Google+

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N o N a m e
Ott nekem csak anyumat és 2 embert ír, akik még csak nincsenek is nekem felvéve körökbe.
Rage47
chaten esetleg bal oldalt?
N o N a m e
Azt lehet látni valahol, hogy kik vannak online?
TheLostOne
Lol Darth Vader 😄

SzirmosSzisza
Én a Google helyében tuti küldtem volna neki egybõl meghívót 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

szucsy89
dehogy 😄
ah ugyan mar...😄
5c0rp330n
ez tenyleg az ove vajon? 😊

N o N a m e
Rage47
igen 😄
Azért van abban valami cinikus, amikor a nagy antigoogle kampányvideót a google videómegosztóján terjesztik. 😊
edios
akkor az incoming lesz csak spam zóna, úgy nem vészes😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

5c0rp330n
en is igy latom. alapbol a stream-ben csak azok jelennek meg akik neked is a koreidben vannak. az incoming-ban jelenik meg az is, akinek a koreben vagy de neked nincs a koreidben

N o N a m e
Igen, de csak akkor fogod látni, hogy mit spamel, ha felveszed õt te is egy körbe. Vagy nem így van?
Avenger
Mivel egy ember több körödben is lehet, ezért javaslom, hogy csinálj egy általános kört, amiben minden ismerõsöd benne van, és a fal-ra sose kattints, csak az általános körre, így ugyan azt éred el mint a facebook esetén, csak az ismerõseid dolgait látod majd 😊

Eddigi tapasztalataim alapján a megfelelõ beállításokkal ugyan azt tudja mint az FB, viszont igény esetén többet is/mást is.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

edios
tehát akkor google plusban azt állíthatom be, hogy ki NE üzenjen?

ebben az esetben viszont van egy nagyon jelentõs különbség facebook javára, mert ott ugye azt állítom be, hogy ki üzenjen.

nem mindegy.

Rage47
<#eplus2>
Rage47
igen, de letilthatod, és fel is lehet oldani késõbb, ha akarod
edios
akkor hogy is van ez? valaki ismeretlen e-mail címem alapján bedob egy körbe, és elkezdhet nekem spammelni a falra?

(gondolom nem így, mert akkor 1 hét múlva már annyi spam lesz h mindenki otthagyja 😊 )

Valaki tudja hogy lehet-e már rendesen regelni? Mivel hirtelen 15-20 ismerõsöm is beregisztrált.

VRSDM
körbõl nem tudsz kilépni. (ugyan az mintha letiltanád az illetõt)
adott bejegyzéseket tudsz (számodra) bezártnak tekinteni.
továbbá személyeket tudsz letiltani hogy ne tudjanak üzenni neked.

u dont have to listen anybody else but me

Ahogy nézem ha valaki felvett az egyik körébe akkor azzal te nem tudsz semmit csinálni. (Bár csak akkor lát a faladon infót ha nyilvánosként posztolsz valami)

Csak Gmail-es címet lehet meghívni (már amikor mûködik), vagy egyéb email címeket is lehet?

Rage47
hogy lehet kilépni más körébõl?
Andr0
most már csak várnunk kell az amerikai közönség reakciójára... ha õk jól reagálnak, az oldal megmarad.

Armin & Ayu fan

VRSDM
akkor lépsz ki egy körbõl amikor szeretnél.
ha valaki belerak akkor igen, megkapod amit ír (míg az ellenkezõjérõl nem döntesz)
😊

SzirmosSzisza
Amúgy ha most valaki belerak a körébe, akkor tud majd spamelni ? :o

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

VRSDM
ez a " rossz közösség " használja az adott oldalt.

kérem, ti jelöltétek õket vissza 😊
/sértõdés lesz ... :'DD

nyomd ki és kész! majd ha normális akkor lesz köztetek bármíly nemû kapcsolat is. tényleg nem értem 😄

NessieGraf
Abszolút egyetértek, bár sokak szerint Google fan vagyok. De akárhonnan nézem, a kereket nem akarom újra feltalálni, így azt használom, amit sokan tesztelnek és megbízható gárda fejleszt.

A meglévõ termékeknek elég jelentõs köre az, amit egy közösségi oldal remekül használhat. Ha ezeknek csak a fele a közösségi oldalról is elérhetõ eszköz lesz, nincs mirõl beszélni. Nincs az a cég, aki ezt az évtizednél régebben letesztelt eszközkört überelni tudja.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

TheLostOne
Nézd, valahogy benne van az a dolog is, hogy benyomás.

