1050
-
#87 Azon hangosan felröhögtem :) -
#86 A 3. egész jó volt. Szerintem. -
karajjj #85 ja meg ez :D
Paprika? Nobody puts paprika on chicken. What are you...Hungarian? -
karajjj #84 a közepe meg a vége nagyon durva -
Csaba007 #83 A 3.rész kissé lassabb volt,de érdekes.Kíváncsian várom mi fog kisülni belőle. -
#82 +1 -
#81 Egyetértek teljesen jó. -
Csaba007 #80 Én most néztem meg az első 2 részt és teljesen korrekt.Nálam nézős lesz. -
#79 nem is biztos hogy aztán itt maradt az összes támadó. -
#78 Tod hogy van gyerkőcöknél, meg indiánoknál: 1, 2, sok... :DDD -
Nagydög #77 Asszondi: "Boy: There were millions of them. (Girl #3) Trillions."
Ez a tortenet gyerekek altal elmeselve, tehat nem eppen egzakt becsles, de ugy tunik, rengetegen voltak. -
#76 Ami szar az szar, márpedig szpílberg öcsénk neve erre garancia az utóbbi évtizedekben. Meglátjuk... Azé nézzük és hányunk max. :D -
#75 Milliónyi támadó egy ekkora bolygón nagyoncsak szétoszlik ám. Ha csak a nagyobb városokra koncentrálnak, akkor is. -
#74 Nekem erről az egészről mondjuk a 92-es vizitúrám jut az eszembe. 2 hét elszigeteltség, akkor még ugye nem volt mobil, napi harc a kajáért és az idegen életformákkal (szúnyogok). Érdekes interakciók a túlélő helyi lakosokkal, kiszolgáltatottság a környezetnek (az évszázad legnagyobb esőjét átélni) stb.
Ez a film ezt adja nekem vissza, ha idegen invázióról van szó viszont valami háborús konfliktus jut nekem először eszembe, mondjuk egy Ruandai mészárlás átfordítása valami nyugati civilizációs környezetbe.
Amúgy hol vannak azok az emberek akiknek a házaiba bemennek, hol van a sírjuk, ki temette el őket?
Az a bajom a filmmel nekem, hogy nem koherens, és mint sci-fi még csak nem is érdekes ebben a formában. Vannak kérdéseim, de tartok tőle, hogy csak valami ad-hoc jellegű választ kapunk rá.
Akár lehetne egy nagyon jó kis sorozat ez, de sajnos nagyon érződik az összedobottság az egészen. A karakterek nem csak hogy nem hitelesek, de még ráadásul egyik pillanatról a másikra alapvetően meg is változnak. Pedig nagy látványos akciójelenetek híján a karaktereknek, a konfliktusoknak kéne vinnie az egészet.
Röviden. -
#73 A hangos kisebbség Te vagy, nem esett még le? -
#72 Ez jó :D -
Murmur #71 Egy kis magyar vonatkozású részlet az új részből. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!And what is that?
What is that -- paprika?
Nobody puts paprika on chicken.
What are you -- Hungarian?
-
Nagydög #70 Nem igazan ertem, mit akarsz. Deruljon ki minden az elso ket reszben, onnan meg a szeria maradekaban lojjenek, robbantsanak es szalljanak partra? (Agyonutlek, ha meg egy Michael Bay-generaciot teremtesz nekem az elvarasaiddal!)
Nekem meg igy a 3. resz utan is tetszik. Tenyleg vontatott kicsit, de erdekel, mi van az egesz buli mogott. Lehet aztan, hogy a vegen semmi nincs a cilinderben, de ezen majd akkor szentsegelek. -
Borg #69 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnos a 3. rész se hozott komoly változást... vontatott, unalmas, akció mentes... szinte semmit se haladt előre az egész. De legalább a végére már betáraztak egy cliffhangert. -
#68 Úgy féltem, hogy idejövök fikagépnek, de látom, hogy rajtam kívül is jópáran vannak, akik fanyalognak.
Ok fogadjuk el, hogy csak lassan bontják ki a sztorit, de ma már nem 1986 van, amikor még elfogadtuk, hogy Isaura a 20. részben már megmutatja a fedetlen vállát.
Gyakorlatilag lement 2 rész és zéró infonk van az idegenekről. Néha egy sötét félhomályos kép, valami gyenge célzás, hogy talán vannak gondolataik, ezáltal céljaik, valamilyen szempontból emberiek.
