63
Milyen tapasztalataid vannak a külföldi munkaközvetítő cégekkel kapcsolatban?
-
#63 De nem a magyaroktól veszik a legtöbbet! Csak %-ban!
Ez az ország egy komplett élő rémálom országa. Legalább is én így gondolom.
Ha valakinek bejön a drogos, kurvázós, netezős, tévét bámuló élet, az élvezze továbbra is. Poén, hogy a legtöbben csak a pénz miatt mennek ki. Mondjuk fontos dolog is... De én ettől azért többet várnék. Milyen alternatív lehetőség van pl. Ausztráliához? -
#62 hányan jelentkeztek eddig? Én pék akarok lenni angliában -
szonja87 #61 Az első két embernek válaszolni fogok, ha nekik nem felel meg akkor a soron következőknek. Akinek nem válaszolok az elkésett, sorry. -
szonja87 #60 Egyik ismerősöm által valószínűleg Angliában állást kapok pár hónapon belül. Van még két állás, ha valakit érdekel írjon. Informatika, PC, Hardver,szoftver, rendszergazda ismeretekben gazdag dolgozókat alkalmaznak. -
Jakab Andor írása -
szonja87 #58 Én személy szerint azon háborodtam fel a legjobban, hogy a túlóráért ajándék szabad napot kap a dolgozó...
Nem azért túlórázok, mert olyan sok szabadidőm van, és nem tudom mivel kitölteni, hanem mert az alapbéremből lehetetlen elfogadható színvonalon megélni. Én még fiatal vagyok, elég szívós, de mi van a többgyermekes családokkal? Egyre nagyobb a káosz!:/ -
#57 Hát igen, szégyen ami itt megy. Az új MTK pff én inkább nem is gondolok rá... Nálunk kell toronymagasan a legtöbbet leadózni a fizetésből. -
szonja87 #56 Egy próbát megért. Közben utána néztem egy babysitter közvetítő munkának is. Rengeteg papírt kérnek, és nem vihet az ember saját maga által írt CV-t. Fordíttatni, hitelesíttetni kell. Potom 40 ezerért a közvetítő irodában. Biztos vagyok benne hogy nem fogom ezeket a lehúzó cégeket lehetősségként választani.
Ami pedig a lehúzást illeti, egyetértek. Pont tegnap néztem a fizetési papírom, ilyen olyan amolyan adó, és már a fizetésem fele nincs is meg.
Egyelőre nézegetek állásokat, félreteszek a fizetésemből amennyit tudok, aztán ha minden ok, megyek ki.
Valaki esetleg nem tud valami statisztikát, a legkeresettebb munkaerőkről, elsősorban angol területeken? -kíváncsi vagyok. -
Thanatos #55 érdemes tudni még a közvetítőkről, hogy még ha nem is kérnek pénzt a majdani fizetésed ~20%-át lenyelik x éven keresztül, persze úgy is fel lehet fogni, hogy a te fizetéseden kívül kapják, ez már vérmérséklet kérdése, mindenesetre innentől kezdve nekem már ezért sem szimpik, élősködnek eleget rajtam magyarországon is nem ezért mennék ki, hogy ott ugyanez legyen... :) -
extramagascsaj #54 Én pro és kontra tudok példát. Bnőm és apum is közvetítőn keresztül mentek ki...és minden oké...nem húzták le őket. Viszont én nem ezen keresztül megyek...hanem kint keresek. -
szonja87 #53 Fizessünk azért, hogy dolgozhassunk. :D Röhej! Viszont itthon meg... Dolgozol napi 8-12 órát, vagy többet, és még tisztességes fizetést sem kapsz. Ráadásul a kormány rengeteget változtat az MTK-n (is). Így a helyzet nem hogy jobb, hanem sokkal rosszabb lesz. Mindemellett óriási meglepődéssel néznek a statisztikák elé, miszerint, egyre több magyar dolgozik más országban. Szánalmas. -
#52 Igen, akik pénzt kérnek ezért közvetlenül tőled, azokkal általában nem érdemes "foglalkozni", én így hallottam. -
