63
Milyen tapasztalataid vannak a külföldi munkaközvetítő cégekkel kapcsolatban?
  • Andr0
    A "gyakorlat" címszó alatt munkát értek, rendes munka, csak nálunk innen kezdődik a szamárlétra. Másik, én most a cégen kívül fel tudnák sorolni 3 embert akiknek lenne esélye a kijutásra, és velem egykorúak.

Cégen belül jó példa: Barátom (szintén gyakornoki státusz, egy szinten dolgoztunk) épp e héten kezdett Londonban. Én ugyanezt a "játékot" februárban szeretném eljátszani.

Ja és van diplomám, van szakmai tapasztalatom és az említett fizetésnél többet keresek (+juttatások). A gazdasági helyzetre meg rálátok, pénzügyi területen dolgozom. Annyit tudok mondai, hogy munka van csak keresni kell, ja és ha mész ne euroövezetbe menj! (Nagy-Britannia jó hely, vagy Oroszország, Japán, Peru <<< itt épp ma találtam egy állást:D:D)
  • extramagascsaj
    mondtam egyébként h mosogatni akarok?
  • extramagascsaj
    köszi,de nem :/
  • tviktor91
    "Eleinte nem értettük, hogy hova irány, amikor megismételte a parancsot, de ezúttal hozzátette, hogy labdát szedegetni. Nem mondhattunk nemet. Ahányan voltunk, megindultunk, és pucéran, testünk minden porcikáját gátlástalanul felfedve elkezdtünk hajolgatni és szedegetni a labdákat, miközben az arab férfiak hangosan nevettek rajtunk, és szándékosan úgy ütötték el a labdát, hogy azzal eltaláljanak minket a mellünknél vagy a fenekünknél."

Én is ezt tenném..mekkora poén lehet:D
  • Ronny
    Dubaj?

Az igazi országimázs
  • Thanatos
    hát jó, akkor sok szerencsét a mosogatáshoz :)
  • extramagascsaj
    Nem arra gondoltam most, mint amire te. Egyébként több ismerősöm is van kint...elboldogulnak.
  • Thanatos
    hát ha félretudtál mégis tenni, akkor gratulálok, tényleg tudsz valamit :)
  • extramagascsaj
    Angliában nem mosogattam még. De csináltam már szarabb munkát is muszájból.
  • Thanatos
    látszik, hogy te se mosogattál még angliában meg főleg nem, nem kell ám mindent elhinni :)

ettől függetlenül a többi igaz sajnos, nem véletlen akarok én is menekülni itthonról amint lehet :/
  • CattiBrie
    Ilyen sorrendben? :))
    Tegnap Új-Zélandot néztem meg. :)
  • extramagascsaj
    UK? Németország? Hollandia? Írország?
  • CattiBrie
    Na jó, na jó.. hova megyünk? :))
  • extramagascsaj
    a hátamon? :D
  • CattiBrie
    Vigyél engem is! :)
  • extramagascsaj
    Egyébként nem tudom hány éves vagy...dolgoztál-e már vagy nem...úgy sejtem nem,mert ha így lenne...ill. rálátnál reálisan a jelen gazdasági helyzetre itthon (főleg vidéken), akkor tudnád, hogy ez baromi nehéz...sokkkkkkal nehezebb, mint ahogyan te ezt most bepötyögted ide.
    Örülök, hogy neked ilyen nagy szerencséd van, hogy ilyen helyre kerültél gyakorlatra...de te kb. a felsőoktatási hallgatók 2%-ába tartozol. Ez nem gyakori...ami neked sikerült (sajnos). Remélem neked sikerül majd megjátszanod ezt a projektet...de sajnos én erre már nem látok semmi esélyt. Elvégeztem a fősulit, a gyakorlatot...van némi szakmai tapasztalatom...és sehol semmi. Még bolti eladónak se vesznek fel...oda ugye túlképzett vagyok...a jobb munkához meg nincs 3-4 éves gyakorlatom...meg ismerősöm.
    Ha sikerülne is megcsípni vmit, akkor meg kapnék jó indulattal 120-150 ezret (azért itthon már összetehetné az ember a kezét)...ugyanezt a pénzt Angliában egy mosogatós ember elteheti félre.
    Szóval...
  • extramagascsaj
    Nos erre az esélyem kb. a nullával egyenlő.
    Nem feltétlenül akarok a szakmámban elhelyezkedni...már csak az a lényeg,h kijussak innen...és legyen munkám az itteninél jobb fizetéssel..és tudjak félretenni.
  • Andr0
    Én a világ egyik legnagyobb termelő és szolgáltató vállalatánál vagyok most gyakornok Mo-n, szerintem a legjobb esélyed, egy szakmád-beli biztos munkahely megszerzésére, ha hasonló cégnél helyezkedsz el majd 1-1.5 év után kéreted az áthelyeztetésedet, nálunk ilyen esetben még fél évig fizetik a szállodádat is. Így lesz biztos állásod, fél évig van hol lakni, hogy találj magadnak jó albérletet, szóval szerintem ez a legjobb módja.
  • plas

E U R E S
    En mielott kulfoldre koltoztem ezt bujtam (bar nem munkakozvetito), ill. vettem fel kapcsolatot konret orszagbeli EURES tanacsadoval, aki hasznos informaciokkal latott el... (mindezt ingyen)
  • extramagascsaj
    Jájj. Akkor barátnőmnek volt ezek szerint épp szerencséje...
  • Dzsini
    Alaphelyzet, hogy bármiről bármit keresel a neten, akkor többségében a negatív, lehúzós, problémás postokat fogod megtalálni - egyszerű az oka: aki elégedett, az általában nem fog azzal foglalkozni, hogy leírja bárhol azt, hogy neki minden rendben ment, meg volt elégedve, stb.

Ettől függetlenül ha negatív reakciókat találsz, azok lehet, hogy megalapozottak, de azt ennyiből nem lehet megtudni.
  • extramagascsaj
    Sziasztok!
    Felvettem több céggel is a kapcsolatot. Szeretném rendesen körbejárni a témát mielőtt döntenék.
    Konkrétan az Euwork cég volt a legszimpatikusabb számomra eddig,így feléjük húzok leginkább. Azonban ahogy utána néztam a neten...több fórumon is olvastam róluk lehúzós posztokat. Egy barátnőm velük ment ki anno...és ő meg volt elégedve. Az érdekelne, hogy pár balfék okolja csak őket indokolatlanul, vagy a bnőmnek volt nagy szerencséje...vagy mi is a helyzet. Vajon korrekt-e ez a cég?