Konfliktusok mivel a világ lepusztult eléggé leredukálódtak. Mamának nem kell eljátszani a kisfiának, hogy mennyire szereti az idegeneket, miközben szabadidejében üldözi őket, miközben a munkahelyén meg azokat üldözi, akik üldözik őket, lásd V. Igazi skizó helyzet, egyszerűen imádtam! Itt ennek a lehetősége sincs meg.
Harci jelenetek: a V pofozkodásai bizony egyedülállóan brutálisak voltak a sci-fi műfajban. Azt hittem itt valami Loszandzselesz battle féle reality sorozatot kapunk, de még az sem. Mintha visszamennénk a jó öreg 80-as évekbe.
Volt egy régi sorozat a Majmok bolygójáról, na ez ugyan az. Együtt ment anno az első BG sorozattal osztrákon, jugó tv-n sose néztem, mert egy kínszenvedés volt. Ez is.
De hogy pozitívan zárjam, innen szerintem csak fölfelé visz az út. -
Nagydög #67 Jut eszembe, az introban a gyerekek arrol regelnek, hogy millionyian voltak a tamadok. -
Nagydög #66 Megideologizalni en is tudom, ezert irtam, hogy nem tudom ez tenyleg valami koncepcio resze, ami kesobb majd ertelmet nyer, vagy csak sporolas.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ki fogad velem, hogy az elrabolt gyerekek, es a mechek kozott kapcsolat van? -
#65 Amellett kiírtanak minket, mert egy szolga fajra van szüségük és nyilvánvalóan a túl idős egyedek már nem alkalmasak erre, akiket meg átalakítanak, azok már nem lesznek emberek, csak engedelmes organikus "robotok". -
Borg #64 Vagy egyszerűen csak nem az emberiség kiirtása a céljuk, hanem valami más. -
#63 Ha figyelted, az alienek csak a fontos pontoknál állítottak csapdát, mint az üzemanyag, fegyver és kajaraktárak. Ott sem vitték túlzásba. Valószínűleg eléggé limitált a haderejük, amit magukkal tudtak hozni és amíg nem építik ki az erre a bolygóra specializált, jól pótolható és "gyártható" seregüket (a saját embergyerekeinkből átalakítva), addig nem nagyon foglalkoznak a menekültekkel, hiszen végülis semmit sem árthatnak nekik.
Ezért nem is mennek tovább, hanem védik az ojjektumot amit rájuk bíztak. Hiszen ha elcsalnák onnan őket, akkor akár előre elékszített csapdába is eshetnek és/vagy addig kifosztják az ojjektumot amit őriznek. Nekik csak annyi a feladatuk, hogy kiéheztessék a népet, meg hogy azok ne juthassank fegyverekhez és megtanulják ki az úr a háznál. -
#62 Jep, szvsz. az alienekből a hatlábúak csak valami szolga faj, amit ugyanúgy bedaráltak, mint minket és átvették felettük az irányítást, mint ahogy a mi gyermekeinken próbálkoznak most (lásd. Mass Effect-ben a Keeperek a Citadellán). A Mech-ek szintúgy lehetnek valami szolga faj, vagy csak sima gépek (mondjuk ahhoz túl bénák). A repülők is lehetnek félig organikus drónok (legalábbis a rosszfúki leírása szerint, merthogy szerinte van "intuíciójuk"). Valószínűleg az igazi idegenekkel nem is taliztunk még és ha kaszálják a sorozatot nem is fogunk (az is lehet, hogy az igazi alienek el sem jöttek erre a füligszaros bolygóra). -
#61 Persze, mert a BSG-t is már csak azért nézték sokan végig mert elkezdték. Többek között én is. De egy újabb ilyen sorozat (Universe) már halálra volt ítélve. A hangos kisebbség ellenére többeknek nem jött be annyira. -
#60 a universe megbukott, de a bsg nem...én imádtam a bsg minden percét....:D -
#59 Na pont ezért volt szar a BSG is. 18 részen keresztül politikai vitaműsor, 2 rész sci-fi. És lehet "LOL"-ozni meg lámázni akkor is szar volt és unalmas.
Egy SG1 vagy SGA rész messze érdekesebb volt mint egy évad a BSG-ből.
