tudom venni magamat, hogy megnézzek egy Harry Potter filmet. Ha tényleg jók. IMDB-n eléggé felpontozták őket. Talán még a könyveket is elolvasom. :D

    A szavazásban miért nincs Blu-Ray és Blu-Ray Rip? X)
  • vato loco
    #35
    Mit jelent nálad az hogy "normális könyv"? Ady összest a 21. században már senki nem fog olvasni, már 30 évvel ezelőtt se vettünk ilyesmit a kezünkbe csak akkor még a Dragonlancet meg Riftwart nevezték "hulladéknak". Ma meg kb. klasszikusok. Ugyanez megy zenében is, ma a buzizene a divat, az én koromban a Depeche Mode meg Run-DMC volt az, nagyfaternak meg már a Beatles is hallgathatatlan hulladék volt. Ez van.
  • vato loco
    #34
    Vazze, haladhatnátok már a korral, nálatok még mindig a dvdrip a minőség csúcsa? Legalább egy BRrip lehetett volna ha már nem BD50.
  • Magiszter
    #33
    Ez k.jó hasonlat volt xD
    Bár az első kettő HP még egész jól követte a könyveket, de a 3. résztől elvadultak a dolgok. Onnantól már áll a bélyeges hasonlat, annyival kiegészítve hogy a bélyeget kézzel, ceruzával rajzolták. Felismered hogy mire hasonlít, de csak erős jóindulattal tükrözi az eredeti művet.
  • asgh
    #32
    A Harry Potter könyvek és a filmek között kb. olyan a kapcsolat, mint egy festménynél az eredeti és a belőle készült bélyeg között. :D
  • immovable
    #31
    Hát te tudod. Igazából magaddal szúrsz ki, mert tényleg nagyon szórakoztatóak a könyvek. Filmek valóban elég "összecsapottak, tömörítettek" történetileg így nem jön át a "lényeg". :) Én mindenképpen ajánlom elolvasni.
  • opeca
    #30
    Figyelj, én ezzel úgy vagyok, hogy ha megszedi magát a filmekből és azok nem sikerülnek olyan jól, akkor annak ugyanúgy viselni kell a vonzatait. Nem fogom a HP könyveket elolvasni a filmekből ítélkezem.
  • immovable
    #29
    :O Bocsi. :D
  • nextman
    #28
    Idespoilerezel? :)
    En pl. nem tudtam ki fog meghalni..
  • asgh
    #27
    Ehm... Harry Potter bevételi rekordokat taglaló cikknél keseregsz, hogy Kieslowsky nem jelenik meg DVD-n? Ez szerintem a trollkodásnak egy speciális, humánértelmiségi fajtája. Kiköpsz az elefántcsont toronyból, akit meg eltalál, az legyen hálás érte. Hát gratulálok.
  • Laza
    #26
    Az első HP-khez képest jobb volt, azokon halálra untam magam ... de mégis nagyon könnyen felejthető film. Semmi epikus nem volt benne, sem a főgenya részéről, sem senkiéről ... a régi narrátoros filmekhez tudnám hasonlítani, ahol az alámondó egy hangsúllyal végigmondja amit kell, és vége a filmnek.

