18
  • djw
    #18
    milyen jó már, hogy a nevüket reklámozzák ingyen és a facebookot is :) nagyon tudnak ezek a fiúk :)
  • asgh
    #17
    Ha nekem van egy saját ötletem, akkor én vagyok az, aki a legtöbbet melózik rajta és nem más. Nem intézem el annyival, hogy apuci pénzén felveszek egy technikus droidot, hogy végezze el helyettem a meló oroszlánrészét, majd ölbe tett kézzel hagyom, hogy szivasson. Ha hiszek az ötletemben, akkor pörögök rajta (amit Zuckerberg csinált) és nem várok, hogy más megcsinálja helyettem - amit a Winklevoss fiúk csináltak - már ha egyáltalán igaz, amit állítanak.
    A facebook sikerre viteléhez elképesztően sokat kellett dolgozni, és egyetlen megszállott fejlesztő sem hajlandó éjt nappallá téve, éveken át gürizni olyan ötleten, ami nem az övé. Az elhivatott munkához ugyanis a sikerbe vetett hit és erős önbizalom kell, márpedig az emberi természet olyan, hogy a saját ötletében nagyságrendileg jobban hisz az ember, mint a máséban, mert ha elfogadja a másét jobbnak, azzal aláássa az önbizalmát. Ezért büdös ez az egész "lenyúltak minket" történet.
    Az is beszédes, hogy a Winklevoss fivérek sem előtte, sem utána nem álltak elő semmilyen más ötlettel. Van egy sztorijuk, hogy Zuckerberg állítólag meglopta őket és ebből élnek már évek óta.
    Érdemes megnézni ehhez képest mondjuk Steve Jobs-t: többször állt ő is a f..sz rossz végén. Amikor a 90-es években az rúgta ki az Apple-től, akit ő vett fel, mindenki azt hitte, hogy ezután nincs tovább, kiszáll az iparágból és megy költeni a pénzét, mégis visszatért, mert voltak új ötletei és k..rva sok energiát fektetett beléjük, hogy meg is valósítsa őket. (És itt nem csak az iPod és társai az érdekesek, de pl. a Pixar sikerre vitele is, amit Jobs akkor vett meg, amikor ő maga is anyagilag mélyponton volt.)
    Szvsz a facebookal annyi történhetett, hogy Zuckerberg már dolgozott rajta, amikor a Winkevoss-ék megkeresték egy hasonló ötlettel. Amikor rájött, hogy a fiúknak nincs semmijük, kamuból elvállalta a melót, hogy szabotálja a potenciális konkurenciát, a fiúk meg voltak akkora barmok, hogy hagyták. Ez kétségtelenül genyóság volt Zuckerbergtől, lehet érte utálni, de hogy Winkevossék találták volna ki azt, amit aztán Zuckerberg sikerre vitt, az nagyon kamu, és ezt Winklevossék is tudják nagyon jól.
  • Skynet85
    #16
    Értem, ha holnap lenyúlom az ötleted és megvalosítom, akkor engem illet a dicsőség, öröm lenne veled üzleteleni. :d
  • hopp
    #15
    Most nem azért, de a Facebook NEM a fivérek ötletétől tart ott, ahol. Az alapötlet (bejelölheted ismerősnek az embereket) nem egy nagy durranás. A Facebookot az appok, a nyílt interfész és a like-olás vitte ekkora sikerre. Ehhez már semmi köze nincs a két gazdag pöcsnek. Arról nem is beszélve, hogy ilyen bejelölgetős oldal már a Facebook előtt is volt (ahogy már előttem is mondták), szóval még csak az alapötlet sem a fivérektől származik.

    Az meg hülyeség, hogy nem volt tőkéjük. Milliomos szülőkkel a pénz volt a legkisebb gondjuk.
  • gforce9
    #14
    off: Az ilyen tapló reagálásoktól megy el az ember kedve bármit is írni ide.
  • NEXUS6
    #13
    Amúgy most fogok perelni egy csomó filmest, a mákrikszot már 10 évvel korábban kitaláltam, meg az Underwördöt is.

