1692
A regi ujratoltve..
width="800" height="300" name="banner" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain"
allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash"wmode="transparent"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
SG játékos nyilvántartás | Játékos hozzáadása a nyilvántartáshoz
width="800" height="300" name="banner" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain"
allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash"wmode="transparent"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
-
Scrab #292 nos mivel imádom a sniperkedést, én folymatosan teszteltem a mesterlövész csúzlikat, két géppel nyomtam, így pontosan tudtam mi mekkorát sebez.
ahogy korábban írtam a TR/VS alapból félautomata sniperrel kezd, amiből a VS a jobb, mert stabilabb, de 100 certért már kiblokkolható náluk is a bolt-action, ami headshot esetén instant kill, 2 testlövés halál. A TR bulettdropp meg ha nincs hangtompítód (ami felesleges, főleg bolt-action esetén) nem olyan vészes (lehet túl sok olyan játékot játszottam, ahol alapvetően így működtek a fegyverek), ha ráérez az ember nincs gond vele. 1000 certért pedig kiblokkolható mindhárom frakciónak az a sniper ami nagy távolságokra van tervezve, vagyis csak annyiban tér el az alap bolt-actiontól, hogy valamivel pontosabb és tényleg minimális (szinte nincs) bulettdropja.
Különben egy osrtom alkalmával sniperrel tévedtem be egy biolabba ahol levettem a 12x scopot és az alap 6x optikával szedtem a killeket, vagy végeztes sebesülést okoztam aminek hála a többi csapattársak röhögve kapták le az ellenséget.
A medicnek van rohampuskája, ez pontosabb és nagyobbat sebez, mint az alap karabinok. A TR verzió, 2es sorozatokban lő, elég pusztító kis játék (váltható félautomatára is). De betettek a Heavy Assaultnak meg az Engineernek egy "Battle rifle" nevezetű fegyót amit már nem volt alkalmam tesztelni, a fegyverek statjait, meg hibásan írták ki. Remélem a Full game-ben ez javítva lesz, mert sokan nagyot fognak nézni ha a béta beli kijelzett statok maradnak, vagyis amit most a wikin látni lehet (a legtöbb fegyverre hibás).
Én azért örülnék egy olyan tanknak, mert az hogy a vezető a tüzér is egyben a Magrider-en kívül nagyon gagyi. Miattam legyen a vezetőnek is egy kisebb lövegtornya egy másodlagos fegyóval, de neki az a feladata, hogy manőverezzen, a tüzérnek meg az, hogy közben hatékonyan szedje le az ellent, mert a kettő egyszerre problémás tud lenni. -
Zero 7th #291 Ilyen három személyesek voltak a mostani main battle tankok a PS1ben, nem? Ez is egy BFesítés, aminek a régiek nem kifejezetten örülnek, ahogy olvasom...
Egyébként nagyon belementünk a tankozásba, de én alapvetően gyalogost akarok játszani. A tankok csak azért érdekelnek, mert az még az egyetlen jármű, amiben el tudom magam képzelni. A röpködés sosem volt az én műfajom, meg ha valami, akkor az tuti megeszi a gépem. Illetve van egy haverom, akinek reklámozom ezt a játékot, ő nagy tankos. BFekben jól is csinálta(már ha épp nem adta oda az ellenségnek :P).
Ami így első ránézésre tetszik, az a medic és a light assault, a kérdés csak az, hogy milyen a fegyverük. Ha van valami M16/AK47-ekvivalens fegyver a játékban, amivel közelre darálva, messzire pötyögtetve lehet lőni, akkor én már boldog vagyok. Jetpack is jópofa, a medic meg jó kis xpgrind szokott lenni.
Ami még nálam szóba jöhet, az az engineer és a heavy, ha tank supportot játszom. Toronylövészként utazni, harcban kiugrálni javítgatni vagy rakétázni, ez szokott még jól menni.
A MAX páncél és a sniper nem kifejezetten vonz, szeretem a mozgékonyságot, és unom a távcsővel kukkolást.
Aztán lehet, hogy ez a játék lesz annyira különböző az eddig megszokottaktól, hogy át kell majd értékelnem a prioritásokat, de kb így tervezek hozzáállni a dologhoz. -
Thanatos #290 ha a sniperek ugyanolyanok akkor tr-nél és nc-nél bullet drop sincs? mert ok hogy vanu-nál nincs, ezt a wikik is írják, de a többieknél se akkor? -
Lemming #289 Ah... az oké, hogy a lelkesedés elmegy, de ebben éreztem kb azt, amit BF1942-ben: mehetek amikor akarok, amennyit akarok. fél órát? 1 órát? Rajtam múlik. Az emberek mennyisége miatt az unlockok jelentősége se olyan erős, így azon se aggódom.
