115
  • JMáté
    #115
    Most hogy így beraktam ezeket egymás alá kezdek kételkedni benne hogy ez egyáltalán ugyanaz az ember. Pedig minden jel arra mutat hogy a felső az 5 évvel ezelőtti Vali.
  • JMáté
    #114
    Hadd kezdjem Antal Valival az egészet. Őt mégis csak könnyebb cáfolni mint Egelyt.

    Vali 2006:


    Vali 2010:


    Before és after egészséges életmód. Ez önmagáért beszél.
  • JMáté
    #113
    Mindig úgy tartottam hogy az egyszerű hasonlatok a legjobbak. De biztos csak azért mert agymosott liberális vagyok.
  • Balumann
    #112
    "Megint beírtál valamit a keresőbe, hogy szív és érrendszeri betegséget, és azt kikopiztad. Elég hülye vagy. :)))))"

    El sem tudod képzelni, hogy mennyit foglalkoztam ezzel a témával, mivel apám és anyám testvére is volt kórházban sztrók miatt, rengeteget olvastam erről, és sok embert körbekérdeztünk kinek milyen tapasztalata van erről. Ismételten leírom, az érrendszeri problémákat a következők okozzák:
    -túl kevés testmozgás (minden tapasztalat szerint pipa, apám élete nagy részét a TV előtt tölti nyugdíjas kora óta)
    -túl sok zsíros étel, húsok, hozzá képest nagyon kevés növényi táplálék (szintén pipa, érrendszeri problémákkal szenvedők szinte kivétel nélkül túlsúlyosak)
    -dohányzás (sajnos ez is pipa)

    Ezzel szemben van olyan rokonom, aki 80 éves, sokat dolgozik, és dupla olyan sósan eszi az ételeket mint mi, és életében nem volt kórházban sem. De biztos az én logikámmal van a baj, hogy rohadtul semmi összefüggést nem látok a só és a szív- érrendszeri problémák között.

    A kóláról:

    "Cukorbetegség, csontritkulás, magas vérnyomás

    Korunk népbetegségeit számos kutatóintézet hozza összefüggésbe a kólafogyasztás elterjedésével. A kólában található foszforsav ugyanis leköti a táplálékban lévő kalciumot, így rendszeres fogyasztása bizonyíthatóan a csontsűrűség csökkenésével jár. Szintén a foszforsav számlájára írható egyes emésztőrendszeri panaszok súlyosbodása: az alacsony pH-értékű, maró hatású ital fogyasztását az egészséges szervezet képes tolerálni, ám egy kezdődő fekélyesedés folyamatát jelentősen felgyorsítja. A kólák magas koffeintartalma pedig emellett két szinten jelent veszélyt: az anyagcsere-folyamatok felgyorsításával egyrészt hozzájárul a foszforsav által megkötött kalcium gyors kiürüléséhez, másrészt hosszú távon függőséget okoz. A koffein fő élettani hatása az álmosságért felelős agyi hormon gátlásában érhető tetten, hatását ugyanis hat órán keresztül képes kifejteni, így a délután elfogyasztott kóla felületes alvást, majd fáradt ébredést eredményez, amelyből csak egy újabb adag koffein "kelt életre"."
    forrás

    Írd be google-ba te is, hogy miért káros a kóla. Kérdezz meg 1-2 egészségügyben dolgozót, hogy ő mit mond. Nem cáfoltam meg az állításodat semmivel? Dehogynem. De kis logikával magadnak is megcáfolhattad volna, de Tejfalussy agymosása úgylátom eredményes volt.

    Igen, megiszok valamit aminek titkos a receptje. Meg használok olyan szoftvert aminek zárt a forráskódja. Arról nem tehetek, hogy te a zseniáis logikáddal képtelen vagy felfogni, hogy lehet más oka is annak, hogy titkos a recept, minthogy mérgeket tartalmaz. Amúgymeg a recept a titkos, és nem az hogy mit tartalmaz, pontosan lehet tudni, hogy milyen problémákat okoz, ha valaki olyan hülye, hogy túlzásba viszi.
    Amúgy nagyon ritkán iszok kólát.
  • bandee1
    #111
    Hát bazmeg Te megiszol valamit, aminek titkos a receptje???? Hűűű....nagyon nagy ebben a Világban a sötétség. :)

  • bandee1
    #110
    Érted bazmeg? KÁLISÓ!
    Megint beírtál valamit a keresőbe, hogy szív és érrendszeri betegséget, és azt kikopiztad. Elég hülye vagy. :)))))

    Cola pedig a Kálium tartalma miatt káros igencsak. Semmivel sem cáfoltad ezt.

