33
  • Globalmaster
    #33
    Gratulálok kedves kis szimbiános emberke a nagyságrendekkel divergens operációs rendszerek összevetését tartalmazó interiorizációd deklarálásához.
  • mad363
    #32
    Nekem badás telóm van, egy wave ,de hogy az 5230 nem az az biztos :)
  • donceleger
    #31
    én is tudok ilyet!

    wááááááááááááá ez már soooook!!!

    meg ilyet is, hogy áhhhhhh, ez kész!

    és akkor mi van?
    számodra tényleg teljesen elfogadhatatlan, hogy valakinek az ios meg az android nem tetszik és inkább a Bada meg a Symbian részesül előnyben? Nem csak én vagyok ezzel a véleménnyel, hiszen a nokia telefonjainak kb 95%-a Symbian volt. És azt ugye nem kell mondanom, hogy sokáig a finn gyártó volt a mobilvilág csúcsán. Akkor szerinted ennyire sok hülye meg idióta ember létezik, akinek a Symbian jön be????
    Ne röhögtess már!!!!
    És most mi van? A samsungnak sikerült, legalábbis egy régióban átvenni a hatalmat a nokiától, ráadásul mikor ez megtörtént, javarészt Bada készülékekkel.
    Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire képtelen vagy elfogadni a más véleményt!
    Én elfogadtam a tiédet. Te meg itt hüledezel!!!!
    Jézusúristen!!!!!!!!
  • fergusonpapa
    #30
    áhh ez kész..

    csőőőő
  • donceleger
    #29
    Nem szeretnék mélyen belemenni ebbe a vitába! Egy cseppet sem érdekel, hogy te mennyire többet tudsz a Symbian rendszerről! Én csak felhasználói szinten értek hozzá, mert én felhasználó vagyok, nekem az a lényeg, hogy jól működjön a telefon.
    Lassúnak meg nem mondanám és ezt tapasztalatból írom, ha nem hiszed, akkor az engem nem érdekel. Nem vagyok elvakult, csak én nem vetem el a Symbiant.
    Pár androidos készüléknél eléggé lassú az elforgatás, és nem mindig érzékeli a tapizást, képek betöltése is hagy némi kívánni valót maga után! Samsung S5230 telóm esetében, Bada rendszerrel, ilyen problémám még nem volt.
    Haver iPhone 3 készüléke pedig az ios rendszerrel hát hogy is mondjam, megnyomtam valamit rajta és kb 5 mp után csinálta meg. Kiderült, meg volt nyitva ez az, amit ugye bezárt, de mégsem, mert nyitva hagyta a teló, hogy állítólag utána gyorsabban el lehessen érni.
    Olyan lassú volt, hogy egy 6 éves telefon gyorsabban kezelte nála a dolgokat. Még hogy nem lassítja a rendszert!
    És mivel ezeket a saját szememmel láttam, így nincs is tovább miről beszélni!
    Én vagyok elfogult? Akkor te mi vagy? Én legalább nem húzom le a sárga földig az androidot, csak azt mondom, hogy a Symbian is képes felvenni a versenyt!
    De az, amit te csinálsz, az inkább elfogultság! Mindenesetre ez engem nem befolyásol, továbbra is kitartok a Symbian mellett és a Bada mellett!
  • CSOCSO
    #28
    HTC EVO 3D meglestem 2 napja. Nagyon baba! A Green Hornet film nagyon jol nezett ki rajta. Hogy megfajdulna-e tolem a szemem/fejem 20 perc utan,nem tudom...
    Kepek kicsit megremisztettek. Alig vartam mar, hogy ranezzek a telcsire de az elso par kep GUSZTUSTALANUL zavaro volt a szememre ( taj kepek, sok fuver, bokorral) Utanna volt havas kep meg erdos kep, viszont azok eszmeletlen jol neztek ki! Nem zavartak a szemem. Sosem volt meg ilyen erzesem 3d lattam, mintha szitan akarnal atnezni es a szemed nem tudja milyen messze van a szita es erzed mintha bandzsulnal, vagy valami hasonlo. Zavaro, na!

