Közelről nem is olyan unalmas a Merkúr
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hajrá! Aztán ha megvan a nagy ötlet már csak rá kell venned még néhány 1000/10000 embert. Biztos könnyû lesz...
Nagyon jó példa ez a mondat arra a beszûkült gondolkodásra, ami jellemez téged.
Miért ne lehetne valami jobbat kitalálni a kapitalizmusnál meg a kommunizmusnál?
Fantáziahiányban szenvedsz?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Itt is jó lenne valami konkrétumot mondani. Nekem most így hirtelen tényleg nem jut eszembe semmi. Einstein meg köszöni szépen jól van. Az hogy valaki nem ismeri az elmélet érvényességi tartományát az nem jelenti azt hogy más sem. És még ha esetleg senki sem ismeri az érvényességi tartományt, az sem jelenti azt hogy ez egy "hibás" elmélet.
Ez önmagáért beszél. <#taps>#taps>
Van a neten egy video. BBC csinálta. (Az elég hiteles neked?)
Van benne egy részlet. Riportercsaj interjút kér a Pentagon szóvivõjétõl.
Elküldi neki elõre a kérdéseket, mert csak akkor adnak interjút, ha van pár napjuk kitalálni a helyes választ.
Majd kap egy emailt, hogy ezekre a kérdésekre a Pentagon nem válaszol és küldenek egy témakört, amivel kapcsolatban lehet feltenni kérdéseket.
Ez egy jó példa arra, hogy mi az a "hivatalos"-di.
Ha nem a "hivatalos állásponton" vagy, akkor még kérdést sem fogalmazhatsz meg.
Most már érted?
Az emlegetett video
Az egyenletek a valóságot közelítik, mert végtelen sok változóval nem lehet mit kezdeni. Minden természettudományos matematika a valóság egyszerûsített absztrakciója.
Egyes elméletek nem tévesek, hanem pontatlanok. Attó, hogy a g értékeét vagy a hangsebességet régen nem tudták pontosan mérni, attól még volt gravitáció és a hang sem fénysebességgel terjedt...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Cef (#75): Sántít amit írsz, ugyanis az elméletvadászok közt is vannak professzorok, mérnökök etc. akik tanult emberek és ezzel foglalkoznak. De most olyan déjá vu érzésem van, mintha ezt már írtam volna.
JMáté (#76): Hát az Einsteini elméletekkel kapcsolatban hallottam ezt azt, fõleg az õsrobbanás kapcsán, és fõleg mert a kedves franciák megépítették az LHC -t, de nem nagyon merültem bele, mert nem az én témaköröm szal itt könnyen meg lehet fogni. A csillagászatban meg pl. sorakoznak a téveszmék, néhányról még cikk is megjelent itt az sg-n, de ezzel is csak érintõlegesen foglalkoztam.
JMáté (#77): Erre tudnék pár dolgot írni, de kihagyom, a #68 -as hsz-re hívatkozva. Tukóból nem lesz gyümölcs.
balage #78 - 79 - 80: Ezekre már nem maradt erõm, én azt mondom higyjen mindenki azt amit akar, elõbb utóbb mindenki rájön mi a helyes irány, de azt ne mástól várja el hogy megmutassa. Na peace.
Ekkora baromságot már 16 évesen sem írtam volna le, mert már akkor tudtam, hogy mi a matematikai modell. Ez meg egyenlet szót haszál. Röhej. Komolyan mondom, az ilyen hülye embereket ketrecben mutogatni kellene...
Jelenleg te most fosod a szót. Emeld ki, hogy miért nem tetszik neked abban, amit a mérnöktárasadalom túlnyomó része elfogad vagy alá is tud támasztani. Elõszre szólok, ha a szokásos baromságokkal jössz, akkor eldurran az agyam...
Te is pont vagy, mint hc. Csak szajkózól két szót. Hivatalos közeg. Mia faszomat jelent ez egyáltalán? Ha én csináltam volna, te akkor sem fogadnád el. Eszamfaszom megáll rajtatok, de tényleg..
