8
  • Tetsuo
    Diakolimpia. Az ilyen pozitiv hirek valahogy kimaradnak itt is, ott is. ;)
  • hangulati
    ez a "digitalis szovegertes" olyan, mint pl.: az "egyszeru zenehallgatas" a digitalis szovegertes nem azt jelenti, amit az, hogy "a digitalis szoveg (meg)ertese" , csakugy, mint az "egyszeru zenehallgatas" sem egyenlo az egyszeru zene (meg)hallgatasaval. Jo. Vissza a kezdetekhez: mitol digitalis a kepernyon megjeleno betu? mar a cimenek sem volt ertelme...
  • sad1976
    "Gyengébbek a magyar diákok digitális szövegértési képességei, mint a nyomtatottszöveg-értésük, ennek okai pedig egyebek mellett a családi háttérben és az internethez való hozzáférésben keresendők"
    ugyan már!aki nem tud olvasni és azt értelmezni.már az első is kizárja a másodikat annak aztán tök mindegy,hogy könyv van előtte vagy monitor. a betű az betű könyvben is monitoron is!
  • endrev
    És azt vajon vizsgálták hogy milyen szövegekről van szó? Pl. van-e mellette menürendszer vagy reklám vagy más irreleváns információ, ami elvonná a figyelmét. A könyv az elmét csak a könyvre emlékezteti, de egy monitor már millió más dolgot is idéz: játékokat, képeket, zenéket... Pszichológiailag is meg kellene a dolgot nézni.
  • Komolytalan
    "Nehezen értik a magyar diákok a digitális szövegeket"
    Nem vagyok már diák, de még mindig gyengén olvasok hexában :-)

• Cat #3
    Egyes kommenteket elnézve én egyáltalán nem lepődök meg. Pl. naponta látok olyat, hogy olyan dolgokra kérdeznek rá, amik egyértelműen le vannak írva néhány sorral feljebb, a hírben. (És SG még ilyen szempontból istenes, mert más helyeken még fogalmazni sem tudnak.)
  • shade88
    Az ilyen felmérések Magyarországon mindig is vicc kategóriába tartoztak. Nem tudom miért érdekelné bármelyik diákot is egy hülye teszt, amire nem kap jegyet. Ez a tipikus öt perc alatt megírom az egy órás tesztet kategória.
  • Tetsuo
    Ezeket az adatokat nem hiszem el. Egyszeruen keptelenseg.
    Vagy a teszt, vagy a megirasi korulmenyek, vagy a kiertekeles santit...