    Csak par kep volt ilyen, a legtobb baromi jol nezett ki! En tuti mindig 3D ben fotoznek :D Amugy egy gomb segitsegevel at tudod allitani 2D be az elkeszitett 3d kepet. Ja es amikor 3d ben mutatja a kepet akkor sotetebb lesz egy kicsivel.

    Nem tudom, hogy a felvett videot vissza lehet-e nezni 3d tv-n de jo lenne.
    Zsir tella de mar Evo 4G-m van es nemreg vettem
  • fergusonpapa
    #27
    wááá ez már sok..

    elöttem szoló jol megmondta nincs értelme felsorolni azta rakás dolgot mert jöna duma h nekd az minek.én anno 5-10 épkézlább IGÉNYES alkalmazást találtam symianra a többi régi verziok átportolássa érintöképernyöre.


    h miben bugos soroljam??

    lassu,5alklamazás avgy egy widget után lassuskodik.a szenzor benne lassu,érdeke sjátékban jovolt.de rendszerben meg oldalra forditottad a telot és minden baja volt.volt h 10mp ig feketeség..kellemes volt mikor épp hivtak és oldalra borult kicsit a telo.

    ha volt hogy alkalmazás börzt tartottam leszedtem mindent elkeztem akolgatni 15-20 után összeomlot rendszer telo kikapcs volt megodlás.andoriidnál érdekes jönnek mennek az alkamazások 1 kattal.

    emelett ha annyira faantikus vagy linkeljek?? rengeteg helyen irják rémálom rá programozni,emelet a rendszer maga azért körülményes mert több kodsor ugyanazt csinálta csak máshogy votl megirva,csak müködjön elven.ezt csinálták ujra az uj rendszerrel s3 vagy mia neve.Ezt nem hiszed olvass utána.Gányolás volt magas fokon...a régi rendszert egy az egybe átették érintö képernyöre és csokolom..

    Telefon kihazsnálás rémmes egy kisebb tudásu telefonnon jobban ment a rendszer a játkok a programok az ÜZEMIDÖ.


    és h miért muzeum??? épp pár hete se h bejelentette nokia itt sg-n is volt róla cikk h eldobjáka symbiant és egy cég veszi átt 2016ig(aszem) de nincs fejlesztés rá hanem ugymond ha baj van régi készülékekre irt softokkal javitgatják stb = SUPPORT csak h ne legyen cserbe hagyva a telefon tulajdonos h volt nincs symbian és mert nem jön ki uj symbianos telo már ezek után évek alatt ennyi volt.Ügyessen csinálják söt igy is kell.


    ugyhogy nem tudom mire a vergödés mega pofa. iszonyatossan elvakult vagy de legalább utána olvasnál,mert én többet tudok a szeretett rendszeredröl mint te.
  • M2 #26
    Tudnék írni vagy tucatnyi dolgot amit Symbiannal nem vagy csak körülményesen tudnál megoldani, mindre úgyis azt írnád, hogy semmi szükséged rá. Mert neked csak telefon és sms kell, de akkor meg minek okostelefon, ha azt egy ötezres alap is lazán hozza?
  • donceleger
    #25
    Óriási vagy, ecsém! Ezt egyedül találtad ki, vagy segítettek? Egyébként örülök, hogy legalább jobbá tettem a napodat. Eléggé nehéz lehet egy olyan embernek örömet okozni, akinek egy Nokia C7 szar!
    Meg az is teljesen normális, hogy ehhez az egészhez csupán ennyi a hozzászólásod! Ez ne más, mint direkt fikázás! Inkább nem idegesítem fel magam egy ilyen niemandon.

