58
  • smaszi
    #58
    Nekem az első is nézhető kategória volt, a második kicsit visszaesés ilyen szempontból, viszont technikailag jobb... De majdnem ráfaragtam a sok negatív kritikára/véleményre a Sucker Punch-nál, ezért inkább nem hallgatok az ilyenekre, és úgy, mint régebben, most is a megérzéseimre fogok hallgatni (meg 1-2 trailerre)...
  • Ray78
    #57
    "de akadt olyan kritikus, aki saját mikroblogján állapította meg a sajtóvetítés után, hogy "akinek tetszik a transformers 3, az egy utolsó tapló bunkó." mért az ilyen fővárosi tapló gyÉp nyomi balfaX sznob kretének mehetnek el ilyen bemutatókra? maradjunk annyiban ,hogy aki ilyen sajtóvetítésen részt vesz az egy tapló kretén írástudatlan bunkó eleve. a filmet meg megnézem ma és azért is tetszeni fog .... XD
  • vato loco
    #56
    A 2. rész tényleg nagyon gáz volt, de sztem az 1. is. Nem kéne erőltetni az ilyen idétlen jarjar szintű figurákat. Mindegyik transzformátorban csak a gfx jó.

    Mondjuk az eredeti rajzfilmsorozat is hasonlóan bugyuta, de legalább ilyen idegesítő faszokkal nincs teleaggatva mint a hugyáló robotook, meg a szülők elől bújkáló óriásköcsögök.
  • Yagami
    #55
    ööö...sorry, de az a Bad Boys 2-ben volt. Vegyük úgy, hogy az autópályás-rész (ahonnan már tényleg beindul a film) amolyan Mátrix 2+Bad Boys 2 feeling adott.
  • bmw
    #54
    Pedig a 2. Nekem jobban tetszett mint az elso....
  • wraithLord
    #53
    Én egyik Transformerstől sem vártam semmit, csak kíváncsi voltam, hogy hogy csinálták meg élőszereplős filmben gyerekkorom trafóit... :)
    Az első rész jóval túlszárnyalta a számításaimat, a második rész meg csak azért volt jó, mert az első rész folytatása... X) Amúgy majdnem végig a fejemet fogtam rajta...
    Nekem egyébként a trailer alapján a 3. rész még gagyibbnak tűnik, mint a második, de hát úgyis megnézem, nem bírom ki, és akkor majd kiderül... :)
  • yesname #52
    Hogy a Transformersről is írjak valamit: 1 az oké volt, 2 szar volt. Ezt még nem láttam, de IMAX-ben meglesem. Viszont tudom, hogy ez egy látvány akciófilm Cameron rendszerével forgatva. (Mint Avatar, bár annál jobb nem lehet, mivel ott a világ és a többi nagyon jól ki volt találva és megtervezve, meg azért többféle mondanivalója is volt, de nem ide tartozik.)
    A lényeg, hogy nem várok többet tőle, így nem az agyamat viszem a moziba, hanem a látásomat meg a hallásomat :D Javaslom tegye ezt mindenki aki megnézi, aki pedig tudja hogy mire számítson, de mégsem hagyja otthon az agyát, az magára vessen :D
  • yesname #51
    Ekkora baromságot nem kéne írni... Méghogy az ember. Te lehet, de nem az ember. Pl. Black Swan-t is ég és föld moziban és otthon nézni. (Pedig jóféle házimozi system van itthon.)
  • kerge30
    #50
    Magoo!Nem olvastam pedig a hsz-edet,de látod,a jószemű Bay fanok mindent észrevesznek.Mi is volt a másik recycling?Mert rémlik,hogy valamit már láttam tőle,de most nem ugrik be.
  • Magoo
    #49
    bazz kb szorol szora ideztel engem :D
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1297095362&no=415
  • kerge30
    #48
    Ja és acikk címére reagálva:Nem!Határozottan nem szúrta el,leszámítva John Malkovich ripacskodását és azt az apró tényt,hogy annak ellenére,hogy százával repíti a levegőbe az autókat,mégis bevágott két szétroncsolódó autót a Sziget című filmjének autópályás üldözéséből,csak épp vonat kerekek helyett,most Transformereket dobott rájuk!!!Ez mire volt jó?Nem tudom:-)
  • JethroHUN
    #47
    Nem más hülye ember hülye fikázására kell adni, hanem a saját véleményünkre... Én úgyis megnézem pénteken, bárki bármit ír róla. Ha meg a kritika szabja meg hogy megnézd-e vagy nem, pedig szeretnéd... hát...
  • kerge30
    #46
    Megnéztem.Nincs vele semmi komoly baj.Aki szereti a kommersz akció műfajt,annak ez a film lesz az év legjobbja.Nagyságrendekkel veri a második részt,látványban főleg,de a sztori is aranyos lett ezzel a Holdra szállással.Nem értem mit kell verni a nyálat azon,hogy Michael Bay lassítja-e a felvételeket meg lobogtatja-e az amerikai zászlót!Bárcsak valaki már nálunk lobogtatná egy jó magyar filmben.Náluk ennek hagyománya van,nekünk egy kicsit gej,de azt nem lehetne elmondani,hogy Bay ne készített volna fel erre,mert 1995 óta rendez filmet és azóta ez a stílusjegye.A fikázók meg mindig,újra és újra beülnek a filmjeire.Személy szerint én bírom a filmjeit a hibáival eggyütt,mert az vitathatatlan,hogy akció rendezésben messze ő a legnagyobb király és ez bőven megér nekem egy IMAX 3D jegyet,mert tudom mire ülök be.
  • m minnifield
    #45
    "az embereknek osztályzat kell, mert a betűket nem mindenki olvassa el."

