Batman:The Dark Knight Rises

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell, Tom Hardy-Bane magyar reinkarnációja, földi helytartója elõlépett a barlangból:

Jeee

nem hal meg
Zenszkij
Ebben a filmben Nolan nagyobb hõst csinál Batmanbõl, mint valaha volt Superman, Spiderman, Thor, Fantom, Amerika Kapitány, A Villám, Hulk és sorolhatnám. Végre oda került Batman ahova kell, a hõsök legelsõje Õ. Egy idol, aki ember, akinek semmilyen csodás, mágikus képessége nincs, mégis a legnagyobb képregény hõs, akit valaha alkottak. R.I.P. Bruce Wayne, és élj örökké Batman, a szívünkben és Gothamben. EPIC

SPOILER

A végén természetesen meghal minden idõk legnagyobb képregényhõse, de a legendája tovább él, mert õ nem más, mint a Denevérember, és az eszme amit képvisel halhatatlan.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Pedig megteszi a Knightfall képregényben.
tigeroo
errõl a kontúrról Humpty Dumpty jut eszembe...😄
Tyler1
De vad<#szeret>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
Ahhoz hasonlítani sem lehet. Mint ahogy valamelyik kritikus is fogalmazott, Nolan Batmanjeihez képest, a Marvel filmek gyerekes butaságok.

mascarun
Spoileres szintén!

Azt a nagyon fontos részt kihagytad hogy Alfred sosem hagyta volna szarban amikor szükség van rá Bruce úrfit!
Mindent összevetve én sokkal jobban élveztem ezt a filmet mint a Bosszúállókat.

ProGabe
Egyszerûen túl sok sebbõl vérzik ez a film. Az atmoszféra, a "löket" viszont nagyon jó. Többet várt szinte mindenki, én meg azt várom, hogy Nolan következõ filmje valamivel (vagy inkább jóval) kisebb, visszafogottabb legyen.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

gabe paul logan
spoiler veszély:

a filmben van potenciál, nagyszerû színészek, jó rendezés, jó jelenetek, zene, karakterek, hangok stb, DE
- itt ez a Bane aki bejelenti, hogy elpusztítja Gothamet...nincs ellenemre az egész árnyak ligája ötlet, még ha úgy akarnak jót tenni is, hogy megölnek mindenkit...de Liam karaktere ezt nem rivaldafényben csinálta, hanem mint egy igazi gonosz, fû alatt....ok, megmagyarázhatnánk Bane baromságát, hisz még a ligából is kitiltották...DE
- erre jön a csavar, hogy õ csak egy eszköz az egész filmben, mert csak egy szörny aki bele van esve egy nõben, aki inkább az ellenségével fekszik le , mint vele, kb nevetségéssé teszi a szupermenõ karakterét 1 mp-ben, mivan???
- de legalább megmagyarázzák miért akarják nem megölni batmant, hanem büntetni...de milyen áron kérdem én? megéri ez rendezõ úr?
- apropó büntetés...belökik egy cellába, ahol kigyúrhatja magát, lelkierõt és motivációt gyûjthet és azonnal kimászhat könnyedén...õ batman, vagy az árnyak ligája szuperhülyékbõl áll?
- na meg a sztori...hm b kategóriát ízlelek, öreg szuperhõs, jön a gonosz, leveri fél kézzel, hõsünk elmegy gyúrni 20 percre, gonoszunk addig csintalankodik a városban, majd hõsúnk újjúlt erõvel visszatér és simán végez a gonosszal...könyörgöm még a pankrátorok karaktereinek közötti sztoriban nagyobb elképzelés van.
- no meg Celine....hát ez a vérszegény macskanõ, annak ellenére h jó segge van, bottal nem nyúlnék hozzá, aki ráadásul csak arra törekszik, hogy töröljék már a facebook adatlapját a netrõl....nem tudom valaki emlékszik-e még a batman visszatér macskanõjére...szexi, õrült, félelmetes, imádnivaló....ráadásul batman és a macskanõ között 0 szexuális feszültség volt a filmben az elõdjéhez képest
- azt meg , ami a batman filmek fõ témája, az önbíráskodást kb 1 perc alatt letudtuk ebben a filmben, azzal a zsaruval , aki inkább õt akarta elkapni, mint banet...wtf?