Ezt rosszul látod. Ez azért hihetõ, mert olyan emberek készítették, akik ezt évekig tanulták és ebbõl élnek, ebben dolgoznak. Ennyi erõvel az autószerelõvel is le lehetne állni vitatkozni, amikor azt mondja, hogy a kocsiban rossz a fék, hogy biztos hazudik, mert iskolában tanulta a szakmáját. Te is beleesel abba a hibába, hogy azt feltételezed minden "hivatalos" információról, hogy hazudik.
Jó, hogy elfilozofálgatsz a dolgokról, hogy mi a helyzet, de így oda fogsz jutni, mint a görög filozófusok akik még a saját létükben is kételkedtek. Jó a filozófia, de gyakorlati dolgokban csak szájtépés.
Te hogyan ellenõrizted le hogy a szimuláció hibás? Megnézted, gyorsan elvégeztél 3 egyetemet, te is írtál egy szimulációt és nem az jött ki? És most ne beszlélj mellé hogy józan ésszel meg megfigyelõ készséggel... Halvány fogalmad sem lehet róla hogy hogy dõl össze egy épület. Pusztán azért mert ilyet nem tapasztaltál elégszer.
Ezt nem válszoltad meg csak elkezdtáél mellébeszélni, pedig kértem hogy ne tedd. Szóval? Hogyan ellenõrizted?
Ehhez azt hiszem nincs mit hozzáfûzni. Te tényleg NAGYON keveset tudsz.
70 > #71
Ismerek személyesen is pár ilyen embert, és õk is képtelenek megragadni a lényeget, ahogyan te is. Inkább csûröd-csavarod a szavakat, és azt reméled attól, hogy hitelesebbnek és bölcsebbnek tûnsz, de nem!
ancarian: És talán a VV-rõl kellett volna társalogni XX hszen keresztül ? Az már nem lenne kemény dió mi ? Alekosz flörtölget évivel, idõnként hajbakapnak, meg de jó segge van az anikónak, azt ennyi. Ez jó téma lenne mi ?
JMáté (66): Nem
JMáté (67): Ezek után oda lyukadunk ki, hogy amíg nem tanul, vagy tapasztal az ember valamit, addig totálisan átlehet baszni, akár hívatalos, akár nem hívatalos infóval. De ez is rajtad áll tulajdonképpen, hogy mindig a helyes, úgymond "adót" választod-e ki információszerzés céljából. De itt akár megkérdõjelezhetõ az is amit tanulsz, a történelem lehet ferdített, a fizikáról köztudott hogy vannak egyenletek amirõl idõvel kiderül(t) hogy helytelen de te mégis mindent elhittél az iskolában, a biológiában szintén vannak útvesztõk, informatika folyamatosan fejlõdik, talán az egyetlen igaz tantárgy a matek, de te mégis mindent elhiszel amit neked az iskolában a fejdbe vernek(tek), azt mi a következtetés ? Találd ki! De talán nem is gond, talán az emberiség fejlõdésének a velejárója.
Te hogyan ellenõrizted le hogy a szimuláció hibás? Megnézted, gyorsan elvégeztél 3 egyetemet, te is írtál egy szimulációt és nem az jött ki? És most ne beszlélj mellé hogy józan ésszel meg megfigyelõ készséggel... Halvány fogalmad sem lehet róla hogy hogy dõl össze egy épület. Pusztán azért mert ilyet nem tapasztaltál elégszer.
Te nem akarsz kormányszóvivõ lenni?
Õszintén szólva nekem is (mármint a középiskolás szinten túl). De nem szégyellem. Az ember nem érthet mindenhez, nem értem miért vannak akik mégis késztetést éreznek hogy MINDENT jobban tudjanak.
A fecsegésnek aminek nincs érdemi mondanivalója és igazából a semmirõl szól nincs értelme. Legalábbis itt!
Nem lehet hogy ezeket igazából te sem tudod?