Viszont Scrab, azért volt erős difi a sniperek közt.
1 lövésből ölő NC puska és minimális bullet dropos Vanu sniper erősen durva volt annó. Most már valóban közelebb vannak egymáshoz, de még mindig NC snipert félem leginkább.
Egyébként Scout rifle elvileg olyan, hogy nem leng be célzáskor, ami faja, a battle rifle pedig egy amolyan 1 lövéses rohampuska. Távolra jó, de nem tuti, mozgékony vagy, de közelharcban annyira nem erős, engineernek meg heavynek tudnám elképzelni.
Tank téma: Helyzetfüggő mindegyik speckó. NC feldughatja a shieldjét ha sebesség kell, Vanu meg épp a turbóját teheti polcra ha tűzerőben vérzik el, TR meg lecövekelhet, ha körbefutják és seggbelövik. Én a vanu tankot választanám most is. Lehet nem akkora armor, de ha tudok strafelni és nem találnak el... akkor az 100% védelem.
Ugyanezen okból megvan a jó felhasználása mindnek, én pl 'rusholni' szeretek majdnem vanilla TR tankkal is. Végsebessége jó, annyira meg bírja, hogy Vanguard mögé tudjak kerülni, az meg neki fog fájni. Nem foglalkozok a maxra certelt különbségekkel, mert balance állítás így is lesz. Ettől függetlenül valóban TR a gimped.
Én magam részéről BRTD outfit után megyek, vélhetően a Miller szerverre, TR oldal persze.
Magyarokról sokat nem tudok, de nem is izgat. Remekül elvagyok soloban, ha észreveszek egy outfit opot azokat követem. Van két ismerős max velük toltam bétában is. -
Scrab #288 értem amit mondasz és jórészt igazad is van, nem véletlen mondtam én is, hogy a TR gépesített hadereje a leggyengébb. Mondjuk a fejlesztők ígértek egy új nehéztankot, melynek a fő lovegtornyát egy tüzér fogja kezelni így min 3 személye szörnyetegről lesz szó, amin valószínűleg mindhárom frakció osztozni fog, már ha lesz belölle valami.
Mivel a bétában főleg infiltrstorként nyomtam engem nem igazán érintett a fegyverek frakciónkénti eltérése, mert ahogy korábban is említettem a sniper puskák tulajdonságai a skint eltekintve teljesen megegyezők. De a más squadokhoz való csapódás se nagyon érintett emiatt, magányos farkasként ellenséges tetületen észrevétlenebb ha az ember egyedül van főleg ha az ellenség figyelmét az ellenséges irányból érkező támadás fő rohama köti le. De a solozást is megunja idővel az ember és ha már vagyunk páran, akkor fogjuk össze. Mondjuk amikor elindul egy tank konvoj hódítani az se utolsó fíling. A lecövekelés meg főleg ostrom idején jön jól, de amúgy az összes közül tényleg a pajzs a nyerő, de mindegyik tanknak van olyan kiblokkolható képessége, melyel tudja javítani magát. Jah és még egy döntő ok ami miatt a TR-t választottam végül, hogy a 12x sniper optikája foglalja el a legkisebb helyet a képernyőből a TR és a VS nagyon szögletes és ormótlan, zavaró tud lenni. Nem akarlak lebeszélni az NC-ről, sem TR propagandát űzni, nem sok híja volt hogy én is náluk kössek ki a fegyverek miatt. -
Zero 7th #287 A játékosok meg...
Ahogy nézem, a PS1 játékosok nagy részét elvesztettük, nekik ez a PS1hez képest túl battlefieldes-codos a jelek szerint.
Aki abbahagyta a bétát, azt jó eséllyel nem fogjuk még egyszer látni. Ez a játék nem egy két hétvégés laza multizás, ebbe bele kell rakni az időt és az energiát (és valószínűleg pénzt is). Ha két hónap béta alatt valaki elvérzett, az a teljes játékból is kihullott volna, és ilyen emberekre nemigen lehet csapatot építeni. Mire összeszoknánk, megunja.
Ugyanez a helyzet a F2P miatt beeső játékosok kb 90%-ával. Sokan lesznek az elején, aztán nagyon gyorsan kihullanak.
BFBC2ben, de még inkább BF3ban pont így jártam. A BF3 "klán" két hónap szerveződés, saját szerver, stb után egyetlen nap alatt hullott szét. Egyik nap még 15en a TS-en, másnap senki, legtöbbjüket azóta sem láttam.