szonja87 #51 Múlthéten voltam egy külföldi munkaközvetítő cégnél. Nagyon kedvező feltételeket ígértek. Angol nyelvtanulási lehetőség, fix munkahely, igyekeznek képzettségnek megfelelőt biztosítani, illetve lehetőséget adnak más szakmák elsajátítására is. Fizetik a repülőjegyet, csak annyi pénzt kell vinni, amennyiből az első két hónapban biztosan megél a munkavállaló. Viszont kérnek regisztrációs díjat. Kértem gondolkodási időt, és utána néztem a neten. Csak negatív tapasztalatokat, lehet olvasni róluk. Úgyhogy mielőtt mindenki fejest ugrik egy ilyen közvetítős ajánlatba, mindenképp nézzen utána ahol csak tud. Két éve a barátnőm a szüleivel ment ki Kanadába. Közvetítés nélkül, és azóta is ott vannak, beilleszkedtek, munkahelyük is van, és barátnőm olyan iskolába jár, ahol magyarul is tudnak. Egy másik ismerősöm pedig egész egyszerűen kiment Angliába, és betanított ápolónőként, egész jól keres. Annyira hogy a családját is segíti. Sokat gondolkodtam már a külföldi munkavállaláson, tervezem is. Csak még nem döntöttem el, hogy csak úgy kimenjek, vagy kérjek elméletileg erre "szakosodott" segítséget, a közvetítők személyében. -
MetsyS #50 Jahm, hála a jó égnek és viszonylag jól meg is fizetnek, de a itt az a bökkenő a számomra, hogy jelenleg van munkám és addig nem akarok felmondani amíg nem lesz egy biztos másik. Kéne segítség a kijutásban és szállásban is az elején amit nagyon sokan nem biztosítanak sajnos. Ezek miatt nem tudom hogyan kéne neki kezdenem és félek, hogy emiatt sokan nem alkalmaznának :S -
Thanatos #49 hát it-sekért (programozókért meg főleg) kb kapkodnak külföldön, szal olyan nehéz dolgod szerintem nem lesz :)
amúgy meg úgy mintha itthon keresnél melót, keresgélj neten állások után, küld be a cv-d ezer helyre és majd lesz valami :D -
MetsyS #48 Nemrégiben bennem is felmerült, hogy külföldre kéne menni dolgozni, de az a baj hogy lövésem sincs hogyan és merre kéne elkezdeni a keresgélést. Most programozóként dolgozom, de persze itthon - mint a legtöbb munkát - itt is alul fizetnek + nem is fejlődök, mert rettentő elavult a cég akiknél vagyok jelenleg.
Mindenképpen ebben a szférában akarok maradni - pláne hogy a vendéglátó ipartól hányingert kapok :D Tudom, hogy nem egyszerű, de van ötletetek, hogy mégis hogyan kezdjek neki? -
Fidolorous #47 szájbabaszott Zepter lol :D -
extramagascsaj #46 -
#45 Én szállodában nyomtam Londonban 5 éve. Cumberland Hotel, a Hyde Park észak-keleti részénél. Nem volt szar meló, annyit azért bőven fizetnek hogy meglegyen mindened. Lengyelek tényleg sokan vannak, főleg a szállodaiparban, illetve úgy általában a vendéglátásban.
Könnyen felvettek, bár azért annyi előnyöm volt, hogy félig ír vagyok, és majdnem anyanyelvi szinten beszélek angolul. Lehetett volna jobb melóm is ha kicsit várok még, de kevés pénzem volt, úgyhogy nem tudtam várni. Ha csinálsz egy fasza CV-t, felrakod a Gumtree-re, biztosan keresni fognak normálisabb ajánlatokkal is. Én 6 helyen voltam interjún 3 hét alatt.
Ha abból indulok ki, hogy itthon 200 helyre küldesz önéletrajzot hogy behívjanak pár interjúra, amelyeken általában kiderül hogy vagy ügynöki munka vagy telesales vagy az a szájbaba***** Zepter, akkor ez nem is rossz arány.
Viszont pár éve megtaláltam itthon a számításomat, és biztos, hogy én ebben a kurva életben soha többet nem fogok itthon bejelentett melóhelyen éhbérért szopni. -
#44 Itt az ész öreg.xDD -
#43 ennyi,legjobb :) albérlet 60-70-ből,260-270 fizu,és máris jobban élsz a magyarok többségénél,pedig egy osztrék kis faluban aljamunkán vagy...<3 magyarország -
#42 Az jó ötlet :) Nem vagyunk kicsit sokan ott?:D -
#41 Legalább valaki tudja a tutit :) -
#40 Legjobb kombó.: Sopron környéki albérlet, ausztriai alja munka 1000euroért és meg is vagyunk. -
#39 kevesebb a roma :-) -
#38 Hotelekben (UK) nagy a fluktuacio, kezdeskent talan el tudsz helyezkedni szobalanykent. Rabszolga melo de a mosogatasnal jobb meg legalabb nem halsz ehen. Utana lehet elore lepkedni.
Amugy mar annyira betoltottek az angol analfabeta lengyelek, litvanok ezeket az un. "unskilled" helyeket hogy egy min. angol-tudast mar elvarnak.
Munkakozvetitoket en hanyagolnam, ossze kell gyujteni egy kezdotoket az elso ket-harom honap tulelesehez es nekiallni munkat keresni.