átlagban nem rossz film, 8/10....de a sötét lovag epic sztoriját, fordulatát és alakításait nem múlja felül...de még a batman kezdõdiket sem

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

w77d
én eredeti nyelven néztem meg felirat nélkül, kurva jó volt... Valahogy ezt a Batman filmet vártam eddig...

ProGabe
Hehe, pont így jöttem ki a második részrõl. Errõl sajnos kicsit csalódottan, de mégis alig várom, hogy újra lássam (eredeti nyelven). Tud ez a Nolan gyerek valamit!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berczely
úúú!

Megnéztem. Kifelé jövet komolyan mondom negyed óráig meg sem szólaltunk csak próbáltuk felfogni ezt a csodálatos filmet. Hatalmasat alkotott Nolan. Ennyi.

mascarun
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja tényleg a film kb 3/4 énél esett le hogy tényleg benne van a madárijesztõ is csak nem volt rajta a maszk! 😊

mascarun
Én ma néztem meg és évek óta most keltem fel úgy hogy elégedett voltam a filmmel! A székemet sem rugdosta senki! xD

Köszi a válaszokat. Kissé megnyugodtam, kiváncsi vagyok a filmre. Akkor majd beütemezem a mozit valamikorra. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tyler1
Pozitív csalódás. Talán a legjobb karakter az új filmben, pedig nagyon nem vagyok a macskanõ híve. Annyi szerep jutott neki, amennyi pont kell, szerencsére nem próbálták ráaggatni Batman hátára, hogy valamit kezdjen vele abban a 3 órában, csak hogy õ is benne legyen. Hathaway pedig remek választás lett a megformálására, Halle Berry-re meg fél perc alatt mérföldeket ver.

tigeroo
mondjuk ez nemsokat fejlõdött, meg nekem azvolt a bajom hogy sokszor túl sötét volt a pucsítós jeleneteknél, nem látszott sokminden.

Pretorian
Pucsítva vagy elõrehajolva melyik vékony vagy átlagos alkatú nõnek nem az? <#nevetes1>

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

tigeroo
meg jó a segge a mocin
Nem sok szerepe van. Elõzetes alapján egyáltalán nem tetszett, hogy Hathawayt választották macskanõnek, de pozitívan kellett csalódnom.

Egy kérdés:
Tudom hülyén hangzik, de nálam egy fontos karakter és sokszor elrontották már: a macskanõ milyen benne (alakítás, kinézet)? Arkham City-ben ábrázolták a legjobban. Tudom az játék program és CGI, de a szinkron, viselkedés stb.-ben számomra tökéletes volt. A képek alapján itt vannak fenntartásaim (ami a megjelenést illeti).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Csak szerintem volt rettentõ unalmas ez a film ?
kill3r21
ezeket egyenlõre nem tudjuk meg 😊
Valamint Blakenek is mondja Batman hogy ha meg akarja védeni akiket szeret húzzon maszkot..Sztem Batman ott döntötte el végérvényesen hogy a srác lesz az utód..