Kérdezz meg akárkit, mindenki azt mondja csak azért van fb-n, mert ott vannak most a legtöbben, hasznos funkciók vannak, de amúgy mégis van benne valami visszataszító.

Nézd meg a Google termékeket, egyedül talán összeesküvéselméletgyártók fejezik ki nemtetszésüket.

A dolog valahonnan a két termék mögött álló céges háttérbõl eredhet. A facebook elég nyíltan profitorientált, a megalkotója egy erkölcsileg igencsak megkérdõjelezhetõ személy, meg az egész olyan agresszív benyomást kelt.

A Google viszont rendkívül nyíltan beszél mindenrõl, felvállalják a hatalmukból eredõ felelõsségüket, azonnal készségesen reagálnak minden aggályra, jóvá teszik a baklövéseiket, mindenhez a legfinomabb mozdulatokkal próbálnak nyúlni, stb...

TheLostOne
Na ja, pont a gyerekkori legjobb barátom volt az, aki irl full normálisan viselkedik még a legváratlanabb szituációkban is, de amikor eléggé megkésve rászabadult az internetre, akkor 18 éves létére úgy viselkedett a gép elõtt, mint egy 3 éves kisgyerek egy új gyerekjátékával 😄

Pokerstars
nálam már szabad 😄

Leteszteltem, nincs még szabad regisztráció.

tl;dr

Pokerstars
Google Plus now open to all – No Invite required

Diaspora nekem is nagyon tetszik, csak nem igazán haladnak vele. (fixme)

tl;dr

SzirmosSzisza
Facebook olyan lett mint a myvip, aztán a g+ lesz olyan, talám a diaspora nyerõ lesz 😄

Amit leírtál akár igaz is lehetne, de a valódi indok, amiért vonultak a népek Facebookra az a divat.

Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz rá akárkinél, hogy miért váltott Facebookra, nem fog tudni mit mondani.

tl;dr

edios
egy "nagy áttérési" hullám már volt néhány éve. emlékszem, hogy ismerõsi körben szinte teljesen meghatározó jelentõségû volt az iwiw. aztán elkezdtek egyre többen facebookozni, és ahogy nõtt a facebook jelentõsége, úgy hagyta ott lassan mindenki az iwiwet.

ezt pedig még viszonylag egyszerûen megmagyarázható: külföldi ismerõse sokaknak van, facebookon pedig õk is rajta vannak. így az az érzése az embernek, hogy ha rajta van facebookon, akkor egy "nemzetközi társadalomban" is benne lehet. ráadásul különbözõ weboldalakon a sok like button, és egyéb facebookos alkalmazásokkal és játékokkal (!!!) való folyamatos találkozás is erõsen ösztönzõ hatású volt.

google plusnál az ösztönzõ hatást és a "nagy vándorlást" maximum az egyesített google szolgáltatások adhatják (ezek azok, amiket facebook nem tud kínálni), ez viszont pl egy nem kocka lány ismerõsömnek nem tudom mennyire fontos 😊
de a lényeg: majd kiderül.

Példának okáért docs.com-ot láttad már? Facebook Jabberje is katasztrofális, egyszer egy ideig rá voltam kényszerülve, random záródnak be a popup ablakok, félóránként váltogat önkényesen offline és online állapot között. GTalk-on viszont az általad elmondott dolgot soha nem tapasztaltam.

A Google+ elõnye még szerintem az, hogy 1bit júzerre van tervezve a felülete, nem 20 link mögött bújnak a beállítások.

tl;dr

edios
jobb egy helyen lenni, mint kettõn. ezzel egyetértek.

google szolgáltatások jók, ez tiszta sor.
hogy mi az a sok dolog, amiben facebook gyengébb alternatívát nyújt google-nál, az most sajnos nem világos. eddig szerintem más jellegû szolgáltatásokat nyújtottak. egyébként pedig nem találkoztam annyi buggal facebookon, hogy az a használatot kényelmetlenítette volna, vagy akár az otthagyást megindokolná. néha frissíteni kell, hogy lássam az új üzeneteket chaten. néha offline-nak jelzi ki az online ismerõsöket. ajjaj.. tegnap egész nap away voltam gtalkon, és ismerõsöm végig offline-nak látott 😊) megesik az ilyen.

google szolgáltatások integrálása plusba: most kb ez az egy jelentõs elõnye van (lehetne) a plusnak a facebookkal szemben. tényleg az lenne az ideális, ha hagyhatnám az összes többi oldalt, és plusban mindent tudnék intézni.

