58
  • Laurion
    Majd a későbbi évfolyamokon tanulni fogod a véleménycikk műfajcsoportját. Addig is hidd el nekem a két szép szememért, hogy az objektivitás nem minden műfajnál követelmény. Ez a cikk itt eléggé elfogult, de semmi olyan nincs benne, ami újságírói szakmai/etikai szempontból vállalhatatlan lenne.
  • Saccard
    Na látod így szerettél volna fogalmazni:)
  • hdo
    Meg, de itt még a törekvés sem látszik, szimplán kijelent valami felháborító dolgot, még felháborítóbb stílusban!
  • Saccard
    Remélem azt is megemlítik, hogy nem lehet teljesen objektív cikket írni, hiszen akármennyire is törekszik az ember rá semmiféleképpen nem lehet kizárni a szubjektivitást;)
  • hdo
    Médiakommunikáció szakon első órán megemlítik cikkírás témánál, hogy egy cikknek teljesen objektívnek kell lennie.

Az ilyen jellegű pártfoglalással ez a cikk egy nagy FOS, az íróját meg 2 lábbal penderíteném ki ha az én weboldalamra írta volna!
  • Chocho
    Nekem magával a cikkel nincs semmi bajom. Ha ez az író véleménye, rendben, nem kell mindig birkamód nyomulni a tömeggel és nyomni az 5-ösöket meg 6-osokat, ha másként gondoljuk. De! Ez a szöveg, amit Te is és én is kiemeltünk, nem kellett volna. Ezzel gyakorlatilag mások véleményét alázza porba. Kifejezheti az értetlenségét a többi újságíró értékelése iránt, de feltételezni, hogy nem játszottak vele eleget, illetve hogy előítéletesek voltak, mindennek a teteje.
  • PetiX87
    Én mondjuk még csak az első felén tartok, majd meglátom milyen a vége.
  • pheaton
    Nem a cikk iro védelmében,de amiket itt leirtok negativumként ,az az utobbi években memgjelent játékok 99% -ra pontosan ugyanigy igaz! Melyik az a game amit ujra meg ujra végig akarsz játszani? Nem az elvakult fanatikusokat kérdem , akik rajonganak a kedvencükért,mert azt persze ,hog végig tolják sokadszor is...Tény,hogy az elmult években ellaposodott,és egyszerüsödött a játékok többsége,unalmas ,és egyhangu szinte mind. Egy rakat nagy nevet lehetne emliteni , ami semmivel sem jobb mint a többi,csak a hájpolás megy körülötte,mint pl a HL2 ,amik minden idök legjobb játékának lett titulálva. Magam is végig játszottam,és nem rossz természetesen.de semmi kiemelkedöt nem találok benn sem most,sem a megjelenésekor. DNF-nek meg semmi esélye sem volt,ennyi év után.
  • Skynet
    ""Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy a túlzottan negatív vélemények többsége egyrészt divatból és az utánzás, az emberi rosszakarat miatt született meg, másrészt pedig olyanok tollából, akik vagy egyáltalán nem, vagy a megjelenés után évekkel játszottak csak a klasszikus Duke Nukem 3D-vel.""