Joval fontosabb a beszed helyett az ertes, hiszen rabszolganak szegodik az ember, nem politikusnak. Ha megerti valaki az utasitasokat az haromnegyed siker, a fonoke meg heppi. -
#37 Érdemesnek érdemes, de lehetőség kérdése -
#36 de oda biztosan erdemes.
csak a sok csuszomaszoval kell megbaratkozni. -
extramagascsaj #35 Jobb életkörülmény=pénz
Infrastruktúra,időjárás...részletkérdés -
#34 Jobb életkörülmény, infrastruktúra, időjárás, stb? -
extramagascsaj #33 Pénz+nyeltvanulás+világlátás
Másért minek? :/ -
#32 Van valaki köztetek, aki nem csak a pénz miatt menne ki? -
extramagascsaj #31 Jó munkát igen,viszont azt mindenki tudja,h a nyugati országokban az "alja" munkát végzik a vendégmunkások (lengyelek,szlovákok,törökök,magyarok). Viszont az a szomorú igazság, hogy kint durván kb. 950 fontra jön ki a minimálbér, ami cirka 290 ezer HUF. Itthon mennyi a minimálbér? 70? Na ezért mennek ki sokan.
-
extramagascsaj #30 Jaa...mert oda olyan könnyű kijutni...meg olcsó is,mi? -
#29 Gondolom, akkor tipped is van, hova lenne jó menni...
Ausztráliához szerintem kell legalább 6-7 milla, hogy megkapjam a vízumot, meg legyen albérletem, annyi pénzt nehéz itthon összeszedni. -
extramagascsaj #28 Oda könnyebb menni...ezért megy mindenki oda. -
#27 ausztralia rulz. -
#26 Igen ezt most pont át tudom érezni. (nem tudtam, hogy vidéki vagy) Én most járok Auditálni is vidékre, és egyszerűen megértem a dolgot...
Vidék nem csak kevesebb pénzt kap, de kevesebb lehetősége is van az ottaniaknak normális munkát találni. Budapest és vonzáskörzete az talán még megvan valahogy, mert Budapesten szeretik elhelyezni a nagy cégek központjaikat, így vannak jó lehetőségek.
Vidékről kitörni talán a legjobb terv, amit te is próbálsz, bár azt javaslom, hogy semmiképp se menjél Euro övezetbe, sőt én a helyedben Európát is hagynám.
Amúgy én annyit csináltam (szerintem) jól, hogy egyszerűen csak a multikra utaztam, kis cégnél még nem is dolgoztam.
@TothLaci: figyelj, ha szeretnél, akkor menjél, de nem hiszem hogy külföldieknek előbb fognak munkát adni mint hazaiaknak. Amúgy van valami program most Ausztriában, oda most sok munkavállaló ment át. De a javaslatom: ne Euro övezet, lehetőleg ne is EU. -
extramagascsaj #25 Akkor vmit nagyon jól csinálsz, vagy mázlid van. Vagy mindkettő. Én sajnos rengeted embert tudok a környezetemben, akinek lévén, hogy vidéki...nincs túl sok lehetősége... Mondhatod erre hogy költözzön el...oké...de miből? Ördögi kör. A költözéshez pénz kell, a pénzhez munka...munka meg itt nincs. :S
Örülök,ha te tályékozott vagy. Ettől eltekintve úgy gondolom, hogy az nem jelent semmit, hogy valaki aki pénzügyi területen dolgozik feltétlenül látja is az összefüggéseket, meg korrekten értékeli a tényeket...ezt tapasztalatból tudom. Közgazdászként végeztem, dolgoztam én is pénzügyi területen (is)...már csak a kollégákról/ismerősökről is tudom, hogy az,hogy valaki pénzügyi szektorban dolgozik/"kontárkodik" nem jelent semmit. Pl. általában a lakossági bankárok (tisztelet a kivételnek) megtanulják azt az x darab terméket amivel ők foglalkoznak...és a rutinfeladatokat elsajátítják...de itt megáll a tudományuk...
Anyukám és nővérem is pénzügyi területen vannak, apukám külföldön dolgozik. Voltam én is külföldön...ámbár nem dolgozni, de sok barátom kint él már egy ideje...így azért van némi elképzelésem meg információm arról, hogy mi a realitás.
Az viszont biztos, hogy akinek most olyan jó dolga van, mint neked, az nem látja olyan szarul a helyzetet mint sok más ember...aki tényleg önhibáján kívül nem tud kikecmeregni belőle. Pl. 1-2 jó barátom, aki itt ragadt ebben a szar kisvárosban...és hiába van diplomájuk dolgozhatnak 70ezerért egy gyárban...és nem azért mert nincs eszük, vagy nem pályáznak, hanem mert lófasz se sincs most. -
#24 Spanyolországról mi a véleményetek? Dél Európa, Euro övezett, nagy adósság, és munkanélküliség... Megéri?