    A végére az a 19-évvel később rész nagyon nem kellett volna. A frizurákon kívül semmit nem változtattak a karaktereken ... na meg milyen fejeket vágtak már ... látszott rajtuk, hogy azóta csak unatkoznak :)
  • Kelta
    #24
    nyilván a könyvek egész jók...írónő egész jól összerakta és 7 könyv ellenére, egész jól fenntartotta a színvonalat.
    De a film, mármint ez a záró rész....szööörnyűűűű :)
  • koschwarz
    #23
    hát igen, ebbe nem akartam belemenni, mert ízlések és pofonok, de ha valakinek a hp története gyenge, az nem tudom miket olvasott eddig.
  • immovable
    #22
    Persze nem a filmből kell a történetet "meríteni".
  • immovable
    #21
    Nem mondanám, hogy gyenge a történet, mivel hihetetlen összetett, ahol sok minden sok mindennel összefügg és magyaráz.
  • Old PS Fanboy
    #20
    Nem értem a hatereket (gyűlölködök) Úgy hordoznak körbe egy egy szerintük rosszabbra sikerült HP filmet, mint a véres kardot.
    Élveztek ti bármit is ami erről a bolygóról származik?
    Van bármi is amit szerettek a megkopott emlékeiteken kívül?
    Én ha valamit nem szeretek, vagy nem érdekel akkor kussolok, de nem dugom az orra alá a rajongótábornak, hogy látjátok ezért meg ezért szar amit nézel és szeretsz.
  • koschwarz
    #19
    felsoroltál egy csomó elemet, amiket az írónő eltalált, és amiért ilyen népszerűek a hp könyvek. mondjuk nem értek egyet azzal, hogy a történet gyenge, de a lényeg, hogy ha ma egy író ennyi mindenre rá tud érezni, akkor azért tud valamit.
  • Magiszter
    #18
    javítás: "de ettől most én miért vagyok kevesebb? Lehet." ->"ettől én most kevesebb vagyok? Lehet."


    nem ittam meg a kávémat, bocsi :)
  • opeca
    #17
    Semmi jókor volt jó helyen. Ha elolvasod ennek a nőnek az életútját tisztán látszik, hogy szisztematikusan arra gyúrt, hogy ő márpedig írásból fog megélni.

    MI van a HP-ban?
    Fiatalok - tanár lévén hitelesen tudta felépíteni a karaktereket. Ott van a balfasz Potter gyerek, hány fiatal tud azonosulni vele? Szerintem nagyon sok.

    Iskola-diák-tanár kapcsolat - úgyszint tanár lévén erről is hiteles képet tudott adni.

    Buta poénok tömkelege - ezeken a fiatalok nagyon jól tudnak vidulni és kell is egy ilyen műbe.

    Varázslat - ebben szerintem a lehető leggagyibb, varázspálcás taláros megoldást választotta de még így is elment szódával ugyanis szerintem ez az egésznek csak a körítése.

    Igazából a köré a téma köré építette az egészet, amit ismert, amiről tud egy hiteles képet alkotni. Nagyon sok író ezt csinálja, és általában ilyenkor írják a legjobbakat. Mert hiába akarnék én ilyen regényt írni, amikor lövésem sincs a kölkök gondolatmenetéről, társasági szokásairól, stb. stb.

    Aztán még ott van, hogy a karakterek valósan öregednek. Gyanítom, a már addiktív generációt akarta megtartani ezért ezt is jól kifundálta, mert huszonévesen már más történet kell neked mint 14 évesen. Aki meg akkor fedezi fel, annyi idősen, az kezdheti az elejétől.

    A történet valóban gyenge, de itt nem is a történet az, ami a lényeg, hanem a környezet - iskola + varázslat -, a párbeszédek és a karakterek.
  • Magiszter
    #16
    Már meg ne haragudj, de a hozzászólásod alapján aki nem azt nézi/olvassa/vallja mint te az kulturálatlan?
    Nem olvasok Móriczt és társait, nem bújom Petőfi verseit, sem Babits műveit. Nem nézek francia művészfilmeket (próbáltam, anyhalál) és egyébként is teljesen más az érdeklődési köröm és az értékrendem. Ettől még ember vagyok és olvasok könyveket, nézek filmeket. Dunsztom sincs ki az a Kieslowki, sem Schiller, de nem is nagyon érdekel, mert ha nem hallottam még róluk, akkor biztosan olyan körben mozognak/tak ami távol áll tőlem. Én Hamiltont olvasok, Goldenlane-t, Asimov-ot ...stb. Ezek érdekelnek. Ettől én most sötét paraszt vagyok? Lehet. Érdekel engem? Nem.

