17
  • Tetsuo
    Aham ertem. Nekem akkor nem valo tovabbra sem. Nem rajongok senkiert sem fanatikusan, nincsenek balvanyaim, nem tudok olyan embert akirol minden erdekelne, ill. azokkal inkabb talalkozok vagy egyutt elek. :)
    Ha akarok venni (v. szerezni ;) egy Nicola Conte lemezt, most csak azert felelsleges lenne Twitteren kovetnem.. :) Ha el akarok menni egy Portico Quartet koncertre, akkor megnezem a helyi fellepeseket, de kulonben nem erdekelne..
    Na ok, nehogy kotekedesnek tunjon, csak naivan kerestem a hasznat, szamomra persze.

En meg mindig varok egy igenyesebb web2 kozossegi portalt, ami tenyleg osszehozza a hasonlo konyvet olvasokat, ahol intelligens kerekasztal-beszelgetesek jojjenek letre stb... a meglevo oldalakon csak picit kene modositani, de ugy latszik ez nem erdeke az uzemeltetonek.
    Talan majd egy konkurens. ;)
  • Justil
    Tökmind1. Ha népszerű, vagy híres vagy, jobbára úgyis a követőid száma sokszorosa lesz azok számának, akiket te követsz. De ez nem "baráti" kapcsolat, mint a Facebookon és társain, ergo nem, nem kell visszajelölnöd senkit sem, ha nem akarod, csak ha vmiért okod van rá.
  • passatgt
    Annyira nem vagyok otthon a twitterben, viszont van egy weblapom amihez használni fogom. A kérdésem az, hogy akik engem követnek, azokat érdemes, vagy illő visszakövetni? Vagy tökmindegy
  • kalapos01
    "em egyszerubb megnezni a sajat weboldalukat, amin esetleg a fontos dolgok vannak csak fennt, nem pedig az, hogy hogyan akadt el a koppenhagai dugoban?"

Olyat kell követned, aki fontos dolgokról ír a Twitterén, ha másra nem vagy kíváncsi. A twitter egy gyors hírforrás. Másnak meg celebfigyelő. Megint másnak a haverokkal instant kapcsolattartás ahaveri kör szeme előtti üzenetekkel. Választhatsz, melyik aspektus érdekel.

Egy biztos, időt spórol, mert nem kell felesleges kattogni sokszor.
  • FoodLFG
    Az ilyen bloger.com-on lévő warez blogoknak mind van twittere a státusz üzenetekhez. Ha esetleg törlik a blogot, ott értesítenek az újról. cool! :D

Néhányan a bejegyzéseiket is kiposztolják twiterre. Az ilyen flood blogokat viszont nem követjük.

Egyébként pedig különböző szolgáltatásokat követek. pl youtube
    http://twitter.com/#!/YouTube/status/89001958647664640
  • Justil
    Pont az a lényeg, hogy ezek az emberek általában vannak annyira értelmesek, hogy nem posztolnak minden alkalommal, ha elakadnak a dugóban. Másfelől, vannak olyan emberek is, akik lehet, hogy épp nem szakmai dolgot posztolnak, de van annyira érdekes az életük, hogy jó elolvasni a kicsit hétköznapibb dolgaikat is.

"Nem egyszerubb megnezni a sajat weboldalukat, amin esetleg a fontos dolgok vannak csak fennt, nem pedig az, hogy hogyan akadt el a koppenhagai dugoban?"

nekem sokkal jobban bejon, ha belepve, es lefele gorgetve csomo okos/hasznos/erdekes/vicces dolgok talalok osszeszedve, mintha egyenkent kene vegignezegetnem egy rakas weboldalt, es az rss-t most ne keverjuk ide, egy kicsit mas teszta.
  • Tetsuo
    Valamit felreertettel okoska. :S Akarom mondani, mr. kakamatyi. :D
  • kakamatyi123
    a hozzaszolasodbol latszik hogy fingod sincs az emberi kommunikacio alapjairol es hogy miert mukodik a facebook/twitter, stb... mint webes orulet...

alapvetoen nem az a kerdes, hogy miert kene masokat kovetned, hanem hogy miert kene postolnod?

a valasz egyszeru es az emberi lelektan legfontosabb alaptetelere epul, a fontossagerzet miatt...

az emberek barmit megtesznek azert hogy fontosnak erezhessek magukat, mert by design ettol boldogok... ez az oka annak, hogy egy csomoan ongyilkosok lesznek pl. a nyugdijazasuk utan, elvesztik a fontossagerzetuket a munkahelyi kozosseg es az abban elfoglalt pozicio elvesztesevel... de ez csak egy kirivo pelda volt:)

persze ezt az alapveto emberi tulajdonsagot az emberek jo ha 10%-a ismeri es hasznalja tudatosan (pl manipulacios celzattal), de ettol fuggetlenul meg igy mukodunk.

es ennek az alapveto igenynek a kielegitesere szuletett a twitter, facebook, blog comment, stb...
    megkapod a fontossagerzetedhez szukseges pozitiv visszacsatolast => like-olnak...:)
  • Tetsuo
    A 10% jol hangzik, mar hasznosabbnak tunik, mint a tobbi web2 oldal, viszont nem vagom, miert is kene nekem kovetnem egy hires fenykepesz, zenesz stb. minden mozdulatat, ha erdekel a fenykepeszet, zene stb.?
    Nekik is a hetkoznapjaik tele vannak/lehetnek sok erdektelen cselekmennyel, amikozt kemenyen valogatni kene, egy-egy albummegjelenest erdekesebb interjut varva.
    Nem egyszerubb megnezni a sajat weboldalukat, amin esetleg a fontos dolgok vannak csak fennt, nem pedig az, hogy hogyan akadt el a koppenhagai dugoban?
  • Justil
    Ez is egy megközelítés, igen. Azért összességében mint fogalom ennél jóval többet takar...de ne kérd, h leírjam h mit, nálam sokkal okosabb emberek sem tudják jól megfogalmazni :)
  • Sir Ny
    PHP + mysql = dinamikus, távolról módosítható weblapok, aka web2.
  • Justil
    A kérdés jó.
  • KopaszIsten
    Hm. És mi az a web2?
  • Rotyoka
    Ezt miért nem én találtam ki? :D
  • Justil
    Mikroblog. Beregelsz, és 160 karakterben elregélheted, hogy éppen mit csinálsz, linkelhetsz vmit, vagy írhatsz bármit, ami belefér a limitbe.

A userek 90%-a kb "elmentem szarni", "tegnap leittam magam a sárga porig" jellegű böfögésekre használja, a maradék 10% viszont zenész, fényképész, programozó, újságíró, stb stb. Csupa kreatív, érdekes ember, akik érdekes tartalmakat osztanak meg. Ha a megfelelő embereket követed (ez olyan, mintha bejelölnéd barátnak, csak nem kell visszajelölnie), akkor egyfajta szűrt, számodra érdekes információ folyamot olvashatsz belépve a Twitterre.

Okosan használva okos dolog, különben meg a webkettő egy jellemző szüleménye.
  • CollerbladE
    Foggalmam sincs
  • Desiderata #1
    ez micsoda is?