Molnibalage: És te azt a szimulációt teljes mértékben elhiszed, csak mert hívatalos közegbõl érkezett. Na látod ez a nagy probléma. Ha már hívatalos elhisszük, ha esetleg egy blogon találjuk akkor leidiótázzuk a szerzõt és vállat rántunk. Meglehet magyarázni itt a hiedelmeket, meg mutogatni is lehet, de meddõ eszmecsere teljesen felesleges. Továbbá még mindig azt mondom, hogy nem mi vagyunk azok akik elhisznek mindent, hanem pont mi vagyunk azok akik látják, vagy legalábbis próbálják látni az összes szemszögbõl a dolgokat. Van hülyeség az elméletek közt is, azt se mondtam hogy nincs, viszont ennek a félnek nem feltétlen célja hogy átverje az embereket, míg a hívatalosnak annál több.
Évekkel ezelõtt még numerikus szimulációt is láttam magára az égésre és összedõlésre is. Azt valahogy a konteóhívõk nem linkelgették.
Mondjuk a hc szintû egyéneknek a szabadesés, törésmechanikai alapfoglamak és a légellenállás is örök homály. Ezeknek lehet magyarázni, bármit írni, õk nem értik és különben is nem tudnak. Hisznek.
Valaki errõl linkelt tök jó blokdiagramot.
Mégis szoktak. Például szellemek létezése, Isten megkérdõjelezhetetlen létezése, gonosz az egész világot irányító árnyékkormány létezése, ezotéria stb. Bármibõl lehet bizonyítékot csinálni, ha meg tudod magyarázni úgy, hogy logikusnak tûnjön, és ha még egy-két létezõ tudományos dolgot is felhasználsz hozzá, a hozzánemértõk máris a tenyeredbõl fognak enni. Ez az áltudomány.
"ilyenkor szokás használni a megfigyelõ képességet és az inteligenciát ami nem több a józan észnél."
Igaz, csak az a baj, hogy sokan nem használják.
De úgy is általánosíthattam volna, hogy a szûklátókörü emberek, és megint felhozom a rendszer haszonélvezõi jelzõt, mert õket nem veszem figyelembe.
A legtöbb esetben én itt azzal találkoztam, hogy az összeesküvés hívõk egymás mellé állították a hivatalosat és a nemhivatalosat, majd mindent hazugságnak tituláltak ami ellent mondott a nemhivatalos verziónak. Mert a legtöbbször abból indulnak ki, hogy biztos, hogy a hivatalos verzió átverés mert az embereknek MINDIG hazudnak és valami más is van a dolog mögött. Elkezdenek érveket és bizonyítékokat gyûjteni egy nem létezõ összeesküvés mellett, a végén meg már annyira belelovalják magukat a saját elméletükbe, hogy egy logikai megvilágosodáson keresztül valami szuper titokra jöttek rá, hogy már nem látnak tisztán és minden ellenérvet kizárnak.
Tényleg érdemes több szemszögbõl vizsgálni a dolgokat, csak ha az ember elkezd valamit odalátni a dolgok mögé, onnan már nagyon könnyen elszalad vele a ló.
"DK meg azért válaszolt olyan stílusban..." > Nála inkább az indulatok váltották ki ezt a mivoltjából adódóan, túl sok konkrétum nem hiszem hogy elhangozott. Viszont ha már az orbitális baromságnál tartunk, te mire alapozva jelented ki valamire hogy orbitális baromság ? Visszatérek a WTC -hez. Kotász barátunk arra alapozta a dolgokat, hogy belerepültek a repülõk a tornyokba, majd összedõltek, hogyne ez így természetes ! Viszont a körülményekrõl nem írt, csak felvázolta azt amit látott a TV -ben, és leidiótázott hogy én mégis hogy merek mást gondolni. Mi ez ha nem a média általi butítás ? Azt hiszed hogy szabad vagy, közben az elméd korlátozva van, pedig a normális gondolkozás pont hogy arról szól egyrészt, hogy nézd meg több szemszögbõl a dolgokat, azt jönnek itt többen azzal hogy hát az összeesküvés hívõk mindent elhisznek. Pont hogy õk azok akik nem hisznek el mindent, és egymás mellé állítják fel a hívatalosat és a nem hívatalosat, majd abból vonnak következtetést.