Annyiból jobbnak tűnik ebből a szempontból a PS2, hogy itt azért nem kell annyira szorosan összetartó csapatot építeni, nincs olyan, hogy nem jött össze a létszám meccsre, meg egyéb vonatkozások, amik az MMO jellegből adódnak.
Aztán ma még nagy a pofám, meg kurvalelkes vagyok, de ez is elmúlhat, aztán lehet, hogy csak a kezdésre beesők és hamar lelépők népes táborát fogom gyarapítani... Elméletben, videók és leírások alapján nagyon tetszik a cucc, de rengeteg dolog közbejöhet még a tényleges játékot látva... -
Zero 7th #286 Pontosan így értettem a letalpalást/lecövekelést. Nincs értelme vanilla egységeket összehasonlítani, csak a fullra kiunlockoltakat érdemes figyelembe venni. És _ha_ az balanszos, akkor a letalpalt, tűzerőre gyúrt tanknak kellene szintben lennie az energiapajzsos Vanguarddal. És ezen a szinten egyértelműen a Vanguard a nyerő, amellett, hogy jobban bírja a lövéseket, még mozoghat is közben normálisan. Ezzel szemben van az alapból gyengébb tank, energiapajzs nélkül, és még le is van talpalva, nehogy ki tudja manőverezni a bejövő tüzet, cserébe meg csak tűzgyorsaságot kap.
Lehet persze, hogy élőben nem jön ki ennyire kézzelfoghatóan a különbség a két vas közt, de azt tudom, hogy mit nem akarok csinálni. Ez a lecövekelés nem az én stílusom.
Egyébként egy kicsit korán tervezgetek, lehet, hogy nem fogja bírni a procim. Ez meg majd csak holnapután derül ki. -
Scrab #285 korábban többen irogattak ide, gondolom főleg azok akik voltak szerencsések bekerülni a betába, full game indításával valszeg megnő a játékosok száma is. Az is igaz hogy több szerver indul, mondjuk nekem az US East-en nem volt semmi laggom, és gond nélkül feljutottam mégha az Eu szerver fullos is volt, de pont ezért kevés volt a játékos is úgy meg nem az igazi. Vagyis reálisan a két EUs szeró marad.
A Prowler-el (TR tank) kapcsolatban azt hiszem félre értettél, nem kell lecövekelni a normális tűzerőér. Minden közepes tanknak van egy spéci kiblokkolható képessége. A Prowlernek az, hogy ha lecövekeled gyorsabban tölt újra a lövegtorony (ha fullra nyomod + magán a tornyon is csökkented az újratöltési időt, majdnem 50%-al tudod gyorsítani az újratöltést lecövekelt állapotban (legalábbis utoljára amikor néztem ez jött ki)), a Vanguard (NC) plusz pajzsot tud magára húzni egy időre, míg a Magrider (VS) be tud gyorsulni (turbo) egy időre. -
Thanatos #284 szerintem érdemesebb valami nagyobb jól szervezett, nem nemzeti outfit-be csatlakozni, és akkor mindig van kivel játszani :) ráadásul így hogy van ingame voip angolul tudóknak nem jelent gondot a nem magyar outfit szvsz :)
(amúgy én is nc-t preferálom kb hasonló okokból mint amiket említettél :D) -
Zero 7th #283 Magyar outfit? Ennyien? Erősen túlértékeled a játékosok számát, szerintem. Plusz van ugye két szerver, a szervereken három frakció és három kontinens. Az azt jelenti, hogy 18 különböző helyen kezdhetünk. Ha a kontinensek közti átjárhatóságot figyelembe is veszem, még az is hat lehetőség.
Szal kb a magyar játékosok összlétszámát oszthatjuk hattal, annyi emberrel van egyáltalán esély arra, hogy csapatban játsszunk.
Nekem speciel a kékek jönnek be, legalábbis azokból az infókból, amit ma össze tudtam szedni. Igyekszem pragmatikusan hozzáállni, nem kifejezetten érdekel a háttérsztori, az a szempont, hogy nekem melyik áll jobban kézre. (Persze tapasztalat a játékról nulla, de azt azért eléggé biztosan tudom, hogy én milyen stílusban szeretek játszani.)
Nem tetszik, hogy a pirosak tankjának le kell talpalni a normális tűzerőhöz, meg a diszkófényes lilák sem szimpatikusak. Nem tudom, miért pont ők vannak a fluffban az überstealth népként ábrázolva, ha a lézerpuskáik minden egyes lövése megmutatja a lövész pozícióját az ellenségnek...