    Kandóra a magadfajtákat nem javaslom, mert irtó kemény a matek, és elnézve a logikai készségedet, az első félévben kibuknál. :)
  • Balumann
    #109
    "A só kálisó tartalmáról van szó, mint a sok cikkben már olvasható volt. Igen, gyilkos só, nézzük meg a szív és érrendszeri betegségek arányát Magyarországon! Kiemelkedően magas! Valószínű, hogy öl a só, igen. De Te olyan hülye vagy, és képtelen vagy megérteni, hogy nem egyik napról a másikra. "

    Annyira hülye is csak te lehetsz, hogy a sóval hozod össze a szív és érrendszeri problémákat, aminek pontosan jól lehet tudni a fő okait; helytelen táplálkozás (túl sok zsír, hús, kevés növényi táplálék, kevés folyadék) és mozgáshiány, illetve nagyon nagy százalékban a dohányzás. Arról meg pláne nem beszélve, hogy a rendes NaCl túladagolása is csak rásegít a szív és érrendszeri problémákra, tehát még csak ez sem cáfolja, hogy NaCl helyett kálium lenne, dehát te tudod.

    Tudod, a népességszám csökkenésnél két dolgot kell figyelembe venni, az egyik a halálozások száma (átlag életkor) és a születések száma. Az átlagéletkor nem csökken, születések száma viszont kevés. Képes vagy ezt felfogni?

    "Mi a gond a kólával? Miért meglepő, hogy tiltott a recept? Tán azért, mert ha valaki beviszi egy laboratóriumba, és megvizsgálja mi - minden van benne, nem biztos, hogy nyugodtan vennénk naponta literszámra."

    Miért meglepő, hogy tiltott recept, talán azért, mert nem szeretnék hogy mások is lemásolják? Rá van írva mi van benne, pontosan látható hogy milyen rohadtul káros, pontosan lehet tudni, hogy leépíti a szervezetet (egyáltalán nem a kálium miatt), hányan iszunk szerinted itt csak kólát? De azért köszönyjük, hogy megvilágosítottál minket, hogy ártalmas... -.-

    Basszus én jövőre fogom kezdeni a Kandot, de ezek után elgondolkodtató, remélem nem az iskola miatt van...
  • bandee1
    #108
    Azért meg kell hagyni, gyerekkoromban én is SC-ztem. De ha Te még ilyen érvrendszerrel jössz...hát akkor inkább tán a szüleid tanárok. :)
    Tényleg, anyáddal laksz? :)
  • bandee1
    #107
    Nyugi, scorge és ultralisk a spájzban. :) Csak kicsit odébb...elterelő hadművelet tudod.
    Na, menjünk sorra: melyik a fasság pontosan? És egész pontosan mi a fasság ezek közül? Hogy pl. gyümölcsjoghurtban nem találsz gyümölcsöt? Nem tudtad? :) Hááát, barátom, akkor Téged a reklámok átvertek. Öcsém, Te álomvilágban élsz, de edd csak bifidusz ezeszizt. Téged tényleg nem zavar, hogy a Föld túlnépesedett, és már nagyon sokan nem tudnak mit kezdeni velünk? Hát most tesznek róla...

    Mi a gond a kólával? Miért meglepő, hogy tiltott a recept? Tán azért, mert ha valaki beviszi egy laboratóriumba, és megvizsgálja mi - minden van benne, nem biztos, hogy nyugodtan vennénk naponta literszámra. Mint említettem kálium mennyiség. INgyen el tudsz menni bevizsgálni folyadékokat, nyugodtan elmehetsz, megteheted Te is. Ha kel, megadom a címet.

    A só kálisó tartalmáról van szó, mint a sok cikkben már olvasható volt. Igen, gyilkos só, nézzük meg a szív és érrendszeri betegségek arányát Magyarországon! Kiemelkedően magas! Valószínű, hogy öl a só, igen. De Te olyan hülye vagy, és képtelen vagy megérteni, hogy nem egyik napról a másikra. De hát aki csak SC fejjel tud gondolkodni. :) Nem lehet túl felnőtt...


