4
  • chuky123
    #4
    Ez hogy jött ki ekkora összeg? Ennyit buktak a tőzsdén?
  • asgh
    #3
    Játszunk el a gondolattal, hogy ez botrány nálunk hogy zajlott volna?

    --- fikció ON ---

    Az első néhány esetben minden hatóság, jogvédő szervezet, stb. széttárja a kezét, hogy hát sajtószabadság van, neki különben sem joga, sem lehetősége nincs fellépni az ilyen ügyekkel szemben.
    Erre persze az újságírók úgy elpofátlanodnak, hogy a sorozatos lebukások az emberek többségénél kiveri a biztosítékot.
    Amikor már mindenki látja, hogy muszáj kezdeni valamit a botrányokkal, az ügyészség hosszas rágódás után letartóztat néhány embert személyes adatok jogosulatlan birtoklása vádjával.
    A bíróság másnap szabadlábra helyezi őket (valamelyik Bárándy védi a vádlottakat), a perek 3-4 évig elhúzódnak, a végeredmény néhány év felfüggesztett, a vádlottak fellebbeznek.
    A legfelsőbb bíróság eljárási hibára hivatkozva újratárgyaltatja az ügyet, melynek az eredménye újabb 2 év után 200000ft pénzbüntetés lesz, melyet a vádlottak nehéz anyagi körülményeikre hivatkozva nem fizetnek be.
    Mindezen jó nagy lesz a felháborodás és egyre nagyobb lesz a nyomás a politikán, hogy csináljon végre valamit.
    A parlament hosszas politikai sárdobálás után szigorítja az újságírókra vonatkozó jogszabályokat és a büntetési tételeket.
    Erre válaszul azonnal facebook csoportok alakulnak és kb. 2-3 ezer ember kimegy a parlament elé tüntetni. A tüntetésen szóba kerül a 14. havi nyugdíj eltörlése is, ami a legnagyobb tapsot kapja. Az eseményekről a médiában - pártállástól függően - néha mint néhány száz, néha mint több százezer fős tüntetésről számolnak be. Gyurcsány Ferenc külön méltatja a kezdeményezést a blogjában és teljes ellenállásra szólít fel a küszöbön álló náci diktatúra ellen, mellesleg támadja az MSZP vezetését, amiért nem állt a tiltakozás élére.
    Az Európai Parlament Daniel Cohn Bendit javaslatára állásfoglalásban ítéli el Magyarországot.

    Hogy az egész balhé onnan indult, hogy újságírók teljesen törvénytelenül, súlyos traumát átélő szerencsétlen áldozatokat hallgattak le némi zaftos pletyka reményében, a végén már senkit sem érdekel. Ha esetleg akadnak olyanok, akik ezt, mint eredeti problémát felvetik, azokat ilyen-olyan pártok agymosott fanatikusának állítják be.

    --- fikció OFF ---
  • duke
    #2
    Azoknak is kiosztanek par pofont, akik megveszik ezeket a szar ujsagokat,mert vegulis miattuk van ez az orulet. Ok berelik fel ezeket az ""ujsagirokat"" .
  • bvalek2
    #1
    A Népszabadság tulajdonosának mikor lesz ennyi önkritikája? A címlapon lehozott hazugságukkal 375 millió dolláros kárt okoztak a MOL-nak, és azon keresztül nekünk, az adófizetőknek. Az ma reggeli árfolyamon 68,8 milliárd forint! Vagy majd felfelé bukik a hazugságért felelős szerkesztő, mint a hamisított Teller-levél idején, és kész?