Szal itt ülünk a topikban, hárman háromféle frakciót favorizálva... :P El nem tudom képzelni, hogy lesz ebből outfit. -
Scrab #282 nah igen főleg elvi (ideológiai), meg script (kinézet) szempontjából hajlanak sokan a TR/NC oldalra. Nekem mint volt wow-osnak elképzelhetetlen, hogy az alliance színeiben pompázó NC mellé áljak tősgyökeres ex-hordásként, a vanu meg úgy néz ki mint a legtöbb játékban az ellenség, komolyan mondom amikor az oldalukon játszottam azon kaptam magam, hogy gyakran a sajtátjaimat próbállom bemérni :D
különben az infiltratornak a shoti helyett már van "Scout rifle" aminek ugyan kisebb a sebzése, de vagy automata vagy félautomata 20-10-es tárral alapban optika nélkül (max sniper alap 6x optika blokkolható ki). Sőt van egy mesterlövész puska is amire "csak az alap" optika blokkolható ki, ami viszont közelharca sokkal eredményesebb, mint pl a max (12x).
Szerintem a legtöbbeknek már eldöntetett, hogy melyik frakciót támaogatják, már csak az a kérdés melyik szerveren (Woodman/Miller). Jó lenne lassan valahogy bejelölni melyik szerveren milyen fraknció zálszlaja alatt indulnak magyar Outfit-ok/Squad-ok (TR talán Miller?) -
Lemming #281 Pusztán gameplay szempontjából Vanut játszanék. Kollégám meg azért morcos mert ő meg nagyon Vanut akar játszani... csak én nem. Nem jön be a vallási-techo-fanatikus hozzáállás. :) -
Lemming #280 Terran szopatás:
Hetekig NC és Vanu szinte csak minket ütött.
Indar kb úgy van felépítve, hogy a logikus útvonal hozzánk vezessen 2 oldalt, és Amerish is hasonló, de ott a Vanu-NC határ kevésbé védhető így már egymást is lövik időnként.
Most, hogy 3 kontinens van, látszik hogy oszlik el a népesség, Általában egyik oldal túltenyészik a másik kettő kárára. (Launchkor a több ember erre megoldás lehet.)
Vanu távolsággal sebzés csökkenés: Nos, Terrant játszom, nálunk ezek a módosítók kb annyit jelentenek, hogy 1-2 lövedékkel több kell az emberbe, feltételezem Vanu se veszít sokkal többet.
Igazából mindhárom faction tud messzire lőni. Minden fegyvernek van olyan variansa ami távolra jobb. De alap fegyók se rosszak, csak figyelembe kell venni, hogy VAnu többször kell találjon, NC a visszarúgás miatt lassabban lőhet, Terran meg piszkosul figyeljen a bullet dropra és a fegyver alap szórására.
Sniperek más kérdés.
TR oldalon én Carv-S és Cycler puskákkal szívesen pötyögök messzire is. Nem öl azonnal, de biztosan, ha nem fut a másik mint a nyúl.
Enemy eltűnés:
Az engine sajátossága, hogy dinamikusan váltogatja a karakterek draw distance értékét. Vélhetően fps "optimalizáláson" túl a szerver adatküldési / fogadási terhelésének kiegyenlítése miatt is.
Akkor fog előtted eltűnni / feltűnni nép, ha közben mondjuk elmasíroz előtted pár másik unit, etc. Idegesítő. Csütörtökön olyan harcban votam ahol mindhárom faction nagy erőkkel verte egymást (persze mi voltunk a szedvicsben a hús), na ott a torony sarkán már nem láttam enemyt csak ha a nykukba ugrottam.
Infiltrator:
Be tud osonni, át tud hackelni konzolokat (pl egy jármű konzolt), hackelni tud turreteket, tud vinni robbanószert, vihet durva pisztolyt és meglepizhet, beoonhat generátort basztatni majd uzsgyi, és van ugye a shotgun, amit elvben kivettek de pénteken még láttam. Eltűnés + shotgun...
Btw: pisztollyal közelharcban néha gyorsabban ölök mint a nagy puskákkal, és engem is gyorsan leszednek vele. Csak pontosan kell lőni, és tényleg közelről.
Másrészt infilt én arra használom ha épp nem direkt bázisról kell kilőni, hogy próbálom oldalba lőni az ellenfeleket, vagy hátba. Muris mikor pánikolnak, kiugrálnak fedezékből és a mieink szétkapják őket.
Mindenkinek:
Érdekes cikk, főleg a vége. Igen, valami ilyesmi, az igazi tét azért hiányzik a játékból. -
Zero 7th #279 Infiltrator kasztnak van a sniper mellett valami más választható fegyvere, vagy csak azért infiltrator a neve, mert a sniper hülyén hangzik? Mert jópofának tűnik a láthatatlanság, csak sok szart nem ér, ha beosonva egy bázisra lőhetek csípőből a hosszúpuskával, vagy szerencsétlenkedhetek a pisztollyal... -
Zero 7th #278 Köszi az infókat. Abban mondjuk nem segített, hogy könnyebben tudjak oldalt választani, de hasznos mindenképp.