    HAARP: példa volt a titkos dolgokra, egy válasz arra, hogy azt mondtad, azok a dolgok nem léteznek, mert titok, tehát nem is tudhatunk róluk, ezért amiről mégis hallunk, az baromság. Ez a Te mélyfilozófiád. :) Aki meg állít valamit, tájékozódik, az helyből hülye.


    Antavali: semmmit sem cáfoltál.


    Egely: szintén semmit. Láttunk egy agresszív hülyéről egy filmet.


    SZabadkőmüvesek: Nem tagadod létezésüket, látom. Hát akkor? Bilderberg csoport sem létezik ugye? És nincs Világuralmi cégük? Hallottál már arról öcsém, hogy VILÁGBANK? Miért hívják így? Poénból pl? Túl sokat SC-zel, és keveset tájékozódsz. :) Fekete, fehér gondolatoddal egyetértek.


    Tesla: mutattam pár érdekességet, csak támadást kaptam Tőled, semmi konkrétumot.


    Philadelphia: szintén.


    Azt hiszem nem hagytam ki semmit. Látod, én tételesen válaszolok, Te meg csak vagdalkozol. Vitaképtelen vagy. :) NA csá. További jó szórakozást.
    Asszem ez a meccs az enyém: 1:0.

  • bandee1
    #106
    De, képzeld, KANDÓ! És Oroszt akkor sem ismertem. Ellenben Barótit, és többi nagykoponyát, igen. Tudod, nem mindenki most végző a Kandón. :)
  • TheLostOne
    #105
    Hogy ne hallottam volna róluk :)

    Én csak azt mondtam, hogy nem lehet céljuk válogatás nélkül népet írtani, kell néha az utánpótlás, pótolhatatlan emberek igenis vannak, és közűlük sokat csak később fedeznek fel.

    De ha már itt tartunk, ezek csak az ismertebb ilyen társaságok, biztos van rajtuk kívül több is. Az is kérdéses, hányan vannak akik komolyan gondolják ezeket a világuralmi törekvéseket, hányan akik csak játszadoznak a gondolattal, és hányan akik csendben várnak a pillanatra fellépni ezek ellen. Meg aztán az is igaz, hogy a világ nem fekete-fehér. A különböző nézőpontok teszik ilyenné, ami valakinek fekete, az másnak lehet fehér és fordítva.
  • JMáté
    #104
    "mint ennek a fizikus előadónak iszonyatosan unszimpatikus volt"

    Várjunk csak... Te nem ismered Orosz Lászlót? És villamosmérnök vagy? Szóval akkor nem BME. Nem akarok olyannak tűnni mint azok az emberek akik azt hiszik mindenki másnál jobban átlátják a felsőoktatást, és meg vannak róla győződve hogy ebben és ebben márpedig az XY egyetem a legjobb, de ez azért sok mindent megmagyaráz.
  • JMáté
    #103
    Bocsi, csak most úgy érzem magam mint amikor felkészültem egy zergling rushra, aztán ehelyett 100 guardian lepi el a képernyőt és szétlőnek mindent. Én meg azt se tudom hirtelen hova kapjak. A tankok gyártását állítsam le előbb, vagy inkább az SCV-t küldjem bunkert javítani?

    Annyi faszságot nyomtál le itt pár óra alatt hogy nem tudom mire és hogyan reagáljak előbb.
    Pl:
    -gyilkos joghurt
    -gyilkos kóla
    -gyilkos só
    -HAARP
    -antalvali
    -Egely
    -szabdkőművesek
    -Tesla
    -Philadelphia kísérlet