    Bekaszálok egy csomó pénzt, csak kár, hogy nem írtam le belőlük akkor semmit, mert úgy könnyebb lenne bizonyítani. De majd csak beesik valami üzi, amiben az alkotók elszólják magukat, hogy tőlem lopták.

    Addig is Cukerberg kapja be!
  • NEXUS6
    #12
    Ne zavarj össze!
    Most akkor mi van?
  • csulok0000
    #11
    Semmilyen szerződés nem volt köztük, nem a saját ötletük volt mert már létezett olyan (csak akartak egy olyat amilyet már más meg csinált), Nem bizonyított hogy cukroska később kezdte a facebookot mint hogy az ikrek szóba álltak volna vele.

    Tehát szerintem még az a 60 milka is túl sok nekik. Ha írtak volna hivatalos szerződést akkor mondhatnák, de ilyen sincs a birtokukban.
  • Darth Dave
    #10
    Hány millió dollárja lehet ennek a két mocsoknak? Már mielőtt leálltak bizniszelni a Zuckerbergel már mocskos gazdagok voltak. Pár ezer dollár befektetésre már kaptak 65 milliót, de nem elég.

    Én megbíznák pár Al-kaidást
  • morden
    #9
    "A Facebook perelhetné az iwiw-et és az összes többit, ami később jelent meg. :)"

    Höhöhö, a helyzet pont fordítva van: az IWIW 2002-től van, a faszbúk meg 2004-től.
    Szal szerinted?
    "

    Szerintem perelheti hisz 2002 előbb volt mint 2004 :D
  • asgh
    #8
    Ki az, aki kidolgozta a belét, hogy a facebook az legyen, ami?
    Zuckerberg vagy a Winklevoss fiúk?
    Nos, amelyik dolgozott, abból lett a milliárdos.
  • Tomalak
    #7
    OFF, de stílusod az valami nagyon paraszt tanuljál már meg nomrálisan és higgadtan fogalmazni

    ON amugy meg erősebb kutya baszik, ezek a fivérek meg mehetnek a sunyiba chatbeszélgetésükkel, minnyá írok én is egyet, hogy nekem igérte a facebook felét abszurdum
  • NEXUS6
    #6
    "A Facebook perelhetné az iwiw-et és az összes többit, ami később jelent meg. :)"

    Höhöhö, a helyzet pont fordítva van: az IWIW 2002-től van, a faszbúk meg 2004-től.
    Szal szerinted?
    Az összes -őt jól összekéne zárni, hogy egymás faxát xopják ne itt a jóravaló magyar embert hülyítsék ezzel. ja és mielött megkérdeznéd a számítógépet nem Billgécc találta ki.
  • Skynet85
    #5
    A blog alapján egyértelműen cukorhegy a hunyó, kapott egy ötletet, aminek lecserélte a nevét, majd kitolta a világba. Nem vitatom a zsenialitását, mert egy ekkora lufiból ennyi pénzt nem sokan tundak kisajtolni. A fivérek pedig anno túlzottan jóhiszeműek voltak, bele is estek annak a csapdájába. Manapság, ha van egy jó öteleted, vagy elkezded magadtól megvalósítani, vagy szét szeded dirib darabokra és úgy fejleszteted ki, de még ekkor se biztos, hogy nem lesz vmi elopva belőle...
  • okosan gyerekek
    #4
    Te miről beszélsz? Tudod mennyibe kerül egy világszabadalom? Ami garanciával bír arra nézve, hogy a saját ötletedről van szó? Ha Magyarországról indítod meg a dolgot, az jelent egy itthoni, egy európai és egy amerikai bejegyzést. Náluk az első kettőtől el lehet tekinteni, mert az amerikai világszabadalomnak fogható fel. Az is 3 milla. Ha nincs tőkéd, csak ötleted, kettő lehetőséged van: kitanulod a szakmát, vagy megkockáztatod valakivel megcsináltatni. Szóval nem kell a prosztó szöveg, hogy ilye fekete munka, meg olyan fekete munka.

    Meg mit kvartyogsz?! "A ötletlopás dolga meg megint egy olyan dolog, hogy.. és? " Ez mi?

