Videotelefonálni lehet majd a Google böngészõjével

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

finaltrekker
az explorer.exe a tálcádat és az ikonjaidat jeleníti meg. Próbáld ki, hogy feladatkezelõben kikapcsolod xD Nyomhatsz egy resetet.

www..KALOZOK.com

Explorer.exe --> Chrome.exe

Az meg hogy mi van alatta mindegy, csak olcsó legyen. Egy-egy szolgáltatás világszintû frissítése központilag megoldható lesz.

Kodek szinten meg a két oldal egyeztet a hívás elõtt és az alapján választ, hogy mindkét oldalon jól menjen.

Nyílt forráskódú cucc lesz, úgyhogy elég valószínû, hogy a többi böngészõbe is integrálni fogják, legfeljebb az IE nem fogja támogatni, de érdemes olyan emberrel beszélgetni, aki még mindig IE-t használ? <#buck>
Komolytalan:
Sokan és egyre többen:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Továbbá a Google Talk egy sima Jabber cumó, tehát:
Minden Jabber-t ismerõ programban fut, nem szükséges hozzá a Gmail és, mint ahogy egy elõttem szóló említette: a Chrome feldobálgat asztali értesítéseket, de lehet, hogy más böngészõ is. Továbbá mutatok még valamit, hivatalos Google Talk asztali kliens: google.com/talk az 1 bit juzereknek, akik nem képesek egy Jabber-t ismerõ programot bekonfigolni.

A Google Talk-ról pedig nem kevesen tudnak, fõleg az Android terjedése óta. ;)

A nickneved teljesen tükröz téged, komolytalan vagy.

UI: Szövegértelmezésre pedig gyúrj rá, de hogy megkönnyítsem a dolgod, idézek a cikkbõl:
"Abból, hogy a WebRTC nyílt forráskódú lett, a vállalat szerint nem csak õk, hanem más böngészõfejlesztõk, elsõsorban a Mozilla és az Opera is profitálhatnak. A lépéssel a cég arra akarja bátorítani a konkurenseit, hogy õk is bátran integrálják termékeikbe a technológiát. Amennyiben ez megvalósul, úgy a megoldás más webes alkalmazásokban is elterjedhetne."
Tehát a funkció nem lesz Chrome-only.

tl;dr

És ki a tök használ chromeot? Ja, hogy zárjam ki a felhasználók 80%-át a beszélgetõpartnereim közül? Hát persze.
Összességében tehát egyetértek az alattam szólókkal abban, hogy ideje a Skype-t globálisan is nyugdíjazni. Ami engem illet én és az összes ismerõsöm már évek óta a GTalk-ot használjuk TOR-proxy-n keresztülfûzve.
Most hogy kijön egy nyílt kódú , ráadásul böngészõbe épülõ videokonferencia rendszer, a Skype kíméletlenül a BOT.NET-hez hasonló Malware és nemkívánatos programok Taigetoszába lesz söpörve szempillantás alatt, SZVSZ 2012-re az emberek még azt is el fogják felejteni, hogy valaha is létezett ilyen nevû szoftver, mint hogy a Kazaa sem mond már sokat senkinek uTorrent mellett pedig egykor szinte egyeduralkodó volt a maga terén.

Egy nyílt forráskódú szoftvert nem is lehet egy napon említeni egy zárt forráskódú szoftverral. A zárt forráskód leple mögé csak azt nem rejtenek el amit nem akarnak. Lásd az utóbbi idõk folyamatos feltörési botrányai a Skype-pal kapcsolatban. Egy nyílt forráskódú szoftvernél nincsen hátsókapu, meg "most figyeld a kezem , mert csalok". Jó példa erre a TrueCrypt és a TOR is FULL nyílt forráskódú mindkettõ és szúrja is eléggé a titkosszolgálatok szemét, hogy nem tudnak hozzájuk ilyen-olyan hátsókapukon és biztonsági "hibákon" keresztül bármikor hozzáférni.
Nem kell elképzelni, lehet használni:

Chrome-ban (de sztem másik böngészõkben) is már legalább 1 éve tudnak a webalkalmazások értesítéseket megjeleníteni. Pl. nekem a GMail feldob egy kis ablakot ha levelem jött.

Ez annyira "Komolytalan" volt :)
Egyébként Skypeot egy dolog ölheti meg: önmaga. Az hogy fut a háttérben, senkivel se beszélgetek, és 85M memóriát fogyaszt, és ez egyre csak több lesz az vicc. És a 85M-ból kb 8M ami szükséges volna, az összes többi olyan fölösleges hülyeség, amit simán ki kellene belõle gyomlálni (vagy lehetne egy light mode a beállítások között, hogy ezeket az ökörségeket be se töltse).
Flash plugin segítségével 2004 óta lehet videotelefonálni, ha jól emlékszem 2008 óta P2P kapcsolat is megy (vagyis központi szerver csak az userlistának kell), mégis a Skype él és virul. Nekem eszembe nem jutna google talkot használni. Vagyis ez nem igaz: használtam, és szarnak találtatott. Miért? Mert a böngészõben futó cucc nem nagyon tud "kitörni" a böngészõbõl, pl elég macerás számára vizuális figyelmeztetést küldeni arról, hogy bejövõ hívásod van (hang még csak-csak, de van úgy hogy az nem kényelmes). Egyszóval a desktop alkalmazás kényelmesebb erre a célra, és nem igazán tudom elképzelni a google mit fog arra kitalálni, hogy a böngészõs cuccok ezt a kényelmetlenséget le tudják gyõzni.
háát, Google-éket sem kell megsózni ilyen téren :)
Skype volt a kedvencem de Microsoft kinyírta, váltunk Google Chrome chat-elõjére ezzel viszlát Skype. Pár hónapot adok neki aztán vége az új Microsoft SkyNET akciójának
Solten

Saor Alba

passatgt
az a baj, hogy mac-re nincs:)

Már nem fog kelleni plugin, és hidd el az emberek 90%-a nem is tudja hogy léteizk google talk, pedig a Skype-ot veri

? eddig is volt videotelefonálás gtalkon bármilyen böngészõben pluginnal, chrome-ban pedig extensionnal.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)