    Kihagytam vajon valamit?
  • JMáté
    #102
    Az hogy kijelentetted hogy a kortárs művészet rossz. Aztán én meg ne írjam le hogy szerintem nem, mert az sérti a véleményszabadság izé buzi jogodat vagy nem tudom. De csak valami neoliberalista érvet tudod elképzelni amellett hogy miért tartsak tiszteletben egy ilyen elbaszott véleményt.
  • JMáté
    #101
    Ott hogy nem számolt a kölcsönhatással te hülye. Gyönyörűen igazolta kísérletileg a "hivatalos" álláspontot csak észre sem vette. Vagy szándékosan hazudik. De elmondták érthetően hogy miét nincs igaza.
  • bandee1
    #100
    Ja és kedves inkvizitor! NOMEN EST OMEN! :)))))))) Hehe
  • bandee1
    #99
    Az az érzésem, Te tanár vagy. :)
    Nyert???
  • bandee1
    #98
    Kérdezd. :)
  • Inquisitor
    #97
    Ismertem olyan embert aki vitában az öt diplomájára hivatkozott, de annyi esze volt mint egy cipőtalpnak. Ismertem egy könyvtárost aki oda volt a lexikális tudásával, de az IQ-ja vetekedett egy csimpánzéval, és ismertem olyat aki a magas IQ-jára verte magát, csak nem volt mire mert azt soha ki nem használta saját vagy mások érdekében. Akkor meg olyan mint ha nem is lenne. Azt meg egy indulatból interneten odavetet sorból te ugyan meg nem mondod a másiknak milyen az IQ-ja ...
    Engem nem érdekelnek a buta összeesküvés témák se a szabadkőművesek, de annyira felidegesít ez a sok mindent ellepő hülyeség (kb. mint a Da Vinci kód könyvet érdemi forrásnak tartó félművelt arcok), hogy komolyan filózom rajta benézek pár páholyhoz és megkérdezem őket erről-arról.
  • bandee1
    #96
    Én is erről beszélek. Tapasztalat, vizsgálat, oknyomozás. Tisztában vagyok a dolgokkal, újságíró végzettségem is van a mérnöki mellett. Kár engem kioktatnod. Vitaképtelen vagy Jámátéval együtt. SZemélyeskedni tudtok, vitázni nem. Vitához intelligencia is szükségeltetik, amikor osztogatták, Ti valahol máshol lógtatok. Kb. akkora arcotok van mint ennek a fizikus előadónak iszonyatosan unszimpatikus volt, és beszélni sem engedte Egelyt! Nos, akkor valósult volna meg a válasz lehetőség, ha most Ő IS KAP EGY ÓRÁT ELŐADNI! És akkor lehet vitázni, lehet miről vitázni. Ellenben hasonló a vérmérsékleted mint a fizikus fasznak, látszik is, a másikat csak leugatod, nem vitázol.
  • bandee1
    #95
    Ebben egyetértünk. De láthatod az ars poeticámat is alul. Nem véletlen...
  • Inquisitor
    #94
    Na figyelj könyv és könyv között oltári különbségek lehetnek. Vagy tapasztalt is valamit az írója, vagy random másoktól lopott vélt vagy valós dolgok random halmazát összetákolja megélhetési okokból könyvvé, nem véletlenül hoztam fel a "csodás" joghurt ezós "irodalmat" példának. Egely meg az én szememből pont hasonló arc a könyveivel és nyilatkozataival. És ezt most úgy értsd, hogy anno az összes könyvét olvastam, nyilatkozatait meghallgattam vagy néztem. Ha lett volna vér a pucájában és/vagy komolyan csinálja, akkor minimum egy Naudin féle szabad labor projektet összehoz ...
  • bandee1
    #93
    És most mi a problémád? :)))
  • bandee1
    #92
    Hol van bazmeg??? Miről beszélsz? Kapott egy órás előadás után egy kérdésre lehetőséget! Ez Neked válaszlehetőség? Hogy meghallgathatta? És kapott 2 percet, majd leugatták? Szóhoz sem engedték jutni, hol égett be Te barom??????
  • Inquisitor
    #91
    Nem érdekel, hogy akár valójában, akár véleményed szerint mi Magyarországon a liberális szó jelentése. Az érdekel amit IGAZÁBÓL jelent. Hócipőcském tele a sok kis virtuális világgal, ahol mindent máshogy kéne értelmezni. Nem. Amire itthon használják az a nagy arccal sokat markoló megélhetési politikus, az nálam simán tolvaj.
  • JMáté
    #90
    © bandee1
    ma 12:40 | privát | válasz erre | #220

    Látom nagy vita megy itt.
    Szerintem ami rossz és jó, azt meg kell különböztetni.
    Jó dolgok: hit, szeretet, vallás, Isten, Jézus, jóra törekvés, igazság, hagyományok tisztelete, önbecsülés, nemzeti önbecsülés.