Erre pedig...Szerintem meg a kedves cikkírónak gőze köze nem volt a régi duke játékokhoz de a cikk alapján még ezt a játékot sem tolta végig,maximum ha sikerlüt is akkor vak fanatikusként dícséri...Bármilyen hihetlelen a negatív kritikák jórésze a monotonitás,az unalombafulladás,a csőpályák a nulla ujrajátszhatóság, a közepes,ittott rettenetes ronda grafika miatt született...
    A régi DUKE3d ujrajátszhatóságával,5leteivel köszönőviszonyban sincs.
  • Skynet
    A demo alapján a grafika nemizgatott sokat vártam.
    Sokat vártam és édeskeveset kaptam.
    A játék feléig ami kb 4 órát tesz ki teljesen hangulatos,poénokkal teli az egész,jön át a régi DUKE hangulat,a savazás, leszámítva hogy totális csőpályákon kell végigmenni,mellékág,rejtett hely kb az egész játékban 1kézen számolható mennyiségű....
    Aztán jön a játék második fele,az "álom" rész után. A játék totálisan belefullad az 5lettelenségbe,a monotonitásba.. Gyakorlatilag SEMMI új 5let az ég egy adta világon,minden ellenfélből egyre több és több jön,még főszörnyeket sem találtak ki újat,a főganék kicsinálásáról már nem is beszélve...Oktopusszi a második félnél az egyetlen újabb fogané,de sem poén sem régi duke hangulata nincs,jön szarrálőjük ennyi. A játék legeslegvége a kb fél perces záróvideóval és szintén az ISMÉTELT főganéval,és egy gyenge poénnal....Gáz.
    A játék első fele simán érdemelhette volna jóindulattal a 8/10et..A játék második fele annyira monoton 5lettelen és unalmas (komolyan mintha utólag rájukszóltak volna hogy rövid és gyorsan összetákoltak volna még pályákat több ellenféllel ugyanazokkal a főganajokkat,közben valaki megjelent hogy oktopusszi kimaradt így aztis gyorsan beletették,ennyi), hogy jóindulattal is 990FT kategóriás játék szinten mozog és jóesetben is max 4/10....
    Ha a játék első felének a hangulata,5letei a második felében is meglettek volna,szemet lehetett volna hunyni nyugodtan a grafika és a csőpályák fölött is,de így hogy kb 4 órányi röhögcséléses akció után jön 4 órányi dögunalom hentelés,így összességében rohadtul frusztráló az ittott rettenetesen ocsmány grafika (amikor a bigfoot pálya végén beugratunk a vízbe azthittem rosszul látok,még a HL1 is igényeseb volt..), és az erőltetett csőpályázás...
    Kár érte...De azthiszem reálisak voltak az ilyen 4-5/10es értékelések....

A cikkírónak pedig mivel ezután a mondat után nemigazán hiszem hogy végigjátszotta:
    "de mivel a kampány számtalan izgalmat és felderítésre váró momentumot tartogat, legalább egy újrajátszás ajánlott. "

Hol van a kampány alatt számtalan felderítésre váró momentum,és főleg mi a franctól újrajátszható? Full csőpálya,egész játék alatt TALÁN 5 rejtett(ebb) hely,és kb ennyi...

Továbbá:
    "Számtalan helyen olvastam, hogy a tesztelőknek gondjuk akadt a játék irányításával. Nos, szerény véleményem szerint nem kellene Xbox kontrollerrel tesztelni PC-s címeket, pláne nem egy FPS-t,"

Segítek mert még ehhez is sikerült hülyének lenni: A konzol változatban az irányítást rettenetesen elcseszték valamiért,lagolós,késős,pontatlan. Más játéknál bármilyen hihetetlen kontrollerrel is sokkal jobban lehet célozni mozgolódni,hozzászokás kérdése..Ennél a játéknál a konzolváltozat elcseszett.
  • pasi29uk
    Lets rock! :))
  • Chocho
    "Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy a túlzottan negatív vélemények többsége egyrészt divatból és az utánzás, az emberi rosszakarat miatt született meg, másrészt pedig olyanok tollából, akik vagy egyáltalán nem, vagy a megjelenés után évekkel játszottak csak a klasszikus Duke Nukem 3D-vel."

Pff...
  • Wescone
    Én még a PSX idejéből ismerem a Duke Nukem-et ("Time To Kill", "Land Of The Babes"), sokat játszottam velük, bizonyosra veszem, hogy a "DN Forever"-rel is fogok. A Duke Nukem esetében amúgy is elsősorban a feeling számít, nem a grafika - ameddig az nem változik, gond egy szál sem.
    Hail To The King, Babe!
  • rumkola
    egyetértek
  • PetiX87
    Pár apróságtól eltekintve szerintem nagyon jó lett, már kellett egy ilyen fps.
    Duke hangja és beszólásai is hozták a régi hangulatot.
    A grafika különösebben meg sosem érdekelt, nem a grafikától lesz jó egy játék.
    Egyetértek a 4/5-tel.
  • Narxis
    Igen.
  • IMYke2.0.0.0
  • Zolivok
    ezek az ingame shotok max felbontásosak?