    Könyvtárak: Egyetértek azokkal akik szerint elavult forma. Ha olvasok egy könyvet, akkor szeretem érezni hogy az a köteg papír az enyém és ha kedvem tartaná elhajtogathatnám repülőnek. Nem kell rá fogvacogva vigyázni, akkor veszem le a polcról mikor kedvem tartja, meg egyéb ként is: tök jól néz ki egy könyvszekrényben. A kardoskodásod a könyvtárak mellett kb olyan mint a zenei kiadók kardoskodása a CD-DVD eladások mellett. Már nem az a kort éljük. Igaz én is szívesebben lapozok egy 700 oldalas könyvet az ölemben, mint sem klikkelgessek egy PDF dokumentumon. De csak azért mert rohadt drága az e-book olvasó, amire már be is fizetnék. Meg szerintem a normál könyv tartósabb mint egy csomó egyes és nulla. Nah meg dekoratívabb is mint már mondtam.

    "De közben mindenki azt modja, hogy kell neki a kultúra. Persze, hogyne."

    A kultúra nem jelenti azt hogy a 80-100 évvel ezelőtt élt szerzők minden művét köpöm. A kultúra egy folyamatosan mozgásban lévő képlékeny dolog. A Harry Potter is a kultúra része, akár csak Stephen Hawking-tól az Idő Rövid Története és minden egyéb olyan könyv és mű ami manapság vagy a közelmúltban készült. A kultúra tág fogalom. Lehet hogy én most jobban vágom szerves és szervetlen kémiát mint az Ady összest, de ettől most én miért vagyok kevesebb? Lehet. De milyen mérték szerint? Míg te elszavalod nekem Petőfi verseit, addig én tudom hogyan lehet ciklohexánt előállítani és ha már van mire lehet használni. Ezért én most kevesebb vagyok mint te? Lehet... hjajj... Már eltértem a témától így be is fejezem.

    Lényeg: Kultúra kell, de ne te határozd meg hogy mi a kultúra és hogy hogyan jussak hozzá.
  • gulyasandras
    #15
    Ismerőseim (és én is) rendszeres felhívtuk a figyelmet arra, hogy több kiadónál, könyvesboltban szinte ingyen (400-500 Ft) árulnak új könyveket. Válasz: DRÁGA! Ennyiért drága? 1000-2000 oldal 500 Ft-ért DRÁGA?

    Az Osiris kiadónál több klasszikus (Schillertől Móriczon át Illyésig) alig fogyott el, pedig évekig árulták csökkentett áron.

    Több kiadót is többször megkerestem (sok ismerőst is szereztem ezzel), hogy adjanak ki Magyarországon még csak egyszer (vagy egyszer sem) kiadott könyveket. Válasz: kiadták 40-50 éve, antikváriumok tele vannak, a kutyának nem kellenek.

    Vagy egy aktuális filmes példa: Kieslowski.

    Szerencsére most ledta a királyi tévé a Három színt, de dvd-re már nem sikerült kiadni, csak a Veronikát, azzal is jó nagyot bukott a kiadó.

    Érted, az egyik legnagyobb rendező legnagyobb munkáját nem lehet kiadni egy tízmilliós piacon!

    Nekem végül nem lett belőle bajom, hosszú várakozás (és a kiadó válasza) után a filmjeit megrendeltem az ángliusoktól.

    De közben mindenki azt modja, hogy kell neki a kultúra. Persze, hogyne.
  • zetortraktor
    #14
    A könyvtár az. A könyv nem. Lehet, hogy az idő szűkössége miatt, vagy mert aki olvasni akar, az megveszi a könyvet, nem tudom, de nekem ez a kölcsönzős biznisz idejét múlt. Autó, DVD, könyv, porszívó - egyszerűbb, hogy ha kéznél van, ha kell. Vannak esetek, amikor kapóra jön és megéri a kölcsönzés, de ezek elég speciális alkalmak.