azt hiszem majd az ismerõseim és a többi szorgalmas adatfeltöltõ ember eldönti, hogy plust fogok-e használni, vagy marad fácse.

jhetedikj
Nem kaptam meg a meghívót én se, de úgy sikerült belépnem, hogy megnyitottam google mail-t egy külön fülön másikon a google+ és voiláá feldobta a regisztrációs ablakot. 😊

anno 1987

edios:
Az én észrevételeim ennyire semmisek, hogy reakciót sem érdemelnek? 😊

Kabuto:
Szerintem a Google Reader elõbb-utóbb beleintegrálódik a Google Pluszba, vagy valami hasonló szolgáltatás.

tl;dr

Jogos. :-)) De van hogy az embernek olyan barátai vannak hogy élõben tényleg normális de közösségi oldalon meg olykor WTF...akkor töröljem a picsába? Sértõdés lesz, személyesen blablal...összeveszés stb...nem olyan egyszerû mint gondolod. :-)
Ha meg nem saját szembõl olvasna látjuk, úgy is be lesz képként rakva valahova...humorosba is beraknak külföldi - magyar társalgásokat fb-rõl...szal ha nem is akarod úgy is eléd tárul és olvasod. Persze írhatod hogy nem kell az ilyet elolvasni, de akkor is amíg van szenny nép addig nem lesz normális az adott honlap...itt is a szokásos alreg bannok vannak mert egy gyerek állandóan randomra ír baromságokat és nem tud leállni. És ez nem FB...
edios
amíg át nem tértél megint a "normális közösség" témára abszolút és teljes mértékben egyetértettem a hozzászólásoddal.

közösség = akiket összegyûjtesz/nem rejtesz el

FB-t pl azért szeretem mert ha sok oldalt felveszel rajta, akkor a fõoldalon megjelennek az általuk megosztott hírek, információk, cikkek, képek, videók...és egybe van, nem kell 40 weblapot külön meglátogatnom a 1 - 1 db friss hírért, minden rajta van egy oldalon csak külön lapba meg kell nyitnom. Nap elején és végén végignyalod és kész. Legalábbis számomra így jó, valaki RSS programot használ, stb...elején amúgy meg jó volt mert a közösség normálisnak tûnt, de persze áttért rá ugyan úgy a szenny nép aztán már azon kapja fejét az ember hogy mekkora értelmetlen hülyeséget olvas az üzenõfalon és legszívesebben jól megmondaná neki de akkor sértõdés vita lesz a vége blablabla...
edios
ilyen érvet nem tartok elfogadhatónak. "jobb a közösség". aki nem tetszik, azt kinyomod facebookról, és többet nem hallasz róla. nem az oldal hibája, ha gyökerekkel társalogsz 😊

viszont továbbra se látom, hogy miért lesz jobb nekem itt, mint facebookon. pedig szeretném, mert alapvetõen örülnék, ha idegen gépen csak egy helyre kéne bejelentkeznem 😊

további észrevételek (de inkább már csak apróságok):
-körök miatt vmivel jobban csoport, és kevésbé személy orientáltabb, mint facebook. ez nem elõny, nem hátrány, hanem más megközelítés
-akinek több e-mail címe van, külön személyként jelenik meg. ez igénytelen, facebookon ilyen nem volt.

Nem állok neki magyarázkodni miért jobb, de egyenlõre a közösség <és most magyar szempontról van szó> jobb mint fb-n...de mivel úgy is átfog ide is térni a tiniosztály és majd töltik fel a szánalmasabbnál is szánalmasabb fotókat és falon belüli szövegeiket így ez is hamar el fog szennyesedni...alapjáratba véve nem a közösség oldalakkal van gond maga, hanem a rajta lévõ szenny néppel ami irritálja a normálisabb emberi lelkeket.
Azért érdemes, mert a Facebookal ellentétben nem bugzik, minden utcasarkon. Integrálva vannak Google szolgáltatások, amik jóval minõségibbek, mint a Facebookos alternatívának nevezett viccköltemények, továbbá Google fiókja gyakorlatilag mindenkinek van, jobb egy helyen lenni, mint kettõn.

tl;dr

edios
sztem lesznek (ill már vannak) sokan. bár megmagyarázni nem tudom. nem tudom, hogy mitõl jobb, mint a facebook. miért érdemes áttérni, vagy egyáltalán használni. talán ha erõsen bele lenne integrálva az összes google szolgáltatás, többet nyújtana, de ilyet nem látok egyelõre.

pozitívumok: olyan, mint a facebook
negatívumok: olyan, mint a facebook