    Egyébként meg nagyon bírom az ilyen jövendőmondókat, hogy a Symbian mehet a múzeumba. Ezt mióta szeretnétek? Mert gondolom ezt gondoltátok a 3 megjelenése előtt is. Ráncfelvarrás? Szerinted a többi oprendszernél micsoda? Hisz kész az android, minden új verzió náluk is csupán ráncfelvarrás!
    Bugosnak pedig nem mondanám. Régebben használtam series 60 as készülékeket, egyikkel sem volt bajom. Mindenesetre nem kaptam értelmes választ arra, hogy mivel is tud többet egy android, mi az, amit nem lehet megcsinálni Symbiannal. Csak a kifogások jöttek meg a megmagyarázások!
    Részemről marad a Symbian! Akinek az android tetszik, használja nyugodtan.
  • asysoft
    #24
    "Az android egy desktop rendszer (linux) csak mobilon fut."
    Androidnak jóformán semmi köze nincs a desktop Linuxhoz, ha Dalvik VM alatt lecserélnék a kernelt teszemazt BSD-re, NDK-t nem használó alkalmazások észre sem vennék a változást - Java koncepció előnyei... Ha meg kernel szempontjából vizsgáljuk, GNU/Linux inkább kiszolgáló oldalon domborít:)

    DjDano (#18):
    Bugos a Symbian?
    Noha 3-as Symbiannal nincsenek tapasztalataim, de 5800-n elődjével voltak "kellemes" tapasztalataim (néhány), emiatt sem fordult meg fejemben egy N8, hiába jött be a design, illetve papíron a tudás.

    donceleger:
    "Itt nagyon igaz a mondás, a kevesebb több!"
    Hát, ha egy mobil OS-t így jellemzel, utoljára gondolnék a Symbianra (WM-el karöltve):)
  • fergusonpapa
    #23
    igen az 5800as tulaj voltam másfél évig..még probáltam frisiteni amikor lehetett meg nem nyomtam tele programokkal és minden baja volt,

    lehet 150e telon már nem észrevehetö de ezis 70e votl mikor vettem..

    ennyi összeggért várhato lenne egy normális rendszer.

    androidnál ilyennel nincs baj olcsobb készüléken se
  • kvp
    #22

  • M2 #21
    Ez a Nokia egy szégyen... :-(
  • M2 #20
    "Főleg az ios szar. Ránéztem és inkább nem nyúltam hozzá!"

    Írj még ilyeneket kérlek nagy SZAKÉRTŐ, te vagy a mai humorforrásunk!
  • kvp
    #19
    Az android egy desktop rendszer (linux) csak mobilon fut. Lehet hasznalni telefonkent, lehet hasznalni tabletnek es lehet hasznalni desktopkent is.

    A telefon funkciok kozott ott van a htc sense ui, ami nem is hasonlit a szabvany android-os feluetre. En pl. a kovetkezo osszeallitast hasznalom:
    a) main desktop: home screen, htc-s default widget (ora, idojaras, stb.)
    b) bal 1-es desktop: telefon menu 4x4-es, (telefonkonyv, uzenetek, beallitasok, stb.)
    c) bal 2-es desktop: konyvjelzok, google bar (sg, index, cnn, yahoo mail, stb.)
    d) bal 3-as desktop: meg tobb konyvjelzo es a jatekok shortcut-jai
    e) jobb 1-es desktop: postit matricak (ide jegyzetelek)
    f) jobb 2-es desktop: felhasznaloi programok (amiket gyakran hasznalok)
    g) jobb 3-as desktop: vezerlopult (feladatkezelo, filekezelo, programok telepitese, frissitesek, halozati beallitasok, stb.)