    Te mi a faszról beszélsz? Mért, szerinted az, hogy a facebookot valaki meg tudja valósítani, azaz tud írni egy ilyen html-oldalt, az azt jelenti, hogy jár neki több milliárd dollár? Te hülye vagy? Az ő feladata a semmit nem érő, gyökér! Mert az ő dolgát több millió másik ember is el tudja látni, Zuckerberger pótolható, a fivérek viszont akkor egyedül voltak az ötletükkel. És nem kell az általános momentumot megragadni, mint a baromságoddal, hogy kereső algoritmus: nyilvánalóan azért járnak az emberek a facebookra többen, mint az iwiw-re, mert vannak egyed-specifikus különbségek és e tekintetben az előbbi a tagok igényeit jobban kielégíti, mint az utóbbi. Tehát nem egy kalap alá venni, hogy "közösségi portál" és nem ők találták ki: a facebookot ők találták ki. Ilyen helyzetben esetleg a Zuckerberg tarthatna igényt valahány százalékos osztalékra, neki kéne adni folymatosan a lóvét, de mindenképp töredékét annak,a mit a facebook ér. Mert az ő munkája pótolható volt és ma is az. Most olvastam tovább a hsz-ed és lám, ott is van, hogy a facebookot előzték már meg közösségi portálok, gratulálok, hülyefasz! Kurva intelligens vagy! :) AKkor még egyszer: közösségi portál volt: facebook nem. A facebook az övék.
  • TommeyIkya
    #3
    Az a helyzet, hogy szerződést kellett volna kötniük és nem fekete munkával és ígérgetésekkel neki állni. Ha lett volna egy munkaszerződésük legálisan, akkor nem lenne ez az egész.

    A ötletlopás dolga meg megint egy olyan dolog, hogy.. és? Attól hogy van egy ötleted az még semmit nem jelent. Vagy a Google-t is be kellene perelnie az első keresőnek emiatt? Hogy képzel kereső algoritmust írni? Mikor azt már korábban valaki más kitalálta, sőt, még meg is valósította?! Sőt, akkor az első kereső algoritmus íróját is beperelhetné a gráf elmélet megalkotója és így tovább.

    A Facebook perelhetné az iwiw-et és az összes többit, ami később jelent meg. :)

    Ha annyira elégedetlenek azzal az 1 milliárd forintnyi zsetonnal - amit jó formán a semmire alkudtak ki -, akkor adják nekem. :)

    Részben megértem a helyzetüket, de ez az egész már a késő bánat kategóriája, méghozzá vagy 7 éve. Persze az ügyvédeik biztos biztatják őket, mert ebből ők is keményen megszedik magukat.

    Azt viszont egyenesen hülyeségnek tartom, hogy a csevegés naplóját elfogadják bizonyítékként. A jogászok esetleg nem tudnak róla, hogy ezek a csevegés naplók elektronikus dokumentumok (tulajdonképpen szöveges fájlok mindenféle titkosítás és védelem nélkül), amiket úgy lehet hamisítani, ahogyan csak nem sajnálod?!
    Az email talán jobb lenne, de azt sem venném perdöntőnek, mert azt is lehet hamisítani, mivel szintén csak egy szöveges fájl - minimum kell hozzá több email szerver naplófájlja is bizonyítékként, önmagában semmit nem ér.

    Meg egyébként is.. 7 év alatt nem támadt semmi új ötletük?! :) Csinálhatnának valami hasznosat is a világban (ha már ilyen kőgazdagok) ahelyett, hogy a kapzsiságukat bizonygatják egyre magasabb és magasabb szinteken.
  • Cat #2
    Nekem is ez volt eddig a véleményem, de ez a chat tényleg durva.

    Someone is already trying to make a dating site. But they made a mistake haha. They asked me to make it for them. So I'm like delaying it so it won't be ready until after the facebook thing comes out.

    Zuckerberg egyértelműen visszaélt a megbízói bizalmával, nem véletlenül fizetett már eddig is több tizmillió dollárt kártérítésként peren kivüli megegyezésben. Az ikrek azóta észbekaptak, hogy ISMÉT átbaszta a fejüket a göndör hajú gyerek, és futnak a pénzük után. Itt nem ők ketten a hunyók.



  • plu604
    #1
    annyira szánalmas és unalmas már ez a két homár