Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#337 Megmondom őszintén, rühellem az Operát. Anno a legjobb böngésző volt, mostanra már csak kapkodásból elkövetett bughalmaz az egész. Fejlesztői szemmel rengeteg hülyéseggel találkozom az Opera háza táján, így meg is utáltam. Arról nem beszélve hogy a korai buildek instabilok voltak, állandóan volt valami macera vele. Jó böngésző, mert sokat tud, okos, támogatja a legújabb technológiákat, de közben meg olyan mint a modern kor IE-je, rengeteg random faszsággal fűszerezve. Maradok a webkit alapú böngészőknél, azok megbízhatóak, gyorsak, mindenkit megelőzve támogatják a legújabb szabványokat, stb.
Az Opera mint lehetséges port csak azért vetődött fel nálam, mert Firefox-ra biztos nem portolok (XUL és társai nem hiányoznak, sokkal macerásabb ott bármit is csinálni, tapasztalatom sincs), Safarit nem sok ember használ, IE-re nincs az az isten hogy elkezdjem, szóval maradt az Opera, ahol egyszerű és elegáns módon, könnyen lehet portolni. -
#336 Az Opera jó Macen is, itt az ideje portolni a kieget. :DDD -
#335 :( -
#334 Egyelőre a Chrome-os verzió sem halad semerre, mert időközben Safarira váltottam. Amíg OSX Lion alá nincs normális Chrome verzió (sok bug, hiányzó fícsőrök, stb), addig valószínűleg állni fog a project. -
#333 Én is várok az Opera portra :) -
#332 letöröltem a Chrome -ot, ezt a kiegészítőt sajnálom a legjobban (rohadt lassú volt nálam maga a böngésző indulásnál, és nem tudtam vele mit kezdeni)
opera -ra tértem át, ez elég jó kis böngésző... remélem lesz majd opera -s port ebből a script -ből, mert tetszett :( :) -
#331 A válasz gomb megnyomása után a "beúszó" szövegmező oldala elmegy amikor a képfeltöltésre nyomok, mert a kis ablakot tölti be, miután végigírtam a szöveget. vagyis amit eddig írtam Eltűnik... bug -
Borg #330 Illetve hozzászólás makró-gomb használata után nincs autofocus vissza az üzenet mezőbe... -
#329 És biztos már elmondták, csak látom hogy az is bug, hogy nem ugrik az utolsó üzenethez a gombbal, miután már odaugrott automatikusan a piros vonalhoz és onnan elmentél -
#328 Igen bug. Ha felül kattintasz arra, hogy x új hsz érkezett, akkor csak az újakat jeleníti meg. -
#327 dehogy is... az fícsőr :D -
#326 az Bug, ha egyszer csak 4 hsz-t jelenített meg az egész oldalon? Magyarul csak a 4 új hsz-t, és a piros vonalnál végetért az oldal, és nem volt alul "1." oldal kiírva
-
#325 Én ezt most nézem.
Szálonkénti elrendezést próbáltam szeretni de pl. amikor fölfele görgetek és a hozzászólások sorrendje meg lefelé van, + új topikban meg az első hozzászóláshoz föl kell görgetnem (válaszok miatt) vagy amikor válasz gomb nélkül válaszol valaki azt nehezebb követni, azaz megbontja az idő szerinti rendezést (nyilván), egyébként szuper ötlet :) -
#324 link -
Borg #323 Apropó, volt itt szó a topik elején valami ph extről... azt hol lehet megtalálni? -
Borg #322 Thx, működik :) -
#321 PÜ ment. -
Borg #320 Hol van ez a szűrő amit szerkeszteni kell?
De küldheted is, köszi :) -
#319 Megnyitod szövegesen a hufiltert, kimásolod a szűrőket és kihagyod amelyik a gondot okozza. Chromeban más megoldás nincs, nem lehet egyesével tiltogatni, mint FFben.
Vagy elküldöm priviben a szűrőlistámat, ha kell, mert én már megcsináltam ezt. -
Borg #318 És van már valami megoldás rá? Vagy nem is dolgoznak rajta? -
#317 át kell rakni a keresőmezőt felülre szerintem -
Dean Winchester #316 hmmm... ezt én is már akartam írni
max egy gombocskát odatenni , hogy töltse be a köv. oldalt és csak klikkre töltené be?
nemtudom ezt hogyan lehet megoldani -
#315 apró észrevétel...
a lap aljára érve az új oldal betöltése funkció bekapcsolása mellett kissé nehézkes (akarom mondani lehetetlen) használni a topik alján lévő keresőt, mivel mindig betölti az új oldalt és ugrik egyet az egész oldal -
#314 Nem lehetne, hogy ha van olvasatlan uzenet topikokba, akkor az olvasatlan üzenetekre ugráés müködjön az újabb elrendezésben is?:S -
Dean Winchester #313 köszi, rendben! -
#312 Javítani fogom, csak nem sok szabadidőm van. -
#311 Na ez jó ötlet! -
#310 Ötlet: Ha tiltólistán szereplő személytől érkezik elsőnek új üzenet egy topikba, akkor ne jelezze ki pirossal, hogy 1 új olvasatlan üzenet érkezett. -
Dean Winchester #309 akkor ezt nemtudjátok javítani?
ha topicon belül vagyok és ráklikkelek az x új üzenetre akkor rendesen lássam az egész oldal tartalmát és ne csak azt a pár üzenetet majd a 2.oldalt adja be ? -
#308 Hufilter probléma, st változtatott valamelyik diven. -
#307 Mert nem az adblockkal van probléma, hanem a hufilterrel.
Használd helyette a listámat, ha kell priviben elküldöm a linket. -
Borg #306 NIncs másik ext.
SG ext, abp ext, és máris itt a hiba. -
#305 lehet másik ext kavar be :o -
#304 Amíg nem tudom reprodukálni a hibát addig nehezen fogom tudni javítani. Nem szabadna ilyennek előfordulnia, nem is értem az egészet. -
Borg #303 Semmi baja a téma neveknek a plugin nélkül, sőt, pluginnel is megjelennek, ha szét vannak bontva a favoritok. Csak össszecsukva, amikor az új üzeneteseket mutatja, akkor nem látszanak. Szóval... -
#302 ez szerintem nem bug, mert amikor még firefoxot használtam, és adblock plus -t, írtam is a mi kellene sg -nek topikba, hogy miért tűntek el a téma neveim a kedvencekből, és akkor mondták, hogy az adblock miatt
szal ez úgymond szerveroldali dolog, nem hiszem, hogy a script ki tudná javítani -
Borg #301 Nade ezt a bugot csak el lehetne kerülni valahogy az SG.HU bővítményben is... -
#300 gondolom az nem véletlenül van neki odatéve :)
fehérlistára kell rakni sg.hu -t, és manuálisan kell felülről eltüntetni a bannert egy bal klikkel az adblock ikonon és könnyű szűrő létrehozása -
#299 A szűrők közül vedd ki a pipát a Magyar szűrők elől. -
#298 Hmm. Nekem is a béta van és működik.