Mehhh....
nem Robinos szál volt, csak a 3.-ik neve volt Robin. Õ lesz majd az új Batman! Ahogy képregényben is az elsõ Robin vette át Batman helyét mikor azt hitték meghalt! Mivel Bruce visszavonult és a Bat hívó ki lett javítva(Gordon rájön hogy Bruce él a robotpilótát meg kijavította Bruce így Fox is tudja hogy él, meg Alfréd is hiszen látta Selinával a kávéházba Bruce-t.) és Batman is mondta Gordonnak bárki lehet Batman és Bruce John Blaket választotta ki utódjául...A végrendelet része volt a táska amiben a cucc volt és amit Blake kaphatott csak meg, amivel megtalálta a barlangot..
Nagyjából ennyi! 😊

kill3r21
nah akkor most batman meghalt? hogy csinálta hogy nem?? gondolom robotpilota mégiscsak volt, a Robinos szálat jól elkezdték...😄
Hello, nem tudja vki a lelõhelyét a következõ linkben a háttérben vetitett animációnak?
http://www.youtube.com/watch?v=kTouW6Lhf6M&feature=youtu.be&t=1m17s

tigeroo
Amúgy szerintetek milyen sérülése lehet bane-nek vajon?

Ati

Elusive
Bane ugye elméletileg gázt lélegez a fájdalmai miatt, de honnan jön a gáz? hol vannak a csöveg, amik a maszba vezetik? hol a tartály?
Fresh Duke
Elolvastam a cikket, (a kommenteket már nem) és 2 apróság:
- Bruce Wayne már 5 hónappal a robbanás elõtt eltûnt, szóval senkinek se volt gyanús. (Azóta csak a Macskanõ látta Batman ruha nélkül, illetve csak 4-en voltak ott a temetésén.) Illetve, ha Blake felveszi a Batman ruhát, akkor mondhatjuk, hogy "Batman nem halt meg". De tekintsünk el ezektõl... Abban a káoszban vélhetõleg rengetegen meghaltak, köztük több gazdag és befolyásos ember is.
- Nem tört el Batman gerince, csak a csigolyája ugrott ki.

A heavy cost. I pay it gladly.

Pretorian
Jó iromány. Mondjuk úgy látom van 1-2 dolog, amit valószínûleg csak Te (nem csak Te, nyilván még jó sokan rajtad kívül) nem vettél észre vagy láttál rosszul, és ezért kerültek bele a plothole-felsorolásba.

Abban is egyetértünk, hogy ha már Nolan ilyen komolyan veszi saját magát, akkor mi nézõk sem tekinthetünk egyszerû képregényfilmként erre a trilógiára, és nem söpörhetjük a szõnyeg alá a rengeteg logikátlanságot, ami a film(ek)ben megjelenik.

Mindezek ellenére én nagyon jól szórakoztam mindhárom filmen, és mind a három film ott van az örök kedvenceim listáján.

Most, hogy többször is megnéztem a TDKR-t is, én így pontoznám a trilógiát:

Batman Begins 8/10
The Dark Knight 10/10
The Dark Knight Rises 9/10

Remélem lesz valami nagyon igényes fém díszdobozos blu-ray box set a trilógiából rengeteg extrával, kimaradt jelenetekkel, audiokommentárral.

Befejezte röptét a denevér, avagy mi bajom van a sötét lovag felemelkedésével. (SPOILERES!)
Klemice
ez rettenetesen szánalmas

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Pretorian
Ezért vagy te Béka Benõ.

Pretorian
Én ugyanannyit várok azóta is, mint elõtte. <#buck>

berczely
Nem kellett volna többet várni és akkor nem vártál volna többet! <#hehe>

Megnéztem, lehet, hogy bennem van a hiba, de én többet vártam tõle...
zoliii
Nekem tetszett a film, pedig csak 60%-ban érdekelt a film! 😄
Ez az új Bat repcsi, elég gagyi volt 😞 A Bat motor kereke meg, hogy forgott oldalt, mikor a macskanõ farolt vele 😄
Nekem idáig a Batman kezdõdik, meg ez a 3.rész tetszett! 😄
A 2.részbõl csak a Jokeres részek tetszettek, de az nem volt ennyire izgis rész! 😞

Ez is egy megoldás neki 😊
when that hot dog is eaten, you have my permission to die 😄D
http://www.youtube.com/watch?v=8QF265upPUM&feature=related
1:59-nél...