Azt hogy kell érteni, hogy a "terranokat szopatják"?
Vanuknál mennyire problémás az, hogy a távolsággal csökken a sebzés?
Meg van itt némi error a wikivel kapcsolatban... Szal elvileg a vanuk lövése a távolsággal csökken, a terranok nagy tűzgyorsaságúak, de pontatlanok. Erre a wiki az NCre meg azt írja, hogy
"To a New Conglomerate soldier, long barrels and large magazines are simply signs of an unwillingness to get up close and personal and finish the job quickly."
Na most tényleg az van, hogy egyik frakció sem tud normálisan messzire lőni? :P
Ja, meg gameplay videókban láttam olyat, hogy eltűnt az ellenség. Csóka állt a hegy tetején, nézett le a kanyonba, ahol ott volt vagy húsz tank, amik aztán hirtelen eltűntek. Aztán mikor megindult az ellentámadás, csak akkor jelentek meg megint. Ez valami bug, vagy valami szándékos fog of war? -
Scrab #277 TR (piros) lő ugye gyorsabban, de emiatt sokkal jobban ráza a fegyó és pantatlanabb, egyesek szerint nekik vannak összesítve a legjobb kézifegyvereik, bár én ezt vitatom. A járműveik: kisebbek gyorsabbak, de kisebb a pajzsuk is. A Prowler (tank) tudja magát rögzíteni a talajhoz és ezzel mozgásképtelenné válik, de gyorsabban tüzel az ágyúiból. a másodlagos fegyvere (páncélzat ellen, szal ami megéri) vulcan G30 jó minden ellen ami elég közel kerül de nagy a szórása, így tálvolba nem éppen ideális. Speciális gyalogsági fegyver: minigun.
NC (kék) a fegyverek lassabbak újratöltés és tűzgyorsaság terén, de nagyobbat ütnek, de kevesebb a lőszer is (csak ők kezdenek bolt-action mesterlövésszel, de a félautaomata viszonylag olcsón kiblokkolható ahogy a másik két fakciónak a bolt-action). Mivel lassabban lő a fegyver pontosabbak a lövedékek ami kell is a készlet szűkössége miatt, célozni tudni kell. A jármúvek lassabbak, nagyobb páncélzattal, plussz a Vnaguard (tank) tud rövid ideig energiapajzsal védekezni, szörnyen lassan haladó rakétákat lő a másodlagos fegyver. Speciális gyalogsági fegyver: nehéz sörétes puska.
VS (lila) elvileg a középút tűzgyorsaság meg pusztítás terén. Ami biztos, hogy a fegyverek automata tüzelésnél is meglehetősen pontosak maradnak, ellenben kisebb távolságon veszítenek erejükből, bár ezt nemrég kompenzálták. A Magrider-nek (tank)nincs lövegtornya, de az orrába szerelt ágyú még jobb is, mint a többi tankoknál ha figyelembe vesszük, hogy a vezető a tüzér is egyben. Plusz tud oldalazni és fejlesztéssel rövid ideig növelhető a sebessége. Másodlagos fegyvere pontos, lövedéke gyorsan halad és nagyot sebez. Egyszóval a játék legjobb tankja. A Scithe (repcsi) pedig a legjobban manőverezhető légijármű. Speciális gyalogsági fegyver a lasher ami folyamatos energianyalábot lövell ki.
A sniper puskáknak csak a skinjük és a nevük más különben mindenben megegyeznek.
Ahogy olvastama fórumot azt vettem észre, hogy legtöbben, hozzám hasonlóan a TR-t favorizálják (szerintem undorító a kéksárga kombó, meg az amcsipropaganda szabadságharcos fíling, deazért), a második fovorit pedig az NC. VS-t favorizáló reagból nagyon kevés van. -
Lemming #276 Elvben:
Vanu Sovereignty
New Conglomerate
Terran Republic
Az első kettőben van "Unique Traits" rész, az foglalkozik ezzel kb.