    aki meg elolvassa, az se mind érti, hogy mi van összerakva azokból a nyomorult betűkből. lásd pl. sg.hu-s hozzászólások egy része...
  • sandor8206
    #44
    ilyen bloggokat általában "kevesen" olvasnak, általában filmbuzik. Sztem még túl kicsik + sokan vannak szétszórva
  • winnie
    #43
    "amúgy a sok fizetett kritikus véleményére már nem nagyon adok, nem egyről derült már ki, hogy fizetett cikk volt - inkább pár bloggerére"

    de így gondolkodnak a gyártók, forgalmazók is, nem? itthon is egyre többen kapnak sajtómeghívókat, filmes ajéndékokat, nyereményjáték lehetőségeket, vagy ki tudja, direktbe pénzt. a kritikusok mindig kapnak pénzt, őket nehezebb megkenni.
  • sandor8206
    #42
    hát a 2. rész annyira "jó" volt, hogy ha erről a 3.-ról szuper 5* csillagos kritikák jöttek is volna ki, akkor se néztem volna moziban
    ok, hogy látványfilm, avatar is az volt, de a dizájn, a világ, környezet megfogott
    optimust már láttam kétszer és a trailerét nézve annó a 3. résznek, mintha az első rész kimaradt jelenetei lettek volna újra, várósi csata csak kétszer annyi robottal, meg 3* annyi játékidővel
    cola-t meg popcornt itthon is tudok fogyasztani

    amúgy a sok fizetett kritikus véleményére már nem nagyon adok, nem egyről derült már ki, hogy fizetett cikk volt

    inkább pár bloggerére
  • winnie
    #41
    "az a legszebb az egészben , hogy teljesen másként értékeli a filmet minden oldal..."

    mit vártál? nyilván ahány ember, annyi vélemény. de ez is mutatja, hogy az embereknek osztályzat kell, mert a betűket nem mindenki olvassa el. holott teljesen mindegy, hogy valami valakinél 3-as, 5-ös vagy 10-es, mert egyrészt mindenkinek más számít mondjuk 5-ösnek, másrészt pedig lehet, hogy valaki leírja, hogy "túl sok benne a szex, ezért 2/10", akkor nem annak kell megragadnia, hogy "2/10", hanem annak, hogy "túl sok benne a szex". ami lehet, hogy valakinek azonnal 8/10-re röpíti a filmet.