    A normal omlesztett program menube akkor megy az ember, ha keres valami ritkan hasznaltat. A beallitasok menui pedig elerhetoek mind az also taskbarrol, mind ikonbol ket helyrol (a telefonos kinezetu menubol es a vezerlopult kinezetu menubol)

    Egyebkent az android elerheto normal desktop os-kent is, es hasznalhato billentyuzettel es touchpaddel (vagy egerrel) is. Az eppen altalam hasznalt telefonon van mindketto. (jol jon, mert sok flash-es jatek wasd-ot es egeret igenyel)
  • DjDano
    #18
    Bugos a Symbian? Ezt gondolom tapasztalatból mondod, mert én pont az Andridról halottam inkább hogy sok a fagyás!
  • DjDano
    #17
    Egy andoidbuzitól mit is várna az ember... Lehet hogy nem olyan modern rendszer a Symbian mint a robot, de attól még nagyon is használható!
  • fergusonpapa
    #16
    elvakultság jááááj fáj a fejem

    symibiant ott cseszték el h elavult és bugos,minden müveletre 3 kodsor van legalább.nem hiszed?olvas utána.

    és igen mindent amit kel tud a symbian csak 5ével ezelöti szinten,azota változott a világ,erre nokia is rájöt és váltott.ennyi.Androidnál meg egyszerübb rendszer jelenleg nincs.


    hasonlitsuk össze a testreszabhato eszközöket.Alul a képek..sztem mindent elárul...

    az meg badarság h hátérben marad az alkamazás,igen 1 töredke h gyorsan induljon,leközlebb ez ugyanugy van windowson akárhol..még szaros symbianban is.

    és mennyit foglal? kb 5-10megákat.na basszus...a zte blademet se lassitja be ha egy nap megynitok 50 alkalmazást.peddig az alsó kategoria...


    mindenkinek az legyen amire szüksége van,nekd az okés,de nehogy már megmagyarázd hogy jobb mint az andorid mega többi mert fejen állok.

    symbiant nem fejlesztik már még 3 évig ránc felvarás és support lesz ennyi.Irány a muzeum

  • donceleger
    #15
    Nekem pl kifejezetten az egyszerűség a jó, ahol a jól megszokott listás nézetet tudom alkalmazni! Milliónyi egy alkalmazás? Minek? Ezeknek háromnegyede használhatatlan vacak, semmitmondó programok. Elég lenne egy is, ha jó, úgysem használsz ugyanabból többet.
    Amúgy Symbiannal is lehet telefonálni, sms-ezni és azt hiszem a telefon legfőbb funkciója ezzel ki is merült. De ebben is vannak játékok, egyéb alkalmazható progik. Van gps, online stream stb... Minden, amit tud egy android, azt tudja a Symbian is, csak éppen egyszerűbben tálalja azt. Az android úgy néz ki, mint egy mini tablet. A Symbian nem akar többnek látszani, mint ami.
    Nekem az android sok és kissé bonyolult, de biztosan megtanulható, nekem mégis inkább Symbian és Nokia C7!
  • Gerygrey
    #14
    Használtam SPB Shell-t az Android előtt. Kicsit növeli a felhasználói élményt, az tény, de messze van az Androidtól...
  • Petka
    #13
    SPB Mobile Shell? Mondj még légyszíves párat, amivel testreszabható a Symbian. Érdekelne még az is, hogy mit erőszakol rád az Android? Millióegy laucher van, amikhez még szintén külön-külön millióegy téma, beállítási lehetőség, stb. Szóval akkor melyiknél színesebb a választási lehetőség?

    Android:

    Symbian:



    Az SPB még egyedinek se nevezhető, mert szinte az összes rendszeren használható...
  • MR007
    #12
    "Az Androidban az a jó, hogy minden gördülékenyen működik, és úgy alakítod, hogy neked kézreálljon. Symbian-on a testreszabási lehetőségek kimerülnek a háttér lecserélésében, és hogy a menüben 4*4 ikon, vagy lista legyen..."