Röviden:
Vanu: pontosság (Gyakorlatban: kisebb a recoil, némileg kisebb damage)
New Conglomerate: tűzerő (Gyakorlatban: szarabb pontosság nagyobb visszarúgás)
Terran Republic: tűzgyorsaság (gyakorlatban: oszt ennyi. Átlagos statok)
Járművek:
Vanu: Mozgékonyság (gyakorlatban: a nagyobb tankjuk tud strafelni is, de kevesebb az armor)
New Conglomerate: Tűzerő + armor, (gyakorlatban: ők a lassabbak is)
Terran Republic: Sebesség (gyakorlatban: átlagos armor + tűzerő, állóháborúban szopatja a másik kettő)
Az én véleményem az, hogy ha valaki szereti a távolsági harcot az Vanu, aki nagyot akar sebezni és jól is céloz hozzá az NC legyen.
A Terran közelharcban erősebb elvileg, de a legtöbb esetben a járműves harcban veszít, gyalogságnál meg ha közelharc van kezelni is kell tudni a nagy rate of firet.
Egyébként relatív közel vannak egymáshoz az oldalak, ezek az előnyök sokszor nem jönnek ki a skillkülönbségek miatt.
Blabla:
Ha nem ismerném korábbról a Planetsideot és nem tudnám hogy Terran - közhiedelemmel ellentétben - mennyire szopatva van időnként - simán Vanuznék az accuracy miatt.
Persze ekkor triggerelne az, hogy fekete-lila pizsamás karaktereket nem szeretem de mint a videóban, velük van Margaret. :D
Ám az igazi bajom velük az design eredetű: Egyszerűen bosszantóan sötét a ruhájuk, taktikai előnyük van emiatt, a plazma meg egyéb lövedékeik meg bosszantóan takarnak mindent. (Persze nem minden cuccuk ilyen, de múltkor valakiktől konkrétan nem láttam semmit, idegesít, na.) -
Zero 7th #275 Valami közelebbi infót tudtok mondani az oldalakról, hogy miben különböznek egymástól játékmenet terén? Kb annyit tudok, ami a Faction Songból kiderül...
Ilyesmi érdekelne, hogy a pirosak mennyivel gyorsabbak, a kékek mennyivel lőnek nagyobbat, stb..?
Meg hogy saccra melyik oldalon lesz előre láthatólag a legtöbb magyar? -
#274 Ha jól olvastam, akkor akkor kedd este 7 óra lesz a rajt időpontja. Ami boztos, hogy a Planetside.com-ról ahogy eddig, klienssel, és Steamről, hát, valószínűleg ott is lesz valami launchpad, de az sem lenne borzalom, ha rendesen integrálnák, és akkor a Steam frissítgetné, és talán egyből Steam reggel is mehetne, mint egyes más MMO-knál.
Én nem használok 10 éve kártyát, de mióta megvan _mindenhol_ szó nélkül elfogadták interneten, ott is, ahol egyébként egyéb kártyákkal(nem Maestro, meg Electron ) gondja volt másnak. Pedig végigvásároltam az összes hivatalos szoftver boltot, a ruszkiktól kezdve, a brazilokig. De mint mondtam tökmindegy, mert a Paypal sem ment az oldalukon a végén(Chrome alól semikor se), szóval nem gondolták ott ezt olyan komolyan. -
Lemming #273 Még vmi: A final build mikor és hol lesz letölthető? Erről van infó? Nem szeretnék launch estéjén éjfélig tölteni. -
Lemming #272 Zsöniláis post. Pénzügyileg is, egyéb infó ügyileg is. Köszönöm.
Viszont: Alpha ide vagy oda (sok cumó), egyik se életbevágóan fontos.
Havidíj (15 pénz) az meg eleve ad egy szép XP/Cert boostot.
Viszont tény, hogy 1000 cert egy rakétáért lehúzós. Még jó, hogy engem csak a Heavy rakettája érdekel. Skyguard legutóbb hulladék volt, repülni nem tudok értelmesen, MAX nem érdekel.
Ami biztos frusztálni fogja a free playereket főleg az elején, hogy a teljesen 0 katona elég gyér néhol. 1-2 fegyver / support upgrade minimum kell, de legalább az elején még erőből érződik az upgrade faktor.
Amit én mondjuk elején tuti hanyagolok azért az említett cuccokon kívül az a masszív páncél upgradelés. Egész béta végéig nem is használtam őket.
Kártya ügyben meg nézz egy internetes kártyát. Nem drága, virtuális, stb. Na meg Mastercard, jobb esetben. -
#271 Csak ismételni tudom magam. Egyébként meg visa classicot kb a boltok nagy százaléka nem fogad el. Még régen se, de hogy most se az tuti :D -
#270 Ez bizony előfordulhet, minthogy az is, hogy bármennyire is jól éreztem magam a bétában, a teljes játékban megunom a grindot és az esetleges Expected2Pay dolgot, és hidegvérrel ott hagyom szegényt az árok parton, kihasználva, és egy fityinget sem fizetve, mint tettem ezt pár másik F2P játékkal az idők folyamán. Pedig a World of Tanks majdnem behúzott a csőbe, az a náczi B-2 740, és a ruszki Churchill nagyon próbára tett.