És sajnos a Falling Skies is efelé tendál. A Universe is ezért bukott meg. -
Prof William #58 Ráadásul már ma is van olyan fegyver amivel akár 2 kilométerről is le lehet lőne valakit úgy hogy az nem veszi észre. Az alienek viszont ilyen fényes célzósugarakat használnak amiknek súlyos másodpercek kellenek hogy a célra álljanak és egyértelmű hangefekktel jelzi hogy IGEN MOST FOG LŐNI. tudom hoggy ez valamiféle coloságfaktor miatt kellett bele de valljuk be taktikai szempontból eléggé röhejes. -
Nagydög #57 Nekem az elso ket resz tetszett, aztan majd meglatjuk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor lattam, hogy fenyes nappal indul neki a tabor, azt hittem, az alienek valamiert ejszaka mozognak. Vannak egyeb furcsasagok is, amikrol nem tudom, hogy tervszeruek, vagy csak sporolas/benasag. Peldaul a mech a fegyver raktarnal, ami raindult a csapatra, aztan mikor azok futni kezdtek, egyszeruen visszafordult. Az alienek meg csak olyan tessek-lassek modon harcolnak. Ha elejuk kerul valaki, akkor nekimennek, ha valami feltuno tortenik, akkor is megjelennek, de nagyon nem torik magukat, hogy mindenkit levadasszanak. -
Borg #56 Viszont pont azzal, amit leírtál az első bekezdésben, megalapozták, hogy még jó is lehet a sorozat... -
#55 Upsz kihagytam a spoiler tagot, szal. alábbi írásomat NE olvassátok!!! -
#54 Naja, de máris megtudták a rosszfiútól, hogy hogyan kell fáinul kinyírni a 6lábúakat, meg hogy a hajók hőre bombáznak (úristen). Meg azon is elgondolkoztak, hogy faszé kétlábúak a mech-ek, ha 1x a kis ganék meg 6osfogat és láthattuk, hogy a child-okat abuse-olják izével a hátukon, brrrr.
Evvan. Ennyi tellett az idegenekből (meg hogy álló célpontot sem találnak el).
Azé jó volt, merthogy nem nagyon van más a témában. Amúgy sem világos mit akarnak ebből kihozni, mert szedett-vedett kézifegyókkal és némi csőcselékkel nem igazán lehet küzdeni az inváziós seregek ellen (akik kicsinálták már a hadsereget, az ipart és a nagyvárosokat). Ámbár a prof pedzegette, hogy trójai lóként kéne bejutni a zanyahajójukba, de ez kb. a vicc kategória. -
Prof William #53 Mert egymást kergető viszálykodó embereket könnyebb berakni mint esetleg meganimálni pár ufót. Figyeljétek meg most majd jó pár részen át mennek az ármánykodások aztán majd az utolsó pár részben hirtelen több ufó lesz hogy berendeljék a második szezont. -
#52 Én is megnéztem az első két részt és megint - immár ezredszerre - behúztak a csőbe, hogy sci-fi vagy horro sorozat. Közben pedig ahogy látom csak egy új családi, emberek közti viszályt és ármánykodást mutató sorozat lesz a háttérben sci-fi elemekkel.
Ugyanez volt a Walking Dead-del is. Unom, hogy a gyártók sci-fi meg horror, fantasy sorozatként hirdetnek családi szappanoperákat, mert raknak bele alieneket, zombikat és 1-2 repkedő sárkányt.
Attól lenne sci-fi, ha az alienekről/ellenük való gerillaharcról, róluk való adatszerzésről stb. szólna, nem az egymást kergető emberekről.
Új csalódás lesz valóban számomra? -
#51 Annak voltak gyengébb évadjai, viszont a The Shield volt az ami minden évaddal egyre jobb lett, baromi jó karakterekkel és lezárással a végén. -
#50 A BSG szar? Mega LOL -
hdmi #49 Egyébként ebbe a kategóriába sorolnám még a „Prison Break” első évadát is mindenképp. -
hdmi #48 Számomra a „24” eddig minden idők legjobb sorozata. Ebből egyik évadot se éreztem vontatottnak, sőt kifejezetten lebilincselő volt mindegyik. Mikor megvettem DVD-én, 2 éjjel megnéztem egy évadot, mert nem tudtam abbahagyni. Ilyen sorozat egy jó darabig nem lesz szerintem.