Lehet. Csak sajnos nem valószínû. Honnan tudom? Tapasztalatból. Dolgoztam én már nagyon sok helyen, ahol igen alacsony iskolázottságú emberekkel is összefutottam. Túl sokszor kellett már a szám szélét harapdálni, mert akkora hülyeségeket beszéltek a "világ dolgaival" kapcsolatban, de természettudományos téren is. Kivételek lehetnek, de én 13 év alatt nem láttam egyet sem.
hugo chavez barátunk már bemutatta, hogy a klaviatúra verésén kívül máshoz nem ért. Elég jól körbe lett röhögve már, de azért folytatja, mint az örökmozgó elemes nyuszi.
DK meg azért válaszolt olyan stílusban, mert egy idõ után a rád ömlõ orbitális marhaságok ezt váltják ki. Igen, belõlem is...
"Mi lenne ha én leírnám egy blogon..." > Ilyenkor gondolkozok el miután leírtam egy regényt, hogy mi a szarnak ? Vagy nem olvassák el, vagy nem értik meg, vagy mi van ? Azokkal az emberekkel ellentétben, (megint felhozom az érmét) akik az egyik oldalt látják csak és mindent elhisznek, azokkal az emberekkel ellentétben a másik oldal a helyes gondolkodásmódról szól. Inkább olvasd át újra amiket tegnap írtam, nem sokat értettél meg belõle.
Tocke (29): Nagy igazság ez. <#eljen>#eljen> Én úgy vagyok vele, hogy akin látom hogy kicsit se hajlik arra hogy más szemszögbõl is nézzen rá a dolgokra, azt magára hagyom. Én a tényekrõl szeretek beszélni, a gyõzködés egy ideig volt az én mûfajom, azt elfáradtam. Én sose azt sugalltam az embereknek hogy "hé, te egy sötét majom vagy ha nem olyan a világképed mint nekem" én sose, én mindig azt hangsúlyoztam hogy érdemes utánanézni a dolgoknak, szemszöget váltani. A net hátulütõje pedig a szemtõl - szembe való eszmecserével ellentétben, hogy sose tudhatod ki ír a túloldalon. Lehet hogy, ahogy említetted épp egy "a rendszer haszonélvezõje"nek akarom megmagyarázni, mi fán terem a dió, ez meg felesleges eszmecsere mert itt nincs mirõl beszélni.
Doktor Kotász (36): No comment.
(37): "Nagyjából minden építõmérnök tudja, hogy ilyen terheléstõl összedõl akármilyen épület."
Okos, és jó meglátás. Viszont azt kifelejtetted hogy az építõmérnökök rendelkeznek anyag ismeretekkel is, és pontosan tudják hogy egy acélvázas épület hogyanis dõl össze a tervrajzok ismeretében. A 911rõl szóló dokumentációkat pedig nem fotelben ülõ idióták állították össze, pl. voltak köztük építõmérnökök is. Úgyhogy a több esetben való általánosítás a fotelben ülõ idiótákra, helytelen. Általában a dokumentumfilmek nagy részét se idióták állítják össze, egyik kolléga a diplomához kötötte a tudást, nos vannak köztük tudósok, professzorok, diplomás emberek is.
"Ha most neked egy se nem építõ mérnök, se nem szemtanú, de alapvetõen paranoid idióta fotelbõl kiokoskodja, hogy az nem is úgy volt, akkor meg azt elhiszed." > Erre már megírtam a választ, viszont konkrétan ide hozzákötöm amit a Teddynek írtam korábban, ha témában való tudatlanság nagyobb érvényben van nálad, akkor inkább maradj veszteg, elkerülhetõ a felesleges eszmecsere.
A többi mondandódra meg inkább nem írok túl sokat, a szövegkörnyezetbõl, és a mocskolódásodból következtetve nem rendelkezhetsz túl nagy intelligencia hányaddal, pedig egy értelmes vita érvelésbõl áll, a másik fél meggyõzésérõl szól normális hangnemben, csak még nem jöttem még rá hogy egy olyan embert, aki rózsaszínben látja a világot, és azt hiszi hogy kolbászból van a kerítés hogyan is lehet meggyõzni, vagy eltéríteni a megrögzült gondolkodását. De nem is akarok rájönni, mint írtam, én már felhagytam a gyõzködéssel.
Havonta megállapítja, hogy Magyarország mennyi kamatot fizessen az újonnan felveendõ hitelekre.
Vicces, nem?
Miért kell felvenni új hiteleket?