Bármennyire is szeretnék veled közösen hammer légióskodni, a végén még a 48 dollárom sem fogadta el a Sony, Paypal kifagyott(kártyát eleve nem fogadta el), szóval itt maradtam founder tagság nélkül, sorstalanul, és el nem kötelezve. Mindezt úgy, hogy messze ez lett volna a legnagyobb összeg amit "virtuális tartalomra" költöttem eddig(nullához képest ugye), igazából egyösszegű játék célú költésem sem volt már ilyen magasságban évek óta. -
#269 Nem gondolom azt hogy a SOE-nak az árazásnál a döglődő THQ Amazonos akcióit kellene alapul vennie, de sajnos az én pénzemért bezony mindekttő versenyzik, és csak érdekesség képp megemlítettem, esetleg ez másnál is így lehet.(mondjuk a THQ nem, mert már majdnem minden játékuk megvan valami akcióból)
Egyébként tényleg a funkcionális unlockokra érdemes gyúrni először, mint a irányított rakétavetők a nehéz-gyalogosnak, légvédelmi üteg a könnyű tanknak és MAX-nek, levegő-föld, vagy levegő-levegő rakéta a könnyű vadászgépnek, stb.
más: Hivatalos fórumon pakoltak ki a szerver neveket, amit ugye lelőttek. Van viszont nemhivatalos Redditünk, azaz:
US West:
Connery
Genudine
US East:
Mattherson
Waterson
EU:
Woodman
Miller
Australia:
Briggs
más: Uninstalling PlanetSideŸ 2 Beta mert hogy a hivatalos letelepítő méltóztatott maga alá pukkantani
más: Ultimate Troll Message mindez leállás előtt 15 perccel -
#268 Nem veszel semmit és mindenki boldog -
Lemming #267 Azért ne vedd egy kalap alá mondjuk a Steam egyik bundle akcióját egy játék pénzes részével.
Ők a LoL árazását vették alapul, ott is kb 7 dolcsi egy hero. Más kérdés, hogy PS2 fegyver < LoL hero.
Viszont tegnap 4 óra alatt 130 certet szereztem (ebből 5 volt ami medálért járt). (Igazából 229-el kezdtem az estét és 360+ lett a vége.)
Hozzáteszem, hogy így se két perc kiunlockolni dolgokat, és aki járműbuzi az izzadni is fog, de nekem pl.: Medic, Engineer, Heavy kell, ez az alap a többit annyira nem játszom. (Light assaultba pl SOHA nem váltottm bele.)
Ami feltétlen unlock kb első nap: G2A rakéta heavynek, a fegyverek annyira nem lényegesek, alap cuccokkal is kellemeset tudok ütni, így a certek pár napig ezekbe mennek + support upgradekre.
Más:
Most nem megy a fórumuk se, semmi. Hol lett hírezve a szerver névválasztás? -
#266 Tegnap este szétnéztem a boltban, és kicsit eltátottam a számat az árak láttán.
A legtöbb fegyver(kb a fele, lehet kicsit több) 1000 cert-be, és 700 StationCashbe kerül(az 7 dollár, és ~1550Ft), kb 20%-25% 700 cert-be azaz 700SC=7USD=1550Ft-ba, és a maradék 100-500 cert/250-500SC/560-1120Ft-ba kerül. A kinézetet változtató dolgok tipikusan 500-700SC körül vannak(azaz 1120-1550Ft darabja!), az egy hétig érvényes nyersanyag bónuszt adó boosterek 400-500SC-t érnek, az 50% saját és 65% saját+35% csapat xp(és ezzel cert) bónuszt adó boosterek 700SC körül kaphatóak.
Ilyen árakon a 10600 forint körüli Alpha Squad 4000SC-jéből jó ha 7-8 mütyűr kijön, ami nem épp valami sok, plána ha az ember két vagy több karaktert futtatna. De még szebb a cert kilátás, mert bár megemelték az utolsó napon a cert folyamot, és újra 250 xp egy cert, de 7-8000 certje még a legnagyobb faszacsávó 1337 haxor pro g4m3reknek is csak 1-2 hónap múlva lesz, a plebsről már nem is szólva.