    az osztályzatok csak a gyépéseknek valók, hogy legyen min lovagolni, mert anélkül nem kritika a kritika.
  • tibisan
    #40
    az a legszebb az egészben , hogy teljesen másként értékeli a filmet minden oldal...
    4/10..az akkor 40%...az tényleg jobb, mint a 2 rész..
    viszont az olyan kritika , hogy el is éri , vagy nem az 1 rész szintjét eléggé nevetséges hasonlat..akkor az 1 vagy 40 vagy 60 %-os volt csak..
    szóval ennyi ért hozzá a sok "hivatásos seggfej"..online nyomdász ..még én is jobbnak tartom az elsőt 60%nál
  • NovaTerra
    #39
    Az a lényeg, hogy a célközönség élvezi a filmet. Ha 14 éves vagy, amerikai, elélvezel egy robotharctól,netán még játszottál is transformers játékokkal, esetleg olvastál pár képregényt, akkor ez a te filmed. Szóval a lényeg, hogy helyén kell kezelni a dolgokat, az ilyen filmektől nem hiszem, hogy sokan várnak maradandót, ha arra az órára szórakoztat, amíg nézed, akkor megfelelő a film számodra, ha még annyi időre se köt le, akkor nem az.
  • spike0007
    #38
    http://www.mozinet.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=43&filmid=3724

    Mozinet kritika szerint az első rész szintjén mozog a film. A Látvány persze durvább!:)
  • asgh
    #37
    A látványfilmmel, mint műfajjal nincs bajom, ha viszont a sztori gagyi, az pont a látvány élvezetéből von le, mert az idióta, lapos szituációk, amiktől már én érzem kínosan magam az alkotók helyett, kizökkentenek a film hangulatából.
  • morden
    #36
    Megkapom a különbözetet ha 3-ból kihozom :D ?
  • kalapos01
    #35
    Hmm, te minek szólsz hozzá, ha még értelmezni sem tudod az egyszerű, magyar szöveget? Az SG kritikájára kell várni hétvégéig.
  • Smuge
    #34
    Nem biztos. Egy ilyen mozi 2 személyre alaphangon 4-5e Ft az utazási költséget nem számolva. Amúgy meg videotéka tudod....
  • hdo
    #33
    "A miénkre hétvégéig várni kell ..."

    Fasznak szólsz hozzá, ha a cikket meg nem olvasod?!
  • kalapos01
    #31
    "És hogy is írtak kritikát ha csak a hétvégén lesz mozikban itthon? "

    rettenetesen képben vagy. a filmet magyarországon kedden mutatták be. ma már mindenhol adják.
  • morden
    #30
    Olcsóbban jösz ki 2 db 3D-s mozijegy árából, ha meg csak letöltöd akkor ne fikázd...
  • hdo
    #29
    Hallottam. Meg is van a véleményem az első vetítés előtti vetítésekről.
  • Laza
    #28
    Nekem már az első rész is túlságosan tele volt amerikai klisékkel ... na meg az a szerelmi szál ... akkor sem hinném el, ha a szomszéd sráccal történne :)
    A második részt nem láttam, mert nagyon lehúzták. Lehet otthon megnézem, aztán várom a csodát a moziban :)
  • Yagami
    #27
    LOL! :D és még csak most olvasom a kommenteket. Nos, ennyi...
  • cylonflatus
    #26
    Sajtóvetítésről tetszett már hallani?