Mert aki államkötvénybe fektette a pénzét 5 évvel ezelõtt, az épp most veszi ki kamatostól. Kölcsönbõl törlesztjük az adósságainkat. De mindig annyival többet kell felvenni, amit amennyit az elõzõ kölcsön kamatozott.
Normális esetben az MNB azt szabályozná, hogy mennyi új pénzt nyomhat, mennyi új pénzre képes Magyarország gazdasága fedezetet biztosítani. Nem lenne kinek kamatot fizetni, mert nem kölcsönbõl lenne az új pénz.
Szövegértés nulla.
Azt is leírtam, hogy nemzeti bankok mind függetlenek az országuk kormányától és bankvilágnak a részei.
Érvelésed ugyanolyan primitív. Nem is lehet más, hiszen nincs igazad. Otrombasággal kell eltakarnod a hazugságaidat.
Miért kellene a "Magyar" "Nemzeti" Banknak rögtön háromezercsilliárd forintot nyomnia?
Éppen elég lenne ezer milliárd is évente, amire nyugodt szívvel vállalhatna állami garanciát.
Csakhogy ebben az esetben nem kamatozna az állam adóssága. Nem lennének a kamaton zsírosodó bankárok olyan nagy urak.
Amelyik állam túlzásba vinné a pénzverést, annak a pénzét fenyegetné az infláció.
Most meg azt fenyegeti, aki nem tudja fizetni az uzsorakamatokat.
Közgazdaság.....<#vigyor2>#vigyor2>
Mit gondolsz kik írták a közgazdaságtan könyveket?
Elárulom: a bankárok.
Aki esetleg nem nézné meg annak röviden: a 9/11-es összeesküvéselméleteket a kormány találta ki hogy a paranoid hülyéket beijesszék. Hiszen ki merne szembeszállni egy olyan kormánnyal ami anniyra hatalmas hogy még a saját népe ellen is fegyveres támadást indíthat lebukás nélkül?
Nem hiszek benn hogy ez történt de ez még a "lehetséges" kategóriájába esik.
Válasz 'Hugo Chavez' üzenetére (#41)
Igen, ez kb így van. Így mûködik a gazdaság. De még mindig nem késõ Észak-Koreába költözni, ott nem kell ilyesmi miatt aggódnod.
(Valamiért nem mûködik nálam a "válasz erre", úgyhogy képzeljétek ide azt hogy a #40-re megy)
Ezt honnan az apád faszából szoptad te retardált majom?
Pénznyomásra mindig csak a nemzetibanknak (jegybank) van joga. Te hülye majom, kotorásszál már a pénztárcádban, és vegyél már ki belõle egy kibaszott címletet!
Rá is van írva, hogy Magyar Nemzeti Bank. Nagybetûkkel bazd meg! Nem ûm OTP, meg Erste, meg a többi kereskedelmi bank!
A pénznyomásról meg annyit, ha a jegybank nyomna háromezercsilliárd forintot, az annyit is érne, mint amivel a segged törlöd ki.
És amit egyébként még írtál, az ugyanígy egy nagy faszság.
Pistabácsi a kocsmában, az beszopja a sületlenségeid, egy értelmes átlagember, csak legyint, hogy fasztuggya, nem ért hozzá.
De az olyan idióta faszok, mint te mantrázzák a baromságaidat. Tudod, kis faszfej, amirõl te itt pofázol, ahhoz közgáz végzettség kellene, ami neked nincs. Nekem speciel van, bankos voltam, és totál látni rajtad, hogy nulla tudással benyaltad a bla-bla faszságokat, és tökéletesen megvagy róla gyõzõdve, hogy milyen okos vagy, a többiek meg hülyék. Ha arról pofáznál, hogy az orcosok hazudnak, mert a vesével veszik az emberek a levegõt, és olyan szerv nincs is, hogy máj, csak a zsidók találták ki, hogy a palesztínokat felboncolhassák szervdonornak, hogy eladják a kommunistáknak, mindenki kiröhögne. A közgáz viszont misztikus, a bankot utálják, mert tartoznak neki, így szép számmal benyalják a hülyeségeidet.
Hülye ostoba fasz...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!