Az árakat hogy kicsit kontextusba helyezzem: mai napon THQ akció van az Amazonon, 1000SC azaz 10 dollár a Tantalizing THQ Medley amiben a következők vannak: Homefront, Metro 2033, Red Faction Armageddon, Red Faction Guerrilla, Warhammer 40,000: Space Marine, azaz az utóbbi 2-3 év összes jobb THQ akciójátéka egy olcsó és egy drágább PS2 fegyver áráért. Ugyanitt a kiváló Saints Row 3 1000SC (+500SC a főbb DLC csomagja) -
#265 Amcsi sör, szal a gondolatmenetedet követve inkább angolul fognak beszélni :D -
Scrab #264 LOL XD
Bár van egy olyan érzésem hogy a sörszeró a nevéből adódóan főleg a németül káromkodókat gyűjti majd egybe, én meg valahogy az inglist jobban érteni :D -
#263 Vége a bétának, kedden jön a full -
37lz55 #262 most akkor 3 nap pause? -
#261 -
Scrab #260 Üdv! Hosszú gyötrődés után úgy döntöttem, hogy a TR csapatát fogom erősíteni. Elvileg ma bejelentették a szerverek nevét (pápá Eurydome :/, kapunk helyette Miller-t és Woodman-t), melyekbe rengeteg fantázia szorult. El½re láthatóan melyiken lesz a magyar TR közösség? -
#259 Mondjuk én nem válogathattam, Magyarország kiválasztása után simán bebaßott a dollár régióba. Megfordult a fejemben egy kamu reg elkészítése, de arra építeni több száz dollár értékű karaktert több éven keresztül? -
Lemming #258 Értem, ezen én is gondolkodtam. Régi az acc, akkor USD-t választottam, az maradt. :)
A 40EUR úgy jött ki, hogy sok helyen szokás, online vásárláskor, hogy konvertálnak 1:1 és ráfogják a VAT-ra a valós értéktől függetlenül, pl Steam. (Épp cod black ops reklám ment rajta, 60€, de honlapjukon Activisiontól 60$-ért lehet venni.)
Tény azért, hogy ez némileg elavult nézet. :)
HA 35€-ért meg tudod venni, azon nyersz, csak legyen olyan accod ami azt támogatja. (Másrészt, melyik bill kombó a € jel? most copyztam a tiédből.) -
#257 No de a 40EUR hogy jött ki, ha a kiírt 35€-s(44,5 USD) árakra rápakolnak 20% áfát az 42EUR(53,3USD). De euro árra én nem láttam sehol áfát pakolni, még a legelvetemültebb onlány szoftver boltokban sem.
Reménykedtem, hogy a 48USD-t meg lehet úszni, de akkor nem. -
Lemming #256 Pár napos adatokkal számolva 40 EUR 11000 forint felett volt míg 48 USD 10.200 kb. Tehát a szokásos nyers konvertálás, ami a standard, ahelyett spóroltam.
Most csak 700 Ft a difi nagyjából, bankja válogatja, és a CIBet nézem mert nekem az a mérvadó.
Simán tőlük vettem az internetes kártyámmal, semmi trükk nem volt.
-
#255 A VAT kis hazánkban még ennél is magasabb, így nem azt verik le rajtunk, hanem valszeg a SOE európai központján keresztül adózik. Igazából nem is az bosszant, hanem hogy a direkt nyugatra szánt euró ár kevesebb(arra biztos nem jön adó), mint amit ide bergengóciába közvetítenek. Érted, már hozzászoktam hogy onlány tartalomterjesztők szivatnak az euró árakkal, ami simán magasabb, mint a bolti árak újonnan, és valamikor magasabb, mint a dollár+27%-os rekord áfás árunk is, de b@zdm@g, hogy mind az amcsik, mind a nyugat-európaiak olcsóbban kapják meg mint én, na azt már nem eszem meg.
Kivéve, ha az euró ár is adózik, de olyan isten nincs, 42 eurót csak nincs pofájuk elkérni 40 dollár helyett.
Egyébként mennyibe került neked, és milyen módszerrel, én is szeretnék spórolni. -
Lemming #254 VAT kis hazánkban egész magas, azt látod differenciaként. Én így is spóroltam EU-ban vásárláshoz képest egy ezrest. -
#253 És mit ad Isten, tényleg nVidia által szponzorált a játék.
De azért szerencsére még mindig olyan effektekkel "adják el" a PhysX-et, amit akár anélkül is meg lehet csinálni, de hát a pénz nagy úr..
Jobb esetben az van, hogy magát a kódot írják nVidiánál/AMD-nél, így kvázi az a plusz effekt nem is létezne a gyártói támogatás nélkül, de a partnerprogramokban általában szép összegek is gazdát cserélnek, a felhasználó meg szív, mert bármilyen kártyát is használ, lesz olyan támogatott játék, ami direkt nem fog teljes pompájában futni a gépén.