    Hát ha az első nyomába sem ér, akkor ez mennyire rossz? Mivel az első is egy rakás f*s volt...
  • Yagami
    #25
    Nos, muszáj "ideböfögnöm" valamit, nem feltétlenül a film védelme miatt, hanem hogy tisztán lássunk már. Michael Bay egy látvány-buzi, ahogy a Transformers is csak (!) látvány-film. Így is kell rá beülni. Karakterek, romantika, sztori? Hagyjuk már...
    És (mivel volt szerencsém megnézni tegnap), nyugodt szívvel állítom, hogy ebben, amihez ért ez az ember, most érte el a zsenialitás csúcsát (csak a látványról beszélek). Gyönyörű beállítások/képek, percíz vágások, az utolsó porszemig/morzsáig/részletig megalkotott jelenetek, okos lassítások jellemzik az egészet. Az a baj, hogy sok ember ezt fel se fogja/látja/értékeli, csak annyit lát, hogy "aahh, újabb CGI-szarság sztori nélkül". Az ilyenek védelmezik általában habzó szájjal a hasonló kaliberű, mégis sokkalta unalmasabb akciókkal rendelkező Avatar-t.
    Az első részhez fel sem ér? Miért, mi volt az első rész? Nyalázás/poénkodás végig, fél óra "eksön"nel a végén. Ez a rész viszont "nem kérdezett", csak büntetett. Nem éreztem benne üres járatokat, még azt mondom egész jó kis történetet is kanyarított a filmhez. Ennek kellett volna lennie az első résznek, és mivel Bay befejezte, várhatjuk a szutykos reboot-ot, ahol még a látvány is okádék lesz, van egy olyan érzésem:)
    (félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem vagyok fanboy, szökőévente ülök be moziba, akkor is csak látvány-filmre, a legutóbbi is tavaly ennek a filmnek a második része volt:)) Lehet, hogy igénytelen vagyok (sarcasm rulez), de az én elvárásaimat még fel is múlta ebben a tekintetben a harmadik rész.
    További szép napot!
  • spike0007
    #24
    Talán hallottál már a premier előtti vetítésekről!

    Mit gondolsz a sok kritikus hogyan ír kritikát a film előtt?
  • hdo
    #23
    És hogy is írtak kritikát ha csak a hétvégén lesz mozikban itthon? Orosz cam verziót néztek torrentről?
  • Smuge
    #22
    Talán bluray-n majd megnézem egy esős szombat délután. Nálam többet nem ér ez a film. Az 1-2. részt még megetették velem de ez már teljesen hidegen hagy.
  • spike0007
    #21
    http://port.hu/article/28025

    Port.hu kritikája.
  • morden
    #20
    Felén van kábel-tv ahol reklámok nélkül egész jó minőségben lehet nézni filmeket, sőt van DVD bolt is és a technika nonplusszultrája az internet is jelen van a lakőövezetünkben, így nem vagyok ráfanyalodva a rtl-tv2 tv tengelyre :D

    Viszont 3D-re képes 50 méteres tévékészülék 10ezer Watt RMS-sel az nincs, így a látvány filmet nem otthon nézem :D
    Nemtudom mikor voltál utoljára moziban, de jópár éve igen-igen ritka a telház, kellően szellősen lehet ülni és élvezni a látványt.


  • Zolivok
    #19
    én aztmondom bár eléggé hiányos a kommentek számozása Viktorka enyémeti s törli majd de akinek ez tetszik az nem a film minősége hanem a vizál minőség miatt tetszhet és az azért nem tartozik a filmbe mert 21th century pals get on with
  • Omicron
    #18
    Azért lassan rádöbbenhetnének hogy a látvány nem minden.
    Az első részt még megnéztem, a másodiktól már a trailer elriasztott.. aztán jól is tettem hogy kihagytam.
    Én még nem láttam, a felvetése szimpatikus, szóval ezt valószínűleg megnézem. Gusztustalanul a zsigerekre akarnak hatni manapság, csak nyomják az inger orkánt és flesseljen tőle az ember. Lassan egy film sem lesz amire érdemes bemenni.