    Ezért is gáz könyvtárakról panaszkodni. A jó könyvtár talál mellékes bevételi formát.
  • Kelta
    #13
    Ehh, bűn rossz lett a film, és nem csak azért mert jelentősen eltért a könyvtől...nézhetetlen, kapkodós kamerakezelés, túl sötét..össze-vissza vágott jelenetek összessége, aki nem olvasta a könyvet, semmit nem értene belőle..nagyon sok lényeges kihagyva..vagy átírva...
    Szerintem nagyon vacak lett...messze a legrosszabb rész.
  • koschwarz
    #12
    a könyv vagy a könyvtár avíttas formátum lenne? az már tényleg a kockaság netovábbja, ha valaki csak pdf-ben olvas könyveket. bár legalább olvas.

    az meg hogy mi "normális"...nem tudom miért meglepő, ha a klasszikus irodalmat az emberek nem megveszik, hanem kölcsönzik. szerintem mindig is így volt.
  • zetortraktor
    #11
    Jé, egy nagyfejű, aki eldönti mások helyett, hogy mi normális. Tapsoljuk meg.

    Ki nem szarja le a könyvtárakat? Ha valami avíttas, elaggott formátum, ha nem bírja eltartani magát, akkor el kell hullnia. Vannak könyvtárak, amik felismerték, hogy mivel tudják fenntartani magukat, hogy tudnak prosperálni. Az pedig no komment, hogy a szépirodalom kölcsönzését kéred számon az embereken. Az efféle (passzív) agresszív hozzáállásnak köszönhető a műfaj jelen állapota.
  • immovable
    #10
    Nem olvastad a könyveket mi? Az előtte lévő 2 részt is 2 részben kellet volna nyomni.
  • gulyasandras
    #9
    "A jelentősége az volt a Harry Potter könyveknek, hogy végre el kezdtek olvasni a gyerekek."

    Ismerőseim inkább arra panaszkodtak, hogy addig nem olvasó gyerekeik már olvasnak, de csak Pottert. Újra és újra. Ezzel szerintem sokra mentünk.

    Érdemes megnézni a toplistákat (bookline) "normális" könyveket nem vesznek az emberek, a könyvtárakat pedig itthon és külföldön is egymás után zárják be; ahol még állnak a könyvtárak, ott nincs pénz állományfrissítésre, ha megnézed a Márai-program két listáját, ami 70-75%-ban nagyon jó, de elosztva alig kerül el valami a végfelhasználókhoz ...

    + vagy ahogy több író is fogalmazott egyik raktárból átkerülnek egy másik raktárba a könyvek, csak néhány kiadó + politikus jól járt. Nézd a könyvtári statisztikákat (zuhannak), beszélgess könyvtárosokkal, hogy miért jár az emberek többsége könyvtárba (nem ám azért, hogy szépirodalmat kölcsönözzenek!), szóval lehet, hogy köszönhetünk valamit Rowlingnak, de ezt pontosan még senki sem tárta fel.
  • morden
    #8
    A Stúdió meg röhög a markában, hogy 1 filmet 2 részletben el tudott adni :D
  • Teppik Amon
    #7
    3d-ben néztem én is, de a sok kiskölök végigpofázta a filmet. Ezért utálok moziba járni. :\
  • Sliderx
    #6
    3D-ben néztem és nagyon jó volt! Az előző két részhez képest ez fényévekkel felülmúlta. Én elégedetten jöttem ki a moziból, sokan másokkal.
  • immovable
    #5
    Moziban néztem 2D-ben. (Nem csípem a 3D-t.) Nekem tetszett. Keményen át van írva a könyv de azért jó.
  • Reparamorf
    #4
    Itt nem az a probléma, hogy 2D vagy 3D hanem, hogy rém rossz a történet.
    A jelentősége az volt a Harry Potter könyveknek, hogy végre el kezdtek olvasni a
    gyerekek. -Hogy miért ezt kezdték el olvasni, gondolom arról sok kutatás foglalkozik. "jókor volt jó helyen" De maga a regény vagy film története siralmasan gyenge, és erőltetett. Ízlésről kár vitatkozni, ezért bocsánat azoktól akik szeretik.