    Na ebből látszik hogy nem ismered a symbiant! És még olyanról sem hallottál mint az "SPB Mobile Shell"
    Minden csak megírt program kérdése. A symbian előnye éppen ott van, hogy ha egyszerűen nincs igényed csilli-villi kinézetre és a megszokott egyszerűség a cél nálad, akkor az is adott, mint ahogy minden csak megírt progi kérdése. Pont ezért sokkal testreszabott, alakítható, felhasználóbarát a többi erőltetett ráderőlszakolt elképzelésekkel szemben. Egyszóval szinesebb van választási lehetőséged.
  • Gerygrey
    #11
    Egyrészt nem az olcsó telefonok alapján kéne megítélni az Androidot. Próbálj ki egyszer egy Galaxy S-t, vagy egy mostani kétmagos telefont.

    Az asztalon az van, amit kiraksz oda, ugyanúgy, mint a desktop Windows alatt. Mi ezen a bonyolult? Még jó, hogy nincs menü, a menüben meg eldugva egy külön "alkalmazások" ikon amire rá kell menni, ha el akarok indítani egy naponta használt alkalmazást...

    Az Androidban az a jó, hogy minden gördülékenyen működik, és úgy alakítod, hogy neked kézreálljon. Symbian-on a testreszabási lehetőségek kimerülnek a háttér lecserélésében, és hogy a menüben 4*4 ikon, vagy lista legyen...
  • donceleger
    #10
    Ahogy írtam, ki is próbáltam őket. Azért azzal vitatkoznék, hogy az Bada erősen hajaz az androidra. Most egy Samsung S5230 van nekem, húgomnak meg egy SE X10 mini Pro. Ég és föld a különbség! Az android inkább hajaz az ios-ra.
    Lehet én vagyok maradi, bár szeretem a technikai újdonságokat, de ezek valahogy nem fogtak nem. Pl ilyen dolgok zavarnak, hogy ha egy programot bezársz, azt mégsem teszed meg, mert még fut az alkalmazás és gyengíti az aksit meg a teló sebességét! Ez mi ez? Miért kell még külön belemennem a futó alkalmazásokba és ott egyesével kikapcsolgatni az alkalmazásokat? Értelmetlen hülyeség, vagy nem? És a menü? Nincs is már menü! Minden ott van az asztalon összesűrítve, csoportosítás nélkül! Főleg ios! Persze alakítható, de a kifinomultság nem az erőssége ezeknek.
    Ezek a telók inkább emlékeztetnek engem egy kisebb méretű tábla gépre.
    Ott a nokia Symbian rendszere. Egyszerűbb, kifinomultabb és megmaradt az az érzés, hogy tényleg egy telefont tartok a kezemben.
    Symbian múzeumba való? Most jött ki a 3-as verzió, bár mennyire is nem szereti valaki, ezt azért nem mondhatja el róla.
    És egyébként mit kell tudnia egy telefonnak, hogy szükséges rá egy android rendszer? Mi az, amit Symbiannal nem lehet megcsinálni?
    P990-et nem merted odaadni neki? ugyanaz a rendszer, akkor miért is nem?

    Na mindegy! Én nem bántom az androidot, mert valamit jól csinálnak az biztos, ha ennyi telefonra el tudják adni. Ettől függetlenül én maradok Bada, vagy Symbian felhasználó. Ebből kifolyólag nem sok telefon lehetőségem van, de azért akad pár.
    A köv telóm egy Samsung Wave 2 lesz vagy egy Nokia C7! Szerintem inkább Nokia, mert azon legalább van értelme a gps-nek, hiszen nem kell hozzá net, offline működik.
  • MR007
    #9
    Azért nézzétek már meg jobban az Nokia N5 "Nokia 500" képét. Mi az ami elsőre előjön gondolatban? Sz*ros dízájn. Nem a Symbiant kellene szidni, hanem a hozzáállást a Nokia részéről.
    Szerintetek ezt sikerre akarják vinni? Ha meg nem, akkor miért is van? Azért hogy még jobban megutáld, elfordulj tőle és álmodozz a WP7-ről. A MeeGo is hasonló sorsra fog jutni El(l)op és haveri körei szerint.
  • Gerygrey
    #8
    Volt több Symbianos telefonom úgyhogy van összehasonlítási alapom. S60 és UIQ egyaránt megvolt - megjegyzem, ez utóbbi fényévekkel használhatóbb volt a maga idejében, nagy kár érte, hogy megbukott, szerintem lett volna benne még potenciál, kár, hogy leragadt a 2005-ös színvonalon az egész platform.