    Rossz dolgok: kortárs művészet, liberalizmus, nihilizmus, materializmus, tévé, mozi (tisztelet a kivételnek. Évente 1-2 jó film), hazugság, pénz, pénzimádat, bálványimádat (sztárok, celebek..stb. Kiscsillagok, Xfaktorok) nemzetköziség, internacionalizmus, "önmegvalósítás", homoszexualitás.
    Az SZDSZ egy náci párt.

    Ez a te egyik kommented. Ismerős?
  • bandee1
    #89
    Te tényleg tök hülye vagy. :) Születésedtől fogva vagy az, vagy a körülmények tettek azzá? :)))
  • bandee1
    #88
    Mi alapján világos, hogy Te tudsz többbet a fizikáról? :))))
    Valahogy kezdelek nem érteni. :)
  • bandee1
    #87
    Hát fujj bizony. Ismered Márai Sándort? Őt biztos nem, mert nem az a kifejezett liberális volt. :)
    Neki volt sok jó mondása, többek között a véleményekről.
    Tehát Neked ez a véleményed, szerinted a kortárs jó, szerintem meg szar! :)
    Pl. ízlésről nem szokás vitatkozni, de nyilván ennyi iq-d már nincs.
  • JMáté
    #86
    Igen bazdmeg ott volt. Nézd meg a videót. Ott volt, el is kezdett hülyeséget beszélni, beégett. Meg most te is.
  • JMáté
    #85
    Látom te is a Da Vinci kódból tanultad a történelmet.
  • bandee1
    #84
    Vajon Egely ott volt, hogy tudjon válaszolni a vádaskodásokra? Miért is lett eltávolítva Egely? Tán nem azért, mert túl sokat tudott, és ez másoknak nem tetszett? Egely korunk eretneke...az ő igaza fog bebizonyosodni, mutogathatsz nekem nyugotan faszoktól fasz magyarázatokat. :))))
  • JMáté
    #83
    És ne feledkezz meg a kortárs művészetekről sem. Takashi Murakami.. Fúj! Visszataszító.
  • bandee1
    #82
    Te tényleg tök hülye vagy. :p

    Hát barátom volt pár szabadkőműves, aki már írt a témáról könyvet. Sőt, aki nyilatkozott, elmondott dolgokat. Sőt, akik nyomoztak utánunk, és megtudtak "ezt", "azt". Néhány könyv, néhány szimbolum, néhány dokfilm. Nincs komoly irodalma...á dehogy. :)

    De nyilván a Wikipédia is csak hazudik....

    Apropó: Tudod mikor alakult az első női magyar szabadkőműves páholy? Megmondom: a XI. században. Konkrétabban is érdekel? És hogy hol? Mert egy barátom, újságíró, neves igen neves újságíró ott volt, és mindent dokumentált. És megmondom a nevét is ha érdekel a páholynak. Na erre lépj, kisokos..Tagokat is tudok mondani. Mit akarsz még?
  • JMáté
    #81
    Az eddigiek alapján szerintem mindenki számára világos hogy kettőnk közül én tudok többet a fizikáról. Szóval inkább ne égesd magad ezzel a kioktató(nak szánt) stílussal.
  • JMáté
    #80
    http://video.google.com/videoplay?docid=7397590593850413123#
  • bandee1
    #79
    Liberális szó, amit mai értelemben használunk: SZDSZ, buzik, nihil, internacionalizmus, zöldpolitikába bújtatott szélsőliberális, nemzetietlen gondolkodás, karvajtőke, bankárszemlélet, privatizáció, vallásellenesség, cionizmus. Ez ma Magyarországon a liberalizmus. Nem is a Kossuth féle értelmezésben, ahhoz képest már nagyon messze vagyunk!!!!!
  • bandee1
    #78
    Na benyögtél valamit, amiről azt sem tudod micsoda, hallottad valahol: Noether tétel. Ez szánalmas. Itt csupa asztrofizikus van. :)))) Megszakadok a röhögéstől.

    Meg ez "majd előkeresem a videókból"...hehe ez is jó. Sohanapján kiskedden. Muhaha.:)
  • bandee1
    #77
    További személyeskedés, liberális szokás, nem válaszolok. Szavaim kiforgatása sikerült ismét. Gratula. :) Libsi szokás.
  • bandee1
    #76
    Ismét személyeskedés, erre kár válaszolni. :)