    Még WinMo-ra váltani is hatalmas minőségbeli ugrás volt, hát még WinMo-ról Androidra... Még hogy nehezen kezelhető?! A feleségem, aki nem egy technikai zseni, tök jól elvan a HTC Desire-rel, a P990-et azért nem igazán mertem volna odaadni neki.
  • kvp
    #7
    "Kíváncsi lennék, milyen ez a szemüveg nélküli 3D..."

    Ha szembol nezi az ember, akkor pont olyan mint a 2 kijelzos sisak. Annyi baj van, hogy ha mindenutt eles a kep akkor nagyon ki vannak lapitva a targyak, mert a nagy tavolsag miatt kicsi a melyseg pontossaga, ha meg van fokusztav, akkor csak egy adott tavolsagban tueles a kep, a tobbi a tavolsag kulonbseggel egyre homalyosabb lesz. A regi viewmaster fele mirofilmes diak mindkettore hoznak peldat. Persze az atlag felhasznalo nem fogja latni a kulonbseget a szemuveges es a szabadszemes 3d kozott, max. annyit hogy a szemuveges valamivel sotetebb es eletlenebb.

  • Darth Dave
    #6
    Lehet szeretni a Symbian-t, meg a Win98-at is. A maga idejében igen jól muzsikáltak, mára viszont a múzeumban a helyük. Szánalmas, hogy "én csak telefonálok és SMS-t küldök". Ez a Nagymamám színvonala alatt van, mert Ö már MMS-t is tud küldeni.
  • Darth Dave
    #5
    egyetértés... no comment
  • CybeRick
    #4
    iOs-t ránézésre ítélted meg, hogy szar? Bada meg erősen hajaz Androidra. Talán próbáld is ki őket. Nekem is Symbian van (Nokia C7), de legalább időnként kézbe veszek más telókat is, így tudok véleményt alkotni. iPhone annyi pénzért a kávét is le kéne hogy főzze, miközben reggelit készít. Androidra meg túl sok "8 éves" fejleszt appokat. Ezért van 1200 féle multifunkciós számológép, vagy "akku optimalizáló" csoda progi. Symbian meg elavult GUI-val nyomul(na).
  • donceleger
    #3
    Muszáj írnom, mert nem értem mi a baj a Symbiannal? Remélem meg is fog maradni még sokáig, mert ez a fos android és az ios már az agyamra megy! kezelhetetlen szar mind a kettő. Nem értem, aki használja, hogy nem jön rá erre????
    És igen, próbáltam mindet! Hugomnak android van, barátjának ios! Főleg az ios szar. Ránéztem és inkább nem nyúltam hozzá! Faternak viszont Symbian van, hát az mindjárt barátságosabb és kezelhetőbb is. Nekem meg Bada van. Itt nagyon igaz a mondás, a kevesebb több! És nem a bonyolultság a nyerőbb! Bár úgy látszik sokan vannak, akik nem értenek velem egyet, nem is kell, de akkor meg nem kell fikázni a Symbiant!!!
  • jaspercry
    #2
    no comment.......
  • Gerygrey
    #1
    Kíváncsi lennék, milyen ez a szemüveg nélküli 3D... Kicsit parasztvakítósan hangzik, de ki tudja.

    A Nokia meg... Symbian 2011-ben, no comment.